Jäsenet kertovat

Kuva: Kuljetus Villman

Yhtiössä työskentelee noin 500 alansa osaajaa, kuten insinöörejä ja fyysikkoja. Henkilöstöä Moventas saa esimerkiksi opinnäytetöiden kautta. Kuvassa ovat vasemmalta oikealle: Tuomas Metsävainio, Aysun Yozgyur, Toni Pääskynen, Kaisu Soivio, Oula Paattakainen, Taneli Rantala ja Karoliina Ilola. Kuva: Mikko Kuparinen

Moventas - tuulivoimaosaamista Keski-Suomesta maailmalle

Keskisuomalainen merkittävä vientiyritys, tuulivoimansiirtoa kehittävä Moventas viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan. Moventaksen osaaminen tuulivoima-alalla on maailman huippuluokkaa.

Lue lisää


Kuvassa Valmetin OptiConcept M -paperikone, joka edustaa Valmetin viimeisintä kartonginvalmistusteknologiaa. Kuva: Valmet

Valmet Technologies kehittää huipputeknologiaa Jyväskylän Rautpohjassa

Maailman johtava paperi- ja kartonkikoneita valmistava teknologiakonserni Valmet on globaali menestystarina. Jyväskylän Rautpohjasta maailman suurimmaksi kasvaneen markkinajohtajan tärkeimpiä arvoja ovat asiakaslähtöisyys, vastuullisuus ja työntekijöiden tyytyväisyys.

Lue lisää


Keski-Suomen Sähköurakointi Oy on nyt Sastek Oy

Jäsenemme Keski-Suomen Sähköurakointi Oy on 1.4.2020 alkaen Sastek Jyväskylä Oy. Uusi nimi kuvaa paremmin yrityksen laajentunutta toimintaa sekä yhtenäistää yhtiöidensä imagoa.

Lue lisää


Jyväskylän Digi & Game Center tarvitsee apua koronaviruskautena – joukkorahoituskampanja avattu

Jyväskylässä sijaitseva, keskisuomalainen peli- ja digialan yhteisö Digi & Game Center (DGC) on yhteisö ja ekosysteemi, joka kokoaa yhden brändin alle keskisuomalaisia peli- ja digialan osaajia. Digi & Game Centerin toiminta on vaarantunut merkittävästi koronaviruksen aiheuttaman pandemian takia. Mesenaatti.me -sivustolla on avattu joukkorahoituskampanja DGC:n pelastamiseksi 3.4. – 8.5.2020 väliseksi ajaksi.

Lue lisää


Kuvituskuva: Pexels

Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa yrityksille maksutonta konsultointiapua korona-rahoituksen hakemiseen

Koronavirustilanteen myötä taloudelliset haasteet koskettavat yhä useampaa maakunnan yrittäjää. Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) haluaa täyttää omaan osansa yhteiskuntavastuusta auttamalla yrittäjiä näinä poikkeuksellisina aikoina.

Lue lisääKuvituskuva: Pexels

JAMK Suomen kolmanneksi vetovoimaisin ammattikorkeakoulu - verkko-opintojen suosio kasvoi jälleen

Kevään 2020 yhteishaussa Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjosi yhteensä 1115 aloituspaikkaa suomenkielisissä tutkintokoulutuksissa seitsemällä eri alalla. Hakijoita JAMKiin oli alustavien lukujen mukaan 11 665, joista ensisijaisia 4 491. Suhteessa aloituspaikkoihin ensisijaisia hakijoita oli noin nelinkertaisesti, mikä sijoitti JAMKin Suomen kolmanneksi vetovoimaisimmaksi ammattikorkeakouluksi.

Lue lisää


Protacon on nyt Pinja – teollisuuden uudistamisella ja digitalisaatiolla vahvaa kasvua

Digitalisaation ja teollisuuden uudistamisen kumppani Protacon muuttuu Pinjaksi. Pinjan muodostavat Protacon ja siihen viime vuosina kasvun myötä mukaan tulleet ARROW, SWD, Descal, Netwell, Vision Systems sekä Powen.

