Jäsenet kertovat

Julkaisemme jäsenesittelyjä ja hyviä uutisia jäseniltämme. Haluatko juttusi tänne? Ota yhteyttä viivi.sakkara@kskauppakamari.fi.
HT Laserin Conny Ahlenius. Kuva: HT Laser

HT Laser Oy:n Ruotsissa hyvin kasvaneeseen liiketoimintaan vahvistusta uudella rekrytoinnilla

HT Laser Oy on vuodesta 2021 toiminut aktiivisesti Ruotsin markkinoilla oman paikallisen myyntitiiminsä voimin. Nyt Ruotsissa hyvin jalansijaa saanut liiketoiminta vahvistuu entisestään uudella rekrytoinnilla.

Lue lisää


Professori Samuli Pekkola törmäyttää yrityksiä ja yliopisto-opiskelijoita toistensa kanssa jo opiskeluaikana.

Yliopistokurssilla autetaan yrityksiä tietojärjestelmien hyödyntämisessä - kurssista hyötyä opiskelijoille ja yrityksille

Professori Samuli Pekkola opettaa Jyväskylän yliopistossa tietojärjestelmätieteen kurssia, jonka puitteissa tehdään läheistä yhteistyötä yritysten kanssa. Kurssilla opiskelijat tutustuvat yrityksen toimintaan ja rakentavat yritykselle kehitysehdotuksia tietojärjestelmien käyttöön liittyen. Kurssista on hyötyä opiskelijoille, jotka saavat kosketuksen yritysmaailmaan, mutta myös yrityksille, jotka saavat kehitysehdotuksia ja kontakteja tulevaisuuden työntekijöihin.

Lue lisää


Keski-Suomesta rakennetaan ympäristöystävällisten vetyratkaisujen maakuntaa 1,8 miljoonan euron tutkimusrahoituksella

Keski-Suomesta rakentuu vihreän energiantuotannon maakunta, kun Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteinen konsortiohanke sai 1,8 miljoonan euron rahoituksen vaihtoehtoisten energiantuotantotapojen etsintään sekä maakunnan vetyosaamisen esille tuomiseen ja kehittämiseen.

Lue lisää


Vuoden 2023 keskisuomalainen johtajuusteko -palkinnon vastaanottivat Konnekuljetus Oy:n Antti-Heikki Puttonen ja Marie Rosti, palkintoa jakamassa Jamkin lehtori Kirsi Kemell. KUVA: Reeta Kunelius, Jamk

Konnekuljetus Oy:n Antti-Heikki Puttonen palkittiin Vuoden 2023 keskisuomalainen johtamisteko -palkinnolla

Vuoden keskisuomalainen johtamisteko -palkinto on myönnetty Konnekuljetus Oy:lle ja sen logistiikkapäällikkö Antti-Heikki Puttoselle. Palkinto myönnettiin Uudistavan johtamisen verkoston järjestämässä Uudistavan johtamisen seminaarissa Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksella 25.1.2024.

Lue lisää


Kuvassa tutkimuksen toteuttanut Aava & Bangin toimitusjohtaja ja viestinnän tohtori (FT) Vilja Laaksonen, Aava & Bangin markkinointi- ja myyntijohtaja Katja Asikainen sekä brändi- ja viestintästrategi Mika Kihlakaski. Kuva: Mikko Joona

Uusin tutkimus: Kestävän kasvun trendit haastavat yrityksiä vastuullisuuteen

Kestävän kasvumarkkinoinnin nykytilatutkimus paljastaa kestävän kasvun tärkeimmät teemat vuodelle 2024 – kannattavan liiketoiminnan keskiössä on vastuullisen työntekijä- ja asiakaskokemuksen johtaminen. Työyhteisöissä tarvitaan uudenlaista osaamista, kuten kykyä kestävään ja inhimilliseen johtamiseen sekä työyhteisön muutoskyvykkyyttä.

