Jäsenet kertovat

Julkaisemme jäsenesittelyjä ja hyviä uutisia jäseniltämme. Haluatko juttusi tänne? Ota yhteyttä viivi.sakkara@kskauppakamari.fi.
Havainnekuva: Arkkitehtipalvelu

Keskimaa mukaan Himoksen seuraavaan kehitysvaiheeseen – noin 120 korkeatasoista majoitushuoneistoa ja ravintola länsirinteiden välittömään läheisyyteen

15.3.2023 solmitun esisopimuksen mukaan alueelle on tarkoitus rakentaa kiinteistökokonaisuus, joka sisältää korkealaatuisten majoitushuoneistojen ja ravintolan yhdistelmän. Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 9 000 kerrosneliömetriä. Esisopimus sisältää lisäksi option kahdesta muusta 3 000 kerrosneliön tontista. Tällä hetkellä kyseisellä rakennuspaikalla sijaitsee karavaanialue, jolle tullaan osoittamaan uusi paikka, jatkossakin rinnepalvelujen välittömästä läheisyydestä.

Lue lisää


Jyväskylän yliopiston työelämäprofessori Ari Jaaksi. Kuva: Petteri Kivimäki

Yhä suurempi osa yritysten kilpailukyvystä syntyy teknologian kautta – uusi teknologiajohtamisen koulutusohjelma on rakennettu yritysmaailman ehdoilla

Jyväskylän yliopistossa syksyllä alkava teknologiajohtamisen diplomi-insinööriohjelma yhdistää toisiinsa vahvan ohjelmistoteknisen osaamisen, elinikäisen oppimisen ja asiantuntijaryhmien johtamisen. Koulutusohjelmaa kehittämässä ollut työelämäprofessori Ari Jaaksi sanoo, että ohjelma on rakennettu elinkeinoelämän tarpeita ajatellen. Koulutusohjelma on jatkoa vuonna 2021 alkaneelle tieto- ja ohjelmistotekniikan diplomi-insinööriohjelmalle, joka yhdistää tekniikan opinnot yhteen ihmistieteiden kanssa.

Lue lisää


Ihmisten kohtaamiselle ja verkostoitumiselle on kysyntää – Suomen ensimmäinen Digiturvallisuus-messutapahtuma järjestetään 30.3.2023 Jyväskylässä

Digiturvallisuus on aihe, joka on ollut hyvin pinnalla viime vuosina. Ihmisten etätyöskentely ja yritysten kiinnostus vahvan tietoturvan rakentamiseen kyberhyökkäyksiä vastaan ovat kasvattaneet tarvetta tiedonjakamiselle. Ensimmäistä kertaa järjestettävät Digiturvallisuusmessut kokoaa yhteen digi- ja kyberalan yritykset, asiantuntijat, opiskelijat ja oppilaitokset 30.3.2023 messu- ja tapahtumakeskus Paviljonkiin Jyväskylässä – Suomen kyberturvallisuuskeskittymässä.

Lue lisää


Lämpöpalvelu Sami Päijäsen yrittäjäpariskunta Sami Päijänen ja Anu Rautjoki. Kuva: Viivi Sakkara

Lämpöpalvelu Sami Päijänen – lämmityskulut minimiin lämpöpumppuratkaisuilla

Nyt jos koskaan on oikea aika siirtyä vähäenergisiin lämmitysratkaisuihin. Tarve sähkönsäästölle on ilmeinen. Erilaiset lämpöpumput mielletään monesti omakoti- tai rivitalojen lämmitykseen tai viilennykseen, mutta Lämpöpalvelu kartoittaa ja toteuttaa sopivat lämmitysratkaisut suuriinkin kohteisiin aina toimistokiinteistöistä suuriin teollisuushalleihin. Hankkeita vauhdittaa Business Finlandin energiatuki.

Lue lisää


Etsitkö osaavaa työvoimaa? Tervetuloa mukaan Finland Works-online rekrytointitapahtumaan!

