Jäsenet kertovat

Julkaisemme jäsenesittelyjä ja hyviä uutisia jäseniltämme. Haluatko juttusi tänne? Ota yhteyttä viivi.sakkara@kskauppakamari.fi.
Mikko Saastamoinen (vasemmalla) siirtää hyvin ja luottavaisin mielin toimitusjohtajan vastuut Antti Hellbergille. Kuva: Kumura

Antti Hellberg on nimitetty Kumuran uudeksi toimitusjohtajaksi

Konsulttina ja kasvuyrityksen toimitusjohtajana pitkään työskennellyt Antti Hellberg on nimitetty Kumuran uudeksi toimitusjohtajaksi 2.10.2023 alkaen. Hellberg saa johdettavakseen vahvassa kasvussa olevan projektijohtamisen asiantuntijatalon, joka työllistää n. 50 projektijohtamisen eturivin asiantuntijaa ympäri Suomen. Kumuran asiakkaita ovat Suomen suurimmat julkiset ja yksityisomisteiset organisaatiot.

Lue lisää


Ceilin toimitusjohtaja Sami Kettunen uskoo johtajana avoimuuteen. Myös organisaatiorakenne pidetään matalana. Kuva: Sanna Kostamo, Visual Friday

Sami Kettunen kutsuttiin johtamaan Ceili kasvuun – paljastaa avaimet kasvun takana

Kun Salesforce-asiakkuudenhallinta-alustaan keskittyneessä yrityksessä päätettiin investoida kasvuun, kutsuttiin yrityksen johtoon IT-alalla uraa luonut, kasvuyritysten luotsi Sami Kettunen. Vain muutamassa vuodessa Ceilin henkilöstömäärä on kasvanut seitsemästä kolmeenkymmeneenviiteen ja liikevaihto yli kahteen miljoonaan euroon. Kettunen avaa, miten siinä onnistuttiin.

Lue lisää


Lecklé laajentaa toimintaansa – HR-palvelut aloittaa

Tampereella, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Helsingissä toimistojaan pitävä, liike- ja verojuridiikkaan sekä yrityskauppakonsultointiin erikoistunut Lecklé lanseeraa uuden palvelualueen, kun Lecklé HR-palvelut käynnistää toimintansa. Lecklé HR-palvelut tarjoaa nimekkäällä tiimillään tukea tulokselliseen ja yksilölliseen johtamiseen. Mukana on valtakunnallisesti tuttuja urheiluvaikuttajia.

Lue lisää


Aava & Bang sai tunnustusta yhtenä Euroopan parhaista työpaikoista

Systemaattinen ja pitkäjänteinen työ vahvan yrityskulttuurin rakentamiseksi näkyy Aava & Bangin menestyksessä Great Place to Work® Euroopan parhaat työpaikat 2023 -vertailussa. Yritys sijoittui 30:nneksi tänään julkaistussa listauksessa.

Lue lisää


BioBooster's Hackathons are open!

BioBooster organizes different hackathons, where solutions are sought for clients. Valio invites you to ideate ways to tackle the seasonal variation in milk production. At the HolmenHackathon, you have the opportunity to develop solutions on how to transform wood ash from waste to wonder. Moelven Wood is looking for a new packaging solution in MoelvenHackathon in Sweden. Read more!

Lue lisää


Kuva: Betolar Oyj

Business Finlandilta 2,7 miljoonan euron tuki Betolarille vaihtoehtoisten sivuvirtojen tutkimus- ja kehityshankkeeseen

Jäsenemme Betolar Oyj on saanut Business Finlandilta myönteisen tukipäätöksen, joka mahdollistaa vaihtoehtoisten sivuvirtojen laaja-alaisen tutkimus- ja kehitystyön. Tutkimusprojektin tavoitteena on tunnistaa ja arvioida erilaisia sivuvirtoja, joilla voidaan korvata sementtiä betonin valmistuksessa sekä kehittää standardoituja menetelmiä näiden materiaalien käsittelyyn ja käyttöönottoon rakentamisessa. Hankkeen kustannusarvio on 5,4 miljoonaa euroa, josta Business Finland rahoittaa enintään 2,7 miljoonaa euroa avustuksena.