Lue lisää


Osuuskauppa Keskimaa investoi Himokselle

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen rakentaa vuokrattavien lomahuoneistojen kokonaisuuden Himoksen Länsirinteiden juurelle. Rakentaminen käynnistyy toukokuussa 2024, ja kokonaisuus on tarkoitus saada valmiiksi marraskuuhun 2025 mennessä.

Lue lisää


Aino Pärnänen aloittaa Yöpuu Yhtiö Oy:n toimitusjohtajana

Perheomisteisen Yöpuu Yhtiö Oy:n toimitusjohtajaksi on 1.1.2024 alkaen nimitetty Aino Pärnänen. Aino jatkaa perheyrityksen toimintaa sukupolvenvaihdossuunnitelman mukaisesti.

Lue lisää


Oili Eronen Keypointin toimitusjohtajaksi

Varatuomari Oili Eronen valittiin 4D-tutka- ja laserteknologiayhtiö Keypointin toimitusjohtajaksi 1.9.2023 alkaen. Erosen tehtävänä on tehdä Keypointin kasvutstrategia todeksi ja nostaa Keypoint kasvu-uralle. Millainen on ollut Erosen urapolku ja millaisia tavoitteita hänellä on Keypointin toimitusjohtajana? Lue haastattelu!

Lue lisää


Alkio-opistosta eväitä oman polun löytämiseen

Uransa markkinoinnin ja opetuksen parissa luonut Henna-Liisa Maljonen siirtyi takaisin opetusalalle, sillä hän haluaa auttaa nuoria löytämään oman polkunsa. Alkio-opistossa pystyy testaamaan, mikä olisi oma ala, valmentautumaan korkeakouluopintoihin sekä suorittamaan yliopistojen opintoja.

Lue lisää


Omistajanvaihdos osana strategista työkalupakkia

Confidentumin yrittäjä, omistajanvaihdoskonkari Sakari Oikarinen haluaisi, että ikääntyvistä yrittäjistä ja omistajanvaihdoksista puhuminen lopetetaan, sillä omistajanvaihdoksen tulisi olla osa jokaisen työllistävän yrityksen strategista työkalupakkia.

Lue lisää


35-vuotiasta yrittäjätaivalta juhlittiin elokuun puolivälissä yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa yrityksen toimitiloissa ja pihapiirissä Viitasaarella. Kuvassa Antti (vas.), Tapio ja Hannakaisa.

Markkinointi Tapio Nyrönen 35 vuotta

Viitasaarelaisen Tapio Nyrösen yrittäjätaipaleen alkamisesta tuli heinäkuussa kuluneeksi 35 vuotta. Nyrönen sai hyvät eväät yrittäjyyteen työskenneltyään Saksassa ja tutustuessaan siellä eri teollisuuden aloihin. Niiltä vuosilta saatuja oppeja Nyrönen on hyödyntänyt yrittäjäurallaan Keski-Suomessa.

Lue lisää


Sierra and Bogdan recommend working in Jyväskylä, Finland and Valmet.

Sierra and Bogdan recommend working in Jyväskylä, Finland and Valmet

Valmet, the world's leading technology company that manufactures paper and board machines, is happy to employ international experts. Diversity and multiculturalism are important values ​​for the company. Paula Holmberg, human resources manager of Valmet's group operations, shares her positive experiences and encourages others to recruit international talent. Sierra and Bogdan, who work at Valmet and arrived here from elsewhere, recommend working in Jyväskylä, Finland and Valmet and talk about it.

Lue lisää


Valmet luottaa kansainvälisiin osaajiin

Maailman johtava paperi- ja kartonkikoneita valmistava teknologiayhtiö Valmet Technologies Oy työllistää mielellään kansainvälisiä osaajia. Diversiteetti ja monikulttuurisuus ovat yritykselle tärkeitä arvoja. Valmetin konsernitoimintojen henkilöstöpäällikkö Paula Holmberg jakaa myönteisiä kokemuksia ja rohkaisee muitakin kansainvälisien osaajien rekrytointiin. Valmetilla työskentelevät, muualta tänne saapuneet Sierra ja Bogdan kertovat työskentelystä Valmetilla ja asumisesta Suomessa.

