Jäsenet kertovat

Julkaisemme jäsenesittelyjä ja hyviä uutisia jäseniltämme. Haluatko juttusi tänne? Ota yhteyttä viivi.sakkara@kskauppakamari.fi.

Great Place to Work® -kestomenestyjä tietää, että vahva yrityskulttuuri näkyy brändinä, joka houkuttelee työntekijöitä ja johon myös asiakkaat haluavat kiinnittyä

Yhdessä rakennettu strategia, lähijohtamiseen panostaminen sekä psykologisesti turvallisen yrityskulttuurin rakentaminen siivitti kestävään kasvumarkkinointiin erikoistuneen Aava & Bang Oy:n jälleen Suomen Parhaat työpaikat™ -kilpailun kärkeen keskisuurten yritysten toiselle sijalle sekä noin 20 % prosentin kasvuun.

Lue lisää


Uusiokannettavien ympärille rakennettu palvelukonsepti siivitti Opinsysin huimaan kasvuun

Uusiokäytettyjen kannettavien tietokoneiden ympärille palvelukonseptin kehittänyt Opinsys kasvoi vuonna 2021 huimat 177 prosenttia. Kouluille ja lukioille suunniteltu ekologinen vaihtoehto kiinnostaa niin Suomessa kuin Saksassakin.

Lue lisää


Juustomestari Markku Liias.

Jukolan Juuston aito cheddar maistuu myös maailmalla

Jukolan Juusto on suomalainen, vuonna 2013 perustettu, Leivonmäeltä kansainvälisille markkinoille ponnistava yritys. Jukolan Juuston aito cheddar on löytänyt tiensä suomalaisiin koteihin ja ihmisten sydämiin. Yritys on ainoa, joka valmistaa Suomessa aitoa cheddaria näin laajassa mittakaavassa. Kansainvälistyminen tapahtui Jukolan Juustolle tietyllä tapaa pakon sanelemana, sillä yrityksen oli lähdettävä etsimään asiakkaita kauempaa koronapandemian aiheuttamien ravintolasulkujen tyrehdyttäessä osan yrityksen myyntituloista.

Lue lisää


Hitsausrobotti, lasersäde, turvakengät ja kahvitauko - Metalliammattilaisen sanaselityspeli tutustuttaa teknologia-alaan

Kevään yhteishaku ammatillisiin perustutkintoihin alkoi 22. helmikuuta. Metalliteollisuusyritykset HT Laser Oy ja Elekmerk Oy innostavat nuoria hakeutumaan kone- ja tuotantotekniikan ammattiopintoihin julkaisemalla metalliammattilaisen sanaselityspelin.

Lue lisää


Kumura ostaa Suomen Projekti-Instituutin

1.2.2022 toteutetussa yrityskaupassa Kumura Oy on ostanut Adapro -nimellä toimivan Suomen Projekti-Instituutti Oy:n osake-enemmistön. Yrityskaupan jälkeen yritykset muodostavat yhdessä yli 50 henkilöä työllistävän projektijohtamisen asiantuntijaorganisaation, jonka asiakaskunta koostuu niin yrityksistä kuin julkisyhteisöistä. Yhtiöillä on toimipisteet Jyväskylässä, Tampereella ja Espoossa, joiden lisäksi iso osa yhtiöiden henkilökunnasta työskentelee eri puolella Suomea.

Lue lisää


Jake-Man Oy ja Mecamiehet Oy korvaavat työntekijöilleen polttoaineen hinnannoususta aiheutuneita kustannuksia

Jake-Man Oy ja Mecamiehet Oy:n omistajat ovat päättäneet maksaa työntekijöilleen alkuvuoden 2022 tammikuu-huhtikuu ajalta erillisenä kertakorvauksena 3 senttiä kilometrille työmatkan osalta kompensoimaan noussutta polttoaineen hintaa. Yrittäjä Veli-Pekka Niemistö haluaa auttaa tällä toimenpiteellä työntekijöitä nousseiden kulujen keskellä ja lisäksi ottaa kantaa Suomen kustannusten hintakehitykseen.