Lue lisää


Konneveden kunta panostaa etätyöskentelyyn - lanseeraa KonneHUB:n

Konneveden kunta panostaa etätyömahdollisuuksiin kunnassa. Viime syksynä aloitettu kokeilu Konneveden kunnantalon yhteydessä toimiviin etätyöskentelytiloihin otettiin niin hyvin vastaan, että etätyötilat ovat käytössä myös ainakin vuoden 2020 ajan.

Lue lisää


Vasemmalla QPS:n toimitusjohtaja Almar Hollaar ja oikealla VRT:n toimitusjohtaja Kirsi Hänninen. Kuva: QPS

QPS:n ja GISGROn ohjelmistointegraatio mahdollistaa merenmittaustiedon hyödyntämisen uudella tavalla

Johtava merenmittausalan ohjelmistotalo QPS sekä GISGRO, suomalaisen teknologiayhtiön VRT Finlandin kehittämä verkkopalvelu, yhdistävät voimansa parantaakseen merenmittausaineistojen hyödyntämistä. Maaliskuussa 2020 julkaistava integraatio tarjoaa merenmittaajille helpon tavan jakaa 3D-aineistoja asiakkailleen, mahdollistaen aineistojen tehokkaan hyödyntämisen päivittäisessä omaisuudenhallinnassa.

Lue lisää


RD Velho ja SSF ovat nyt Huld – tähtäimessä Euroopan teknologisen suunnittelun huippu

Suunnittelutoimisto RD Velho ja ohjelmistotalo SSF (Space Systems Finland) ovat nyt yhdessä Huld. Yhdistymisen ja brändimuutoksen myötä muodostunut kasvuyhtiö työllistää yli 400 henkilöä Suomessa ja Tšekissä, ja sen liikevaihto on yli 30 miljoonaa euroa. Huld rakentaa asiakkailleen tulevaisuuden älykkäitä tuote- ja ohjelmistoratkaisuja.

Lue lisää


Kielo Office Solutions Oy:n liiketoimintayksikön johtaja Olli Peltokoski. Kuva: Kielo Office Solutions

Lutakkoon nousee uusi bisneksen koti – pääteemoina yhteisöllisyys, työhyvinvointi ja vastuullisuus

Innova 3:n suunnittelu on käynnistynyt ja rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi kevään aikana. Innova 3:sta rakentuu kuusikerroksinen toimistorakennus ja kiinteistön kerrosalaksi noin 8600 kerrosneliötä.

Lue lisää


Kuvassa vasemmalta Markus Mäntynen ja Raimo Tittonen.

Hiilineutraalia luomuvodkaa Keski-Suomesta

Villa Jääskelässä valmistettavasta hiilineutraalista luomuvodkasta on tarkoitus tulla kansainvälinen vientituote.

Lue lisää


Goforen Jyväskylän yksikön johtaja Jarkko Tuomala. Kuva: Gofore

Gofore: Suunnannäyttäjänä tekoälyn hyödyntämisessä

Kun Gofore perusti toimipisteensä Jyväskylään keväällä 2016, tiedettiin, että Goforella kasvuhalu on kova. Jyväskylän toimipisteellä aloitti seitsemän henkilöä, kun nyt yrityksessä työskentelee jo yli 30 henkilöä.

Lue lisää


Tim Gentele. Kuva: CRM Service

CRM-service Oy perustaa tytäryhtiön Ruotsiin

CRM-service avaa oman toimiston Tukholmaan tarkoituksenaan laajentaa asiakaskuntaa Ruotsiin. Ruotsin Country Manageriksi on valittu Tim Gentele.

Lue lisää


Kuva: Jytaksi

Jytaksi ja Heimo tarjoavat ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja auton omistamiselle

Täysipäiväisellä taksiautolla ajetaan noin 80 000-120 000 kilometriä vuodessa. Tämä tarkoittaa, että ekotaksi säästää vuodessa karkeasti arvioituna noin 5000 kiloa hiilidioksipäästöjä tavalliseen taksiautoon verrattuna. Tiesitkö, että yksi hiilidioksidiekvivalenttikilo (kgCO2e) sulattaa arktista jäätä noin 15 kilon verran?

