HB-betoniteollisuus valaa kasvunsa sijoittamalla tulevaisuuteen

‚ÄčKeskisuomalaisessa kaupunkikuvassa HB-Betoniteollisuuden tuotteet n√§kyv√§t niin omakotitalojen pihoissa kuin suurissa infrahankkeissakin, kuten uuden keskussairaalan ty√∂maalla.

HB-BETONITEOLLISUUS on yksi keskisuomalaisen liike-el√§m√§n vakiintuneimmista yrityksist√§. Sen juuret ovat 1960-luvulta, jolloin yrityksen nykyisen toimitusjohtajan Virpi Niemisen isois√§, rakennusmestari Armas Harju, perusti Harjun Betoni Oy:n. Toiminta kuitenkin alkoi jo edellisell√§ vuosikymmenell√§ Keljossa. Nieminen kertoo, ett√§ HB-Betoniteollisuus on vahvasti keskisuomalainen toimija, joka on t√§ysin kotimaisessa omistuksessa. Jossain m√§√§rin voidaan puhua edelleen my√∂s perheyrityksest√§, vaikka v√§hemmist√∂omistajia on my√∂s alkuper√§isen omistajasuvun ulkopuolelta. Kaikkia perinteisen perheyrityksen arvoja Nieminen ei kuitenkaan allekirjoita. ‚Äď Markkinatalous ei anna en√§√§ armoa t√§ysin perinteiselle perheyritykselle. Sanoisin, ett√§ olemme perheyritys modernilla, j√§rkev√§√§n talouteen katsovalla otteella.

HB-BETONITEOLLISUUS on pitkän historiansa aikana kokenut käytännössä koko nykymuotoisen Suomen historian yhteiskunnalliset ja taloudelliset murrokset. Yrityksessä eletään tälläkin hetkellä muutoksen aikaa. Vuoden 2008 talouskriisistä yrityksessä on selvitty esimerkiksi tekemällä tulevaisuuden tuottoon tähtääviä investointeja. Vuotta 2017 Nieminen kuvailee käänteen vuodeksi, ja odottaa nyt orastavan maltillisen kasvun piristyvän seuraavana vuonna selvästi.

‚Äď Joillain yrityksill√§ voi olla suurten tuottojen, mutta my√∂s suurten riskien strategioita. Meid√§n strategiamme sen sijaan on pyrki√§ turvaamaan sek√§ ty√∂paikat ett√§ yrityksen toiminta oikeantasoisella kannattavuudella. Nieminen kokee ehdottomasti, ett√§ HB-Betoniteollisuus on merkitt√§v√§ osa Keski-Suomen asemaa kasvun maakuntana. Yritys ty√∂llist√§√§ suoraan reilut sata henkil√∂√§, alihankkijoita viitisenkymment√§ ja sen v√§lillinen ty√∂llist√§v√§ vaikutus on merkitt√§v√§. Nieminen kiittelee erityisesti pitk√§aikaisia alihankkija- ja ty√∂suhteita, joista pisimm√§t ovat jo periytyneet is√§lt√§ pojalle.

‚Äď Ilman hyv√§√§ ja lojaalia alihankintaverkostoamme ja ty√∂voimaamme ei olisi koko yrityst√§k√§√§n.020 788 1800
etunimi.sukunimi@hb-betoni.fi
Perustettu: 1963
Ala: Betonituotteiden valmistaja
www.hb-betoni.fi
Laadukkaat betonituotteet
Suomessa valmistettuna