Jäsenet kertovat

Jukolan Juuston perusta ja juustomestari Markku Liias työnsä äärellä.

Jukolan Juusto Oy - Suomen paras ja merkittävin cheddarin valmistaja
​​​​​​​

Omalla tilalla lypsetyllä aamumaidolla, intohimolla tekemiseen, rakkaudesta juustoon, uskolla omaan ideaan sekä kovalla työllä syntyy Joutsan Leivonmäellä viitenä päivänä viikossa Aitoa Suomen parasta Cheddaria. Mutta mikä on tämän Aidon Cheddarin tarina?
​​​​​​​

Lue lisää


Kuvassa Rakennus-Kasevan laskentapäällikkö Topi Suutari (vasemmalta), työpäällikkö Perttu Aarniolehto, rakennuspäällikkö Harri Sivonen ja toimitusjohtaja Ville Kari. Kuvasta puuttuu avainhenkilöistä hankintapäällikkö Lauri Leppisaari ja hallituksen puheenjohtaja Timo Häll.

Rakennus-Kaseva Oy – auttaa yrityksiä toimitilahaasteissa

Vuonna 2011 perustettu rakennusalanyritys Rakennus-Kaseva on täysin paikallinen yritys, sillä sen 45 työntekijän henkilöstö sekä seitsemän omistajaa ovat kaikki keskisuomalaisia henkilöitä. Yritys toimii Keski-Suomen alueella talonrakennuspuolella tehden asunto-, liike- ja teollisuusrakentamista sekä saneeraustöitä.

Lue lisää


Log-BT tallentaa kylmäketjun seurannassa sisäiseen muistiin tietoa lämpötilasta ja ilmankosteudesta sekä näyttää luvut suoraan laitteen näytöllä.

Soklex-perustus on millilleen räätälöitävissä, eli aina pystytään löytämään asiakkaalle kohdekohtaiset ratkaisut.

Rotia PRKL Oy tuo rotia markkinointiin
​​​​​​​

Rotia PRKL Oy on yksinkertainen, suoraselkäinen ja -sanainen markkinointiviestintätoimisto, joka keskittyy tekemiseen, kehittämiseen, ihmisiin ja ideaan. Tämän yrityksen ei kuulla puhuttavan ammattikieltä, vaan töitä tehdään jalat maassa ja asiakas ymmärtää mistä puhutaan. Mutta keitä ovat nämä tyypit yrityksen takana ja mistä nimi Rotia tulee?
​​​​​​​

Lue lisää


Protacon panostaa viestinnän ja johtamisen digitalisointiin yrityskaupalla

Teknologiayhtiö Protacon ja ohjelmistoyhtiö Netwell Oy ovat sopineet yrityskaupasta, jolla Netwell Oy:stä tulee Protaconin tytäryhtiö.

Lue lisää


Älyhoivalla tähdätään kasvuun ja kansainvälisille markkinoille

Suomen Yrityskehitys Oy:n Smart Digital Home -ohjelmassa on käynnistynyt uusi älyhoivaan keskittyvä palveluyhteistyö, jonka tarkoituksena on yhdistää monimuotoinen verkosto asiakkaalle helppokäyttöiseksi palvelukokonaisuudeksi.

Lue lisää


HT Laser on mukana Connected Industry -ekosysteemissä – Asiakas digitalisaation keskiöön

Connected Industry -ekosysteemissä johtavat laitevalmistajat sekä digitaalisten ratkaisujen ja palveluiden toteuttajat liittävät voimansa yhteen jalostaakseen datasta uusia tuotteita ja palveluita. Jo tähän mennessä yritykset ovat digitalisoineet toimitusketjuihinsa liittyvää tietoa. Connected Industry ekosysteemin visiona on muuttaa kiihtyvällä tahdilla syntyvä digitaalinen data uutta luovaksi liiketoiminnaksi ja tuoda radikaalia lisäarvoa asiakkaalle. HT Laser on yksi kymmenestä mukana olevasta yrityksestä.

Lue lisää


Streamlog osti 18 Kirjapörssin myymälää

Hyvä Markkinointi Oy ja Streamlog Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kirjapörssi-kirjakauppaketjun liiketoimintakaupasta. Kirjapörssin kaikki 18 myymälää siirtyivät liiketoimintakaupan myötä 1.11.2017 Streamlogille.