Lue lisää


Fimpec mukana vihreän vedyn edelläkävijäprojektissa

Fimpec on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen P2X Solutionsin kanssa projektin konsultointi- ja hankintapalveluista. Ensimmäisenä kohteena on P2X Solutionsin Harjavaltaan rakentuva vihreän vedyn tuotantolaitos, joka on Suomen ensimmäinen teollisen mittakaavan vihreän vedyn tuotantolaitos. Vetyä tuotetaan täysin päästöttömästi elektrolyysillä vedestä. Osa vedystä jatkojalostetaan P2X:n talteenottaman hiilidioksidin kanssa uusiutuviksi synteettisiksi polttoaineiksi.

Lue lisää


Resurssiviisaita ratkaisuja etsimässä: Alva- ja BetsetHackathonit avattu!

Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrityskiihdyttämö BioPaavo lähtee yhdessä Kasvu Openin kanssa hakemaan ratkaisuja jälleen kahteen innovaatiohaasteeseen: Alva-yhtiöt haastaa innovoimaan teknologisia ratkaisuja huoneistokohtaiseen veden- ja lämmönkulutuksen etäluentaan, ohjaukseen ja tiedonsiirtoon. Betsetin toimeksianto koskee ratkaisuja, joiden avulla betonielementtituotannon sivuvirtoja voidaan käsitellä ja hyödyntää nykyistä tehokkaammin, ja sitä kautta edesauttaa resurssien tehokkaampaa käyttöä ja kiertotalousajattelua betoniteollisuudessa.

Lue lisää


Kuvassa Fimpec PMO Oy:n toimitusjohtaja Mikko Turunen (vasemmalla) ja Byggnadsekonomin toimitusjohtaja Johan Appelqvist. Kuva: Fimpec

Fimpec laajentaa toimintaansa Suomessa ja Ruotsissa ostamalla tietomallinnuksen huippuosaajan Byggnadsekonomin

Projektinjohto- ja suunnittelukonserni Fimpec on ostanut espoolaisen tietomallinnuksen ja kustannus- ja aikataulujohtamisen edelläkävijän, Byggnadsekonomi Oy:n sekä sen Ruotsin sisaryhtiön, Byggnadsekonomi AB:n koko osakekannat 31.1.2022 toteutuneella kaupalla. Byggnadsekonomin osaaminen laajentaa Fimpecin nykyisiä palveluita erityisesti rakennushankkeiden projektinjohdossa.

Lue lisää


Gofore on ostanut Devecto Oy:n koko osakekannan ja vahvistaa kasvuaan Intelligent Industry -palveluissaan

Gofore Oyj on ostanut älykkäiden laitteiden ja koneiden ohjelmistokehitykseen ja -testaukseen sekä testausjärjestelmiin erikoistuneen Devecto Oy:n koko osakekannan. Kauppa vahvistaa Goforen asemaa yksityisellä sektorilla ja sen palveluita teollisuuden digitaalisessa muutoksessa.

Lue lisää


Admicom osti Aitio Finland Oy:n ja Hillava Oy:n

Jyväskyläläinen ohjelmistoyhtiö Admicom Finland on ostanut ohjelmistokehitykseen erikoistuneen jyväskyläläisen Aitio Finland Oy:n osakekannan enemmistön sekä samaan yritysryhmään kuuluvan ohjelmistoyhtiö Hillava Oy:n koko osakekannan.

Lue lisää


Vahvistusta vientiin - HT Laserille myynti- ja maapäällikkö Ruotsiin

HT Laser Oy, yksi Suomen suurimmista metalliteollisuuden ohutlevyosien ja asennusvalmiiden komponenttien toimittajista, kehittää asiakaspalveluaan ja myyntitoimintojaan Ruotsissa. Ruotsin myynti- ja maapäälliköksi on nimitetty Joachim Eresjö lokakuusta 2021 alkaen.

Lue lisää


KS-Bulk on nyt Rekka Group

Rekka Group vapautti itsensä perinteisestä kuljetusalan muotista ja aikoo valloittaa maailmaa kilometri kerrallaan. Tahto vapauttaa itsensä tästä muotista oli taustalla, kun kaksi kuljetusalan yritystä, K-S Bulk Oy ja SFK Kuljetus Oy fuusioituivat joulukuussa 2021 ja syntyi aivan uusi yritys, Rekka Group.