Lue lisää


Kuvituskuva: Rastor-instituutti

Uusi jäsen -esittelyssä Rastor-instituutti: Valtakunnallisesti paikallinen työelämän uudistaja

Rastor-instituutti tarjoaa koulutus- ja urapalveluita, joilla vauhditetaan sekä ammatillista osaamista että yrityksen kasvua. Rastor-instituutissa henkilöstö kokevat, että heidän työnsä intohimoammatti ja uskovat, että jokaisella on mahdollisuus onnistua työelämässä. Yritys palvelee niin yksilöitä kuin yrityksiä asiakaslupauksenaan "Tunnistettava muutos".

Lue lisää


Secapp ja Telia yhteistyöhön – Jatkossa Secappin kriittiset hälytysviestit voidaan ohjata perille varmasti myös ruuhkatilanteissa

Telia ja Secapp ovat tehneet jälleenmyyntisopimuksen, joka vastaa asiakkaiden kriittisen viestinnän tarpeisiin. Secapin ja Telian yhteistyö vahvistaa Telian 4G ja 5G -verkon palveluita ja mahdollistaa myös verkon ruuhkatilanteissa Secappin käyttäjille hälytysviestien entistä nopeamman ja varmemman perillemenon Telian privaattiverkkojen avulla.

Lue lisää


Ravien juhlaa – Kuninkuusravit 100 vuotta Jyväskylässä ja Killerin ravirata 50 vuotta

Ensi kesänä on luvassa ainutlaatuista juhlahumua, kun Kuninkuusravien 100-vuotisjuhlaa vietetään Jyväskylän Killerillä perjantaista sunnuntaihin 26.–28.7.2024.

Lue lisää


Veini Vehviläinen. Kuva: Jiri Halttunen

JYP Jyväskylä 100 vuotta – jääpallosta Keski-Suomen urheilukansan rakastamaksi jääkiekkoseuraksi

JYPillä on tänä vuonna aihetta juhlaan, kun se täyttää marraskuussa kunnioitettavat sata vuotta. Juhlavuosi näkyy koko kauden ajan muun muassa juhlalogon ja ottelutapahtumien yhteydessä jaettavien historiapalasten muodossa. Vuosi huipentuu 24.11. kotikentällä KalPaa vastaan pelattavaan juhlaotteluun ja seuraavan päivän juhlagaalaan.

Lue lisää


Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto AGCO-konsernille

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt kansainvälistymispalkinnon pitkäaikaisen kansainvälisen investoijan kategoriassa AGCO-konsernille. AGCO on kansainvälinen edelläkävijä maatalouskoneiden ja täsmäviljelyratkaisujen kehittämisessä, valmistuksessa sekä jakelussa. AGCO-konserniin kuuluva Valtra julkaisi syyskuussa 2023 tiedon lippulaivatraktorinsa valmistuksen siirrosta Ranskasta takaisin Suomeen ja on investoinut kymmeniä miljoonia tehtaan logistiikkakeskukseen sekä maalaamon uudistamiseen. Valtra työllistää Suolahdessa 1100 työntekijää ja voimansiirtotehtaan laajennus tuo lähivuosina 200 työpaikkaa lisää.

Lue lisää


Avidly ostaa Hype & Dexterin

Avidly on allekirjoittanut sopimuksen Hype & Dexterin ostamisesta. Yritysosto on jatkoa Avidlyn yritysfuusioille ja -kaupoille. Avidly on Euroopan kattavin markkinointiteknologian toimisto, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Iso-Britanniassa ja Kanadassa, sekä kuuluu AMIN Worldwide -verkostoon, jonka kautta se palvelee myös maailmanlaajuisesti ja auttaa asiakkaitaan kansainvälistymisessä.