Lue lisää


Talenom perustaa yrityksiä ilmaiseksi valtakunnallisen Yrittäjän päivän kunniaksi

Tiistaina 5.9. vietetään valtakunnallista Yrittäjän päivää. Jotta yrittäjäksi ryhtyminen olisi mahdollisimman helppoa, Talenom perustaa nyt yrityksiä ilmaiseksi. Tarjous koskee kaikkia, jotka ottavat yhteyttä Yrittäjyysviikolla.

Lue lisää


Kuvassa vasemmalta: Shigeru Hayakawa, hallituksen varapuheenjohtaja, TMF, Akio Toyoda, hallituksen puheenjohtaja, TMF, Timo Koivisto, Jyväskylän kaupunginjohtaja, Yuichiro Haruna, toimitusjohtaja TGR-WRT. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Jyväskylän kaupunki, TGR-WRT ja Toyota Mobility Foundation allekirjoittavat aiesopimuksen yhteistyöstä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa – avaa uuden kehittämiskeskuksen Jyväskylään

Jyväskylän kaupunki, TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team (TGR-WRT) ja Toyota Mobility Foundation (TMF) ovat allekirjoittaneet tulevasta yhteistyöstä aiesopimuksen, jonka tavoitteena on edistää hiilineutraalin, kestävän ja monipuolisen yhteiskunnan toteutumista. Keskiössä on Jyväskylään perustettava uusi TGR-WRT-kehittämiskeskus.

Lue lisää


Juniorikillan puheenjohtaja Olli Molander ja Jyväskylän Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Riikka Kallonen.

Muutettuaan uudelle paikkakunnalle Riikka sai monta uutta ystävää Nuorkauppakamarin kautta – tätä kaikkea Nuorkauppakamaritoiminta mahdollistaa

Nuorkauppakamari on oma yhteisö alle 40-vuotialle aktiivisille nuorille, jotka haluavat kehittää omia työelämätaitojaan ja vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan. Monet saattavat sekoittaa Nuorkauppakamarin ja Kauppakamarin, vaikka muuta yhteistä niillä ei ole kuin nimen loppuosa. Yhteistyötä tehdään esimerkiksi Kauppakamarin Juniorikiltatoiminnassa, joka koostuu aktiivisista nuorkauppakamarilaisista. Jyväskylän Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Riikka Kallonen ja Juniorikillan puheenjohtaja Olli Molander kertovat, mitä toiminnassa mukana olo heille merkitsee.

Lue lisää


Hämeen auton Mari Hyvönen. Kuva: Hämeen Auto

Autoteollisuus on uuden äärellä

“Tulin vaan katselemaan, mitä teillä on tarjolla. Enpä tiedä, mikähän se seuraava auto olisi”. Näillä sanoilla aloitamme usein keskustelun yksityisasiakkaan kanssa autoliikkeellä. Työsuhdeautoilijan näkökulmasta autovalintaa sanelee yrityksen arvot sekä verotus. Työsuhdeautoksi ei juurikaan enää valita pelkkää polttomoottoriautoa, valinta on automaattisesti joko lataus-hybrid tai täyssähköinen malli.

Lue lisää


Pateran Jenni Friman ja Janne Parantainen pyörittävätn telineturvallisuuteen keskittynyttä yritystä. Kuva: Viivi Sakkara

Telineturvallisuuden parantamista työmaa kerrallaan

Sisarukset Janne Parantainen ja Jenni Friman päättivät perustaa telineturvallisuuden parantamiseen sekä alan henkilöstövuokraukseen keskittyvän yrityksen, kun he huomasivat, että aihealueen lainsäädäntö on vaikeasti tulkittavissa ja vastuut turvallisuudesta eivät ole yleisesti tiedossa. Nyt yritys on yksi Suomen parhaita telineturvallisuuden asiantuntijoita. Asiakkaina on teollisuusyrityksiä aina Helsingistä Kemiin, ympäri Suomen.

Lue lisää


Äänekoskella Kesportia ja Poweria pyörittävän T.A. Niskasen yrittäjä Miina Niskanen ja edeltäjä Timo Niskanen.

Yrittämistä Äänekoskella jo 70 vuotta, kolmannessa polvessa

Tämä vuosi on Äänekoskella Kesportia ja Poweria pyörittävälle T.A. Niskaselle juhlavuosi, kun heinäkuussa yritys täyttää kunnioitettavat 70 vuotta.