Lue lisää


VRT Finlandin toimitusjohtaja Kirsi Hänninen

VRT Finland ostaa Satamatiedon

Suuri osa suomalaista satama-alan ohjelmisto-osaamista siirtyy saman katon alle, kun keskisuomalainen teknologiayhtiö VRT Finland Oy ostaa Satamatieto Oy:n koko osakekannan.

Lue lisää


Ohjelmistoyhtiö Pinjalle uusi kansainvälinen omistaja

Pinja jatkaa kasvuaan ja kansainvälistymistään pohjoismaisiin kasvuyhtiöihin erikoistuneen Norvestorin omistuksessa. Myyjänä kaupassa on MB Rahastot, joka on omistanut Pinjan vuodesta 2017. Pinja jatkaa vahvaa kasvua kansainvälisillä teollisuuden ohjelmistomarkkinoilla ja kotimaassa digitaalisen yhteiskunnan kehittämisessä.

Lue lisää


Jäsenesittelyssä Helin Matkat: Matkaunelmia järjellä ja sydämellä

Suomalainen matkatoimisto Helin Matkat säästää asiakkaiden aikaa ja turvaa matkaan tehdyn sijoituksen.

Lue lisää


Osuuskauppa Keskimaa sijoittajaksi ja osakkaaksi pääomarahasto Midinvestiin

Osuuskauppa Keskimaa on lähtenyt mukaan sijoittajaksi sekä osakkaaksi pääomarahasto Midinvestiin, jonka sijoitukset kohdistuvat keskisuomalaiseen yritystoimintaan ja elinkeinoelämään.

Lue lisää


Juustomestari Markku Liias

Jukolan Juustolle hopeaa maailman arvostetuimasta juustokilpailusta

Jukolan Juuston artesaanicheddar nappasi arvostetussa kansainvälisessä World Cheese Awards -kilpailussa hopeaa ja omassa sarjassaan kultaa. Keski-Suomen kauppakamari onnittelee!

Lue lisää


Vahanen Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja Tarmo Viljamaa. Kuva: Viivi Sakkara

Uusi jäsen Vahanen Jyväskylä: Rakennesuunnittelua ja kuntotutkimuksia vankalla ammattitaidolla

Uudisrakennusten rakennesuunnittelua toteuttava Vahanen Jyväskylä tekee muun muassa Spinnovan ja Suzanon tehtaan rakennesuunnittelua. Myös kuntotutkimukset ja korjausrakennesuunnittelu ovat osa Vahasen vankkaa erityisosaamista.

Lue lisää


Kuvassa Aava & Bangin toimitusjohtajaksi 1.1.2022 alkaen nimitetty Vilja Laaksonen. Kuva: Jussi Judin.

Uusi toimitusjohtaja luotsaamaan yhtä Suomen parhaista työpaikoista

Aava & Bang on saanut tunnustusta yhtenä Suomen parhaista työpaikoista ja työnantajabrändeistä. Nyt uuteen strategiaan haetaan voimaa uuden toimitusjohtajan ja uudistetun johtoryhmän kautta. Uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu 1.1.2022 alkaen Aava & Bang Oy:n liiketoimintajohtaja ja viestinnän tohtori Vilja Laaksonen.

Lue lisää


Puuppolan Suksi ja Levi ovat aloittaneet yhteistyön. Kuvassa Marko Mustonen ja Lauri Hulkkonen. Kuvaaja: @hylsyproductions

Uusi jäsen PUSU Skis: Maailman ympäristöystävällisimpiä laatusuksia valmistava Puuppolan Suksi yhteistyöhön Levin kanssa

Suomen johtava laskettelukeskus ja suomalaisia laskettelusuksia ja lumilautoja valmistava Puuppolan Suksi aloittavat yhteistyön. Tulevalla kaudella 2021/22 PUSUn rinne- ja vapaalaskusukset tulevat kattavasti Levin Zero Pointin vuokraamoon. Puuppolan Suksi ja Levi ja ovat pilotoineet yhteistyötä kuluneella kaudella ja asiakaspalaute on ollut erittäin positiivista.

