Ulkomaankaupan asiakirjat

​Kauppakamarit vahvistavat ja myöntävät erilaisia ulkomaankauppaan liittyviä asiakirjoja, kuten ATA carnet -tulliasiakirjat.

Kauppakamarit myöntävät yrityksille ulkomaankaupan asiakirjoja, kuten Euroopan unionin yleisiä alkuperätodistuksia, ATA carnet-tulliasiakirjoja, kauppalaskujen vahvistuksia sekä Force Majeure ja muita erityistodistuksia kaupan osapuolten ja vientimaan viranomaisten vaatimuksiin.
​​​​​​​Kauppakamarin asema asiakirjojen vahvistajana on tunnustettu maailmanlaajuisesti.

​​​​​​​​Vientiasiakirjat.fi

Vientiasiakirjat.fi on valtakunnallinen kauppakamarien tarjoama palvelu, jonka kautta haet Euroopan Unionin yleisiä alkuperätodistuksia (Certificate of Origin) sekä vahvistuksia muille ulkomaankaupan asiakirjoille. Hakemukset käsitellään alueellisissa kauppakamareissa akkreditoitujen käsittelijöiden toimesta voimassa olevan palveluhinnaston mukaisesti.