Lue lisää


Anssi Kuoppala. Kuva: Midare

Kohti resurssiviisautta – Midare palkitsee digilaitteiden kierrätyksestä

ICT-alan asiantuntijayritys Midare Oy panostaa asiakkaidensa it-laitteiden elinkaaren maksimoimiseen sekä tarjoaa kierrätyshyvityksen, kun laite tulee elinkaarensa päähän.

Lue lisää


Kuvassa Jyväskylän Apila Terveyden yksikönvetäjä Niko Martiskainen ja myyntipäällikkö Ulla Timonen.

Uusi kotimainen ennaltaehkäisyyn ja työkykyyn panostava työterveystoimija Jyväskylään

Keski-Suomen työterveyskenttä sai uuden toimijan, kun lahtelaislähtöinen Apila Terveys osti Jyväskylän Työterveys Oy:n ja laajensi yrityskaupan myötä toimintaansa Jyväskylään.

Lue lisää


Yrttejä omalta kasvimaalta ja kalaa lähijärveltä – vastuullisen keittiön herkut syntyvät suomalaisen ruuan aidosta mausta

Päijänteen rannalla idyllisessä Haapasaaressa vallitsee auvoisa tunnelma, kun vierailija saapuu Savutuvan Apajalle. Suosittu juhlapaikka tilausravintoloineen ja -saunoineen on luotu entisajan keskisuomalaiseen talonpoikaismiljööseen. Suomalainen aitous paistaa läpi paitsi luonnonläheisestä ympäristöstä myös herkullisesta lähiruuasta, jota tehdään pieteetillä paikallisten tilojen antimista.

Lue lisää


Kuva: Pexels

Uusi jäsen CO2Esto: Vastuullisuudesta uutta liiketoimintaa

Vastuullisuus on nyt valtava trendi. Jyväskyläläinen yritys CO2Esto auttaa yrityksiä ja organisaatioita pienentämään omaa hiilijalanjälkeään.

Lue lisää


HT Laser ja Elekmerk valmistivat päättäjille lahjoitetut 3D-metallitulostetut ilmastokynät

Helsingin Sanomat lahjoitti syyskuussa eduskunnalle ja G20-maiden johtajille “ilmastokynät”, joiden tarkoitus on pitää ilmastonmuutos mukana jokaista päätöstä allekirjoittaessa.

Lue lisääMyyntipäällikkö Juha Rauhala. (kuva: Viivi Sakkara)

Jäsenesittelyssä DNA:
Ketterät ja nopeat palvelut ovat DNA:n valttikortti

Runsaasti erilaisia digitaalisia palveluita tarjoava DNA on Suomen kärkikastia niin nopeiden yhteyksien, pilvipalveluiden kuin tietoturvaratkaisujen saralla. DNA on saanut meriittejä myös työpaikkana, kun se nappasi ykkössijan Great Place To Work -tutkimuksessa Suomessa.

Lue lisää

Qatarin koulussa lapset opiskelevat suomalaisen koulutusjärjestelmän mukaan. Kuva: Katja Vuori.

Koulutusviennin mallimaalla riittää kysyntää ulkomailla

Suomi tunnetaan maailmalla korkealaatuisesta koulutusjärjestelmästään. Koulutusviennistä onkin kasvanut muutamassa vuodessa merkittävää kansainvälistä bisnestä. Jyväskylästä ponnistava EduCluster Finland tekee pioneerityötä viedessään suomalaista koulua eri puolille maailmaa.

Lue lisää

PS-kustannuksen toimitusjohtaja Henna Santalahti ja markkinointipäällikkö Anne Luoma-aho uskovat, että ihmiset tarttuvat painettuihin kirjoihin myös tulevaisuudessa.

Kirjan matka ideasta valmiiksi teokseksi –
​​​​​​​PS-kustannuksella tiedetään, miten tieto ja lukija saadaan kohtaamaan

Nykypäivän digitaalisen yltäkylläisyyden maailmassa käsin kosketeltavasta kirjasta on tullut jotain, joka saa ihmisen todella pysähtymään ja ajattelemaan. Jyväskyläläinen PS-kustannus on tietokirjoihin erikoistunut kustantamo, joka luottaa laadukkaan kirjallisuuden voimaan.

