Jäsenet kertovat

Viime vuonna Keskimaa rakensi Kivijärvelle kokonaan uuden Salen. Kuvassa vasemmalta oikealle Mikko Romo, Laura Kärkkäinen ja Suvi Rajalin-Hakkarainen. Kuva: Kristiina Tammitie

Keskimaa tuottaa laadukkaita palveluita koko maakunnan tarpeisiin

Keski-Suomen elinvoimaisuus on tärkeää Osuuskauppa Keskimaalle. Keskimaa pitää siitä osaltaan huolta tarjoamalla monipuolisia palveluita asiakkaiden tarpeisiin ympäri Keski-Suomea.

Lue lisää


Valtran modernilla, moneen käyttötarkoitukseen sopivalla Multi-Purpose Vehicle -työkoneella voi maataloustöiden lisäksi hoitaa niin metsäurakoinnin, lentokenttien kuin puolustusvoimien töitä. Kuva: Bermuda Oy / Valtran arkisto

Parasta traktorikokemusta Suolahdesta maailmalle

Traktoreiden edelläkävijä Valtra on palkittu vuosien varrella lukuisilla innovaatio- ja muotoilupalkinnoilla. Maailman asiakaslähtöisimmät ja älykkäimmät traktorit tulevat Valtran tehtaalta Suolahdesta.

Lue lisää


Minna Lievonen, Riitta Haverinen ja Artturi Vänttinen työskentelevät omistaja-asiakaspalveluissa. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Keski-Suomen Osuuspankki toteuttaa perustehtäväänsä historiaa kunnioittaen, nykytila tunnistaen ja tulevaisuus varmistaen

Keski-Suomen Osuuspankki on Keski-Suomen suurin pankki ja yksi Suomen suurimmista osuuspankeista. Pankin tehtävänä on edistää asiakkaidensa ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

Lue lisää


Petri Laitinen. Kuva: Viivi Sakkara

Älykäs valaistuksenohjaus lisää viihtyvyyttä ja säästää kukkaroa, vaivaa ja luontoa

Oletko koskaan miettinyt, miten katuvalot syttyvät hiljalleen, kun ilta hämärtyy, ja himmenevät, kun aamu valkenee? Sen taustalla on useimmiten ohjausratkaisuihin erikoistunut keskisuomalainen yritys C2 Smartlight, joka on toteuttanut älykästä valaistusta kuntien ja kaupunkien tarpeisiin kunnioitettavat 15 vuotta.

Lue lisää


Juustopöydän Kultainen Juustohöylä -palkinnon vastaanottajat Markku ja Pertti Liias (sivuilla) sekä Juustopöydän puheenjohtaja Seija Kurunmäki (keskellä). Valokuvaaja Tomi Salminen.

Kultainen Juustohöylä 2020 Jukolan Juustolle

Juustopöytä ry:n Kultainen Juustohöylä -palkinto on myönnetty vuonna 2020 Jukolan Juusto Oy:lle. Juustola on luonut ainutlaatuisen Aito Cheddar -tuoteperheen, jota arvostavat sekä kuluttajat että huippukokit. Vuonna 2014 perustetun yrityksen takana ovat Liiaksen veljekset, juustomestari Markku Liias ja juustolaan maidon tuottava isoveli Pertti Liias.

Lue lisää


Kasvumarkkinointitoimisto Aava & Bang Euroopan kolmanneksi paras työpaikka

10.9.2020 on julkistettu Great Place to Work® Euroopan parhaat työpaikat ja listaus on varsin iloista luettavaa suomalaisen työelämän näkökulmasta. Kasvumarkkinointipalveluihin erikoistunut jäsenemme Aava & Bang Oy palkittiin keväällä Great Place to Work® 2020 kilpailussa Suomen parhaana työpaikkana pienten organisaatioiden sarjassa ja yritys sijoittui koko Euroopan vertailussa loistavasti kolmanneksi ollen suomalaisista yrityksistä parhaalla sijalla.

