#Kasvunmaakunta

​Keski-Suomi on kasvun maakunta. Keski-Suomen kauppakamari ja Keski-Suomen Yrittäjät ovat kutsuneet koolle yritysten edustajista koostuvan #kasvunmaakunta-ryhmän, jonka tehtävänä on Keski-Suomen kasvuekosysteemin kehittäminen.

Keski-Suomi on saanut arvonimen #kasvunmaakunta. Keski-Suomessa kasvuyrityksistä on puhuttu jo paljon ennen kuin siitä tuli trendi. Maakunnassamme on tehty monta mainiota avausta kasvun edistämiseksi, joista mainittakoon Suomen ensimmäinen kasvuyritysvaliokunta, Keksintöjen viikko ja Kasvu Open. Tässä yhteydessä ei sovi unohtaa huikeita yritysten ja ihmisten kasvutarinoita, joita Keski-Suomessa on valtava määrä. EK:n suhdannebarometrien, Keski-Suomen Aikajanan ja useiden muiden tutkimusten tuloksetkin osoittavat, että Keski-Suomen talouskasvu on muuta maata nopeampaa.

#kasvunmaakunta –ryhmä

Keski-Suomen kauppakamari ja Keski-Suomen Yrittäjät on koonnut #kasvunmaakunta-ryhmän, jonka tavoitteena on rakentaa Keski-Suomesta Suomen paras kasvuekosysteemi. Siihen päästään, kun pidetään yhdessä huolta, että talouskasvu kantaa ja vie yrityksiä entistä kovempaan kasvuun. Tavoitteena on myös varmistaa, että maakunnasta löytyy parhaat edellytykset yrittämiselle sekä saada Keski-Suomeen osaavaa työvoimaa.


#kasvunmaakunta-ryhmän jäsenet:

Tapani Mattila, maakuntajohtaja, Keski-Suomen liitto (puheenjohtaja)

Pasi Patrikainen, ylijohtaja, Keski-Suomen Ely-keskus (varapuheenjohtaja)

Kari Nieminen, hallituksen puheenjohtaja, Sopvalm Oy

Pasi Sorri, toimitusjohtaja, Keski-Suomen Osuuspankki

Sami Kettunen, toimitusjohtaja, Ceili Oy

Matti Härkönen, toimitusjohtaja, Kasvun Roihu Oy

Kati Rauhaniemi, toimitusjohtaja, Jyväskylän Yritystehdas Oy

Jorma Nokkala, yrittäjä, Nokka-Yhtiöt

Juha Harju, toimitusjohtaja, Growthsetters Oy

Maarit Heikkinen, hallituksen puheenjohtaja, Keox Oy


#Kasvunmaakunta - Keski-Suomen elinkeinoelämän 100-vuotisjuhlajulkaisu

Keskisuomalainen huippuosaaminen niin teknologiateollisuuden, maa- ja metsäteollisuuden, kaupan, palvelun kuin matkailun aloilta on nostanut Keski-Suomen talouden jatkuvaan kasvuun. Tässä Keski-Suomen elinkeinoelämän 100-vuotisjuhlajulkaisussa nostetaan esille keskisuomalaisia menestystarinoita ja juhlistetaan maakunnan menestystä.

Yritysten, oppilaitosten ja kunnallisten toimijoiden tarinat nivoutuvat julkaisussa yhteen ja muodostavat lukijalle hienon kokonaiskuvan Keski-Suomessa toimivasta aktiivisesta verkostosta. Juhlateos on julkaistu painettuna versiona suomeksi ja englanniksi. Alta voit lukea ja jakaa teoksen sisältöjä suoraan verkosta.

Antoisia lukuhetkiä!


Lisätietoja

Ari Hiltunen

Toimitusjohtaja