Lue lisää


DB Schenker ostaa Vähälä Yhtiöt

Vähälä Yhtiöt jatkaa toimintaansa Schenker Oy:n tytäryhtiönä.

Lue lisää


Silenta Group Oy sulautuu osaksi Savox Communications Oy:tä vuoden 2021 aikana

Silenta Group Oy sulautuu osaksi Savox Communications Groupia vuoden 2021 aikana. Viisikymmentä vuotta menestyksekäs Silenta-brändi ei kuitenkaan katoa, vaan jatkaa olemassaoloaan tuotebrändinä.

Lue lisää


Seppälääkäreiden toimitusjohtaja Heikki Janhunen. Kuva: Viivi Sakkara

Seppälääkärit – keskisuomalaisten oma lääkärikeskus

Kun Heikki Janhunen innostui lääkärikeskuksen perustamisesta edellisen soten suunnittelun aikana, sai alkunsa paikallisten lääkäreiden omistama Seppälääkärit. Vain kolmessa vuodessa yhtiö on kasvanut yli viiden miljoonan euron liikevaihdon täyden palvelun lääkärikeskukseksi.

Lue lisää

Kolme keskisuomalaista yritystä yhdistyy – muodostaa Keski-Suomen suurimman tietoliikenneverkon asennuspalveluihin erikoistuvan yrityksen

Kolme keskisuomalaista valokuituasennuksiin ja teletöihin erikoistuvaa yritystä, Oy Rindesso Ltd., Teleworks Finland Oy ja Valokuituasennus Pölkki, ovat päättäneet yhdistää voimansa. Sulautumisen jälkeen yhtiöt muodostavat Keski-Suomen suurimman tietoliikenneverkon asennuspalveluihin erikoistuvan kokonaisuuden.

Lue lisää

Fimpec kasvoi kansain­väli­seen mitta­kaavaan – moderni projektijohto vaatii rohkeaa asennetta yhteistyöhön

Suunnitteluyhtiö CTS Engtec Oy:n, projektinjohtoon erikoistuneen Fimpec Oy:n sekä energia-alan erityisasiantuntija Fundacon Oy:n muodostama konserni toimii jatkossa yhteisen Fimpec-nimen alla. Uuden Fimpec-konsernin tähtäimessä on voimakas kansainvälinen kasvu toimialalla, jossa joustava ongelmanratkaisu projektijohdossa vähentää merkittävästi hankkeiden riskejä ja kustannuksia. Moderni johtajuus monipuolistaa alan asiantuntijoiden työnkuvaa ja roolia ongelmanratkaisijoina.

Lue lisää


Jyväskylän Eteläportti kasvaa ja kehittyy. Kuvassa etualla näkyy Moventas, tyhjä tontti on Spinnovan ja punainen rakennus on DB Santasalon rakenteilla oleva tehdas. Kuva on otettu 19.4.2021.

Miljoonien tehdashankkeita tai toimitilojen etsintää – Jykia palvelee niin suurissa kuin pienemmissäkin hankkeissa alueen elinvoimaa tukien

Jykia on kuntaomisteinen, markkinaehtoinen osakeyhtiö, joka toteuttaa alueen elinvoimaa lisääviä hankkeita yhdessä yritysten kanssa. Jykia on muun muassa David Brown Santasalon tehdashankkeen, Silvastin ajoneuvokeskuksen ja uusimpana Spinnovan tehtaan rakennushankkeen takana.

Lue lisää


Petri Lauronen, Juha Luomala ja Jukka Loukkaanhuhta, Taitopilvi

Sovelluksia pilvestä, Taitopilvestä taitoa

Jyväskyläläinen Taitopilvi sai alkunsa, kun kaksi kokenutta pilviarkkitehtiä halusi rakentaa itselleen hyvän työpaikan. Nyt yhtiö on toiminut jo viisi vuotta ja on kasvanut miljoonan euron liikevaihdon yritykseksi.

Lue lisää


Vincit ostaa jyväskyläläisen Bonsky Digitalin

Vincit Oyj on sopinut ostavansa digitaalisen myynnin kehittämiseen erikoistuneen Bonsky Digital Oy:n (Bonsky) koko osakekannan. Kauppa astuu voimaan ja omistusoikeus osakkeisiin siirtyy 1.5.2021. Samalla Bonskyn nimi muuttuu Vincit Jyväskylä Oy:ksi.

