Metsä Fibren biotuotetehdasinvestointi

​Keski-Suomen kauppakamari koordinoi yhteistyössä Metsä Fibren kanssa Äänekosken uuden biotuotetehtaan ympärille rakentuvia yritysverkostoja.

Keski-Suomen kauppakamari on ollut Metsä Fibren biotuotetehdasinvestoinnin suunnittelun alusta yhteistyössä Metsä Groupin kanssa biotuotetehtaan ympärille rakentuvien yritysverkostojen koordinoimiseksi. Yhteistyö eri tahojen välillä on mahdollistanut virtaviivaisen päätöksenteon, esimerkiksi ympäristölupaprosessissa.

Keski-Suomen kauppakamari on ollut koordinoimassa biotuotetehtaan ympärille rakentuvia yritysverkostoja Kasvu Open -metodein Biotalous Kasvupoluilla. Kasvupoluille ovat voineet hakea mukaan kaikki ne, joilla on liiketoiminta-ajatuksia biotuotetehtaassa syntyvien sivuvirtojen hyödyntämiseksi metsästä tehtaanportille saakka. Kilpailijat ovat päässeet tapaamaan suoraan Metsä Groupin asiantuntijoita, jotka ovat sparranneet ideoita ja yrityksiä.

Uljas Valkeinen

Toimitusjohtaja ja Kasvu Open -johtaja