Lue lisää


Arkkitehtipalvelu avasi toimiston Tampereelle

-Viime vuonna Arkkitehtipalvelun henkilöstö ja liikevaihto kasvoi kolmanneksen. Kasvun siemen piilee työhyvinvoinnissa, sanoo toimitusjohtaja Tommi Luukkonen.

Lue lisää


Pekka ja Maarit Kukkonen on valittu vuonna 2008 vuoden  nuoriksi yrittäjiksi.

BioGTS Oy toimittaa biojalostamolaitoksen Säkylään

Jyväskylässä ja Laukaassa toimiva BioGTS Oy ja säkyläläinen VSS Biopower Oy ovat solmineet sopimuksen biojalostamon laitostoimituksesta.

Lue lisääSuomen Perintätoimisto Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu ​

​Suomen Perintätoimisto Oy on järjestänyt organisaatiotaan uudelleen. Yrityksen tavoitteena on tarjota tulevaisuudessa entistä laadukkaampia ja monipuolisempia palveluita. Toimitusjohtajana aiemmin toiminut yrityksen osakas Marko Kallio keskittyy jatkossa täysillä tuotekehityspuolen johtamiseen ja uutena toimitusjohtajana aloittaa myynnistä, markkinoinnista ja asiakassuhteista vastannut Tero Hänninen.

Lue lisää


Keskisuomalainen huippuosaaminen merituulipuiston rakentamisen tukena

Suomen Hyötytuuli Oy rakennutti Porin Tahkoluotoon maailman ensimmäisen jääolosuhteisiin suunnitellun merituulipuiston, johon kuuluu yhteensä kymmenen voimalaa. Vedenalaisiin rakennetutkimuksiin erikoistunut VRT Finland Oy toimi monikeilainkaikuluotaintutkimuksia hyödyntäen tuulivoimaloiden pystytyksen tukena rakennusvaiheen aikana, ja suorittaa myös merituulipuiston asennusten jälkeisiä lopputarkastuksia.

Lue lisää


Markkinamies Finland Oy – Tuomme yrityksille lisää myyntiä, kannattavuutta ja näkyvyyttä ​

​Markkinamies Finland Oy syntyi vuoden 2016 alkupuolella konkurssin ”tuhkista”. Tatu Karttusen noin 50 henkilöä työllistänyt putkialan yritys oli mennyt nurin. Tatu mietti, mitä tulevaisuudessa haluaisi lähteä tekemään; selkeäksi ajatukseksi nousi pyrkiä myynnin ja markkinoinnin pariin.

Lue lisää


Vaajakoskelle avataan kaasutankkausasema loppukesästä 2017 – Total Kiinteistöpalvelut Oy huolehtii päivystys- ja huoltotehtävistä ​

​Gasum avaa Vaajakoskelle Jyväskylään kaasutankkausaseman. Tankkausasema sijoittuu Ruokosaaren ja Kanavuoren läheisyyteen osoitteeseen Metsälehmuksentie 9. Asema avautuu loppukesästä 2017 ja palvelee henkilöautojen, hyötyajoneuvojen ja raskaan liikenteen tarpeita.

Lue lisää


Kazakstanissa on käynnissä koko terveydenhuoltojärjestelmän uudistus: JAMKille vetovastuu hoitotyön laajassa kansainvälisessä kehittämishankkeessa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun koordinoimalle ProInCa-hankkeelle (Promoting the Innovation Capacity of Higher Education in Nursing during Health Services’ Transition) myönnettiin lähes miljoonan euron Erasmus-rahoitus Kazakstanin hoitotyön korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen.

Lue lisää


Jäsenesittelyssä Keski-Suomen Tarkastustalo Oy: Laadusta tinkimättä, vankalla ammattitaidolla

Keski-Suomen Tarkastustalo Oy hoitaa tarkastukset vankalla ammattitaidolla, laadusta tinkimättä. Työn tehostamisen ja laadun varmistamisen myötä syntyi idea tarkastuksien mobiilisovellukselle. Muutoinkin koko organisaation toimintaa ohjaa jatkuva kehittyminen ja kehittäminen.