Finland Works -rekrytointitapahtumassa 15.3. tavoitat eri alojen osaajat Suomesta ja ulkomailta. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden markkinoida avoimia työpaikkoja Euroopan laajuisesti. Käytössäsi on monipuolinen tapahtuma-alusta, joka mahdollistaa onnistuneet kohtaamiset työnhakijoiden kanssa.

Lue lisää


Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun maksuttomalta tekoälyn verkkokurssilta työkaluja liiketoiminnan kehittämiseen

Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoavat kaikille avoimen tekoälyn verkkokurssin. Kurssi on suunnattu erityisesti teollisuuden yrityksille, mutta se soveltuu kaikille tekoälystä kiinnostuneille. Kurssi on osa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa aiADDVA-hanketta, jossa pyritään parantamaan keskisuomalaisen teollisuuden kilpailukykyä tekoälyosaamisella.

Lue lisää


Talous ja nuoret TAT ry ja Nuori Yrittäjyys ry yhdistävät toimintansa

Yhdistyksen tavoitteena antaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus oppia talous-, työelämä-, ja yrittäjyystaitoja.

Lue lisää


Inweb Oy:n toimitusjohtaja Tero Hämäläinen. Kuva: Viivi Sakkara

Biopohjaisia 3D-tulosteita kestävästi Keski-Suomesta

Saarijärveläinen Inweb Oy tuottaa kestäviä, mittatarkkoja ja kustannustehokkaita 3D-tulostettuja biomateriaaliratkaisuja monenlaisiin tarpeisiin. 3D-tulostamalla on mahdollista tehdä kappaleita, jotka ennen olivat haastavia ja kalliita valmistaa.

Lue lisää


Kuljetusliike Ville Silvasti mukana Ukrainan jälleenrakentamisessa

Jyväskyläläinen Kuljetusliike Ville Silvasti hoiti merkittävän erikoiskuljetusprojektin joulukuussa 2022 toimittaessaan kolme 176 tonnin painoista muuntajaa Puolan Rzeszowista Ukrainaan. Kuljetuksissa käytettiin Silvastin kuljetuskalustoa sekä suomalaisia kuljettajia. Koko kuljetusyhdistelmän pituus oli yhteensä 45 metriä, kokonaispaino huimat 280 tonnia, renkaita kuljetuskalustossa oli yhteensä 152 ja hevosvoimia autoissa yhteensä 1375. Tähän asti salassa pidetyn, tiukkoja turvatoimia noudattaneen projektin kuljetukset ovat merkittävänä osana tukemassa Ukrainan osittain tuhoutuneen energiajärjestelmän jälleenrakentamista.

Lue lisää


Aava & Bangin toimitusjohtaja Vilja Laaksonen. Kuva: Aava & Bang

Markkinointitoimistot Aava & Bang Oy ja Markkinointitoimisto Bermuda Oy yhdistyvät

Markkinointitoimistot Aava & Bang Oy ja Markkinointitoimisto Bermuda Oy yhdistyvät 3.1.2023 Aava & Bangin nimen alle, kun Aava & Bang ostaa Bermudan koko osakekannan. Yhdistymisen myötä yrityksen liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 80 markkinoinnin ja viestinnän ammattilaista Helsingissä, Jyväskylässä ja Tampereella.

Lue lisää


SC Software toimittaa hankintajärjestelmät Tampereen kaupungille ja Espoon kaupungille

SC Software on tehnyt sopimuksen Espoon kaupungin kilpailuttaman hankintojen elinkaaren hallinnan sekä hankintatoimen johtamis- ja työnohjausjärjestelmän toimittamisesta. Kilpailutuksen kohteena olleen järjestelmän kokonaisarvoksi asiakas arvioi enintään 1,8 miljoonaa euroa. Lisäksi SC Software voitti Tampereen kaupungin Hankintojen hallinta- ja kilpailutusjärjestelmän kilpailutuksen. Hankinnan kokonaisarvo koko sopimuskaudella on asiakkaan arvion mukaan noin 600 000 euroa.

