Paytrail huolehtii verkkomaksun positiivisesta tunnelmasta
Ensimmäisinä vuosinaan verkkokaupan alalla toimiva Paytrail vähintään tuplasi liikevaihtonsa vuosittain. Voimakkaasti kasvavan yrityksen menestys lähtee henkilöstön hyvinvoinnin huomioimisesta ja kollegojen auttamisesta. Samalla tavalla kohdellaan myös asiakkaita.
VIELÄ 2000-LUVUN ALUSSA verkkokauppojen ostotapahtumien hoitaminen oli Suomessa monimutkaista, kun yhteydet piti hoitaa erikseen seitsemän pankin kanssa. Vuonna 2007 Lennu Keinänen heräsi ajatukseen, että asiat voi tehdä paremmin. Paytrailin perustaja halusi niputtaa kaikki maksutavat yhteen palveluun, jotta kauppias saa keskittyä tärkeimpään: myyntiin. Aluksi Paytrailin täytyi taivutella vastahakoiset pankit ja muut verkkomaksutapojen tarjoajat mukaan uuteen toimintamalliin. Nykyään verkkomaksamisen pioneerin asiakkaana on yli 10 000 verkkokauppaa ja -palvelua yli 10 maassa. Myös Valtiokonttori luottaa Paytrailiin ja valitsi yhtiön julkishallinnon verkkomaksamisen palvelun toimittajaksi. Keinänen kertoo, että henkilökunnan sitoutuneisuus on todella hyvä.
– Työyhteisöstä käytetty nimitys pinkki perhe kuvaa toimintaamme hyvin: menemme oma väki edellä kaikessa, ja meiltä löytyy vahvaa ymmärrystä ja inhimillisyyttä.
YHTEISÖLLISYYS, AVOIMUUS JA ASIANTUNTIJUUS ovat Paytrailin kulmakiviä. Yrityksen seinien sisällä asuu alan kovin asiantuntemus, ja verkostosta löytyy kaikki mahdollinen apu verkkokauppaan. Verkkokaupan rakenteiden nopea muuttuminen luo haasteita, mutta Paytrail toivottaa ne avosylin tervetulleiksi.
– Mitä isompia haasteita on tullut eteen, sitä kauniimmin yhdessä tekeminen on toiminut. Haasteet ovat antaneet vauhtia lähteä lentoon, markkinointijohtaja Suvi Tikkanen kuvailee. Rahaliikenteen hoitaminen on perinteisesti tehty virastomaisen viileään tyyliin, ja Paytrail on nähnyt tässä sekä haasteen että mahdollisuuden: kaikessa toiminnassa on mukana inhimillisyys. Yritys myös haluaa innostaa ja olla inspiraationa, nimenomaan Keski-Suomessa.
– Kaiken takana on hyvä jengi. Ei pinkkiä perhettä voi muuttaa täältä muualle, Keinänen toteaa.