Lue lisää


Havainnekuva, Metsä Group

Metsä Group rakentaa 300 miljoonan euron Kerto LVL -puutuotetehtaan Äänekoskelle

Metsä Group on päättänyt rakentaa Äänekoskelle uuden, rakennusteollisuuden käyttämiä palkki- ja levymateriaaleja valmistavan kertopuutehtaan. Kerto® LVL -tuotteet pienentävät merkittävästi rakennusten hiilijalanjälkeä moniin muihin materiaalivaihtoehtoihin verrattuna. Investoinnin arvo on 300 miljoonaa euroa, ja tehtaan on arvioitu käynnistyvän loppuvuonna 2026.

Lue lisää


Sakupen palveluesimies Sanna Istolainen (edessä), hänen vieressään Nataliya Indyukova ja Larysa Sierokurova. Takana Olha Tykhomyrova, tulkkina toimiva Irene Merkurjev sekä Kateryna Mavrova.

“Motivoituneita ja ahkeria” – Sakupe sai ukrainalaisista nopean avun työntekijäpulaan

Ammattitekstiilejä palveluna tarjoavalla Sakupella oli talvella akuutti tarve uusille työntekijöille. Yritys otti yhteyttä Maahanmuuttajien osaamiskeskukseen ja löysi riveihinsä seitsemän ukrainalaista työntekijää.
–Kympin suoritus, jolla saatiin meille loistavia työntekijöitä, kehuu Sakupen tuotantopäällikkö Sasu Koskela.

Lue lisää


Kespet Oy on rekrytoinut kymmeniä työntekijöitä ulkomailta

Monet yritykset ovat rekrytoineet työvoimaa ulkomailta. Yksi niistä on Kespet, jonka toimitusjohtaja Pekka Asikainen jakaa kokemuksensa ja vinkkinsä. Asikainen on ollut tyytyväinen rekrytointeihin. Juttu on osa julkaistavaa juttusarjaa, jossa kerrotaan myönteisistä kokemuksista työperäiseen maahanmuuttoon liittyen.

Lue lisää


Havainnekuva Hipposkeskuksesta: PES-Arkkitehdit

Hipposkeskus etenee uudella rakentamis­mallilla – Fimpec PMO Oy vastaa rakentami­sesta

Hippos Ky on sopinut jyväskyläläisen Fimpec PMO Oy:n kanssa Hipposkeskuksen toteuttamisesta projektinjohtopalvelumallilla.

Lue lisää


Kennet Haga ja Suvi Widgrén.

Rekka Group laajenee - logistiikka vahvistuu länsirannikolla

Rekka Group Oy on tehnyt kauppasopimuksen yhdessä pedersörelaisen yhtiön Protank Oy Ab:n kanssa. Rekka Groupin omistukseen siirtyy 1.6.2023 alkaen Protankin kolme ADR-kemikaalikuljetuksiin käytettävää ajoneuvoyhdistelmää ja niiden mukana tulevat ajot. Kauppa avaa Rekka Groupille upean yhteistyön uuden asiakkaan kanssa vahvistaen samalla Rekkan länsirannikon logistiikkaa kemikaalipuolen ajoissa.

Lue lisää


Kuvassa vasemmalta oikealle: Suomen Biovoima Oy:n toimitusjohtaja Eero Tilsala, BIR AS toimitusjohtaja Borghild Lekve ja Suomen Biovoima Oy:n myyntijohtaja Jani Kangasaho. Kuva: Suomen Biovoima

Suomen Biovoima toimittaa biokaasulaitoksen Norjaan

Biovoima on solminut merkittävän, lähes 20 miljoonan euron arvoisen biokaasulaitoskaupan Norjaan. Valmistuessaan laitos tulee käsittelemään vuodessa 15 000 tonnia Bergenin talousalueen biojätteitä sekä 40 000 tonnia naudan lietelantaa. Lopputuotteena syntyy biometaania, jolla korvataan fossiilisia polttoaineita teollisuudessa. Sivutuotteina syntyy myös maanparannukseen soveltuvaa biolannoitetta.

Lue lisää


Saunarekka paraatipaikalla Liverpoolissa. Kuva: Niko Nenonen

Jyväskyläläinen Saunarekka kuljetti Käärijän Euroviisuihin – väliaikaiseen vientiin hyödynnettiin ATA carnet’ia

Saunarekan toimitusjohtaja Niko Nenonen lupasi yhteisessä illanvietossa Käärijälle, että jos Käärijä valitaan edustajaksi Euroviisuihin, lähtee Saunarekka mukaan. Ja niin siinä kävi. Saunarekan viennissä käytettiin kauppakamareiden myöntämää ATA carnet’ia, jonka avulla tavaroita voidaan viedä sopimukseen liittyneisiin maihin tulli- ja verovapaasti korkeintaan yhden vuoden ajaksi.