Lue lisää


Tietokeskus Jyväskylään

Suomen suurin kotimainen pk-yrityksille IT-palveluita, konsultointia ja laitteita tarjoava Tietokeskus avasi vuoden alussa toimiston Jyväskylään. Viime vuosi oli yritykselle ennätysvuosi, ja kesällä solmitun MPY-yrityskaupan myötä Tietokeskuksen markkinaosuus kasvaa entisestään. Keski-Suomessa toimivalle yritykselle oli luontevaa liittyä Keski-Suomen kauppakamarin jäseneksi.

Lue lisää


Mikko Saastamoinen (vasemmalla) siirtää hyvin ja luottavaisin mielin toimitusjohtajan vastuut Antti Hellbergille. Kuva: Kumura

Antti Hellberg on nimitetty Kumuran uudeksi toimitusjohtajaksi

Konsulttina ja kasvuyrityksen toimitusjohtajana pitkään työskennellyt Antti Hellberg on nimitetty Kumuran uudeksi toimitusjohtajaksi 2.10.2023 alkaen. Hellberg saa johdettavakseen vahvassa kasvussa olevan projektijohtamisen asiantuntijatalon, joka työllistää n. 50 projektijohtamisen eturivin asiantuntijaa ympäri Suomen. Kumuran asiakkaita ovat Suomen suurimmat julkiset ja yksityisomisteiset organisaatiot.

Lue lisää


Ceilin toimitusjohtaja Sami Kettunen uskoo johtajana avoimuuteen. Myös organisaatiorakenne pidetään matalana. Kuva: Sanna Kostamo, Visual Friday

Sami Kettunen kutsuttiin johtamaan Ceili kasvuun – paljastaa avaimet kasvun takana

Kun Salesforce-asiakkuudenhallinta-alustaan keskittyneessä yrityksessä päätettiin investoida kasvuun, kutsuttiin yrityksen johtoon IT-alalla uraa luonut, kasvuyritysten luotsi Sami Kettunen. Vain muutamassa vuodessa Ceilin henkilöstömäärä on kasvanut seitsemästä kolmeenkymmeneenviiteen ja liikevaihto yli kahteen miljoonaan euroon. Kettunen avaa, miten siinä onnistuttiin.

Lue lisää


Lecklé laajentaa toimintaansa – HR-palvelut aloittaa

Tampereella, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Helsingissä toimistojaan pitävä, liike- ja verojuridiikkaan sekä yrityskauppakonsultointiin erikoistunut Lecklé lanseeraa uuden palvelualueen, kun Lecklé HR-palvelut käynnistää toimintansa. Lecklé HR-palvelut tarjoaa nimekkäällä tiimillään tukea tulokselliseen ja yksilölliseen johtamiseen. Mukana on valtakunnallisesti tuttuja urheiluvaikuttajia.

Lue lisää


Aava & Bang sai tunnustusta yhtenä Euroopan parhaista työpaikoista

Systemaattinen ja pitkäjänteinen työ vahvan yrityskulttuurin rakentamiseksi näkyy Aava & Bangin menestyksessä Great Place to Work® Euroopan parhaat työpaikat 2023 -vertailussa. Yritys sijoittui 30:nneksi tänään julkaistussa listauksessa.

Lue lisää

BioBooster's Hackathons are open!

BioBooster organizes different hackathons, where solutions are sought for clients. Valio invites you to ideate ways to tackle the seasonal variation in milk production. At the HolmenHackathon, you have the opportunity to develop solutions on how to transform wood ash from waste to wonder. Moelven Wood is looking for a new packaging solution in MoelvenHackathon in Sweden. Read more!

Lue lisää

Kuva: Betolar Oyj

Business Finlandilta 2,7 miljoonan euron tuki Betolarille vaihtoehtoisten sivuvirtojen tutkimus- ja kehityshankkeeseen

Jäsenemme Betolar Oyj on saanut Business Finlandilta myönteisen tukipäätöksen, joka mahdollistaa vaihtoehtoisten sivuvirtojen laaja-alaisen tutkimus- ja kehitystyön. Tutkimusprojektin tavoitteena on tunnistaa ja arvioida erilaisia sivuvirtoja, joilla voidaan korvata sementtiä betonin valmistuksessa sekä kehittää standardoituja menetelmiä näiden materiaalien käsittelyyn ja käyttöönottoon rakentamisessa. Hankkeen kustannusarvio on 5,4 miljoonaa euroa, josta Business Finland rahoittaa enintään 2,7 miljoonaa euroa avustuksena.

