Stopover Keski-Suomi

​Stopover Keski-Suomi -hanke 2016-2018 on jatkoa Venäjälle suuntautuneeseen kv-markkinointikonttorihankkeeseen. Stopover Keski-Suomi -hanke suuntaa katseensa matkailutuotteiden ja -palveluiden kehittämiseen kansainvälisille asiakkaille erityisesti Keski-Euroopassa ja Aasiassa.

​Saunatuotteet ja – palvelut Keski-Suomen matkailun kärkituotteina Stopover Keski-Suomi -hankkeessa

Stopover Keski-Suomi -hanke 2016-2018 on jatkoa Venäjälle suuntautuneeseen kv-markkinointikonttorihankkeeseen. Stopover Keski-Suomi -hanke suuntaa katseensa matkailutuotteiden ja -palveluiden kehittämiseen kansainvälisille asiakkaille erityisesti Keski-Euroopassa ja Aasiassa. Keski-Suomen palveluita myydään ja markkinoidaan Visit Central Finland -nimellä, jossa hankkeessa mukana olevat yritykset ja alueet pääsevät esille. Sähköisenä markkinointikanavana toimii www.visitcentralfinland.com.

Hankkeen aikana kehitetään matkailutuotteita, ja erityisesti saunatuotteita ja -palveluita kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille. Keski-Suomen kauppakamarin matkailuhallituksen on valinnut saunan yhdeksi Keski-Suomen kärkituotteeksi jo senkin vuoksi, että Keski-Suomi on julistautunut saunamaakunnaksi 1.9.2015. Saunamaakunta -nimeä tukee matkailupalvelujen lisäksi saunateollisuuden keskittyminen alueelle, ja muun muassa saunatapahtumia järjestetään yhteistyössä saunateollisuuden kanssa.

Saunamaakunta -brändin tunnettuutta kotimaassa pyritään lisäämään tapahtumien avulla. Näistä hyvänä esimerkkinä on saunamaakuntaviikko, joka järjestetään nyt ensimmäisen kerran 2.-9.7.2016. Saunamaakunta viikko alkaa Himokselta, jolloin Iskelmä-festivaalien yhteydessä pyritään saamaan koolle myös mahdollisimman paljon saunojia. Viikolla pääsee myös tutustumaan alueen eri saunoihin, sekä nauttimaan saunaterapiasta, -loitsuista ja -tansseista. Saunamaakuntaviikko huipentuu Peurungalla järjestettäviin saunanlämmityksen MM-kisoihin, joissa joukkueilla on lämmitettävänään Savotan telttasauna ja Harvian kiukaat. Saunamaakuntaviikon ohjelma löytyy uudelta saunasivustolta www.saunaregion.com.

Stopover Keski-Suomi -hankkeessa mukana olevia yrityksiä ovat HimosLomat, kylpylähotelli Peurunka, hiihtokeskus Riihivuori, lomakeskus Revontuli, Varjolan tila, Sokos Hotels Keskimaa, Rantasipi Laajavuori ja Cumulus Jyväskylä, kylpylähotelli Summassaari, Houseboat, Yöpuu Yhtiö Oy, Tavinsulka, Tupaswilla, Tuulantei, Hotelli Jämsä, Lakomäen Metsäkartano, Taipaleen Tila, Lamminmäen Tilat, Marjalan Tila, Erävaris, Riistaravintola Pikku Peura, Villipeura, Koskenpään Rantapirtti, AC Ravintolat sekä Visit Jyväskylä ja kehittämisyhtiö Jämsek. Hanketta rahoittamassa on Keski-Suomen Liitto ja työskentelyä koordinoi Keski-Suomen kauppakamari.


Lisätietoja

Päivi Heikkala

Projektipäällikkö

paivi.heikkala@kauppakamari.fi

p. 050 304 8467