Lue lisää


Sitowisen alueyksikön johtaja Petri Seppänen.

Sitowise Oy luo kestävää ja älykästä elinympäristöä

Kokonaisvaltaisia talo- ja infrarakentamisen suunnittelu- ja konsultointipalveluita tarjoava Sitowise on yksi alansa suurimpia yrityksiä Suomessa. Se tarjoaa osaamista ja tiedolla johtamista rakennetun ympäristön koko elinkaarelle.

Lue lisää


Maahanmuuttaneiden osaamiskeskuksen maksuttomat palvelut työnantajille

Maahanmuuttaneiden osaamiskeskus tarjoaa maksuttomia palveluita työnantajille, jotka ovat kiinnostuneita maahanmuuttaneiden työllistämisestä. Vieraskielisille työnhakijoille ja työtehtävissä aloittaville työntekijöille tarjotaan työelämään suuntaavaa suomen kielen yksilöllistä ohjausta työpaikoilla sekä tukea ja ohjausta työnantajille.

Lue lisää


Valio ja Telia inspiroivat leipojia lisätyn todellisuuden keinoin – XR Nationin liiketoimintaekosysteemi mukana luomassa uutta AR-kokemusta

Korona-aika on lisännyt leipomisen ja ruoanlaiton suosiota ilmiömäisesti. Samalla toimivat yhteydet ovat nousseet elintärkeiksi ja yhteiskunta on ottanut digiloikan. Leipojat ja ruoanlaittajat elävät vahvasti digimaailmassa, ja nyt leipojia inspiroidaan lisätyn todellisuuden keinoin. Valio tuo leivontatuotteisiinsa lisätyn todellisuuden eli AR (Augmented Reality) -kokemuksen, jossa älypuhelimen kautta voi katsoa tuotteelle sopivia reseptejä jo kaupassa.

Lue lisää


Spinnova Fibre. Photo: Spinnova

Spinnova and Suzano to open commercial scale factory in 2022

Material innovation company Spinnova and the world’s largest wood pulp producer Suzano will make an estimated 22 million euro investment to build the first commercial scale SPINNOVA®production facility in Jyväskylä Finland. The total investment, including all needed infrastructure such as real estate, is estimated to be some 50 million euros. Spinnova’s sustainable fibre, created out of wood and waste without the use of harmful chemicals, will be available for global textile brands in 2022.

Lue lisää


HT Laser Keuruu. Kuva: HT Laser

HT Laserille Sandvik Mining and Rock Solutions, Loading & Hauling Supplier Award 2020

HT Laserille myönnetty Supplier Award 2020 -tunnustus julkistettiin Sandvik Mining and Rock Solutions, Loading & Hauling’in virtuaalisilla toimittajapäivillä 28. tammikuuta 2021. Palkintokriteereissä arvioitiin yhteistyötä, kumppanin toimituskykyä, laatua, kustannuskilpailukykyä, innovatiivisuutta ja toimitusehtoja.

Lue lisää


Sopimuksen allekirjoitus oli mieluisa tehtävä, vaikka Koronan takia sitä ei voitu tehdä Saksassa. Kuvassa Opinsys Oy:n toimitusjohtaja Jouni Korhonen. Kuva: Opinsys

Opinsysin uusiokannettavista tuli vihreä vientituote Saksaan

Opinsys Oy on tehnyt saksalaisten kaupunkien kanssa miljoonaluokan puitesopimuksen peruskouluille ja lukioille toimitettavista uusiokannettavista sekä tietokoneiden ylläpitopalvelusta. COVID-19-pandemia on osaltaan vaikuttanut siihen, että saksalaiset haluavat kehittää nyt nopeasti digivalmiuksiaan etenkin koulutuksen puolella. Opinsysin laajalti Suomen oppilaitoksissa käytössä oleva ja vastuullista toimintaa edistävä palvelukonsepti tarjoaa saksalaisille kouluille tehokkaan kokonaisratkaisun, joka mahdollistaa teknisen riippumattomuuden ja vihreiden arvojen mukaisen toiminnan.