Lue lisää


Uusi teknologia arvokkaiden metallien talteenottoon kaivosvesistä

Kaksi suomalaista teknologiayritystä kehittää vedenkäsittelyratkaisua, joka kykenee selektiivisesti ottamaan talteen metalleja kaivosten vesistä. Weeefiner ja Sensmet pyrkivät ratkaisemaan kaivosten elinkaaren lopussa syntyviä vedenkäsittelyn haasteita ja samalla pelastamaan osan kaivosvesien sisältämistä arvokkaista raaka-aineista. Kehitysprojekti on saanut rahoitusta Rio Tinto -konsernin Sustainable Water Treatment Challenge -ohjelmasta.

Lue lisää


Kuvassa: Jari Ahjoharju, toimitusjohtaja, Visit Tampere, Päivi Heikkala, toimitusjohtaja, HimosLomat, Sinikka Långström, markkinointipäällikkö, HimosLomat, Susanne Rasmus, matkailujohtaja, Visit Jyväskylä Region. Kuva Visit Jyväskylä Regionin sivuilta

Vuoden kotimainen matkailuyritys -palkinto Keski-Suomeen HimosLomille

Keski-Suomessa, Jämsässä sijaitseva matkailukeskus HimosLomat on 6.5. palkittu Kotimaan Matkailumessuilla Tampereella Vuoden kotimainen matkailuyritys -tunnustuksella. Tuomariston mukaan HimosLomat on pitkän nousujohteisen kehityskaaren omaava yritys, joka on tehnyt rohkeita avauksia jo vuosia. Jämsässä sijaitseva HimosLomat on noussut kotimaisten matkailijoiden supersuosioon ja sen kohderyhmä on poikkeuksellisen laaja lapsiperheistä nuoriin aikuisiin ja edelleen aikuisväestöön. HimosLomat tunnetaan ympärivuotisena kohteena, jonne palataan useitakin kertoja saman vuoden aikana.

Lue lisää


Uusi elämyksellinen musiikkifestivaali valloittaa Laukaan

Tapahtumiin osallistutaan yhä useammin elämysten toiveessa. Ainoastaan hyvä artistikattaus ei enää riitä, vaan musiikkifestivaalilta odotetaan laadukkaita palveluja ja erinomaista asiakaskokemusta alusta loppuun saakka. Etenkin käytännön järjestelyjen tulee olla festivaalivieraalle helppoa, jotta hän haluaa palata tapahtumaan tulevaisuudessa, kertoo jäsenemme Ext Ventures. Lue koko juttu!

Lue lisää


Havainnekuva: Arkkitehtipalvelu

Keskimaa mukaan Himoksen seuraavaan kehitysvaiheeseen – noin 120 korkeatasoista majoitushuoneistoa ja ravintola länsirinteiden välittömään läheisyyteen

15.3.2023 solmitun esisopimuksen mukaan alueelle on tarkoitus rakentaa kiinteistökokonaisuus, joka sisältää korkealaatuisten majoitushuoneistojen ja ravintolan yhdistelmän. Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 9 000 kerrosneliömetriä. Esisopimus sisältää lisäksi option kahdesta muusta 3 000 kerrosneliön tontista. Tällä hetkellä kyseisellä rakennuspaikalla sijaitsee karavaanialue, jolle tullaan osoittamaan uusi paikka, jatkossakin rinnepalvelujen välittömästä läheisyydestä.

Lue lisää


Jyväskylän yliopiston työelämäprofessori Ari Jaaksi. Kuva: Petteri Kivimäki

Yhä suurempi osa yritysten kilpailukyvystä syntyy teknologian kautta – uusi teknologiajohtamisen koulutusohjelma on rakennettu yritysmaailman ehdoilla

Jyväskylän yliopistossa syksyllä alkava teknologiajohtamisen diplomi-insinööriohjelma yhdistää toisiinsa vahvan ohjelmistoteknisen osaamisen, elinikäisen oppimisen ja asiantuntijaryhmien johtamisen. Koulutusohjelmaa kehittämässä ollut työelämäprofessori Ari Jaaksi sanoo, että ohjelma on rakennettu elinkeinoelämän tarpeita ajatellen. Koulutusohjelma on jatkoa vuonna 2021 alkaneelle tieto- ja ohjelmistotekniikan diplomi-insinööriohjelmalle, joka yhdistää tekniikan opinnot yhteen ihmistieteiden kanssa.