Lue lisää


85 jäsenesittelyä: Sunprofile Oy – Polkuautojen rakentamisella lean-menetelmä yrityksen käyttöön

​Sunprofile Oy on lean-menetelmään erikoistunut konsultointiyritys, joka auttaa yrityksen prosessien kehittämisessä konkreettisesti. Kun ensimmäisenä astuu sisään Sunprofilen polkuautotehtaalle, herää kysymys, mitä ihmettä täällä oikein tehdään. Tuotetaan polkuautoja? Ei suinkaan, vaan polkuautojen purkaminen ja rakentaminen on konkreettinen tapa tehostaa yrityksen toimintoja lean-menetelmää käyttäen. Käytännössä se tarkoittaa tuotannossa syntyvän ”hukan” vähentämistä, jota ovat esimerkiksi ylituotanto, odottaminen, keskeneräiset työt ja turha kävely. Leanissä keskitytään arvon tuottamiseen asiakkaalle.

Lue lisää


85 jäsenesittelyä: Kouta Kiinteistöt Oy – kiinteistösijoittamista yli maakuntarajojen

​Kouta Kiinteistöt Oy on kiinteistösijoitusyhtiö, joka toimii Kajaanissa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Kuusamossa. Yritys myy ja vuokraa omistamiaan asuntoja ja liiketiloja hyödyntämällä tehokkaasti paikallisten alihankintayritysten henkilöstöä ja osaamista.
”Emme itse rakennuta uudiskohteita, vaan ostoprosessimme keskittyy valmiisiin markkinoilla oleviin kiinteistöihin”, kertoo yrityksen toinen omistaja Ismo Kirkkopelto. Ismo vetää myös Jyväskylän toimipistettä. Toimitusjohtaja Jari Tervonen vastaa Kajaanin toimipisteestä.

Lue lisää


85 jäsenesittelyä: Flashnode Oy – “Kai ne integraatiot voi hoitaa järkevämminkin” ​

​Flashnoden perustajat olivat kyllästyneitä integraatioprojektien monimutkaisuuteen ja kalliiseen hintaan – siitä syntyi Flashnode. Jyväskyläläinen Flashnode Oy on pohtinut integraatioiden toteutuksen uudella tavalla, kuten Henry Ford autotuotannon aikoinaan.
”Toimintoja on iät ja ajat automatisoitu integraatioprojekteina. Se on kallista ja kestää pitkään.

Lue lisää


85 jäsenesittelyä: Alkio-opiston kampus on täynnä elämää

​Alkio-opisto Jyväskylän Korpilahdella on valtakunnallinen kansanopisto, jolla on tarjota Suomen laajin kattaus avoimia yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoja eri tiedeaineissa sekä kieli- ja viestintäopinnoissa.

Lue lisää


85 jäsenesittelyä: Ukon-Ilma ja Nurmi MP – keskisuomalaista huoltopalvelua

​Ukon-Ilma Oy tarjoaa ilmanvaihdon huolto- ja kunnossapitopalveluita sekä yritys- että yksityisasiakassektorille. Toiminta kattaa muiden muassa ilmastointikanavien ja -koneiden puhdistukset sekä ilmamäärien mittaukset ja säädöt.

Lue lisää

85 jäsenesittelyä: Jyväskylän Siirtopaino Oy – Painavaa arvoa

​Painotalo Jyväskylän Siirtopaino Oy on toiminut jo vuodesta 1956. Toiminta on laajentunut yhden hengen painotalosta 15 henkeä työllistäväksi yritykseksi, ja perinteisen lomake- ja mainospainotuotannon rinnalle on noussut vahvaa jalansijaa kasvattavat digipainopalvelut.

Lue lisää

85 jäsenesittelyä: Jyväs-Caravan Oy – Kokemusta 40 vuoden ajalta

Jyväs-Caravan Oy aloitti toimintansa vuonna 1975, ja on yksi matkailuajoneuvoalan suurimpia ja vanhimpia liikkeitä Suomessa. Yrityksen perusti Martti ja Anni Käyhkö ja vetovastuussa ovat Käyhkön viisi poikaa ja vävy. Nyt Jyväs-Caravan työllistää 21 alan osaajaa.