Lue lisää


Aistin toimitusjohtaja Mikko Paananen. Kuva: Viivi Sakkara

Aisti Corporationin puupohjaisesta innovaatiosta ratkaisu globaaliin ongelmaan

Jyväskyläläinen Aisti kehittää puukuitupohjaisia akustiikkalevyjä, jotka ovat hiilinegatiivisia, helposti kierrätettäviä, muovittomia ja allergisoimattomia. Tarve hiilinegatiivisille akustiikkalevyille on ollut rakennusmaailmassa jo pitkään. Nyt Aistin kehittämän innovaation saaminen markkinoille on siinä vaiheessa, että koetehdas on valmistumassa Kanavuoreen, ja kaupallisen mittakaavan tehdas valmistuu kahden vuoden kuluttua.

Lue lisää


Alpan henkilöstöä. Kuva: Alpa

Alpan vastuullinen alpakanvillaneule kestää pitkään

Jyväskyläläinen Alpa on vastannut ihmisten tarpeisiin saada kestäviä, ajattomia vaatteita kertakäyttömuodin sijaan. Kymmenen vuotta sitten perustettu yritys tuottaa vastuullisia alpakanvillaneuleita, jotka kestävät pitkään. Nyt yritys työllistää jo 17 henkilöä. Kasvun myötä se rakennuttaa parhaillaan Jyväskylän Keljoon uusia toimitiloja, joiden on määrä valmistua marraskuussa.

Lue lisää


Kuvassa HT Laser Keuruun yksikönpäällikkö Jukka Paulamäki ja Jyväskylän Nuorkauppakakamarin Larissa Veyssiere. Kuva: Riikka Kallonen

HT Laser palkittiin Keski-Suomen kansainvälisimpänä työnantajana

HT Laser on valittu Keski-Suomen kansainvälisimmäksi työnantajaksi Jyväskylän Nuorkauppakamarin järjestämässä kilpailussa. International Employer of the Year Central Finland -kilpailussa etsittiin keskisuomalaisia organisaatioita, jotka ovat onnistuneesti rekrytoineet, perehdyttäneet ja pitäneet palveluksessaan kansainvälisiä osaajia. Kilpailun raadin mielestä HT Laser on hyvä esimerkki monimuotoisesta yrityksestä, joka tarjoaa kansainvälisille osaajille työmahdollisuuksia ja kotouttaa koko perheen Keuruulle. Tämä osa perehdytysprosessia takaa laadukkaan ja motivoituneen työvoiman pysyvyyden. Pelkästään Keuruun tehtaalla työskentelee 13 eri kansallisuutta.

Lue lisää


Miltä kuulostaisi sovellus, joka antaa juuri sinulle soveltuvaa tietoa esimerkiksi liikuntaan ja painonhallintaan? Nyt tämä on mahdollista jyväskyläläisellä Evogenom-sovelluksella

Jyväskyläläinen teknologiayritys Evogenom Oy on tuonut markkinoille täysin uudenlaisen hyvinvointisovelluksen, joka kertoo yksilöllistä tietoa geenien vaikutuksista tärkeisiin alueisiin kuten liikuntaan, ruokavalioon, palautumiseen, painonhallintaan ja uneen. Kyseessä on Suomen ensimmäinen geenitietoon perustuva hyvinvointisovellus. Yrityksen tavoitteena on valloittaa ensin Suomen ja sitten kansainväliset markkinat aloittaen Saksasta. Se haluaa olla Euroopan johtava geenitietoon perustuvan hyvinvointiteknologian tuottaja.

Lue lisää


Flow Controlin keksintö säästää valtavat määrät vettä paperi- ja selluteollisuudessa ympäri maailmaa

Muuramen yrittäjänä ja Keksintösäätiön tunnustuksilla palkittu Flow Control on paperi-, sellu- ja kemianteollisuudelle sekä alan laitevalmistajille virtausmittareita ja kiertovoitelujärjestelmiä valmistava yritys, jonka innovaatiolla tehtaat pystyvät säästämään vedenkulutuksessa merkittävästi. Tuotteet valmistetaan käsityönä Muuramessa, jossa sijaitsee maailman virtausmittarilaitevalmistajien keskittymä.