Lue lisää


Talenom perustaa yrityksiä ilmaiseksi valtakunnallisen Yrittäjän päivän kunniaksi

Tiistaina 5.9. vietetään valtakunnallista Yrittäjän päivää. Jotta yrittäjäksi ryhtyminen olisi mahdollisimman helppoa, Talenom perustaa nyt yrityksiä ilmaiseksi. Tarjous koskee kaikkia, jotka ottavat yhteyttä Yrittäjyysviikolla.

Lue lisää


Kuvassa vasemmalta: Shigeru Hayakawa, hallituksen varapuheenjohtaja, TMF, Akio Toyoda, hallituksen puheenjohtaja, TMF, Timo Koivisto, Jyväskylän kaupunginjohtaja, Yuichiro Haruna, toimitusjohtaja TGR-WRT. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Jyväskylän kaupunki, TGR-WRT ja Toyota Mobility Foundation allekirjoittavat aiesopimuksen yhteistyöstä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa – avaa uuden kehittämiskeskuksen Jyväskylään

Jyväskylän kaupunki, TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team (TGR-WRT) ja Toyota Mobility Foundation (TMF) ovat allekirjoittaneet tulevasta yhteistyöstä aiesopimuksen, jonka tavoitteena on edistää hiilineutraalin, kestävän ja monipuolisen yhteiskunnan toteutumista. Keskiössä on Jyväskylään perustettava uusi TGR-WRT-kehittämiskeskus.

Lue lisää


Juniorikillan puheenjohtaja Olli Molander ja Jyväskylän Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Riikka Kallonen.

Muutettuaan uudelle paikkakunnalle Riikka sai monta uutta ystävää Nuorkauppakamarin kautta – tätä kaikkea Nuorkauppakamaritoiminta mahdollistaa

Nuorkauppakamari on oma yhteisö alle 40-vuotialle aktiivisille nuorille, jotka haluavat kehittää omia työelämätaitojaan ja vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan. Monet saattavat sekoittaa Nuorkauppakamarin ja Kauppakamarin, vaikka muuta yhteistä niillä ei ole kuin nimen loppuosa. Yhteistyötä tehdään esimerkiksi Kauppakamarin Juniorikiltatoiminnassa, joka koostuu aktiivisista nuorkauppakamarilaisista. Jyväskylän Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Riikka Kallonen ja Juniorikillan puheenjohtaja Olli Molander kertovat, mitä toiminnassa mukana olo heille merkitsee.

Lue lisää


Hämeen auton Mari Hyvönen. Kuva: Hämeen Auto

Autoteollisuus on uuden äärellä

“Tulin vaan katselemaan, mitä teillä on tarjolla. Enpä tiedä, mikähän se seuraava auto olisi”. Näillä sanoilla aloitamme usein keskustelun yksityisasiakkaan kanssa autoliikkeellä. Työsuhdeautoilijan näkökulmasta autovalintaa sanelee yrityksen arvot sekä verotus. Työsuhdeautoksi ei juurikaan enää valita pelkkää polttomoottoriautoa, valinta on automaattisesti joko lataus-hybrid tai täyssähköinen malli.

Lue lisää


Pateran Jenni Friman ja Janne Parantainen pyörittävätn telineturvallisuuteen keskittynyttä yritystä. Kuva: Viivi Sakkara

Telineturvallisuuden parantamista työmaa kerrallaan

Sisarukset Janne Parantainen ja Jenni Friman päättivät perustaa telineturvallisuuden parantamiseen sekä alan henkilöstövuokraukseen keskittyvän yrityksen, kun he huomasivat, että aihealueen lainsäädäntö on vaikeasti tulkittavissa ja vastuut turvallisuudesta eivät ole yleisesti tiedossa. Nyt yritys on yksi Suomen parhaita telineturvallisuuden asiantuntijoita. Asiakkaina on teollisuusyrityksiä aina Helsingistä Kemiin, ympäri Suomen.

