Jäsenet kertovat

Julkaisemme jäsenesittelyjä ja hyviä uutisia jäseniltämme. Haluatko juttusi tänne? Ota yhteyttä viivi.sakkara@kskauppakamari.fi.

Ohjelmistoyhtiö Pinjalle uusi kansainvälinen omistaja

Pinja jatkaa kasvuaan ja kansainvälistymistään pohjoismaisiin kasvuyhtiöihin erikoistuneen Norvestorin omistuksessa. Myyjänä kaupassa on MB Rahastot, joka on omistanut Pinjan vuodesta 2017. Pinja jatkaa vahvaa kasvua kansainvälisillä teollisuuden ohjelmistomarkkinoilla ja kotimaassa digitaalisen yhteiskunnan kehittämisessä.

Lue lisää


Jäsenesittelyssä Helin Matkat: Matkaunelmia järjellä ja sydämellä

Suomalainen matkatoimisto Helin Matkat säästää asiakkaiden aikaa ja turvaa matkaan tehdyn sijoituksen.

Lue lisää


Osuuskauppa Keskimaa sijoittajaksi ja osakkaaksi pääomarahasto Midinvestiin

Osuuskauppa Keskimaa on lähtenyt mukaan sijoittajaksi sekä osakkaaksi pääomarahasto Midinvestiin, jonka sijoitukset kohdistuvat keskisuomalaiseen yritystoimintaan ja elinkeinoelämään.

Lue lisää


Jukolan Juustolle hopeaa maailman arvostetuimasta juustokilpailusta

Jukolan Juuston artesaanicheddar nappasi arvostetussa kansainvälisessä World Cheese Awards -kilpailussa hopeaa ja omassa sarjassaan kultaa. Keski-Suomen kauppakamari onnittelee!

Lue lisää


Uusi jäsen Vahanen Jyväskylä: Rakennesuunnittelua ja kuntotutkimuksia vankalla ammattitaidolla

Uudisrakennusten rakennesuunnittelua toteuttava Vahanen Jyväskylä tekee muun muassa Spinnovan ja Suzanon tehtaan rakennesuunnittelua. Myös kuntotutkimukset ja korjausrakennesuunnittelu ovat osa Vahasen vankkaa erityisosaamista.

Lue lisää


Uusi toimitusjohtaja luotsaamaan yhtä Suomen parhaista työpaikoista

Aava & Bang on saanut tunnustusta yhtenä Suomen parhaista työpaikoista ja työnantajabrändeistä. Nyt uuteen strategiaan haetaan voimaa uuden toimitusjohtajan ja uudistetun johtoryhmän kautta. Uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu 1.1.2022 alkaen Aava & Bang Oy:n liiketoimintajohtaja ja viestinnän tohtori Vilja Laaksonen.

Lue lisää


Uusi jäsen PUSU Skis: Maailman ympäristöystävällisimpiä laatusuksia valmistava Puuppolan Suksi yhteistyöhön Levin kanssa

Suomen johtava laskettelukeskus ja suomalaisia laskettelusuksia ja lumilautoja valmistava Puuppolan Suksi aloittavat yhteistyön. Tulevalla kaudella 2021/22 PUSUn rinne- ja vapaalaskusukset tulevat kattavasti Levin Zero Pointin vuokraamoon. Puuppolan Suksi ja Levi ja ovat pilotoineet yhteistyötä kuluneella kaudella ja asiakaspalaute on ollut erittäin positiivista.

Lue lisää


DB Schenker ostaa Vähälä Yhtiöt

Vähälä Yhtiöt jatkaa toimintaansa Schenker Oy:n tytäryhtiönä.

Lue lisää


Silenta Group Oy sulautuu osaksi Savox Communications Oy:tä vuoden 2021 aikana

Silenta Group Oy sulautuu osaksi Savox Communications Groupia vuoden 2021 aikana. Viisikymmentä vuotta menestyksekäs Silenta-brändi ei kuitenkaan katoa, vaan jatkaa olemassaoloaan tuotebrändinä.