Lue lisää


Rebike Jkl on yksi esimerkki lukuisista Gradiassa perustetuista NY-yrityksistä. Kuvassa vasemmalta alhaalta NY-yrittäjät Juho Laiho, Valtteri Salmijärvi, Roope Sipponen ja Eemil Manninen.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian yrittäjyyden oppimismalli on Euroopan paras

Euroopan parhaana palkittu Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian yrittäjyyden ekosysteemi antaa opiskelijoille valmiuksia monimuotoistuvaan työelämään, osaamisen päivittämiseen ja yrittäjyyteen.

Lue lisää


Go On Henkilöstöpalveluille on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Go On Yhtiöille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Go On Yhtiöt on suomalainen henkilöstöratkaisuja tarjoava yritys, joka toimii vastuullisena ja luotettavana henkilöstökumppanina laajalle yritysverkostolle. Go On Henkilöstöpalveluihin kuuluvat henkilöstövuokraus, rekrytointi, suorahaku, soveltuvuusarvioinnit, muutosturvavalmennus sekä koulutus.

Lue lisää


Innovatiivisen tuotekehityksen avulla vastataan globaaleihin haasteisiin. Kuvassa vasemmalta oikealle Laboratoriopäällikkö Minna Pakkanen, liiketoimintajohtaja Mia Suominen, laboratorioanalyytikko Jouni VäliTorala ja laboratorioteknikko Riikka Nuora. Kuva: Vapo

Vapo vastaa uusilla innovaatioilla globaaleihin haasteisiin

Suomalainen monipuolisia energiaratkaisuja sekä muun muassa ammattiviljelyssä käytettäviä kasvualustoja tarjoava Vapo on lähtenyt taklaamaan globaaleja haasteita uusia innovaatioita kehittämällä. Yhtiö on käynnistänyt monivuotisen noin viiden miljoonan euron Refinery-tuotekehitysohjelman, jonka tulosten avulla pyritään osaltaan mahdollistamaan se, että puhdasta ilmaa, puhdasta vettä ja turvallisesti tuotettua ruokaa riittää maailmassa myös tulevaisuudessa.

Lue lisää


Business Jyväskylä tekee vahvaa ekosysteemityötä yritysten ja toimintaympäristön eteen. Kuvassa projektipäällikkö Pirkko Flinkman, yrityspalveluneuvoja Tiina Järvelin ja markkinointiassistentti Raisa Nerg pitävät pikapalaveria. Kuva: Tero Takalo-Eskola

Jyväskylän kaupunki tarjoaa monipuolisen toimintaympäristön yrityksille

Jyväskylän kaupunki on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Kaupunki haluaa jatkossakin pitää huolen siitä, että se tarjoaa yrityksille mahdollisimman hyvän toimintaympäristön. Kaupunki onkin panostanut yrityspalveluihin.

Lue lisää


Kuva: Kuljetus Villman

Yhtiössä työskentelee noin 500 alansa osaajaa, kuten insinöörejä ja fyysikkoja. Henkilöstöä Moventas saa esimerkiksi opinnäytetöiden kautta. Kuvassa ovat vasemmalta oikealle: Tuomas Metsävainio, Aysun Yozgyur, Toni Pääskynen, Kaisu Soivio, Oula Paattakainen, Taneli Rantala ja Karoliina Ilola. Kuva: Mikko Kuparinen

Moventas - tuulivoimaosaamista Keski-Suomesta maailmalle

Keskisuomalainen merkittävä vientiyritys, tuulivoimansiirtoa kehittävä Moventas viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan. Moventaksen osaaminen tuulivoima-alalla on maailman huippuluokkaa.

Lue lisää


Kuvassa Valmetin OptiConcept M -paperikone, joka edustaa Valmetin viimeisintä kartonginvalmistusteknologiaa. Kuva: Valmet

Valmet Technologies kehittää huipputeknologiaa Jyväskylän Rautpohjassa

Maailman johtava paperi- ja kartonkikoneita valmistava teknologiakonserni Valmet on globaali menestystarina. Jyväskylän Rautpohjasta maailman suurimmaksi kasvaneen markkinajohtajan tärkeimpiä arvoja ovat asiakaslähtöisyys, vastuullisuus ja työntekijöiden tyytyväisyys.

