Ulkomaankaupan asiakirjat

​Kauppakamarit vahvistavat ja myöntävät erilaisia ulkomaankauppaan liittyviä asiakirjoja, kuten ATA carnet -tulliasiakirjat.

Erilaiset ulkomaankaupan asiakirjat saat helposti ja nopeasti kauppakamarista. Kauppakamarit vahvistavat kansainvälisen kaupan sopimuksia, tekevät kaupankäynnin dokumentteja, myöntävät ulkomaankaupan asiakirjoja (esim. Euroopan yhteisön alkuperätodistus, ATA carnet –tulliasiakirja), Force Majeure -erityistodistuksia sekä suosituksia vientiyrityksille ja -henkilöstölle. Kauppakamarin jäsenenä yrityksesi saa ATA carnet –tulliasiakirjan hinnasta 50 prosentin alennuksen.

​e-Vientiasiakirjat

e-Vientiasiakirjat on sähköinen palvelu, jonka kautta voit hakea vahvistusta alkuperätodistuksille ja muille vahvistettaville dokumenteille.

Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi ja saat tunnukset käyttöösi. Vahvistettavat asiakirjat lähetetään palvelun kautta valitsemaasi kauppakamariin, missä ne leimataan sähköisesti. Tämä mahdollistaa asiakirjojen nopean käsittelyn. Rekisteröitymistä varten tulee täyttää valtuutusasiakirja, jonka voit ladata ja täyttää valmiiksi. Valtuutusasiakirja liitetään hakemukseen palveluun rekisteröidyttäessä.

Lisätietoja ja lomaketilaukset

Pirjo Melasalmi tai Anne Juvonen

• puh. 010 322 2380
  • info@centralfinlandchamber.fi