Lue lisää


Seppälääkärit – keskisuomalaisten oma lääkärikeskus

Kun Heikki Janhunen innostui lääkärikeskuksen perustamisesta edellisen soten suunnittelun aikana, sai alkunsa paikallisten lääkäreiden omistama Seppälääkärit. Vain kolmessa vuodessa yhtiö on kasvanut yli viiden miljoonan euron liikevaihdon täyden palvelun lääkärikeskukseksi.

Lue lisää


Kolme keskisuomalaista yritystä yhdistyy – muodostaa Keski-Suomen suurimman tietoliikenneverkon asennuspalveluihin erikoistuvan yrityksen

Kolme keskisuomalaista valokuituasennuksiin ja teletöihin erikoistuvaa yritystä, Oy Rindesso Ltd., Teleworks Finland Oy ja Valokuituasennus Pölkki, ovat päättäneet yhdistää voimansa. Sulautumisen jälkeen yhtiöt muodostavat Keski-Suomen suurimman tietoliikenneverkon asennuspalveluihin erikoistuvan kokonaisuuden.

Lue lisää


Fimpec kasvoi kansain­väli­seen mitta­kaavaan – moderni projektijohto vaatii rohkeaa asennetta yhteistyöhön

Suunnitteluyhtiö CTS Engtec Oy:n, projektinjohtoon erikoistuneen Fimpec Oy:n sekä energia-alan erityisasiantuntija Fundacon Oy:n muodostama konserni toimii jatkossa yhteisen Fimpec-nimen alla. Uuden Fimpec-konsernin tähtäimessä on voimakas kansainvälinen kasvu toimialalla, jossa joustava ongelmanratkaisu projektijohdossa vähentää merkittävästi hankkeiden riskejä ja kustannuksia. Moderni johtajuus monipuolistaa alan asiantuntijoiden työnkuvaa ja roolia ongelmanratkaisijoina.

Lue lisää


Miljoonien tehdashankkeita tai toimitilojen etsintää – Jykia palvelee niin suurissa kuin pienemmissäkin hankkeissa alueen elinvoimaa tukien

Jykia on kuntaomisteinen, markkinaehtoinen osakeyhtiö, joka toteuttaa alueen elinvoimaa lisääviä hankkeita yhdessä yritysten kanssa. Jykia on muun muassa David Brown Santasalon tehdashankkeen, Silvastin ajoneuvokeskuksen ja uusimpana Spinnovan tehtaan rakennushankkeen takana.

Lue lisää


Sovelluksia pilvestä, Taitopilvestä taitoa

Jyväskyläläinen Taitopilvi sai alkunsa, kun kaksi kokenutta pilviarkkitehtiä halusi rakentaa itselleen hyvän työpaikan. Nyt yhtiö on toiminut jo viisi vuotta ja on kasvanut miljoonan euron liikevaihdon yritykseksi.

Lue lisää


Vincit ostaa jyväskyläläisen Bonsky Digitalin

Vincit Oyj on sopinut ostavansa digitaalisen myynnin kehittämiseen erikoistuneen Bonsky Digital Oy:n (Bonsky) koko osakekannan. Kauppa astuu voimaan ja omistusoikeus osakkeisiin siirtyy 1.5.2021. Samalla Bonskyn nimi muuttuu Vincit Jyväskylä Oy:ksi.

Lue lisää


Sitowise Oy luo kestävää ja älykästä elinympäristöä

Kokonaisvaltaisia talo- ja infrarakentamisen suunnittelu- ja konsultointipalveluita tarjoava Sitowise on yksi alansa suurimpia yrityksiä Suomessa. Se tarjoaa osaamista ja tiedolla johtamista rakennetun ympäristön koko elinkaarelle.

