Jäsenet kertovat

Jyväskylän hyvä vire houkuttelee yrityksiä investoimaan uusiin tilaratkaisuihin

Jyväskylä kehittyy vauhdilla, ja talouden positiiviset kasvunäkymät antavat yrityksille luottoa investoida liike- ja toimistotiloihin entistä rohkeammin. Jo vuodesta 2002 lähtien Jyväskylässä toiminut Infonia tietää, millaisista rakennuspalikoista on toimiva kiinteistöratkaisu tehty.
​​​​​​​

Lue lisää


Kuva: Jiri Halttunen

Henkilöliikenteen logistiikkakeskus valvoo yötä päivää

Kirkkaan pinkein JYTAKSI-logoin varustellut taksit ovat tuttu näky Jyväskylän ja Muuramen katukuvassa. Kesällä voimaan astunut uusi liikennepalvelulaki ei ole vaikuttanut merkittävästi Jyväskylän Aluetaksin arkeen. Taksit huolehtivat entiseen tapaan siitä, että laadukas kyyti järjestyy aina ovelta ovelle ─ vuorokaudenajasta riippumatta.
​​​​​​​

Lue lisää


Vahvaa kasvua hakeva Midare on luonut nahkansa uudelleen ict-maailman kiihtyvässä kilpailussa

Sitoutuneet ammattilaiset, positiivinen kasvunnälkä ja uusiutumiskyky ovat olleet avainasemassa, kun jo 33 vuoden ikään ehtinyt Midare on pitänyt pintansa ict-alan kiihtyvässä kilpajuoksussa. Jyväskyläläinen pitkän linjan laitteiden, operaattoripalvelujen ja ict-ratkaisujen palvelutalo uskoo vahvaan kasvuun ja tekee pitkäjänteisesti työtä menestyksensä eteen.
​​​​​​​

Lue lisää


Promissiumin ammattilaiset kahvipöydän ääressä: Matti Kauppinen, Jani Hietakangas, Mikko Lahtinen ja Henri Hinkkanen.

Kasvunnälkäiset myynnin ammattilaiset luottavat positiiviseen ensikontaktiin

Onnistunut asiakaskokemus alkaa hyvästä ensikontaktista. Näin uskoo joukko myynnin ammattilaisia Promissiumilla. Vahvaa kasvua hakeva yritys on onnistunut luomaan myynnin ja asiakashankinnan tueksi suunnattuja palveluja, jotka eivät jätä yrityskentällä ketään kylmäksi.
​​​​​​​

Lue lisää


Mattokympin toimitusjohtaja Jani Leppänen arvelee, että 2 500 neliön tukkuvarastoa on tarpeen laajentaa ennen pitkää.

Henkilökohtainen myyntityö ja rehti käsityö ovat laadun tae mattojen maailmassa

Metrien korkuiset varastohyllyt pullistelevat mitä erilaisimpia mattoja: aina puuvillaisista nukkamattoihin ja villaplyysimatoista härän- ja lampaantaljoihin. Jyväskyläläisen Mattokympin tukkuvarasto on mattokaupan sydän, josta matot lähtevät yrityksen omiin myymälöihin ja suoraan jälleenmyyjille.
​​​​​​​

Lue lisää


Kuvassa Hannu Saastamoinen, Tapio Lyytinen, Samppa Lajunen ja Tuomas Maksimainen.

Ammattimaista kiinteistösijoittamista

Jyväskyläläisen kiinteistösijoitusyhtiö Samla Capitalin hallinnoimat varat ovat ylittäneet 50 miljoonan euron rajan. Tavoitteena on kasvattaa sijoitukset 100 miljoonaan euroon vuoteen 2021 mennessä. Yritys on juuri saanut finanssivalvonnalta toimiluvan tarjota rahastojaan myös ei-ammattimaisille sijoittajille.

Lue lisää


Mustankorkean toisen biokaasun tankkausaseman rakennustyöt alkavat

Mustankorkea Oy ja Envor Protech Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen bio­kaasun tankkausaseman rakentamisesta Jyväskylän Seppälään. Maanrakennustyöt alkavat pian ja asema valmistuu syksyn aikana.

Lue lisää


Export Makerin kehitysjohtaja Jonne Pöyhtäri ja toimitusjohtaja Suvi Metsola. Kuva: Petri Sagulin

”Jo puolet kansainvälisille markkinoille pyrkivistä asiakkaistamme ovat mikro- ja pienyrityksiä”

Jatkossa jäsenemme East Consulting Oy on Export Maker Oy. Taustalla on kaksi syytä. Viisi vuotta sitten toimintansa Venäjän-kaupan kumppanina aloittanut yritys toimii nykyisin sekä kasvaneen kysynnän että Venäjän-kaupan taantumisen vuoksi lähes parissa kymmenessä maassa. Lisäksi yrityksen palvelut ovat suureksi osaksi kaikkea muuta kuin konsultointia, johon aiempi yritysnimi viittasi.

