Lounge Wiki

Lounge Wiki on kauppakamarin jäsenille suunnattu sivu, josta löytyy mm. kansainvälistymiseen liittyvää tietoa, linkkejä, tapahtumia ja yhteistyömahdollisuuksia.

Kontaktit

Team Finlandin palvelukartta

Team Finland on koonnut yhteen Keski-Suomen neuvonta- ja yrityspalveluita, joita tarjoavat ELY-keskus, Business Finland, TE-toimisto, Finnvera ja
muut Team Finland -toimijat.

Lue lisää

Matchmaking-tietopankki

Maksuttoman Finnpartnershipin Matchmaking-palvelun avulla suomalaiset ja kansainväliset toimijat voivat etsiä uusia yhteistyömahdollisuuksia maa- tai toimialakohtaisesti sekä ilmoittaa omista liiketoiminta-aloitteistaan.

Lue lisää


Norden Business -linkkisivusto

Uusia pohjoismaisia markkinoita etsivät yritykset ovat nyt saaneet apuvälineeksi sivuston, jossa on linkkejä yrityksen perustamista, kaupankäyntiä ja rekrytointia koskeviin naapurimaiden sääntöihin. Norden Business -linkkisivusto on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi ja islanniksi. Sivusto palvelee kaikkia pk-yrityksiä, jotka tavoittelevat suurempia pohjoismaisia markkinoita.

Lue lisää

Yrityskontaktipörssi

Hakeeko yrityksesi kansainvälisiä liikekumppaneita? Etsitkö alihankkijaa, edustajaa tai kumppania tuotekehitykseen? Maksuton Yrityskontaktipörssi tarjoaa mahdollisuuden etsiä kansainvälisiä teknologia-, liiketoiminta- ja tutkimusyhteistyökumppaneita.

Lue lisää


Yhteistyömahdollisuudet

Team Finlandin marketopportunities.fi-palvelusta löydät kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia ja myyntiliidejä.

Lue lisää

Finncham-kontaktihaku

Uudistuneiden Finncham-sivujen kautta löydät kauppakamariverkoston kontaktit yrityksesi kansainvälistymisen tueksi.

Lue lisää


AHK Suomalais-Saksalainen Kauppakamari

Saksan ja maailman markkinoille suuntaamista varten löydät kustannustehokkaat ja asiantuntevat palvelut Suomalais-Saksalaisen Kauppakamarin kautta.

Lue lisää

Keski-Suomen kauppakamarin Kasvu- ja kansainvälistymisvaliokunta

Ota rohkeasti yhteyttä Kasvu- ja kansainvälistymisvaliokunnassa toimiviin henkilöihin kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisääTieto

KauppakamariTieto

Ulkomaankaupan perustieto ja asiakirjat sekä ulkomaankaupan kuljetus, huolinta ja tullaus, keskeiset vientiin ja tuontiin liittyvät asiat, englanninkieliset mallisopimukset, sopimusehdot

Lue lisää

Rahoitus

Erilaisia vaihtoehtoja, millaista tukea yritys voi saada kansainvälistymiseen. Tukea myöntävät mm. ELY-keskus, Business Finland, Finnpartnership, Finnvera ja EU.

Lue lisää


Kauppasopimukset

Miten yritys voi hyödyntää EU:n kauppasopimuksia? EU:n noin 60 kauppasopimusta alentavat useimpien tuotteiden tullit joko nollaan tai huomattavasti alle WTO:n yleisen tason.

​​​​​​​Lue lisää

Ulkomaankaupan asiakirjat

​​​​​​​Kauppakamarit vahvistavat kansainvälisen kaupan sopimuksia, tekevät kaupankäynnin dokumentteja, myöntävät ulkomaankaupan asiakirjoja (esim. Euroopan yhteisön alkuperätodistus, ATA carnet –tulliasiakirja), Force Majeure -erityistodistuksia sekä suosituksia vientiyrityksille ja -henkilöstölle.

e-Vientiasiakirjat on sähköinen palvelu, jonka kautta voit hakea vahvistusta alkuperätodistuksille ja muille vahvistettaville dokumenteille.

Lue lisää


Kansainväliset hankinnat

Kansainvälisten kehityspankkien (Maailmanpankki, Aasian kehityspankki, Afrikan kehityspankki, Latinalaisen Amerikan kehityspankki), YK-järjestöjen, muiden kv. järjestöjen sekä Euroopan unionin hankinnat muodostavat yhteensä noin 100 miljardin dollarin ”globaalit kehitysrahoitusmarkkinat”.

Näillä markkinoilla on erityyppisiä rahoitusmahdollisuuksia yksityisen sektorin toimijoille. Ulkoasiainministeriö on teettänyt oppaan, josta saa tietoa näistä julkisista tavaroiden ja palveluiden hankinnoista. Hankinnat vaihtelevat erittäin suurista infrastruktuuriurakoista yksittäisen konsultin toimeksiantoihin.