Lue lisää


Keski-Suomen Sähköurakointi Oy on nyt Sastek Oy

Jäsenemme Keski-Suomen Sähköurakointi Oy on 1.4.2020 alkaen Sastek Jyväskylä Oy. Uusi nimi kuvaa paremmin yrityksen laajentunutta toimintaa sekä yhtenäistää yhtiöidensä imagoa.

Lue lisää


Jyväskylän Digi & Game Center tarvitsee apua koronaviruskautena – joukkorahoituskampanja avattu

Jyväskylässä sijaitseva, keskisuomalainen peli- ja digialan yhteisö Digi & Game Center (DGC) on yhteisö ja ekosysteemi, joka kokoaa yhden brändin alle keskisuomalaisia peli- ja digialan osaajia. Digi & Game Centerin toiminta on vaarantunut merkittävästi koronaviruksen aiheuttaman pandemian takia. Mesenaatti.me -sivustolla on avattu joukkorahoituskampanja DGC:n pelastamiseksi 3.4. – 8.5.2020 väliseksi ajaksi.

Lue lisää


Kuvituskuva: Pexels

Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa yrityksille maksutonta konsultointiapua korona-rahoituksen hakemiseen

Koronavirustilanteen myötä taloudelliset haasteet koskettavat yhä useampaa maakunnan yrittäjää. Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) haluaa täyttää omaan osansa yhteiskuntavastuusta auttamalla yrittäjiä näinä poikkeuksellisina aikoina.

Lue lisääKuvituskuva: Pexels

JAMK Suomen kolmanneksi vetovoimaisin ammattikorkeakoulu - verkko-opintojen suosio kasvoi jälleen

Kevään 2020 yhteishaussa Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjosi yhteensä 1115 aloituspaikkaa suomenkielisissä tutkintokoulutuksissa seitsemällä eri alalla. Hakijoita JAMKiin oli alustavien lukujen mukaan 11 665, joista ensisijaisia 4 491. Suhteessa aloituspaikkoihin ensisijaisia hakijoita oli noin nelinkertaisesti, mikä sijoitti JAMKin Suomen kolmanneksi vetovoimaisimmaksi ammattikorkeakouluksi.

Lue lisää


Protacon on nyt Pinja – teollisuuden uudistamisella ja digitalisaatiolla vahvaa kasvua

Digitalisaation ja teollisuuden uudistamisen kumppani Protacon muuttuu Pinjaksi. Pinjan muodostavat Protacon ja siihen viime vuosina kasvun myötä mukaan tulleet ARROW, SWD, Descal, Netwell, Vision Systems sekä Powen.

Lue lisää


Konneveden kunta panostaa etätyöskentelyyn - lanseeraa KonneHUB:n

Konneveden kunta panostaa etätyömahdollisuuksiin kunnassa. Viime syksynä aloitettu kokeilu Konneveden kunnantalon yhteydessä toimiviin etätyöskentelytiloihin otettiin niin hyvin vastaan, että etätyötilat ovat käytössä myös ainakin vuoden 2020 ajan.

Lue lisää


Vasemmalla QPS:n toimitusjohtaja Almar Hollaar ja oikealla VRT:n toimitusjohtaja Kirsi Hänninen. Kuva: QPS

QPS:n ja GISGROn ohjelmistointegraatio mahdollistaa merenmittaustiedon hyödyntämisen uudella tavalla

Johtava merenmittausalan ohjelmistotalo QPS sekä GISGRO, suomalaisen teknologiayhtiön VRT Finlandin kehittämä verkkopalvelu, yhdistävät voimansa parantaakseen merenmittausaineistojen hyödyntämistä. Maaliskuussa 2020 julkaistava integraatio tarjoaa merenmittaajille helpon tavan jakaa 3D-aineistoja asiakkailleen, mahdollistaen aineistojen tehokkaan hyödyntämisen päivittäisessä omaisuudenhallinnassa.