Lue lisää


85 jäsenesittelyä: Beneres Oy – Liiketoimintaosaaminen yritysten käyttöön

​Beneres Oy on jyväskyläläinen huhtikuussa perustettu konsultointiyritys, joka auttaa pk-yrityksiä löytämään omat kasvunmahdollisuutensa. Markkinointi, talous ja henkilöstöhallinto ovat yleensä tarkastelun kohteena. Koko yrityksen kentän tarkastelu ja edistäminen on toiminnan keskiössä. Myös pienempiin prosesseihin halutaan panostaa.

Lue lisää


Jäsenesittelyssä Solar-Arena.com: Säästöä ja tuottoa aurinkoenergiaan sijoittamalla

​Solar-Arena on aurinkoenergian hyödyntämiseen ja energian säästämiseen erikoistunut yritys, joka tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua aurinkoenergian käyttöönottamiseksi. Keskisuomalainen yritys keskittyy aurinkoenergian laskentajärjestelmien ja palveluiden tuottamiseen koko prosessissa.

Lue lisää


Jäsenesittelyssä: Blingfactory ̶ keskustelufoorumilta Euroopan suurimmaksi ​

​Innokas moottorikelkkaharrastaja Sami Tarvainen aloitti internetissä kelkkailuun liittyvän keskustelufoorumin, jossa hän esitteli harrastuskelkkaansa liittyvää projektia. Vaan ei silloin arvattu, millaisia ovia keskustelufoorumilta aukeaisi.

Lue lisää


Jäsenesittelyssä Ficonic Solutions Oy: Liikenneturvallisuutta teknologian avulla

Ficonic Solutions Oy on nuoresta iästään huolimatta vankan osaamisen ja pitkän kokemuksen omaava ohjelmistotalo. Takana on ensimmäinen tilikausi ja Startup-yrityksen tilanne näyttää varsin hyvältä. ”Ensimmäinen tilikausi on pitänyt sisällään ylä- ja alamäkeä. Kaikesta on opittu ja tulevaisuuden ennakointi on nyt hiukan helpompaa”, yrityksen toimitusjohtaja, perustaja ja osakas Timo Salminen kertoo.

Lue lisää


Jäsenesittelyssä Onsteel Oy: Tulosta toimintamallien uudistuksella

​Lause ”kun kaikki omistavat, kaikki haluavat kehittää” jäi jostain Onsteel Oy:n toimitusjohtajan Ville Rostin mieleen. Toimintamallista ja jaetusta vastuusta oli hyviä kokemuksia muilta toimialoilta ja niihin tutustuttiin huolella. Tuon opin pohjalta alkoi pohdinta, kuinka vastaavia toimintamalleja voidaan soveltaa perinteiselle konetyöpaja-alalle.

Lue lisää


Jäsenesittelyssä Stafix Oy: Tuoteinnovaatio löytyi vahingossa

Palataan ajassa reilut kymmenen vuotta taaksepäin. Nuori opiskelija José Ayala on vaihto-oppilaana Singaporessa, kun silloinen opiskelukaveri soittaa innoissaan ja kertoo loistavasta työmahdollisuudesta. Tarve oli kaupalliselle tekijälle, jonka kielitaito kattaa suomen, espanjan ja englannin.

Lue lisää


Jäsenesittelyssä Planetcon Oy: Henkilöstö kasvun tärkein tekijä

​Planetcon Oy on vuonna 2000 perustettu talotekniikan asiantuntija- ja rakennuttajapalveluihin erikoistunut yritys. Kun Jari Vekkeli tuli vuonna 2007 Planetcon Oy:n osakkaaksi ja toimitusjohtajaksi, oli yrityksellä toimipiste Jyväskylässä ja yritys työllisti viisi henkilöä. Silloinen omistaja halusi Vekkelin johtamaan yritystä ja sitoutti Vekkelin lisäksi Hannu Haapamäen toimintaan omistajuudella. Näin pohjustettiin polku kasvulle.

Lue lisää


Hotelli Verso – Yrittäjävetoisuus tuo joustavuutta palveluun

​128 huoneinen Hotelli Verso avattiin Jyväskylän keskustaan kesäkuun 27. päivä. Hotelli Verso kuuluu Yöpuu yhtiö Oy:n alle, jossa mukana ovat kolme muutakin brändiä: Verso baari, Ravintola Pöllöwaari ja Hotelli Yöpuu.