Lue lisää


Tikka Spikesin tuotekehityksessä työskentelee useita alan ammattilaisia.

Liikenneturvallisuuden edelläkävijä luottaa laatuun – 60 vuotta rengasnastoja Tikkakoskelta maailmalle

Harva arvaa, että rengasnasta on täysin suomalainen keksintö. Vielä harvempi tietää, että Tikkakosken perukoilla sijaitseva Tikka Spikes on maailman ensimmäinen teollinen nastanvalmistaja. Vahvaan tuotekehitykseen, testaukseen ja valmistusprosessiin luottava yritys on ponnistanut 60 vuoden aikana maailman viiden suurimman nastanvalmistajan kärkikastiin.

Lue lisää


Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio uskoo, että verkkokaupan avulla yritys voi tavoitella aivan uudenlaista kasvua kansainvälisillä markkinoilla. Kuva: Pasi Hakala.

Verkkokaupasta kansainvälisen kasvun moottori

Ihmisten ostoskäyttäytyminen on muuttunut merkittävästi viime vuosien aikana. Niin Suomessa kuin ulkomailla yhä useampi hankkii erilaisia tuotteita ja palveluita säännöllisesti verkosta. Vaikka kivijalkaliikkeet pitävät edelleen pintansa, verkkokaupasta on tullut nykypäivän markkinapaikka, jossa tehdään kauppaa yötä päivää.

Lue lisää


Työyhteisön hyvinvointi on Probis Solutionsille kaikki kaikessa. Viime vuoden keväällä työporukka virkistäytyi ja haki uutta inspiraatiota Rooman lämmöstä. Kuva: Heikki Kynsijärvi.

Ohjelmistotalo Probis Solutionsilla työntekijä on aina ykkönen – ”Jos joku meillä haukkuu, se on toimistokoira Risto”

Jyväskyläläisillä ICT-alan yrityksillä on tällä hetkellä rutkasti kasvupotentiaalia. Positiivinen trendi näkyy myös Probis Solutionsilla, joka toteuttaa ohjelmistojen rakennusurakointia vaativiin tarpeisiin. Koska yritys haluaa pitää hyvistä osaajistaan kiinni, se panostaa vahvasti työhyvinvointiin. Henkilöstö laitetaan aina ykkössijalle.

Lue lisää


Jyväskylän Minimani sijaitsee otollisella paikalla Kankaan alueen kupeessa.

Ei mikä tahansa marketti vaan kaiken kansan Minimani

Ruokakaupassa käynti on usein arjen kiireessä välttämätön suoritus. Vähittäiskauppaketju Minimani luottaa kuitenkin siihen, että marketissa asiointi voi myös olla helppoa, nopeaa − ja ennen kaikkea mukavaa. Menestyvän kauppaketjun salaisuus piileekin laajassa kotimaisessa tuotevalikoimassa, edullisissa hinnoissa ja lämminhenkisessä asiakaspalvelussa.

Lue lisää


TitiTyyn kivijalkaliike sijaitsee Jyväskylässä Toivolan Vanhan Pihan tunnelmallisessa miljöössä. Kuva: Jonna Hietala.

Intohimo lankoihin avasi TitiTyyn verkkokaupalle ovet globaaleille kuluttajamarkkinoille

Mitä herkullisimmissa väreissä hehkuvat lankakerät toivottavat vierailijan tervetulleeksi jyväskyläläiseen TitiTyy-lankakauppaan. Toivolan Vanhalla Pihalla sijaitseva kivijalkaliike toimii yrityksen sympaattisena kotipesänä, mutta suositun verkkokaupan kautta langat matkaavat ympäri maailman intohimoisten neulojien hyppysiin.

Lue lisää


Keuruulta saa nyt myös 3D-metallitulosteita. Suomen tehokkaimman jauhepetimenetelmällä toimivan metallitulostimen edessä HT Laserin varatoimitusjohtaja Markus Lehti (oik.) ja koneistaja Decho Chakarov. Kuva: Hanna Palosaari, Pelismo Oy.