Lue lisää


RD Velho ja SSF ovat nyt Huld – tähtäimessä Euroopan teknologisen suunnittelun huippu

Suunnittelutoimisto RD Velho ja ohjelmistotalo SSF (Space Systems Finland) ovat nyt yhdessä Huld. Yhdistymisen ja brändimuutoksen myötä muodostunut kasvuyhtiö työllistää yli 400 henkilöä Suomessa ja Tšekissä, ja sen liikevaihto on yli 30 miljoonaa euroa. Huld rakentaa asiakkailleen tulevaisuuden älykkäitä tuote- ja ohjelmistoratkaisuja.

Lue lisää


Kielo Office Solutions Oy:n liiketoimintayksikön johtaja Olli Peltokoski. Kuva: Kielo Office Solutions

Lutakkoon nousee uusi bisneksen koti – pääteemoina yhteisöllisyys, työhyvinvointi ja vastuullisuus

Innova 3:n suunnittelu on käynnistynyt ja rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi kevään aikana. Innova 3:sta rakentuu kuusikerroksinen toimistorakennus ja kiinteistön kerrosalaksi noin 8600 kerrosneliötä.

Lue lisää


Kuvassa vasemmalta Markus Mäntynen ja Raimo Tittonen.

Hiilineutraalia luomuvodkaa Keski-Suomesta

Villa Jääskelässä valmistettavasta hiilineutraalista luomuvodkasta on tarkoitus tulla kansainvälinen vientituote.

Lue lisää

Goforen Jyväskylän yksikön johtaja Jarkko Tuomala. Kuva: Gofore

Gofore: Suunnannäyttäjänä tekoälyn hyödyntämisessä

Kun Gofore perusti toimipisteensä Jyväskylään keväällä 2016, tiedettiin, että Goforella kasvuhalu on kova. Jyväskylän toimipisteellä aloitti seitsemän henkilöä, kun nyt yrityksessä työskentelee jo yli 30 henkilöä.

Lue lisää

Tim Gentele. Kuva: CRM Service

CRM-service Oy perustaa tytäryhtiön Ruotsiin

CRM-service avaa oman toimiston Tukholmaan tarkoituksenaan laajentaa asiakaskuntaa Ruotsiin. Ruotsin Country Manageriksi on valittu Tim Gentele.

Lue lisää


Kuva: Jytaksi

Jytaksi ja Heimo tarjoavat ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja auton omistamiselle

Täysipäiväisellä taksiautolla ajetaan noin 80 000-120 000 kilometriä vuodessa. Tämä tarkoittaa, että ekotaksi säästää vuodessa karkeasti arvioituna noin 5000 kiloa hiilidioksipäästöjä tavalliseen taksiautoon verrattuna. Tiesitkö, että yksi hiilidioksidiekvivalenttikilo (kgCO2e) sulattaa arktista jäätä noin 15 kilon verran?

Lue lisää


Anssi Kuoppala. Kuva: Midare

Kohti resurssiviisautta – Midare palkitsee digilaitteiden kierrätyksestä

ICT-alan asiantuntijayritys Midare Oy panostaa asiakkaidensa it-laitteiden elinkaaren maksimoimiseen sekä tarjoaa kierrätyshyvityksen, kun laite tulee elinkaarensa päähän.

Lue lisää


Kuvassa Jyväskylän Apila Terveyden yksikönvetäjä Niko Martiskainen ja myyntipäällikkö Ulla Timonen.

Uusi kotimainen ennaltaehkäisyyn ja työkykyyn panostava työterveystoimija Jyväskylään

Keski-Suomen työterveyskenttä sai uuden toimijan, kun lahtelaislähtöinen Apila Terveys osti Jyväskylän Työterveys Oy:n ja laajensi yrityskaupan myötä toimintaansa Jyväskylään.