Lue lisää

Ihmisten kohtaamiselle ja verkostoitumiselle on kysyntää – Suomen ensimmäinen Digiturvallisuus-messutapahtuma järjestetään 30.3.2023 Jyväskylässä

Digiturvallisuus on aihe, joka on ollut hyvin pinnalla viime vuosina. Ihmisten etätyöskentely ja yritysten kiinnostus vahvan tietoturvan rakentamiseen kyberhyökkäyksiä vastaan ovat kasvattaneet tarvetta tiedonjakamiselle. Ensimmäistä kertaa järjestettävät Digiturvallisuusmessut kokoaa yhteen digi- ja kyberalan yritykset, asiantuntijat, opiskelijat ja oppilaitokset 30.3.2023 messu- ja tapahtumakeskus Paviljonkiin Jyväskylässä – Suomen kyberturvallisuuskeskittymässä.

Lue lisää

Lämpöpalvelu Sami Päijäsen yrittäjäpariskunta Sami Päijänen ja Anu Rautjoki. Kuva: Viivi Sakkara

Lämpöpalvelu Sami Päijänen – lämmityskulut minimiin lämpöpumppuratkaisuilla

Nyt jos koskaan on oikea aika siirtyä vähäenergisiin lämmitysratkaisuihin. Tarve sähkönsäästölle on ilmeinen. Erilaiset lämpöpumput mielletään monesti omakoti- tai rivitalojen lämmitykseen tai viilennykseen, mutta Lämpöpalvelu kartoittaa ja toteuttaa sopivat lämmitysratkaisut suuriinkin kohteisiin aina toimistokiinteistöistä suuriin teollisuushalleihin. Hankkeita vauhdittaa Business Finlandin energiatuki.

Lue lisää


Etsitkö osaavaa työvoimaa? Tervetuloa mukaan Finland Works-online rekrytointitapahtumaan!

Finland Works -rekrytointitapahtumassa 15.3. tavoitat eri alojen osaajat Suomesta ja ulkomailta. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden markkinoida avoimia työpaikkoja Euroopan laajuisesti. Käytössäsi on monipuolinen tapahtuma-alusta, joka mahdollistaa onnistuneet kohtaamiset työnhakijoiden kanssa.

Lue lisää


Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun maksuttomalta tekoälyn verkkokurssilta työkaluja liiketoiminnan kehittämiseen

Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoavat kaikille avoimen tekoälyn verkkokurssin. Kurssi on suunnattu erityisesti teollisuuden yrityksille, mutta se soveltuu kaikille tekoälystä kiinnostuneille. Kurssi on osa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa aiADDVA-hanketta, jossa pyritään parantamaan keskisuomalaisen teollisuuden kilpailukykyä tekoälyosaamisella.

Lue lisää


Talous ja nuoret TAT ry ja Nuori Yrittäjyys ry yhdistävät toimintansa

Yhdistyksen tavoitteena antaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus oppia talous-, työelämä-, ja yrittäjyystaitoja.

Lue lisää


Inweb Oy:n toimitusjohtaja Tero Hämäläinen. Kuva: Viivi Sakkara

Biopohjaisia 3D-tulosteita kestävästi Keski-Suomesta

Saarijärveläinen Inweb Oy tuottaa kestäviä, mittatarkkoja ja kustannustehokkaita 3D-tulostettuja biomateriaaliratkaisuja monenlaisiin tarpeisiin. 3D-tulostamalla on mahdollista tehdä kappaleita, jotka ennen olivat haastavia ja kalliita valmistaa.

Lue lisää


Kuljetusliike Ville Silvasti mukana Ukrainan jälleenrakentamisessa

Jyväskyläläinen Kuljetusliike Ville Silvasti hoiti merkittävän erikoiskuljetusprojektin joulukuussa 2022 toimittaessaan kolme 176 tonnin painoista muuntajaa Puolan Rzeszowista Ukrainaan. Kuljetuksissa käytettiin Silvastin kuljetuskalustoa sekä suomalaisia kuljettajia. Koko kuljetusyhdistelmän pituus oli yhteensä 45 metriä, kokonaispaino huimat 280 tonnia, renkaita kuljetuskalustossa oli yhteensä 152 ja hevosvoimia autoissa yhteensä 1375. Tähän asti salassa pidetyn, tiukkoja turvatoimia noudattaneen projektin kuljetukset ovat merkittävänä osana tukemassa Ukrainan osittain tuhoutuneen energiajärjestelmän jälleenrakentamista.