Lue lisää


Sauli Koukkari ja Päivi Charpentier. Kuva: By Emmi

Onko tässä seuraava Artek tai Secto Design? Aiccin valaiseva pöytä on palkittu niin design-huonekaluna kuin valaisimena

Kun ainutlaatuisiin valaistusratkaisuihin erikoistunut Aicci halusi luoda oman tuotteen, jollaista ei löydy mistään muualta maailmasta, syntyi valaiseva pöytä. Nyt yritys on valmis valloittamaan maailman design-huonekalujen markkinat.

Lue lisää


Metsä Groupin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas vihittiin Äänekoskella

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Springin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas vihittiin käyttöön Äänekoskella 22.8.2022. Koetehtaalla valmistetaan uutta Muoto®-tuotetta, joka on merkittävä uusi avaus pakkausmarkkinoilla. Uusiutuvasta ja vastuullisesti kasvatetusta puuraaka-aineesta tehty Muoto on erinomainen vaihtoehto muoville monissa loppukäytöissä, esimerkiksi erikokoisissa ja -muotoisissa ruokapakkauksissa.

Lue lisää


Suvi Widgrén on Rekka Groupin toimitusjohtaja 1.9.2022 alkaen. Kuva: Mari Mansikkamäki

Isältä tyttärelle – Rekka Groupin toimitusjohtaja vaihtuu

Joulukuussa 2021 toteutuneessa brändiuudistuksessa Rekka Groupin yhteiseksi
visioksi valikoitui "Menestyvä kasvuyritys, joka muuttaa koko alaa". Tavoitteeksi
asetettiin tuplata liikevaihto vuoteen 2025 mennessä. Yritys on kasvanut ja
ahertanut uudistetun brändin ja strategian parissa menestyksekkäästi suurista toimintaympäristön haasteista huolimatta. Heikki Virtanen luovuttaa toimitusjohtajan valtikkansa eteenpäin. Hallitus nimesi Suvi Widgrénin Rekka Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi 1. syyskuuta 2022 alkaen.

Lue lisää


Uusi vuosittain toteutettava tutkimus yhdistää työntekijäkokemuksen ja asiakaskokemuksen nykytilan kartoituksen – tulokset julkaistaan tammikuussa 2023

Tulevaisuudessa yrityksen kasvua ei voi johtaa erikseen organisaation sisällä ja sen ulkopuolella. Maanantaina 29.8.2022 julkaistu Kestävän kasvumarkkinoinnin nykytilatutkimus yhdistää työntekijä- ja asiakaskokemuksen nykytilan mittaamisen sekä tulevaisuuden kehittämisen haasteet kestävän kasvun näkökulmasta. Tieto valjastetaan myös tulevaisuuden työelämän käyttöön, sillä jokaisesta vastauksesta lahjoitetaan opetuspuheenvuoro yhdelle nuorelle.

Lue lisää


Toimitusjohtaja Mikael Nylund (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki Goforen uuden pääkonttorin työmaalla 9.8.2022 Tampereella. Pääkonttori valmistuu 2023 lopulla. Kuva: Iiri Vaitti

Gofore 20 vuotta – Konsulttiyhtiö ponnisti startup-yrityksestä IT-alan kannattavimmin kasvavaksi

IT-konsulttiyhtiö Goforella on ollut merkittävä rooli yhteiskunnan digitalisaatiohankkeiden toteuttamisessa Suomessa jo lähes 20 vuoden ajan. Julkissektorin asiakkaisiin keskittyminen oli yhtiölle aikanaan oikea päätös, mikä on osaltaan siivittänyt yhtiön nopeaa kannattavaa kasvua. Sen rinnalle Gofore on rakentanut pääosin yritysostojen kautta myös kasvavan yksityissektorin liiketoiminnan, joka painottuu teollisuuden digitalisaatioon, tuoden valtavasti kasvumahdollisuuksia Suomessa ja Euroopassa.