Lue lisää


Äänekoskella Kesportia ja Poweria pyörittävän T.A. Niskasen yrittäjä Miina Niskanen ja edeltäjä Timo Niskanen.

Yrittämistä Äänekoskella jo 70 vuotta, kolmannessa polvessa

Tämä vuosi on Äänekoskella Kesportia ja Poweria pyörittävälle T.A. Niskaselle juhlavuosi, kun heinäkuussa yritys täyttää kunnioitettavat 70 vuotta.

Lue lisää


Havainnekuva, Metsä Group

Metsä Group rakentaa 300 miljoonan euron Kerto LVL -puutuotetehtaan Äänekoskelle

Metsä Group on päättänyt rakentaa Äänekoskelle uuden, rakennusteollisuuden käyttämiä palkki- ja levymateriaaleja valmistavan kertopuutehtaan. Kerto® LVL -tuotteet pienentävät merkittävästi rakennusten hiilijalanjälkeä moniin muihin materiaalivaihtoehtoihin verrattuna. Investoinnin arvo on 300 miljoonaa euroa, ja tehtaan on arvioitu käynnistyvän loppuvuonna 2026.

Lue lisää


Sakupen palveluesimies Sanna Istolainen (edessä), hänen vieressään Nataliya Indyukova ja Larysa Sierokurova. Takana Olha Tykhomyrova, tulkkina toimiva Irene Merkurjev sekä Kateryna Mavrova.

“Motivoituneita ja ahkeria” – Sakupe sai ukrainalaisista nopean avun työntekijäpulaan

Ammattitekstiilejä palveluna tarjoavalla Sakupella oli talvella akuutti tarve uusille työntekijöille. Yritys otti yhteyttä Maahanmuuttajien osaamiskeskukseen ja löysi riveihinsä seitsemän ukrainalaista työntekijää.
–Kympin suoritus, jolla saatiin meille loistavia työntekijöitä, kehuu Sakupen tuotantopäällikkö Sasu Koskela.

Lue lisää


Kespet Oy on rekrytoinut kymmeniä työntekijöitä ulkomailta

Monet yritykset ovat rekrytoineet työvoimaa ulkomailta. Yksi niistä on Kespet, jonka toimitusjohtaja Pekka Asikainen jakaa kokemuksensa ja vinkkinsä. Asikainen on ollut tyytyväinen rekrytointeihin. Juttu on osa julkaistavaa juttusarjaa, jossa kerrotaan myönteisistä kokemuksista työperäiseen maahanmuuttoon liittyen.

Lue lisää


Havainnekuva Hipposkeskuksesta: PES-Arkkitehdit

Hipposkeskus etenee uudella rakentamis­mallilla – Fimpec PMO Oy vastaa rakentami­sesta

Hippos Ky on sopinut jyväskyläläisen Fimpec PMO Oy:n kanssa Hipposkeskuksen toteuttamisesta projektinjohtopalvelumallilla.

Lue lisää


Kennet Haga ja Suvi Widgrén.

Rekka Group laajenee - logistiikka vahvistuu länsirannikolla

Rekka Group Oy on tehnyt kauppasopimuksen yhdessä pedersörelaisen yhtiön Protank Oy Ab:n kanssa. Rekka Groupin omistukseen siirtyy 1.6.2023 alkaen Protankin kolme ADR-kemikaalikuljetuksiin käytettävää ajoneuvoyhdistelmää ja niiden mukana tulevat ajot. Kauppa avaa Rekka Groupille upean yhteistyön uuden asiakkaan kanssa vahvistaen samalla Rekkan länsirannikon logistiikkaa kemikaalipuolen ajoissa.

