Markkinamies Finland Oy – Tuomme yrityksille lisää myyntiä, kannattavuutta ja näkyvyyttä ​

​Markkinamies Finland Oy syntyi vuoden 2016 alkupuolella konkurssin ”tuhkista”. Tatu Karttusen noin 50 henkilöä työllistänyt putkialan yritys oli mennyt nurin. Tatu mietti, mitä tulevaisuudessa haluaisi lähteä tekemään; selkeäksi ajatukseksi nousi pyrkiä myynnin ja markkinoinnin pariin.

”Oli kova halu lähteä auttamaan toisia yrityksiä. Kaikki kiteytyi kolmeen perusajatukseen: halu tuoda yrityksiin lisää myyntiä, lisää kannattavuutta ja lisää näkyvyyttä. Tahdon etsiä näihin asioihin ratkaisuja, ja tuottaa näin yrityksille lisäarvoa”, kertoo Markkinamies Finland Oy:n yrittäjä Tatu Karttunen.

Asiakashankintaa Markkinamies on tehnyt pääasiallisesti puhelimen kautta. Pääalueina ovat B2C ja B2B projektit. Suurin osa asiakkaista on 1-10 henkilöä työllistäviä yrityksiä, koska tämän kokoisissa yrityksissä on yleensä isoimmat haasteet myynnin ja markkinoinnin puolella. Hankkeita isommille yrityksille on myös markkinoinnin ja asiakastyytyväisyyden saralla.

”Meidän vahvuusalue on myynnin lisäys asiakasyrityksille. Moni yritys tulee autetuksi, kun myyntipuoli saadaan oikeaan suuntaan”, kertoo Karttunen.

Kasvutavoitteita

Kasvutavoitteita Markkinamiehellä on paljon. B2B-puolella on tulossa uusia hankkeita, joista yhdestä on pilottihanke käynnissä. Sosiaalisen median markkinointi on kehitysalueena; sitä on tarkoitus viedä eteenpäin ja auttaa sitä kautta jatkossa montaa pienempää yritystä. Henkilömäärä yrityksessä on nyt 20, tavoite tulevaisuudessa on työllistää 25-30 henkilöä, pääsääntöisesti vakituisesti.

”Meillä on tällä hetkellä etätyöntekijöitä Espanjassa, Amerikassa, Tallinnassa, Saksassa ja Thaimaassa. Olemme halunneet mahdollistaa työpaikan esimerkiksi välivuoden ulkomailla pitäville henkilöille. Etätyö on tätä päivää, yhteydenpito toimii loistavasti Skypellä”, kertoo myyntijohtaja Kati Lehtonen.

Kauppakamarin jäsenyys on väylä löytää yhteyksiä yritysmaailmassa

Karttunen kertoo, että Keski-Suomen kauppakamarin jäsenyys on heillä yksi väylä löytää ja saada yhteyksissä yritysmaailmassa. ”Verkostoja ei voi koskaan liiaksi arvostaa. Ihmistenvälisellä tekemisellä on todella paljon merkitystä. Toinen tärkeä osa-alue on kauppakamarin koulutustarjonta, jota on hyvä hyödyntää meidän omalle henkilöstölle. Koulutuksiin tulemme tutustumaan tarkemmin ja nyt olemme jo menossa Rekrytreffit kahvikiihdytykseen. Jos sieltä löytäisimme meille tulevaisuuden työntekijöitä”, kuvaavat Karttunen ja Lehtonen odotuksia jäsenyydeltä.

”Toiveena ja ehdotuksena minulla olisi, että kauppakamari voisi vielä enemmän yhdistää eri vaiheissa olevia yrityksiä. On alkuvaiheen yrityksiä, vauhtiin päässeitä yrityksiä ja yrityksiä, joilla on haasteita pysyä pystyssä. Olisi hyvä olla todella matalankynnyksen väylä, mistä voi löytää yhteyden toiseen yrittäjään, joka voisi auttaa tai toimia rinnalla kulkijana”, ideoi Karttunen. ”Pitää muistaa myös itse pysyä aktiivisena kauppakamarin verkostossa ja toiminnassa”, päättää Karttunen keskustelumme.

Me kauppakamarina haluamme vastata jäsentemme toiveisiin, ja siitä yhtenä esimerkkinä on Keski-Suomen kauppakamarin jäsenten suljettu Facebook-ryhmä, josta voi löytää omalle yritykselleen tärkeitä kontakteja.

Tatu Karttunen
Yrittäjä