Lue lisää


BioGTS Oy toimittaa kaasuvoimalaitoksen Vietnamiin

Jyväskyläläinen biokaasulaitoksia toimittava BioGTS Oy on tehnyt sopimuksen kaasuvoimalaitoksen toimittamisesta Vietnamiin. Komponentit toimitetaan vielä tänä vuonna.

Lue lisää


Jyväskyläläisyritys VRT Finland saavutti kerralla kolme uutta kansainvälistä ISO -sertifikaattia

Kaikuluotaamalla tehtäviin vedenalaisiin rakennetarkastuksiin sekä 3D -datan käsittelyyn ja hallintaan erikoistunut jyväskyläläisyritys VRT Finland on sertifioitu uusien kansainvälisten johtamisjärjestelmä-, työturvallisuus- ja ympäristösertifikaattien mukaan. VRT Finlandille myönnettiin toukokuussa 2018 ISO 9001 laatujärjestelmän sertifikaatti, ISO14001 ympäristöjärjestelmän sertifikaatti sekä ensimmäisten joukossa ISO 45001 työterveys- ja turvallisuussertifikaatti.

Lue lisää


Innovestor Oy ja Kasvun Roihu Oy yhdistävät voimansa yrityskaupan myötä

Pohjoismaiden johtava kasvuyhtiöiden kanssasijoituspalvelu Innovestor Oy ja Kasvun Roihu Oy, Suomen suurimman kasvun sparrausohjelman Kasvu Openin operaattori ja yksi perustajista, yhdistävät voimansa huhtikuussa tehdyn yrityskaupan myötä. Samalla he luovat Suomeen ainutlaatuisen kasvuyritysten palvelumallin, joka tarjoaa yrityksille maksutta tukea kasvun sparraukseen sekä väylän kasvun rahoittamiseen kotimaisten ja kansainvälisten sijoittajien tukemana.

Lue lisää


Kuvassa pääsuunnittelija Pauli Pitkälä sekä Jyväskylän toimiston johtaja Jukka Huttunen suunnittelupalaverissa.

PCS-Engineering Oy: Laatu on tärkein markkinointikeino

Sähkö- ja automaation suunnitteluprojektien toteutukseen erikoistunut PCS-Engineering Oy:n valtti on tehdä laatua kustannustehokkaasti. Projekti voi sisältää alustavan ja yksityiskohtaisen suunnittelun sekä automaation logiikka- ja järjestelmätoimitukset aina asennukseen, käyttöönottoon ja koulutukseen saakka.

Lue lisää


BioGTS Oy:n Kiinan toimituksille jatkoa – Tilaus biokaasulaitoksesta Kiinaan

Jyväskylässä ja Laukaassa toimiva BioGTS Oy on tehnyt sopimuksen jo toisen biokaasulaitoksen toimittamisesta Kiinaan. Biokaasulaitoshankkeen työllistävä vaikutus laitostoimituksen aikana on yli 8 henkilötyövuotta. Merkittävä pääomasijoitus kansainväliseltä sijoitusyhtiöltä vauhdittaa BioGTS Oy:n kansainvälistä kasvua.

Lue lisää


Mediataivas on nyt Bonsky

Entinen Mediataivas on reagoinut digitalisaation tuomaan muutokseen. Muutosprojekti konkretisoitui 4.4.2018 nimenvaihdolla Bonsky Digitaliksi. Yritys on muuttunut mainostoimistosta IT-taloksi, joka suunnittelee ja toteuttaa mm. sähköisiä asiointipalveluja, verkkopalveluja, B2B-tilausjärjestelmiä sekä tuotetietoratkaisuja. Muutos on kannattanut, sillä viime vuonna yritys ylsi lähes 40 prosentin kasvuun.

Lue lisää


Kuvassa Black Bruinin toimitusjohtaja Pekka Karhumäki, operatiivinen johtaja Seppo Koiranen ja talousjohtaja Janne Mustonen.

Black Bruin Oy - komponenttitoimittajasta järjestelmätoimittajaksi

Black Bruinissa tehdään uutta uljasta kasvua. Perinteisestä metalliteollisuusyrityksestä kokonaisvaltaiseksi järjestelmätoimittajaksi kasvanut yritys on hakenut uutta strategiaa ja osin palannut juurilleen. Tuloksena on kasvua ja menestystä kansainvälisillä markkinoilla.