Lue lisää


Kuvassa vasemmalta oikealle: Suomen Biovoima Oy:n toimitusjohtaja Eero Tilsala, BIR AS toimitusjohtaja Borghild Lekve ja Suomen Biovoima Oy:n myyntijohtaja Jani Kangasaho. Kuva: Suomen Biovoima

Suomen Biovoima toimittaa biokaasulaitoksen Norjaan

Biovoima on solminut merkittävän, lähes 20 miljoonan euron arvoisen biokaasulaitoskaupan Norjaan. Valmistuessaan laitos tulee käsittelemään vuodessa 15 000 tonnia Bergenin talousalueen biojätteitä sekä 40 000 tonnia naudan lietelantaa. Lopputuotteena syntyy biometaania, jolla korvataan fossiilisia polttoaineita teollisuudessa. Sivutuotteina syntyy myös maanparannukseen soveltuvaa biolannoitetta.

Lue lisää


Saunarekka paraatipaikalla Liverpoolissa. Kuva: Niko Nenonen

Jyväskyläläinen Saunarekka kuljetti Käärijän Euroviisuihin – väliaikaiseen vientiin hyödynnettiin ATA carnet’ia

Saunarekan toimitusjohtaja Niko Nenonen lupasi yhteisessä illanvietossa Käärijälle, että jos Käärijä valitaan edustajaksi Euroviisuihin, lähtee Saunarekka mukaan. Ja niin siinä kävi. Saunarekan viennissä käytettiin kauppakamareiden myöntämää ATA carnet’ia, jonka avulla tavaroita voidaan viedä sopimukseen liittyneisiin maihin tulli- ja verovapaasti korkeintaan yhden vuoden ajaksi.

Lue lisää


Uusi teknologia arvokkaiden metallien talteenottoon kaivosvesistä

Kaksi suomalaista teknologiayritystä kehittää vedenkäsittelyratkaisua, joka kykenee selektiivisesti ottamaan talteen metalleja kaivosten vesistä. Weeefiner ja Sensmet pyrkivät ratkaisemaan kaivosten elinkaaren lopussa syntyviä vedenkäsittelyn haasteita ja samalla pelastamaan osan kaivosvesien sisältämistä arvokkaista raaka-aineista. Kehitysprojekti on saanut rahoitusta Rio Tinto -konsernin Sustainable Water Treatment Challenge -ohjelmasta.

Lue lisää


Kuvassa: Jari Ahjoharju, toimitusjohtaja, Visit Tampere, Päivi Heikkala, toimitusjohtaja, HimosLomat, Sinikka Långström, markkinointipäällikkö, HimosLomat, Susanne Rasmus, matkailujohtaja, Visit Jyväskylä Region. Kuva Visit Jyväskylä Regionin sivuilta

Vuoden kotimainen matkailuyritys -palkinto Keski-Suomeen HimosLomille

Keski-Suomessa, Jämsässä sijaitseva matkailukeskus HimosLomat on 6.5. palkittu Kotimaan Matkailumessuilla Tampereella Vuoden kotimainen matkailuyritys -tunnustuksella. Tuomariston mukaan HimosLomat on pitkän nousujohteisen kehityskaaren omaava yritys, joka on tehnyt rohkeita avauksia jo vuosia. Jämsässä sijaitseva HimosLomat on noussut kotimaisten matkailijoiden supersuosioon ja sen kohderyhmä on poikkeuksellisen laaja lapsiperheistä nuoriin aikuisiin ja edelleen aikuisväestöön. HimosLomat tunnetaan ympärivuotisena kohteena, jonne palataan useitakin kertoja saman vuoden aikana.

Lue lisää


Uusi elämyksellinen musiikkifestivaali valloittaa Laukaan

Tapahtumiin osallistutaan yhä useammin elämysten toiveessa. Ainoastaan hyvä artistikattaus ei enää riitä, vaan musiikkifestivaalilta odotetaan laadukkaita palveluja ja erinomaista asiakaskokemusta alusta loppuun saakka. Etenkin käytännön järjestelyjen tulee olla festivaalivieraalle helppoa, jotta hän haluaa palata tapahtumaan tulevaisuudessa, kertoo jäsenemme Ext Ventures. Lue koko juttu!

Lue lisää