Lue lisää


Aava & Bangin toimitusjohtaja Vilja Laaksonen. Kuva: Aava & Bang

Markkinointitoimistot Aava & Bang Oy ja Markkinointitoimisto Bermuda Oy yhdistyvät

Markkinointitoimistot Aava & Bang Oy ja Markkinointitoimisto Bermuda Oy yhdistyvät 3.1.2023 Aava & Bangin nimen alle, kun Aava & Bang ostaa Bermudan koko osakekannan. Yhdistymisen myötä yrityksen liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 80 markkinoinnin ja viestinnän ammattilaista Helsingissä, Jyväskylässä ja Tampereella.

Lue lisää


SC Software toimittaa hankintajärjestelmät Tampereen kaupungille ja Espoon kaupungille

SC Software on tehnyt sopimuksen Espoon kaupungin kilpailuttaman hankintojen elinkaaren hallinnan sekä hankintatoimen johtamis- ja työnohjausjärjestelmän toimittamisesta. Kilpailutuksen kohteena olleen järjestelmän kokonaisarvoksi asiakas arvioi enintään 1,8 miljoonaa euroa. Lisäksi SC Software voitti Tampereen kaupungin Hankintojen hallinta- ja kilpailutusjärjestelmän kilpailutuksen. Hankinnan kokonaisarvo koko sopimuskaudella on asiakkaan arvion mukaan noin 600 000 euroa.

Lue lisää


Aistin toimitusjohtaja Mikko Paananen. Kuva: Viivi Sakkara

Aisti Corporationin puupohjaisesta innovaatiosta ratkaisu globaaliin ongelmaan

Jyväskyläläinen Aisti kehittää puukuitupohjaisia akustiikkalevyjä, jotka ovat hiilinegatiivisia, helposti kierrätettäviä, muovittomia ja allergisoimattomia. Tarve hiilinegatiivisille akustiikkalevyille on ollut rakennusmaailmassa jo pitkään. Nyt Aistin kehittämän innovaation saaminen markkinoille on siinä vaiheessa, että koetehdas on valmistumassa Kanavuoreen, ja kaupallisen mittakaavan tehdas valmistuu kahden vuoden kuluttua.

Lue lisää


Alpan henkilöstöä. Kuva: Alpa

Alpan vastuullinen alpakanvillaneule kestää pitkään

Jyväskyläläinen Alpa on vastannut ihmisten tarpeisiin saada kestäviä, ajattomia vaatteita kertakäyttömuodin sijaan. Kymmenen vuotta sitten perustettu yritys tuottaa vastuullisia alpakanvillaneuleita, jotka kestävät pitkään. Nyt yritys työllistää jo 17 henkilöä. Kasvun myötä se rakennuttaa parhaillaan Jyväskylän Keljoon uusia toimitiloja, joiden on määrä valmistua marraskuussa.

Lue lisää


Kuvassa HT Laser Keuruun yksikönpäällikkö Jukka Paulamäki ja Jyväskylän Nuorkauppakakamarin Larissa Veyssiere. Kuva: Riikka Kallonen

HT Laser palkittiin Keski-Suomen kansainvälisimpänä työnantajana

HT Laser on valittu Keski-Suomen kansainvälisimmäksi työnantajaksi Jyväskylän Nuorkauppakamarin järjestämässä kilpailussa. International Employer of the Year Central Finland -kilpailussa etsittiin keskisuomalaisia organisaatioita, jotka ovat onnistuneesti rekrytoineet, perehdyttäneet ja pitäneet palveluksessaan kansainvälisiä osaajia. Kilpailun raadin mielestä HT Laser on hyvä esimerkki monimuotoisesta yrityksestä, joka tarjoaa kansainvälisille osaajille työmahdollisuuksia ja kotouttaa koko perheen Keuruulle. Tämä osa perehdytysprosessia takaa laadukkaan ja motivoituneen työvoiman pysyvyyden. Pelkästään Keuruun tehtaalla työskentelee 13 eri kansallisuutta.