Lue lisää


Multimek Oy:n toimitusjohtaja Matti Hokkanen johtaa yritystä jo kolmannessa Hokkasten sukupolvessa.

Multimek Oy – suuri paikallinen työllistäjä Multialla

Keskisuomalainen Multimek Oy on valmistanut konepajatuotteita ammattitaidolla jo yli 50 vuoden ajan. Toimintaa ohjaa laatu ja kustannustehokkuuden jatkuva kehittäminen.
​​​​​​​

Lue lisää


OP Keski-Suomi mahdollistaa kesätyöpaikan 50 nuorelle

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeää. OP Keski-Suomi kantaa yhteiskuntavastuuta ja mahdollistaa 50:lle 15–17-vuotiaalle nuorelle kesätyöpaikan kahdeksi viikoksi. Nuoret palkataan pankin toimialueen yleishyödyllisiin yhdistyksiin. Yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan, ja osuuspankki tukee yhdistystä 500 euron palkkaustuella.

Lue lisää


Muuramen kunta jatkaa Riihivuoren kehittämistä

Muuramen kunta jatkaa Riihivuoren kehittämistä. Seuraava askel on käynnistää Masterplanin tekeminen. Masterplan on strateginen suunnitelma, jonka tarkoituksena on ohjata alueen kehittämistä. Suunnitelmassa käsitellään pitkän tähtäimen tavoitteita ja visioita.

Lue lisää


EOS M 290 -3D-tulostin mahdollistaa metallin 3D-tulostuksen.

Metallin 3D-tulostus mullistaa konepajateollisuuden -
Jyväskyläläinen 3D Formtech investoi metallin teollisuustasoiseen 3D-tulostukseen

Jyväskyläläisen teollisuustason 3D-tulostukseen erikoistuneen 3D Formtech Oy:n tuotantotiloissa aloitetaan huhtikuussa 2018 Suomessa harvinainen metallin 3D-tulostus. 3D-tulostuksen markkinat ovat jo pitkään käyneet kuumana maailmalla ja nyt kysyntä on nousussa myös Suomessa.

Lue lisää


Uusi päädynvalmistuskone lisää Päätytuotteen tehokkuutta ja kilpailukykyä.  ​​​​​​​

Saarijärven Päätytuote Oy - Metallin kylmämuovausta jo 30 vuotta

Saarijärven Päätytuote Oy:llä on tänä vuonna aihetta juhlaan. Yritys on juuri tehnyt uuden ison investoinnin sekä heillä tulee tänä vuonna täyteen jo 30 vuotta metallin kylmämuovausta. Perheyritys on perustettu vuonna 1988 ja toimii nyt jo kolmannessa sukupolvessa.
​​​​​​​

Lue lisää


Jukolan Juuston perusta ja juustomestari Markku Liias työnsä äärellä.

Jukolan Juusto Oy - Suomen paras ja merkittävin cheddarin valmistaja
​​​​​​​

Omalla tilalla lypsetyllä aamumaidolla, intohimolla tekemiseen, rakkaudesta juustoon, uskolla omaan ideaan sekä kovalla työllä syntyy Joutsan Leivonmäellä viitenä päivänä viikossa Aitoa Suomen parasta Cheddaria. Mutta mikä on tämän Aidon Cheddarin tarina?
​​​​​​​

Lue lisää


Kuvassa Rakennus-Kasevan laskentapäällikkö Topi Suutari (vasemmalta), työpäällikkö Perttu Aarniolehto, rakennuspäällikkö Harri Sivonen ja toimitusjohtaja Ville Kari. Kuvasta puuttuu avainhenkilöistä hankintapäällikkö Lauri Leppisaari ja hallituksen puheenjohtaja Timo Häll.

Rakennus-Kaseva Oy – auttaa yrityksiä toimitilahaasteissa

Vuonna 2011 perustettu rakennusalanyritys Rakennus-Kaseva on täysin paikallinen yritys, sillä sen 45 työntekijän henkilöstö sekä seitsemän omistajaa ovat kaikki keskisuomalaisia henkilöitä. Yritys toimii Keski-Suomen alueella talonrakennuspuolella tehden asunto-, liike- ja teollisuusrakentamista sekä saneeraustöitä.

Lue lisää


Log-BT tallentaa kylmäketjun seurannassa sisäiseen muistiin tietoa lämpötilasta ja ilmankosteudesta sekä näyttää luvut suoraan laitteen näytöllä.