Lue lisää


Kuvassa LeWELLin perustajat Kaisa Wallinheimo (vas) ja Henna Ruusumaa.

LeWELL edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia valmentavalla otteella

Kaksi liikunta-alan ammattilaista, Henna Ruusumaa ja Kaisa Wallinheimo, perustivat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvän yrityksen, koska halusivat tehdä asiat eri tavalla kuin muut. LeWELL auttaa ihmisiä arjen jaksamisessa ja hyvinvoinnissa.

Lue lisää


Tiesitkö, että 90 prosenttia maailman merikaapeleista on tehty Karstulassa tuotetuilla työkaluilla? Tämä ja monta muuta erityisosaamista löytyy KA-MU:lta

KA-MU toteuttaa teollisuudelle vaativien komponenttien ja osakokoonpanojen valmistusta suunnittelusta valmiisiin tuotteisiin. Karstulalaista osaamista löytyykin ympäri maailmaa merenpohjan kaapeleista ralliautoihin.

Lue lisää


Jyväskylään tullaan magneettikuvaukseen ympäri Suomea – Seppämagneetin valtteja ovat nopeus ja Suomen suurin kuvausaukko

Korona saattoi hiljentää hetkeksi vastaanoton, mutta magneettikuvauksen tarve ei kadonnut minnekään. Kasvua Seppämagneetti on takonut 60 prosenttia ensimmäiseen vuoteen verrattuna tarjoamalla asiakkaille laadukasta magneettikuvauskokemusta sekä nopeaa diagnoosia ja jatkohoidon tarpeen arviointia.

Lue lisää

Maailmanluokan kumppanuussopimukset Jyväskylään – Muutosyhtiö Balentor auttaa yrityksiä jatkossa myös Gtmhubin ja HubSpotin parissa

Balentor on tehnyt kumppanuussopimuksen yhden maailman johtavista OKR-ohjelmistotoimittajista, Gtmhubin kanssa maaliskuussa 2022.

Lue lisää

Kirsi Neuvonen - Jalat maassa – Pää pilvissä

Uuden jäsenemme Kirsi Neuvosen Jalat maassa – Pää pilvissä -näyttely kutsuu kaikki Galleria Beckeriin 11.-29.6.2022 ihastelemaan monotypioita. Inspiroidu taiteesta ja saa vastapainoa kiireiseen elämään!

Lue lisää


Elmo Valkeinen ja Teemu Pohjonen.

Finn-Savotta Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu – 27-vuotias Teemu Pohjonen 67 vuotta vanhan perheyrityksen johtoon

Finn-Savotta Oy:n hallitus nimitti konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi KTM Teemu Pohjosen. Hän on aiemmin toiminut tytäryhtiön Finn-Savotta Systems Oy:n toimitusjohtajana ja jatkaa myös tässä tehtävässä. Vuonna 2016 Savotassa tehtiin sukupolven vaihdos kolmanteen polveen, jolloin yrityksen toimitusjohtajana aloitti toinen pääomistajista Elmo Valkeinen. Hallituksen jäsen Julius Valkeinen on toinen pääomistaja. Savotta on ollut perinteisesti kotimarkkinayritys, jonka merkittävänä asiakkaana on ollut Suomen Puolustusvoimat jo 60 vuoden ajan.

Lue lisää


Sataman Viilu avaa ovensa

Saunamaakunnasta kajahtaa, kun Jyväskylän sataman uuden maamerkin, Sataman Viilun ovet avautuvat asiakkaille torstaina 2.6. klo 10! Avajaispäivänä tilat ovat vapaasti kierreltävissä ja katsottavissa.

Lue lisää


Fimpec mukana vihreän vedyn edelläkävijäprojektissa – vetyä saadaan liikenteelle polttoaineeksi jo lähivuosina

Fimpec on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen P2X Solutionsin kanssa projektin konsultointi- ja hankintapalveluista. Ensimmäisenä kohteena on P2X Solutionsin Harjavaltaan rakentuva vihreän vedyn tuotantolaitos. Yhtiö teki laitoksen osalta investointipäätöksen 2. helmikuuta 2022. Kyseessä on Suomen ensimmäinen teollisen mittakaavan vihreän vedyn tuotantolaitos.