Hankintaopas
​​​​​​​Tapahtumat

Business Finlandin tapahtumat:​​​​​​​


Enterprise Europe Network -tapahtumat:


Finncham – suomalaisten kauppakamareiden kansainvälisen verkoston tapahtumat:


Finnpartnershipin tapahtumat:​​​​​​​​​​​​​​

Liikekumppanuustuen hakemustyöpajat

Suomalainen toimija voi hakea rahallista liikekumppanuustukea taloudellisesti kannattavaan liiketoimintaan, joka luo myönteisiä kehitysvaikutuksia kehitysmaissa. Finnpartnership järjestää hakemustyöpajoja Helsingissä kerran kuukaudessa tammikuusta 2019 lähtien.

xxx


Suomalais-venäläisen kauppakamarin tapahtumat:


Leader Keski-Suomen tapahtumat:


Muut tapahtumat:

Yritysvastuu nyt!

Aika: 04.10.2019

Paikka: Marina Congress Center, Katajanokanlaituri 6, Helsinki

FIBS ry:n pienille ja keskisuurille yrityksille suunnatussa Yritysvastuu nyt! -tilaisuudessa 4.10.2019 kuulet yritysvastuun ajankohtaisista teemoista ja työkaluista, saat kokonaiskuvan siitä, mitä kaikkea vastuullinen ja kestävä liiketoiminta tänä päivänä sisältää, mikä on yrityksesi nykytila vastuullisuusnäkökulmasta katsottuna sekä miten käytännössä pääset vastuullisuusteemojen parissa eteenpäin.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, minkä lisäksi se myös striimataan.

Lue lisää ja ilmoittaudu


Deutsch-Finnisches Businessforum

Aika: 10.-11.10.2019

Paikka: Dresden

Mahdollisuus verkostoitua muiden jäsenien kanssa sekä tutustua saksilaisiin yrityksiin Deutsch-Finnisches Businessforum -tapahtumassa 11. lokakuuta Dresdenissä.

Lue lisää ja ilmoittaudu


Smart Nordic Tech in Moscow

Time: 24.10.2019

Venue: Lotte Hotel Conference centre in Novinskiy Bulevard 8, Moscow​, Russia

This unique premium-level event will bring together Nordic and Russian business people and decision-makers to build successful partnerships and to share business experience and knowledge.

At the moment there is a growing demand in Russia for the Nordic smart solutions, Green tech and advanced new technologies.

More information


Suomalais-Eestiläisen kauppayhdistyksen matka Harju- ja Raplamaalle

31.10. - 01.11.2019

Raplamaa on tunnettu kauniina ja turvallisena asuinalueena Viron pääkaupungin Tallinnan lähei­syydessä. Raplamaa on pienten ja keskisuurten yritysten suosima alue. Maa- ja metsätalous sekä metalli- ja elintarviketeollisuus ovat alueen suurimmat työllistäjät.

Harjumaa on pinta-alaltaan Viron suurin maakunta, jonka keskuksena on Tallinna. Lähes puolet (45 %) Viron väestöstä asuu Harjumaalla.

Maakunnan tärkeimpiä perinteisiä elinkeinoja ovat maatalous, kalastus ja karjanjalostus. Paperi-, rakennusaine-, huonekalu-, panimo- ja elintarvike­teollisuus sekä matkailu ja palvelualat ovat alueen tunnettuja työllistäjiä. 1000 harjumaalaista kohden toimii 120 yritystä.

Tervetuloa tutustumaan Raplamaahan ja Harjumaahan ja niiden tarjoamiin yhteistyömah­dolli­­­suuksiin sekä verkottumaan suomalaisten ja virolaisten yritysten kanssa.

OHJELMA


ILMOITTAUTUMINEN Sitovat ilmoittautumiset 2.10.2019 mennessä. 2.10.2019 peruutuksia ei voi tehdä maksutta.
Ilmoittautuminen tästä.

MATKAN HINTA Suomalais-Eestiläisen kauppayhdistyksen jäsenet: 250 euroa
Ei-jäsenet: 270 euroa
Järjestäjä pidättää oikeudet ohjelmamuutoksiin.
LISÄTIETOJA
anne.hatanpaa@chamber.fi ja
Irene.Surva-Lehtonen@eas.ee

TERVETULOA VERKOTTUMAAN JA TUTUSTUMAAN VIROON!


Artikkelit

Kansainvälisen kaupan toimivuus vaatii, että sitä koskevat kansainväliset ohjeet ovat jatkuvasti ajan tasalla. Onnistuneen kansainvälisen kaupankäynnin takaamiseksi yritysten täytyy osata uudistuneet Incoterms-toimitusehdot, jotka määrittelevät kansainvälisen kaupan toimituksissa myyjän ja ostajan välistä suhdetta.

Lue lisää


Kuva: Pexels

Finnpartnershipin syyskuun vinkkilista

Finnpartnership on koonnut vinkkilistan Suomesta liikekumppanuutta hakevista yrityksistä.

Lue lisää


Suomi-talo tarjoaa toimistotiloja Pietarissa

Suomi-talo on elinkeinoelämän, taiteen, tieteen ja kulttuurin keskus Pietarin keskustassa.

Lue lisää