Lue lisää


Miltä kuulostaisi sovellus, joka antaa juuri sinulle soveltuvaa tietoa esimerkiksi liikuntaan ja painonhallintaan? Nyt tämä on mahdollista jyväskyläläisellä Evogenom-sovelluksella

Jyväskyläläinen teknologiayritys Evogenom Oy on tuonut markkinoille täysin uudenlaisen hyvinvointisovelluksen, joka kertoo yksilöllistä tietoa geenien vaikutuksista tärkeisiin alueisiin kuten liikuntaan, ruokavalioon, palautumiseen, painonhallintaan ja uneen. Kyseessä on Suomen ensimmäinen geenitietoon perustuva hyvinvointisovellus. Yrityksen tavoitteena on valloittaa ensin Suomen ja sitten kansainväliset markkinat aloittaen Saksasta. Se haluaa olla Euroopan johtava geenitietoon perustuvan hyvinvointiteknologian tuottaja.

Lue lisää


Flow Controlin keksintö säästää valtavat määrät vettä paperi- ja selluteollisuudessa ympäri maailmaa

Muuramen yrittäjänä ja Keksintösäätiön tunnustuksilla palkittu Flow Control on paperi-, sellu- ja kemianteollisuudelle sekä alan laitevalmistajille virtausmittareita ja kiertovoitelujärjestelmiä valmistava yritys, jonka innovaatiolla tehtaat pystyvät säästämään vedenkulutuksessa merkittävästi. Tuotteet valmistetaan käsityönä Muuramessa, jossa sijaitsee maailman virtausmittarilaitevalmistajien keskittymä.

Lue lisää


Sauli Koukkari ja Päivi Charpentier. Kuva: By Emmi

Onko tässä seuraava Artek tai Secto Design? Aiccin valaiseva pöytä on palkittu niin design-huonekaluna kuin valaisimena

Kun ainutlaatuisiin valaistusratkaisuihin erikoistunut Aicci halusi luoda oman tuotteen, jollaista ei löydy mistään muualta maailmasta, syntyi valaiseva pöytä. Nyt yritys on valmis valloittamaan maailman design-huonekalujen markkinat.

Lue lisää


Metsä Groupin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas vihittiin Äänekoskella

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Springin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas vihittiin käyttöön Äänekoskella 22.8.2022. Koetehtaalla valmistetaan uutta Muoto®-tuotetta, joka on merkittävä uusi avaus pakkausmarkkinoilla. Uusiutuvasta ja vastuullisesti kasvatetusta puuraaka-aineesta tehty Muoto on erinomainen vaihtoehto muoville monissa loppukäytöissä, esimerkiksi erikokoisissa ja -muotoisissa ruokapakkauksissa.

Lue lisää


Suvi Widgrén on Rekka Groupin toimitusjohtaja 1.9.2022 alkaen. Kuva: Mari Mansikkamäki

Isältä tyttärelle – Rekka Groupin toimitusjohtaja vaihtuu

Joulukuussa 2021 toteutuneessa brändiuudistuksessa Rekka Groupin yhteiseksi
visioksi valikoitui "Menestyvä kasvuyritys, joka muuttaa koko alaa". Tavoitteeksi
asetettiin tuplata liikevaihto vuoteen 2025 mennessä. Yritys on kasvanut ja
ahertanut uudistetun brändin ja strategian parissa menestyksekkäästi suurista toimintaympäristön haasteista huolimatta. Heikki Virtanen luovuttaa toimitusjohtajan valtikkansa eteenpäin. Hallitus nimesi Suvi Widgrénin Rekka Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi 1. syyskuuta 2022 alkaen.

Lue lisää


Uusi vuosittain toteutettava tutkimus yhdistää työntekijäkokemuksen ja asiakaskokemuksen nykytilan kartoituksen – tulokset julkaistaan tammikuussa 2023

Tulevaisuudessa yrityksen kasvua ei voi johtaa erikseen organisaation sisällä ja sen ulkopuolella. Maanantaina 29.8.2022 julkaistu Kestävän kasvumarkkinoinnin nykytilatutkimus yhdistää työntekijä- ja asiakaskokemuksen nykytilan mittaamisen sekä tulevaisuuden kehittämisen haasteet kestävän kasvun näkökulmasta. Tieto valjastetaan myös tulevaisuuden työelämän käyttöön, sillä jokaisesta vastauksesta lahjoitetaan opetuspuheenvuoro yhdelle nuorelle.

Lue lisää