Rohkeus ja avoimuus valttikortteja ulkomaalaisten osaajien rekrytoinnissa

Pula osaavasta työvoimasta on piinannut Suomea viime vuodet. Vitsaukseksi asti kehkeytynyt tilanne on näkynyt myös monessa keskisuomalaisessa yrityksessä. Metalliteollisuuden järjestelmätoimittaja HT Laser on selättänyt kasvun esteet rekrytoimalla osaajia myös ulkomailta, ja nyt esimerkiksi yrityksen Keuruun tehtaasta on muodostunut monikielinen ja rikas työyhteisö.

Lue lisää


Caffitellan yrittäjät Hannu Liiri ja Minna Liiri toivottavat kaikki tervetulleiksi viihtymään yrityksen kahviloissa.

Caffitella leipoo herkkuhetket arkeen ja juhlaan

Kahvila-konditoria Caffitella on tuttu paikka lähes jokaiselle keskisuomalaiselle kahvittelijalle ja lounasruokailijalle. Koska herkkusuut ovat tykästyneet yrityksen maukkaisiin tuotteisiin ja iloiseen palveluun, Vaajakoskella perustettu yritys on kymmenen vuoden aikana laajentunut kaikkiaan kymmenen kahvilan, leipomomyymälän ja keskuskeittiön käsittäväksi kahvila-konditoriaketjuksi.

Lue lisää


Tuotekehitystiimin asiantuntija Arto Salminen ja viestintäpäällikkö Emmi Berlin tutkivat Spinnovan valmistamaa kuitua, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan luonnonmukaista tekstiilikuitua, kuten villaa. Kuva: Markus Sommers.

Vihreästä kullasta ainutlaatuinen ratkaisu kestävään tekstiiliteollisuuteen

Ilmastonmuutos ja sen aiheuttamat negatiiviset sivuvaikutukset näkyvät ja tuntuvat ympäri maapalloa. Jokainen yksilö voi hillitä ilmastonmuutosta omilla valinnoillaan, mutta uusilla innovaatioilla voidaan muuttaa maailmaa. Teknologiayritys Spinnova on kehittänyt tekniikan, jolla tuotetaan selluloosasta maailman ympäristöystävällisintä tekstiilikuitua.

Lue lisää


Kuljetus ja muutto O. Jylhän autot parkissa Saksan Lyypekin terminaalissa.

Sinne ja takaisin – pikiteiden ekologinen edelläkävijä kuljettaa lastin kahdessa päivässä Pohjolan perukoilta Euroopan ytimeen

Harva keskisuomalainen tietää, että Laukaantien varressa sijaitsee Suomen suurin kukkien kuljettamiseen erikoistunut yritys. Kuljetus ja muutto O. Jylhä on paikallinen kuljetusliike, jonka yli sata rekka-autoa hoitavat kansainvälistä liikennettä päivittäin. Kukkien lisäksi rekkojen kyydeissä matkaavat myös muut puutarha-alan tuotteet, elintarvikkeet ja jopa arvokuljetukset.

Lue lisää


Pohjois-Amerikan Valo-tiimi

Valonnopeudella kansainväliselle kiitoradalle

Kansainväliset markkinat tarjoavat yrityksille loputtomasti kasvun mahdollisuuksia, ja erityisesti ohjelmistoalalla kehitys on hurjaa. Jotta kultasuoneen pääsee käsiksi, täytyy yritykseltä löytyä sopiva yhdistelmä ennakkoluulotonta rohkeutta, piinkovaa osaamista ja tinkimätöntä kunnianhimoa. Digitaalisten teknologioiden asiantuntijaorganisaationa Sininen Meteoriitti onnistui sukeltamaan kansainvälisten markkinoiden ytimeen Valo Intranet -tuotteellaan, ja niin sai alkunsa yrityksen tytäryhtiön tarina Kanadan Montréalissa alkuvuodesta 2018.
​​​​​​​

Lue lisää


Eila Lehtonen ja Tuomo Lehtonen jakavat yrityksen hallintoon liittyviä velvoitteita ja ovat yhdessä hyvä tiimi.