Lue lisää


Maahanmuuttaneiden osaamiskeskuksen maksuttomat palvelut työnantajille

Maahanmuuttaneiden osaamiskeskus tarjoaa maksuttomia palveluita työnantajille, jotka ovat kiinnostuneita maahanmuuttaneiden työllistämisestä. Vieraskielisille työnhakijoille ja työtehtävissä aloittaville työntekijöille tarjotaan työelämään suuntaavaa suomen kielen yksilöllistä ohjausta työpaikoilla sekä tukea ja ohjausta työnantajille.

Lue lisää


Valio ja Telia inspiroivat leipojia lisätyn todellisuuden keinoin – XR Nationin liiketoimintaekosysteemi mukana luomassa uutta AR-kokemusta

Korona-aika on lisännyt leipomisen ja ruoanlaiton suosiota ilmiömäisesti. Samalla toimivat yhteydet ovat nousseet elintärkeiksi ja yhteiskunta on ottanut digiloikan. Leipojat ja ruoanlaittajat elävät vahvasti digimaailmassa, ja nyt leipojia inspiroidaan lisätyn todellisuuden keinoin. Valio tuo leivontatuotteisiinsa lisätyn todellisuuden eli AR (Augmented Reality) -kokemuksen, jossa älypuhelimen kautta voi katsoa tuotteelle sopivia reseptejä jo kaupassa.

Lue lisää


Spinnova and Suzano to open commercial scale factory in 2022

Material innovation company Spinnova and the world’s largest wood pulp producer Suzano will make an estimated 22 million euro investment to build the first commercial scale SPINNOVA®production facility in Jyväskylä Finland. The total investment, including all needed infrastructure such as real estate, is estimated to be some 50 million euros. Spinnova’s sustainable fibre, created out of wood and waste without the use of harmful chemicals, will be available for global textile brands in 2022.

Lue lisää


HT Laserille Sandvik Mining and Rock Solutions, Loading & Hauling Supplier Award 2020

HT Laserille myönnetty Supplier Award 2020 -tunnustus julkistettiin Sandvik Mining and Rock Solutions, Loading & Hauling’in virtuaalisilla toimittajapäivillä 28. tammikuuta 2021. Palkintokriteereissä arvioitiin yhteistyötä, kumppanin toimituskykyä, laatua, kustannuskilpailukykyä, innovatiivisuutta ja toimitusehtoja.

Lue lisää


Opinsysin uusiokannettavista tuli vihreä vientituote Saksaan

Opinsys Oy on tehnyt saksalaisten kaupunkien kanssa miljoonaluokan puitesopimuksen peruskouluille ja lukioille toimitettavista uusiokannettavista sekä tietokoneiden ylläpitopalvelusta. COVID-19-pandemia on osaltaan vaikuttanut siihen, että saksalaiset haluavat kehittää nyt nopeasti digivalmiuksiaan etenkin koulutuksen puolella. Opinsysin laajalti Suomen oppilaitoksissa käytössä oleva ja vastuullista toimintaa edistävä palvelukonsepti tarjoaa saksalaisille kouluille tehokkaan kokonaisratkaisun, joka mahdollistaa teknisen riippumattomuuden ja vihreiden arvojen mukaisen toiminnan.

Lue lisää


Uusi jäsen-esittelyssä Value Films Agency Oy

Esittelyssä uusi jäsen ensimmäistä kertaa videolla – tervetuloa mukaan Value Films Agency Oy! Mikä on videon merkitys ja mihin kaikkeen videota voidaan hyödyntää? Katso vaikuttava video!

Lue lisää


Maksuton korona-exit-työpajakokonaisuus yrityksille

Koronan aiheuttama poikkeustilanne on ravistellut voimakkaasti mikro- ja PK-yrityksiä useilta toimialoilta. Nyt keskisuomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus lähteä kehittämään liiketoimintaa poikkeustilanteesta selviämiseksi yhdessä muiden yritysten kanssa verkostoituen. Gradian maksuttomissa Teams-työpajoissa yritykset pääsevät etsimään ratkaisuja koronatilanteen luomiin liiketoiminnan haasteisiin sekä saavat sparrausta ja konsultointia.

