Jäsenesittelyssä DNA:
Ketterät ja nopeat palvelut ovat DNA:n valttikortti

Myyntipäällikkö Juha Rauhala. (kuva: Viivi Sakkara)

Runsaasti erilaisia digitaalisia palveluita tarjoava DNA on Suomen kärkikastia niin nopeiden yhteyksien, pilvipalveluiden kuin tietoturvaratkaisujen saralla. DNA on saanut meriittejä myös työpaikkana, kun se nappasi ykkössijan Great Place To Work -tutkimuksessa Suomessa.

DNA:n Jyväskylän yksikkö sijaitsee Mattilanniemessä, jossa on ruhtinaalliset työskentelytilat yksikön noin 200 työntekijälle korkeine kattoineen ja mukavine oleskelutiloineen. Yrityksen ilme on vahvasti esillä lämminhenkisissä tiloissa pinkkeine lasiseinineen ja somisteineen. DNA:n nimenä ja värinä tunnistaa varmasti jokainen.

Nopeita ja luotettavia digitaalisia ratkaisuja tarjoavalla DNA:lla on yrityksille huima kattaus erilaisia palveluita. Erityisosaaminen on hyvin laajaa, sillä mm. yrityksen tarjoamat nopeat yhteydet, tietoturva, IoT sekä viestintä- ja pilvipalvelut ovat huippuluokkaa.

Mahdollisuuksia työnteon murroksessa

Nykypäivänä digitaaliset ratkaisut tarjoavat mahdollisuuden uudenlaiseen työhön: töitä voidaan tehdä etänä, ajasta tai paikasta riippumatta. Etätyöskentelyyn DNA:n tarjoamat puitteet niin omalle henkilöstölle kuin asiakkaille ovat Suomen kärkikastia.

”Palvelutarjoomaa meillä on runsaasti niin verkkoihin, viestintään, tietoturvaan kuin laitteisiin liittyen. Kun nämä ovat kunnossa, työnteko sujuu jouhevasti etänä ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta”, kertoo Jyväskylän yritysmyyntiyksikön myyntipäällikkö Juha Rauhala.

Etätyön mahdollistaminen ja tekeminen voidaan nähdä myös ympäristö- ja vastuullisuustekona, kun aina ei ole pakollista ajaa paikasta toiseen työn perässä, vaan töitä voi tehdä myös kotipaikkakunnalta käsin.

Kehityksen kärjessä DNA pysyttäytyy esimerkiksi perehtymällä laajasti asiakkaiden tarpeisiin, joita DNA:lla on jo yli neljä miljoonaa. Osaamista kehitetään ja pidetään yllä myös jatkuvalla kouluttautumisella. Jatkossa esimerkiksi 5G-yhteydet tuovat tullessaan entistä nopeampia palveluita.

DNA:lla panostetaan työntekijöihin

DNA:n myyntipäällikkö Juha Rauhalalla on kertynyt pitkä työura DNA:lla, kun Rauhala on ollut mukana alusta asti starttaamassa Jyväskylän yritysmyyntiyksikköä 11 vuotta sitten. Jyväskylän yksikkö mukaan lukien kuluttajapalvelut, on sittemmin kasvanut noin 200 henkilöön.

”Hyvinhän täällä on viihdytty, kun olen jo 11 vuotta viihtynyt talossa. Tästä työpaikasta parempaa ei voi olla tarjolla”, kehaisee Rauhala.

Viihtyisästä työpaikasta kertoo myös se, että se sijoittui tänä vuonna Suomen ykköseksi Great Place to Work -tutkimuksessa. Yritys niitti menestystä myös Euroopan tasolla sijoituksen ollessa 13.

”DNA tarjoaa hyvät etätyömahdollisuudet työntekijöilleen sekä antaa uskoa ja luottoa siihen, että työt tulevat tehdyksi. Työpaikkana DNA tarjoaa mahdollisuuksia muun muassa kerhoihin ja harrastuksiin, lastenhoitajaan sairastapauksissa ja urakehitysmahdollisuuksia”, luettelee Rauhala.

Lisäksi henkilöstöä palkitaan tulospalkkioiden ja henkilöstöpäivien muodossa sekä paljon arjessa pienemmilläkin teoilla, kuten viimeisimpänä täytekakulla ja DNA-huppareilla.

Uusia kontakteja kauppakamarin kautta

DNA liittyi kauppakamarin jäseneksi erityisesti kauppakamarin tarjoaman laajan verkoston takia. Rauhala liittyi myös Digitalisaatio ja uusi liiketoiminta -valiokuntaan, jonka tavoitteena on lisätä Keski-Suomen osaamista ja vetovoimaisuutta ICT-alan toimintaympäristönä koulutuksessa, tutkimuksessa ja yritystoiminnassa sekä pyrkiä tuomaan yhteen entistä paremmin palveluntarjoajia ja -käyttäjiä ja synnyttämään uutta liiketoimintaa digitalisaation avulla.

”Uutena jäsenenä toivon saavani uusia kontakteja, ja valiokunnassa odotan kuulevani muiden alan ihmisten mielipiteitä. Toivon myös tuovani itse uutta näkökulmaa ja asiantuntijuutta toimintaan palveluntarjoajan näkövinkkelistä”, päättää Rauhala.