Soklex-perustus on millilleen räätälöitävissä, eli aina pystytään löytämään asiakkaalle kohdekohtaiset ratkaisut.

Rotia PRKL Oy tuo rotia markkinointiin
​​​​​​​

Rotia PRKL Oy on yksinkertainen, suoraselkäinen ja -sanainen markkinointiviestintätoimisto, joka keskittyy tekemiseen, kehittämiseen, ihmisiin ja ideaan. Tämän yrityksen ei kuulla puhuttavan ammattikieltä, vaan töitä tehdään jalat maassa ja asiakas ymmärtää mistä puhutaan. Mutta keitä ovat nämä tyypit yrityksen takana ja mistä nimi Rotia tulee?
​​​​​​​

Lue lisää

Protacon panostaa viestinnän ja johtamisen digitalisointiin yrityskaupalla

Teknologiayhtiö Protacon ja ohjelmistoyhtiö Netwell Oy ovat sopineet yrityskaupasta, jolla Netwell Oy:stä tulee Protaconin tytäryhtiö.

Lue lisää


Älyhoivalla tähdätään kasvuun ja kansainvälisille markkinoille

Suomen Yrityskehitys Oy:n Smart Digital Home -ohjelmassa on käynnistynyt uusi älyhoivaan keskittyvä palveluyhteistyö, jonka tarkoituksena on yhdistää monimuotoinen verkosto asiakkaalle helppokäyttöiseksi palvelukokonaisuudeksi.

Lue lisää


HT Laser on mukana Connected Industry -ekosysteemissä – Asiakas digitalisaation keskiöön

Connected Industry -ekosysteemissä johtavat laitevalmistajat sekä digitaalisten ratkaisujen ja palveluiden toteuttajat liittävät voimansa yhteen jalostaakseen datasta uusia tuotteita ja palveluita. Jo tähän mennessä yritykset ovat digitalisoineet toimitusketjuihinsa liittyvää tietoa. Connected Industry ekosysteemin visiona on muuttaa kiihtyvällä tahdilla syntyvä digitaalinen data uutta luovaksi liiketoiminnaksi ja tuoda radikaalia lisäarvoa asiakkaalle. HT Laser on yksi kymmenestä mukana olevasta yrityksestä.

Lue lisää


Streamlog osti 18 Kirjapörssin myymälää

Hyvä Markkinointi Oy ja Streamlog Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kirjapörssi-kirjakauppaketjun liiketoimintakaupasta. Kirjapörssin kaikki 18 myymälää siirtyivät liiketoimintakaupan myötä 1.11.2017 Streamlogille.

Lue lisää


Arkkitehtipalvelu avasi toimiston Tampereelle

-Viime vuonna Arkkitehtipalvelun henkilöstö ja liikevaihto kasvoi kolmanneksen. Kasvun siemen piilee työhyvinvoinnissa, sanoo toimitusjohtaja Tommi Luukkonen.

Lue lisää


Pekka ja Maarit Kukkonen on valittu vuonna 2008 vuoden  nuoriksi yrittäjiksi.

BioGTS Oy toimittaa biojalostamolaitoksen Säkylään

Jyväskylässä ja Laukaassa toimiva BioGTS Oy ja säkyläläinen VSS Biopower Oy ovat solmineet sopimuksen biojalostamon laitostoimituksesta.

Lue lisääSuomen Perintätoimisto Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu ​

​Suomen Perintätoimisto Oy on järjestänyt organisaatiotaan uudelleen. Yrityksen tavoitteena on tarjota tulevaisuudessa entistä laadukkaampia ja monipuolisempia palveluita. Toimitusjohtajana aiemmin toiminut yrityksen osakas Marko Kallio keskittyy jatkossa täysillä tuotekehityspuolen johtamiseen ja uutena toimitusjohtajana aloittaa myynnistä, markkinoinnista ja asiakassuhteista vastannut Tero Hänninen.

Lue lisää


Keskisuomalainen huippuosaaminen merituulipuiston rakentamisen tukena

Suomen Hyötytuuli Oy rakennutti Porin Tahkoluotoon maailman ensimmäisen jääolosuhteisiin suunnitellun merituulipuiston, johon kuuluu yhteensä kymmenen voimalaa. Vedenalaisiin rakennetutkimuksiin erikoistunut VRT Finland Oy toimi monikeilainkaikuluotaintutkimuksia hyödyntäen tuulivoimaloiden pystytyksen tukena rakennusvaiheen aikana, ja suorittaa myös merituulipuiston asennusten jälkeisiä lopputarkastuksia.