Lue lisää


360 Palvelut – kokonaisvaltaista kiinteistönhoitoa kellon ympäri, ympäri vuoden

Ari Friman kumppaneineen perusti 360 Palvelut Oy:n, kun he tulivat siihen tulokseen, että kyllä yksi kiinteistöhoidon yritys Keski-Suomeen vielä tarvitaan. Ja näin olikin. Nyt yritys on kasvanut seitsemässä vuodessa paikallisesti suurimmaksi, yli neljän miljoonan euron liikevaihdon ja lähes 70 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. 360 Palvelut on kokonaisvaltainen kiinteistöpalveluyritys, joka tuottaa kiinteistöille kiinteistönhoidon ja -huollon sekä remontti-, turva- ja siivouspalvelut.

Lue lisää


Johanna Toiviainen on perustanut oman asianajotoimiston.

Asianajotoimisto Toiviaisessa rakennetaan pitkiä asiakassuhteita luottamuksella

Asianajotoimisto Toiviaisen perustanut Johanna Toiviainen on työskennellyt alalla lähes kaksikymmentä vuotta. Nyt oli aika oman toimiston, jossa Toiviainen keskittyy omiin osaamisalueisiin eli oikeudenkäynteihin, työoikeuteen ja kiinteistö- ja rakentamisoikeuteen.

Lue lisää


Rekka Groupin kehitysjohtaja Suvi Widgrén. Kuva: Mari Mansikkamäki, Visual Friday

Rekka Group – brändiuudistuksen siivittämänä kohti uutta kasvua

Kaksi kuljetusalan yritystä, K-S Bulk Oy ja SFK Kuljetus Oy fuusioituivat joulukuussa 2021, ja syntyi aivan uusi yritys – Rekka Group. Rekka Group on lähtenyt rohkeasti rakentamaan uutta brändiään humoristisella mutta vakuuttavalla otteella.

Lue lisää


Kuvassa vasemmalla Howspace Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Mäkitalo ja Digitalisaatio ja uusi liiketoiminta -valiokunnan puheenjohtaja Anssi Kuoppala.

Vuoden digitalisaatioteko -palkinto Howspace Oy:lle

Keski-Suomen kauppakamarin Digitalisaatio ja uusi liiketoiminta -valiokunta myöntää vuosittain Vuoden digitalisaatioteko -palkinnon keskisuomalaiselle yritykselle, joka on menestynyt digitalisaation saralla. Vuoden 2021 palkinto myönnettiin Howspace Oy:lle, joka on menestyksekkäästi tarjonnut ratkaisuja yrityksille ja organisaatioille jatkaa liiketoimintaansa ja parantaa asiakaskokemustaan myös koronan aikana.

Lue lisää


Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon sai tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Lue lisää


PwC:n Mikko Nieminen ja Spinnovan Janne Poranen Pörssigaalassa 17.5. Kuva: Pörssisäätiö

Keskisuomalaiset pörssiyritykset Spinnova ja Betolar palkittiin Pörssigaalassa

Sementtiä korvaavan Geoprime-ratkaisun kehittänyt Betolar palkittiin Kiertotalouden edelläkävijänä ja vastuullisia tekstiilikuituja kehittävä Spinnova Vuoden listautujana Pörssigaalassa 17.5.2022.

Lue lisää


Betolarin toimitusjohtaja Matti Löppönen.

Betolarin Geoprime-ratkaisulla huomattavia päästövähennyksiä rakentamiseen ja teollisuuteen

Maailmassa on huutava tarve ratkaisuille, joilla mahdollistetaan maapallon säilyminen tuleville jälkipolville. Betolar on kehittänyt sementtiä korvaavan Geoprime-ratkaisun, joka auttaa betonituotteiden valmistajia korvaamaan sementtiä globaalisti ja samalla leikkaamaan hiilidioksidipäästöjään jopa 80 prosenttia. Betolarin ratkaisun avulla betonin valmistuksessa saadaan hyödynnettyä jätteitä ja sivuvirtoja.