Lue lisää


Yrttejä omalta kasvimaalta ja kalaa lähijärveltä – vastuullisen keittiön herkut syntyvät suomalaisen ruuan aidosta mausta

Päijänteen rannalla idyllisessä Haapasaaressa vallitsee auvoisa tunnelma, kun vierailija saapuu Savutuvan Apajalle. Suosittu juhlapaikka tilausravintoloineen ja -saunoineen on luotu entisajan keskisuomalaiseen talonpoikaismiljööseen. Suomalainen aitous paistaa läpi paitsi luonnonläheisestä ympäristöstä myös herkullisesta lähiruuasta, jota tehdään pieteetillä paikallisten tilojen antimista.

Lue lisää


Kuva: Pexels

Uusi jäsen CO2Esto: Vastuullisuudesta uutta liiketoimintaa

Vastuullisuus on nyt valtava trendi. Jyväskyläläinen yritys CO2Esto auttaa yrityksiä ja organisaatioita pienentämään omaa hiilijalanjälkeään.

Lue lisää


HT Laser ja Elekmerk valmistivat päättäjille lahjoitetut 3D-metallitulostetut ilmastokynät

Helsingin Sanomat lahjoitti syyskuussa eduskunnalle ja G20-maiden johtajille “ilmastokynät”, joiden tarkoitus on pitää ilmastonmuutos mukana jokaista päätöstä allekirjoittaessa.

Lue lisääMyyntipäällikkö Juha Rauhala. (kuva: Viivi Sakkara)

Jäsenesittelyssä DNA:
Ketterät ja nopeat palvelut ovat DNA:n valttikortti

Runsaasti erilaisia digitaalisia palveluita tarjoava DNA on Suomen kärkikastia niin nopeiden yhteyksien, pilvipalveluiden kuin tietoturvaratkaisujen saralla. DNA on saanut meriittejä myös työpaikkana, kun se nappasi ykkössijan Great Place To Work -tutkimuksessa Suomessa.

Lue lisää


Qatarin koulussa lapset opiskelevat suomalaisen koulutusjärjestelmän mukaan. Kuva: Katja Vuori.

Koulutusviennin mallimaalla riittää kysyntää ulkomailla

Suomi tunnetaan maailmalla korkealaatuisesta koulutusjärjestelmästään. Koulutusviennistä onkin kasvanut muutamassa vuodessa merkittävää kansainvälistä bisnestä. Jyväskylästä ponnistava EduCluster Finland tekee pioneerityötä viedessään suomalaista koulua eri puolille maailmaa.

Lue lisää


PS-kustannuksen toimitusjohtaja Henna Santalahti ja markkinointipäällikkö Anne Luoma-aho uskovat, että ihmiset tarttuvat painettuihin kirjoihin myös tulevaisuudessa.

Kirjan matka ideasta valmiiksi teokseksi –
​​​​​​​PS-kustannuksella tiedetään, miten tieto ja lukija saadaan kohtaamaan

Nykypäivän digitaalisen yltäkylläisyyden maailmassa käsin kosketeltavasta kirjasta on tullut jotain, joka saa ihmisen todella pysähtymään ja ajattelemaan. Jyväskyläläinen PS-kustannus on tietokirjoihin erikoistunut kustantamo, joka luottaa laadukkaan kirjallisuuden voimaan.

Lue lisää


Tikka Spikesin tuotekehityksessä työskentelee useita alan ammattilaisia.

Liikenneturvallisuuden edelläkävijä luottaa laatuun – 60 vuotta rengasnastoja Tikkakoskelta maailmalle

Harva arvaa, että rengasnasta on täysin suomalainen keksintö. Vielä harvempi tietää, että Tikkakosken perukoilla sijaitseva Tikka Spikes on maailman ensimmäinen teollinen nastanvalmistaja. Vahvaan tuotekehitykseen, testaukseen ja valmistusprosessiin luottava yritys on ponnistanut 60 vuoden aikana maailman viiden suurimman nastanvalmistajan kärkikastiin.