Lue lisää


Markkinamies Finland Oy – Tuomme yrityksille lisää myyntiä, kannattavuutta ja näkyvyyttä ​

​Markkinamies Finland Oy syntyi vuoden 2016 alkupuolella konkurssin ”tuhkista”. Tatu Karttusen noin 50 henkilöä työllistänyt putkialan yritys oli mennyt nurin. Tatu mietti, mitä tulevaisuudessa haluaisi lähteä tekemään; selkeäksi ajatukseksi nousi pyrkiä myynnin ja markkinoinnin pariin.

Lue lisää


Vaajakoskelle avataan kaasutankkausasema loppukesästä 2017 – Total Kiinteistöpalvelut Oy huolehtii päivystys- ja huoltotehtävistä ​

​Gasum avaa Vaajakoskelle Jyväskylään kaasutankkausaseman. Tankkausasema sijoittuu Ruokosaaren ja Kanavuoren läheisyyteen osoitteeseen Metsälehmuksentie 9. Asema avautuu loppukesästä 2017 ja palvelee henkilöautojen, hyötyajoneuvojen ja raskaan liikenteen tarpeita.

Lue lisää


Kazakstanissa on käynnissä koko terveydenhuoltojärjestelmän uudistus: JAMKille vetovastuu hoitotyön laajassa kansainvälisessä kehittämishankkeessa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun koordinoimalle ProInCa-hankkeelle (Promoting the Innovation Capacity of Higher Education in Nursing during Health Services’ Transition) myönnettiin lähes miljoonan euron Erasmus-rahoitus Kazakstanin hoitotyön korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen.

Lue lisää


Jäsenesittelyssä Keski-Suomen Tarkastustalo Oy: Laadusta tinkimättä, vankalla ammattitaidolla

Keski-Suomen Tarkastustalo Oy hoitaa tarkastukset vankalla ammattitaidolla, laadusta tinkimättä. Työn tehostamisen ja laadun varmistamisen myötä syntyi idea tarkastuksien mobiilisovellukselle. Muutoinkin koko organisaation toimintaa ohjaa jatkuva kehittyminen ja kehittäminen.

Lue lisää


85 jäsenesittelyä: Sunprofile Oy – Polkuautojen rakentamisella lean-menetelmä yrityksen käyttöön

​Sunprofile Oy on lean-menetelmään erikoistunut konsultointiyritys, joka auttaa yrityksen prosessien kehittämisessä konkreettisesti. Kun ensimmäisenä astuu sisään Sunprofilen polkuautotehtaalle, herää kysymys, mitä ihmettä täällä oikein tehdään. Tuotetaan polkuautoja? Ei suinkaan, vaan polkuautojen purkaminen ja rakentaminen on konkreettinen tapa tehostaa yrityksen toimintoja lean-menetelmää käyttäen. Käytännössä se tarkoittaa tuotannossa syntyvän ”hukan” vähentämistä, jota ovat esimerkiksi ylituotanto, odottaminen, keskeneräiset työt ja turha kävely. Leanissä keskitytään arvon tuottamiseen asiakkaalle.

Lue lisää


85 jäsenesittelyä: Kouta Kiinteistöt Oy – kiinteistösijoittamista yli maakuntarajojen

​Kouta Kiinteistöt Oy on kiinteistösijoitusyhtiö, joka toimii Kajaanissa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Kuusamossa. Yritys myy ja vuokraa omistamiaan asuntoja ja liiketiloja hyödyntämällä tehokkaasti paikallisten alihankintayritysten henkilöstöä ja osaamista.
”Emme itse rakennuta uudiskohteita, vaan ostoprosessimme keskittyy valmiisiin markkinoilla oleviin kiinteistöihin”, kertoo yrityksen toinen omistaja Ismo Kirkkopelto. Ismo vetää myös Jyväskylän toimipistettä. Toimitusjohtaja Jari Tervonen vastaa Kajaanin toimipisteestä.

Lue lisää


85 jäsenesittelyä: Flashnode Oy – “Kai ne integraatiot voi hoitaa järkevämminkin” ​

​Flashnoden perustajat olivat kyllästyneitä integraatioprojektien monimutkaisuuteen ja kalliiseen hintaan – siitä syntyi Flashnode. Jyväskyläläinen Flashnode Oy on pohtinut integraatioiden toteutuksen uudella tavalla, kuten Henry Ford autotuotannon aikoinaan.
”Toimintoja on iät ja ajat automatisoitu integraatioprojekteina. Se on kallista ja kestää pitkään.

Lue lisää