Lue lisää


Great Place to Work® -kestomenestyjä tietää, että vahva yrityskulttuuri näkyy brändinä, joka houkuttelee työntekijöitä ja johon myös asiakkaat haluavat kiinnittyä

Yhdessä rakennettu strategia, lähijohtamiseen panostaminen sekä psykologisesti turvallisen yrityskulttuurin rakentaminen siivitti kestävään kasvumarkkinointiin erikoistuneen Aava & Bang Oy:n jälleen Suomen Parhaat työpaikat™ -kilpailun kärkeen keskisuurten yritysten toiselle sijalle sekä noin 20 % prosentin kasvuun.

Lue lisää


Uusiokannettavien ympärille rakennettu palvelukonsepti siivitti Opinsysin huimaan kasvuun

Uusiokäytettyjen kannettavien tietokoneiden ympärille palvelukonseptin kehittänyt Opinsys kasvoi vuonna 2021 huimat 177 prosenttia. Kouluille ja lukioille suunniteltu ekologinen vaihtoehto kiinnostaa niin Suomessa kuin Saksassakin.

Lue lisää


Juustomestari Markku Liias.

Jukolan Juuston aito cheddar maistuu myös maailmalla

Jukolan Juusto on suomalainen, vuonna 2013 perustettu, Leivonmäeltä kansainvälisille markkinoille ponnistava yritys. Jukolan Juuston aito cheddar on löytänyt tiensä suomalaisiin koteihin ja ihmisten sydämiin. Yritys on ainoa, joka valmistaa Suomessa aitoa cheddaria näin laajassa mittakaavassa. Kansainvälistyminen tapahtui Jukolan Juustolle tietyllä tapaa pakon sanelemana, sillä yrityksen oli lähdettävä etsimään asiakkaita kauempaa koronapandemian aiheuttamien ravintolasulkujen tyrehdyttäessä osan yrityksen myyntituloista.

Lue lisää


Hitsausrobotti, lasersäde, turvakengät ja kahvitauko - Metalliammattilaisen sanaselityspeli tutustuttaa teknologia-alaan

Kevään yhteishaku ammatillisiin perustutkintoihin alkoi 22. helmikuuta. Metalliteollisuusyritykset HT Laser Oy ja Elekmerk Oy innostavat nuoria hakeutumaan kone- ja tuotantotekniikan ammattiopintoihin julkaisemalla metalliammattilaisen sanaselityspelin.

Lue lisää


Kumura ostaa Suomen Projekti-Instituutin

1.2.2022 toteutetussa yrityskaupassa Kumura Oy on ostanut Adapro -nimellä toimivan Suomen Projekti-Instituutti Oy:n osake-enemmistön. Yrityskaupan jälkeen yritykset muodostavat yhdessä yli 50 henkilöä työllistävän projektijohtamisen asiantuntijaorganisaation, jonka asiakaskunta koostuu niin yrityksistä kuin julkisyhteisöistä. Yhtiöillä on toimipisteet Jyväskylässä, Tampereella ja Espoossa, joiden lisäksi iso osa yhtiöiden henkilökunnasta työskentelee eri puolella Suomea.

Lue lisää


Jake-Man Oy ja Mecamiehet Oy korvaavat työntekijöilleen polttoaineen hinnannoususta aiheutuneita kustannuksia

Jake-Man Oy ja Mecamiehet Oy:n omistajat ovat päättäneet maksaa työntekijöilleen alkuvuoden 2022 tammikuu-huhtikuu ajalta erillisenä kertakorvauksena 3 senttiä kilometrille työmatkan osalta kompensoimaan noussutta polttoaineen hintaa. Yrittäjä Veli-Pekka Niemistö haluaa auttaa tällä toimenpiteellä työntekijöitä nousseiden kulujen keskellä ja lisäksi ottaa kantaa Suomen kustannusten hintakehitykseen.

Lue lisää