Lue lisää


Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio uskoo, että verkkokaupan avulla yritys voi tavoitella aivan uudenlaista kasvua kansainvälisillä markkinoilla. Kuva: Pasi Hakala.

Verkkokaupasta kansainvälisen kasvun moottori

Ihmisten ostoskäyttäytyminen on muuttunut merkittävästi viime vuosien aikana. Niin Suomessa kuin ulkomailla yhä useampi hankkii erilaisia tuotteita ja palveluita säännöllisesti verkosta. Vaikka kivijalkaliikkeet pitävät edelleen pintansa, verkkokaupasta on tullut nykypäivän markkinapaikka, jossa tehdään kauppaa yötä päivää.

Lue lisää


Työyhteisön hyvinvointi on Probis Solutionsille kaikki kaikessa. Viime vuoden keväällä työporukka virkistäytyi ja haki uutta inspiraatiota Rooman lämmöstä. Kuva: Heikki Kynsijärvi.

Ohjelmistotalo Probis Solutionsilla työntekijä on aina ykkönen – ”Jos joku meillä haukkuu, se on toimistokoira Risto”

Jyväskyläläisillä ICT-alan yrityksillä on tällä hetkellä rutkasti kasvupotentiaalia. Positiivinen trendi näkyy myös Probis Solutionsilla, joka toteuttaa ohjelmistojen rakennusurakointia vaativiin tarpeisiin. Koska yritys haluaa pitää hyvistä osaajistaan kiinni, se panostaa vahvasti työhyvinvointiin. Henkilöstö laitetaan aina ykkössijalle.

Lue lisää


Jyväskylän Minimani sijaitsee otollisella paikalla Kankaan alueen kupeessa.

Ei mikä tahansa marketti vaan kaiken kansan Minimani

Ruokakaupassa käynti on usein arjen kiireessä välttämätön suoritus. Vähittäiskauppaketju Minimani luottaa kuitenkin siihen, että marketissa asiointi voi myös olla helppoa, nopeaa − ja ennen kaikkea mukavaa. Menestyvän kauppaketjun salaisuus piileekin laajassa kotimaisessa tuotevalikoimassa, edullisissa hinnoissa ja lämminhenkisessä asiakaspalvelussa.

Lue lisää


TitiTyyn kivijalkaliike sijaitsee Jyväskylässä Toivolan Vanhan Pihan tunnelmallisessa miljöössä. Kuva: Jonna Hietala.

Intohimo lankoihin avasi TitiTyyn verkkokaupalle ovet globaaleille kuluttajamarkkinoille

Mitä herkullisimmissa väreissä hehkuvat lankakerät toivottavat vierailijan tervetulleeksi jyväskyläläiseen TitiTyy-lankakauppaan. Toivolan Vanhalla Pihalla sijaitseva kivijalkaliike toimii yrityksen sympaattisena kotipesänä, mutta suositun verkkokaupan kautta langat matkaavat ympäri maailman intohimoisten neulojien hyppysiin.

Lue lisää


Keuruulta saa nyt myös 3D-metallitulosteita. Suomen tehokkaimman jauhepetimenetelmällä toimivan metallitulostimen edessä HT Laserin varatoimitusjohtaja Markus Lehti (oik.) ja koneistaja Decho Chakarov. Kuva: Hanna Palosaari, Pelismo Oy.

Rohkeus ja avoimuus valttikortteja ulkomaalaisten osaajien rekrytoinnissa

Pula osaavasta työvoimasta on piinannut Suomea viime vuodet. Vitsaukseksi asti kehkeytynyt tilanne on näkynyt myös monessa keskisuomalaisessa yrityksessä. Metalliteollisuuden järjestelmätoimittaja HT Laser on selättänyt kasvun esteet rekrytoimalla osaajia myös ulkomailta, ja nyt esimerkiksi yrityksen Keuruun tehtaasta on muodostunut monikielinen ja rikas työyhteisö.

Lue lisää