Lue lisää


Käsikirja tukemaan terveydenhuollon kyberturvallisuutta Suomessa – myös koronakriisin aikaisia vaikutuksia käsitelty

Maailmalla on uutisoitu lukuisista kyberhyökkäyksistä terveydenhuollon organisaatioihin koronakriisin aikana. Paineen alla työskentelevän terveydenhuolto-organisaation joutuessa kyberhyökkäyksen uhriksi, voi tilanne olla pahimmillaan katastrofaalinen.

Lue lisää

Elisa kehittää teknologiaa datan suurkuluttamisen kansalle

Tähän päivään on tultu aimo harppaus siitä, kun ensimmäinen puhelin tuotiin Suomeen 1870-luvulla. Keski-Suomen Puhelin, myöhemmin Elisa, on ollut Keski-Suomen kauppakamarin jäsen sen perustamisesta, vuodesta 1930 lähtien.

Lue lisää

Keskimaa tuottaa laadukkaita palveluita koko maakunnan tarpeisiin

Keski-Suomen elinvoimaisuus on tärkeää Osuuskauppa Keskimaalle. Keskimaa pitää siitä osaltaan huolta tarjoamalla monipuolisia palveluita asiakkaiden tarpeisiin ympäri Keski-Suomea.

Lue lisää


Parasta traktorikokemusta Suolahdesta maailmalle

Traktoreiden edelläkävijä Valtra on palkittu vuosien varrella lukuisilla innovaatio- ja muotoilupalkinnoilla. Maailman asiakaslähtöisimmät ja älykkäimmät traktorit tulevat Valtran tehtaalta Suolahdesta.

Lue lisää


Keski-Suomen Osuuspankki toteuttaa perustehtäväänsä historiaa kunnioittaen, nykytila tunnistaen ja tulevaisuus varmistaen

Keski-Suomen Osuuspankki on Keski-Suomen suurin pankki ja yksi Suomen suurimmista osuuspankeista. Pankin tehtävänä on edistää asiakkaidensa ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

Lue lisää


Älykäs valaistuksenohjaus lisää viihtyvyyttä ja säästää kukkaroa, vaivaa ja luontoa

Oletko koskaan miettinyt, miten katuvalot syttyvät hiljalleen, kun ilta hämärtyy, ja himmenevät, kun aamu valkenee? Sen taustalla on useimmiten ohjausratkaisuihin erikoistunut keskisuomalainen yritys C2 Smartlight, joka on toteuttanut älykästä valaistusta kuntien ja kaupunkien tarpeisiin kunnioitettavat 15 vuotta.

Lue lisää


Kultainen Juustohöylä 2020 Jukolan Juustolle

Juustopöytä ry:n Kultainen Juustohöylä -palkinto on myönnetty vuonna 2020 Jukolan Juusto Oy:lle. Juustola on luonut ainutlaatuisen Aito Cheddar -tuoteperheen, jota arvostavat sekä kuluttajat että huippukokit. Vuonna 2014 perustetun yrityksen takana ovat Liiaksen veljekset, juustomestari Markku Liias ja juustolaan maidon tuottava isoveli Pertti Liias.

Lue lisää


Kasvumarkkinointitoimisto Aava & Bang Euroopan kolmanneksi paras työpaikka

10.9.2020 on julkistettu Great Place to Work® Euroopan parhaat työpaikat ja listaus on varsin iloista luettavaa suomalaisen työelämän näkökulmasta. Kasvumarkkinointipalveluihin erikoistunut jäsenemme Aava & Bang Oy palkittiin keväällä Great Place to Work® 2020 kilpailussa Suomen parhaana työpaikkana pienten organisaatioiden sarjassa ja yritys sijoittui koko Euroopan vertailussa loistavasti kolmanneksi ollen suomalaisista yrityksistä parhaalla sijalla.