Lue lisää


Uusi jäsen-esittelyssä Value Films Agency Oy

Esittelyssä uusi jäsen ensimmäistä kertaa videolla – tervetuloa mukaan Value Films Agency Oy! Mikä on videon merkitys ja mihin kaikkeen videota voidaan hyödyntää? Katso vaikuttava video!

Lue lisää


Kuvituskuva

Maksuton korona-exit-työpajakokonaisuus yrityksille

Koronan aiheuttama poikkeustilanne on ravistellut voimakkaasti mikro- ja PK-yrityksiä useilta toimialoilta. Nyt keskisuomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus lähteä kehittämään liiketoimintaa poikkeustilanteesta selviämiseksi yhdessä muiden yritysten kanssa verkostoituen. Gradian maksuttomissa Teams-työpajoissa yritykset pääsevät etsimään ratkaisuja koronatilanteen luomiin liiketoiminnan haasteisiin sekä saavat sparrausta ja konsultointia.

Lue lisää


Kuvituskuva, Pexels

Käsikirja tukemaan terveydenhuollon kyberturvallisuutta Suomessa – myös koronakriisin aikaisia vaikutuksia käsitelty

Maailmalla on uutisoitu lukuisista kyberhyökkäyksistä terveydenhuollon organisaatioihin koronakriisin aikana. Paineen alla työskentelevän terveydenhuolto-organisaation joutuessa kyberhyökkäyksen uhriksi, voi tilanne olla pahimmillaan katastrofaalinen.

Lue lisää


Kuva: Harvia

Harvialle tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto

Harvia Oyj, sauna- ja spa-alan globaali markkinajohtaja, on saanut tasavallan presidentti Sauli Niinistön myöntämän kansainvälistymispalkinnon. Kasvuyrityksenä palkittu Harvia Oyj on kehittynyt 70 vuodessa muuramelaisesta kiukaiden valmistajasta kansainvälisesti tunnetuksi sauna- ja spa-brändiksi, jonka tuotteita ja ratkaisuja myydään yli 80 maassa. Yrityksen määrätietoisempi kansainvälistyminen alkoi jo 1990-luvulla.

Lue lisää


Perinteiset yleisöpuhelimet ovat hävinneet katukuvasta jo kauan sitten, gsm-puhelinten yleistyessä suomalaisten arjessa 2000-luvulla. Kuvassa Elisan Keski-Suomen aluejohtaja Juha Peltomäki.

Elisa kehittää teknologiaa datan suurkuluttamisen kansalle

Tähän päivään on tultu aimo harppaus siitä, kun ensimmäinen puhelin tuotiin Suomeen 1870-luvulla. Keski-Suomen Puhelin, myöhemmin Elisa, on ollut Keski-Suomen kauppakamarin jäsen sen perustamisesta, vuodesta 1930 lähtien.

Lue lisää


Viime vuonna Keskimaa rakensi Kivijärvelle kokonaan uuden Salen. Kuvassa vasemmalta oikealle Mikko Romo, Laura Kärkkäinen ja Suvi Rajalin-Hakkarainen. Kuva: Kristiina Tammitie

Keskimaa tuottaa laadukkaita palveluita koko maakunnan tarpeisiin

Keski-Suomen elinvoimaisuus on tärkeää Osuuskauppa Keskimaalle. Keskimaa pitää siitä osaltaan huolta tarjoamalla monipuolisia palveluita asiakkaiden tarpeisiin ympäri Keski-Suomea.

Lue lisää


Valtran modernilla, moneen käyttötarkoitukseen sopivalla Multi-Purpose Vehicle -työkoneella voi maataloustöiden lisäksi hoitaa niin metsäurakoinnin, lentokenttien kuin puolustusvoimien töitä. Kuva: Bermuda Oy / Valtran arkisto

Parasta traktorikokemusta Suolahdesta maailmalle

Traktoreiden edelläkävijä Valtra on palkittu vuosien varrella lukuisilla innovaatio- ja muotoilupalkinnoilla. Maailman asiakaslähtöisimmät ja älykkäimmät traktorit tulevat Valtran tehtaalta Suolahdesta.

Lue lisää