Lue lisää


Jäsenesittelyssä Skand Oy – Kasvun nälkää ​

​Skand Oy on Leijona-sähköskoottereiden kokoonpanija ja myyjä. ”Sähköskootterin ostajia on monessa eri ryhmässä, ihan teinistä niihin, jotka tarvitsevat tukea liikkumiseen. Me näimme, että hyvännäköisille, laadukkaille sähköskoottereille ei ollut tarjontaa ja päätimme luoda tarjonnan”, kertoo Skand Oy:n toimitusjohtaja Jussi Utoslahti.

Lue lisää


85 jäsenesittelyä: Semita Oy – Vakuutusmeklariliike

Semita Oy on ollut mukana Keski-Suomen kauppakamarin toiminnassa noin vuoden verran. Semita Oy on yksityinen, suomalainen vakuutusmeklariliike, joka toimii vakuuttamisen ja riskienhallinnan asiantuntijana.

Lue lisää


85 jäsenesittelyä: Aitio Finlandissa tehdään töitä tehokkaasti rennolla meiningillä

​Aitio Finland Oy (ent. Codecenter) on ohjelmistoalan yritys, joka auttaa kehittämään liiketoimintoja tuomalla esiin tietojärjestelmien tarjoamia mahdollisuuksia. Perustaja Thomas Raehalme perusti yrityksen omasta tekemisen innosta ja intohimoisesta harrastuksesta, kun osaamiselle oli kysyntää. Hän toteutti ensimmäisen tietojärjestelmän kansainvälisille markkinoille jo 14-vuotiaana. Projektien ympärille tarvittiin lisää tekijöitä. Henkilöstömäärä on kasvanut 50 prosenttia kahdessa vuodessa ja uusille osaajille on selkeä tarve.

Lue lisää


Esittelyssä 85 jäsentä: Ania-Eco Oy tuo palvelut suoraan kotiin

Ania-Eco Oy on sosiaali- ja terveysalan yritys, joka tuo palvelut suoraan kotiin. Ania-Eco tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja päivittäiseen elämään. Asiakkaan tarpeet kartoitetaan aina ensin ja sen jälkeen luodaan toiveiden mukainen kokonaisuus. Kotisairaanhoito-, kotihoito- ja siivouspalveluita tarjoava yritys tekee paljon yhteistyötä kuntien, yksityisten yritysten ja säätiöiden kanssa. Yhteistyö ja asiakaslähtöisyys ovatkin suurena osana yrityksen visiota.

Lue lisää


Jäsenesittelyssä Tilitoimisto TiliSiipi Oy

​Armi Koivula haaveili oman yrityksen perustamisesta jo alle kaksikymppisenä. Opiskelujen jälkeen Koivula sai sijaisuuden Kainuulaisesta tilitoimistosta, jossa oli hyvä ilmapiiri ja yrittäjähenkinen meininki. Ne tekivät vaikutuksen nuoreen naiseen. Töiden ohessa Koivula pätevöitti itsensä ammatillisesti alalle. Muutettuaan Jyväskylään Koivula päätti kokeilla siipiään ja vuonna 2006 haave omasta tilitoimistosta toteutui. Koivula suoritti Taloushallintoliiton KLT-tutkinnon ja Tilitoimisto TiliSiipi Oy sai alkunsa.

Lue lisää


Jäsenesittelyssä Suomen Yrityskehitys Oy: “Yksityisten ja julkisten toimijoiden yhteistyön merkitys on korostunut koko ajan” ​

​Kasvuyritysten kehittämiseen erikoistuneella Suomen Yrityskehitys Oy:llä tuli viime syksynä täyteen 10 vuotta. Jyväskyläläinen, mutta valtakunnallisesti toimiva konsultointiyritys on toimintansa aikana palvellut liki 200 asiakasta. Viikossa on noin 30 asiakaskontaktia. Diileiksi saakka niitä hioutuu pari viikoittain.

Lue lisääHenkilöstöpsykologi Marjo Lalli Oy – Intohimona henkilöstöjohtaminen

​Marjo Lallilla on pitkä kokemus henkilöstöjohtamisesta. Kipinä yrittäjyydestä lähti kytemään jo vuosia sitten, kun Lalli toimi konsulttina. ”Asiakas ihmetteli, ettenkö olekaan yrittäjä, kun toimintatapani oli jo silloin niin yrittäjämäinen”, Lalli naurahtaa.

Lue lisää