Lue lisää


Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian yrittäjyyden oppimismalli on Euroopan paras

Euroopan parhaana palkittu Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian yrittäjyyden ekosysteemi antaa opiskelijoille valmiuksia monimuotoistuvaan työelämään, osaamisen päivittämiseen ja yrittäjyyteen.

Lue lisää


Go On Henkilöstöpalveluille on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Go On Yhtiöille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Go On Yhtiöt on suomalainen henkilöstöratkaisuja tarjoava yritys, joka toimii vastuullisena ja luotettavana henkilöstökumppanina laajalle yritysverkostolle. Go On Henkilöstöpalveluihin kuuluvat henkilöstövuokraus, rekrytointi, suorahaku, soveltuvuusarvioinnit, muutosturvavalmennus sekä koulutus.

Lue lisää


Vapo vastaa uusilla innovaatioilla globaaleihin haasteisiin

Suomalainen monipuolisia energiaratkaisuja sekä muun muassa ammattiviljelyssä käytettäviä kasvualustoja tarjoava Vapo on lähtenyt taklaamaan globaaleja haasteita uusia innovaatioita kehittämällä. Yhtiö on käynnistänyt monivuotisen noin viiden miljoonan euron Refinery-tuotekehitysohjelman, jonka tulosten avulla pyritään osaltaan mahdollistamaan se, että puhdasta ilmaa, puhdasta vettä ja turvallisesti tuotettua ruokaa riittää maailmassa myös tulevaisuudessa.

Lue lisää


Jyväskylän kaupunki tarjoaa monipuolisen toimintaympäristön yrityksille

Jyväskylän kaupunki on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Kaupunki haluaa jatkossakin pitää huolen siitä, että se tarjoaa yrityksille mahdollisimman hyvän toimintaympäristön. Kaupunki onkin panostanut yrityspalveluihin.

Lue lisääMoventas - tuulivoimaosaamista Keski-Suomesta maailmalle

Keskisuomalainen merkittävä vientiyritys, tuulivoimansiirtoa kehittävä Moventas viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan. Moventaksen osaaminen tuulivoima-alalla on maailman huippuluokkaa.

Lue lisää


Valmet Technologies kehittää huipputeknologiaa Jyväskylän Rautpohjassa

Maailman johtava paperi- ja kartonkikoneita valmistava teknologiakonserni Valmet on globaali menestystarina. Jyväskylän Rautpohjasta maailman suurimmaksi kasvaneen markkinajohtajan tärkeimpiä arvoja ovat asiakaslähtöisyys, vastuullisuus ja työntekijöiden tyytyväisyys.

Lue lisää


Keski-Suomen Sähköurakointi Oy on nyt Sastek Oy

Jäsenemme Keski-Suomen Sähköurakointi Oy on 1.4.2020 alkaen Sastek Jyväskylä Oy. Uusi nimi kuvaa paremmin yrityksen laajentunutta toimintaa sekä yhtenäistää yhtiöidensä imagoa.

Lue lisää


Jyväskylän Digi & Game Center tarvitsee apua koronaviruskautena – joukkorahoituskampanja avattu

Jyväskylässä sijaitseva, keskisuomalainen peli- ja digialan yhteisö Digi & Game Center (DGC) on yhteisö ja ekosysteemi, joka kokoaa yhden brändin alle keskisuomalaisia peli- ja digialan osaajia. Digi & Game Centerin toiminta on vaarantunut merkittävästi koronaviruksen aiheuttaman pandemian takia. Mesenaatti.me -sivustolla on avattu joukkorahoituskampanja DGC:n pelastamiseksi 3.4. – 8.5.2020 väliseksi ajaksi.

Lue lisää


Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa yrityksille maksutonta konsultointiapua korona-rahoituksen hakemiseen

Koronavirustilanteen myötä taloudelliset haasteet koskettavat yhä useampaa maakunnan yrittäjää. Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) haluaa täyttää omaan osansa yhteiskuntavastuusta auttamalla yrittäjiä näinä poikkeuksellisina aikoina.

Lue lisää