Ulkomaankaupan asiakirjat

​Kauppakamarit vahvistavat ja myöntävät erilaisia ulkomaankauppaan liittyviä asiakirjoja, kuten ATA carnet -tulliasiakirjat.

Erilaiset ulkomaankaupan asiakirjat saat helposti ja nopeasti kauppakamarista. Kauppakamarit vahvistavat kansainvälisen kaupan sopimuksia, tekevät kaupankäynnin dokumentteja, myöntävät ulkomaankaupan asiakirjoja (esim. Euroopan unionin alkuperätodistus, ATA carnet –tulliasiakirja), Force Majeure -erityistodistuksia sekä suosituksia vientiyrityksille ja -henkilöstölle. Kauppakamarin jäsenenä yrityksesi saa ATA carnet –tulliasiakirjan hinnasta 50 prosentin alennuksen.

​​​​​​​​Vientiasiakirjat

Vientiasiakirjat.fi on valtakunnallinen kauppakamarien tarjoama palvelu, jonka kautta voit hakea Euroopan Unionin yleisiä alkuperätodistuksia (Certificate of Origin) ja vahvistuksia ulkomaankaupan asiakirjoille. Hakemukset käsitellään alueellisissa kauppakamareissa akkreditoitujen käsittelijöiden toimesta voimassa olevan palveluhinnaston mukaisesti.