Hartiavoimin töitä aamusta iltaan – rakennusalan ja kiinteistönhoidon ammattilainen tietää, että yrittäjänä ahkeruus palkitaan

Kun yritys on päässyt yli 60 vuoden ikään, on se ehtinyt hioutua alansa vankaksi osaajaksi ja todelliseksi konkariksi. Tikkakoskella ja Uuraisilla sijaitseva Maanrakennusliike Valter Lehtonen on hoitanut maanrakentamis-, rakentamis- ja kiinteistönhoitotöitä jo vuodesta 1957 lähtien, joten perheyrityksessä takuulla tiedetään, miten hommat hoidetaan kunnialla. Vuosien varrella karttunutta kokemusta eivät korvaa edes uusimmat tekniset työvälineet.

Lue lisää


Maalausliike Pekkarisen toimintaa pyörittävät veljekset, Sami ja Juha Pekkarinen.

Pintakäsittelyjen osaamisesta ura isältä pojille

Omakotitalon tuore maalipinta erottuu edukseen maisemasta. Asunto on entistä ehompi huoneistoremontin jäljiltä. Kerrostalo kohoaa ylväänä julkisivurappauksen ansiosta. Oli kyseessä sitten uudisrakennus- tai peruskorjauskohde, Maalausliike Pekkarisen ammattilaiset hoitavat rakennusten tasoite- ja maalaustyöt, julkisivutyöt ja huoneistoremontit laidasta laitaan.

Lue lisää


Elisa Oyj:n Keski-Suomen aluejohtaja Juha Peltomäki uskoo, että erityisesti esineiden internetin merkitys kasvaa lähitulevaisuudessa 5G-verkon ansiosta. Kuva: Nelli Miettinen.

5G-verkosta pelikenttä tulevaisuuden innovaatioille

5G-verkko ei ole enää kaukaista utopiaa vaan pian jokaisen kansalaisen arkirealismia. Ensi vuoden alussa myös jyväskyläläiset pääsevät käyttämään entistä nopeampia tietoliikenneyhteyksiä, kun Elisa avaa toimivan 5G-verkon Jyväskylään.

Lue lisää


Jyväskylän hyvä vire houkuttelee yrityksiä investoimaan uusiin tilaratkaisuihin

Jyväskylä kehittyy vauhdilla, ja talouden positiiviset kasvunäkymät antavat yrityksille luottoa investoida liike- ja toimistotiloihin entistä rohkeammin. Jo vuodesta 2002 lähtien Jyväskylässä toiminut Infonia tietää, millaisista rakennuspalikoista on toimiva kiinteistöratkaisu tehty.
​​​​​​​

Lue lisää


Kuva: Jiri Halttunen

Henkilöliikenteen logistiikkakeskus valvoo yötä päivää

Kirkkaan pinkein JYTAKSI-logoin varustellut taksit ovat tuttu näky Jyväskylän ja Muuramen katukuvassa. Kesällä voimaan astunut uusi liikennepalvelulaki ei ole vaikuttanut merkittävästi Jyväskylän Aluetaksin arkeen. Taksit huolehtivat entiseen tapaan siitä, että laadukas kyyti järjestyy aina ovelta ovelle ─ vuorokaudenajasta riippumatta.
​​​​​​​

Lue lisää


Vahvaa kasvua hakeva Midare on luonut nahkansa uudelleen ict-maailman kiihtyvässä kilpailussa

Sitoutuneet ammattilaiset, positiivinen kasvunnälkä ja uusiutumiskyky ovat olleet avainasemassa, kun jo 33 vuoden ikään ehtinyt Midare on pitänyt pintansa ict-alan kiihtyvässä kilpajuoksussa. Jyväskyläläinen pitkän linjan laitteiden, operaattoripalvelujen ja ict-ratkaisujen palvelutalo uskoo vahvaan kasvuun ja tekee pitkäjänteisesti työtä menestyksensä eteen.
​​​​​​​

Lue lisää