Lounge Wiki

Lounge Wiki -tietopankista löydät kansainvälistymiseen liittyvää tietoa, linkkejä, tapahtumia ja yhteistyömahdollisuuksia.

Sivu päivitetty 24.5.2023

​​​​​​​

Haluatko saada kerran kuukaudessa ajankohtaista tietoa kansainvälistymisestä? Tilaa KV-uutiskirje! Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.


Tapahtumat
Business Finlandin tapahtumat:​​​​​​​


Enterprise Europe Network -tapahtumat:


Finncham – suomalaisten kauppakamareiden kansainvälisen verkoston tapahtumat:


Finnpartnershipin tapahtumat:​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​Vuoden 2022 hakemustyöpajat

Finnpartnership järjestää hakemustyöpajoja kuukausittain vuonna 2022. Työpajassa opit mm. arvioimaan oman projektisi soveltuvuuden Finnpartnership-rahoitukseen (liikekumppanuustuki) sekä tekemään hakemuksen. Työpajat järjestetään joka toinen kuukausi suomeksi ja joka toinen englanniksi. Koronavirustilanteen vuoksi hakemustyöpajat järjestetään ainakin toistaiseksi Microsoft Teamsin kautta etäyhteydellä. Hakemustyöpajat järjestetään yhteistyössä Business Finlandin kanssa. Lue lisää...


East Cham Finlandin (ent. Suomalais-venäläinen kauppakamari) tapahtumat:


Leader Keski-Suomi:Kontaktit

Team Finlandin palvelukartta

Team Finland on koonnut yhteen Keski-Suomen neuvonta- ja yrityspalveluita, joita tarjoavat ELY-keskus, Business Finland, TE-toimisto, Finnvera ja
muut Team Finland -toimijat.

Lue lisää

Matchmaking-tietopankki

Maksuttoman Finnpartnershipin Matchmaking-palvelun avulla suomalaiset ja kansainväliset toimijat voivat etsiä uusia yhteistyömahdollisuuksia maa- tai toimialakohtaisesti sekä ilmoittaa omista liiketoiminta-aloitteistaan.

Lue lisää


Norden Business -linkkisivusto

Uusia pohjoismaisia markkinoita etsivät yritykset ovat saaneet apuvälineeksi sivuston, jossa on linkkejä yrityksen perustamista, kaupankäyntiä ja rekrytointia koskeviin naapurimaiden sääntöihin. Norden Business -linkkisivusto on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi ja islanniksi. Sivusto palvelee kaikkia pk-yrityksiä, jotka tavoittelevat suurempia pohjoismaisia markkinoita.

Lue lisää

Yrityskontaktipörssi

Hakeeko yrityksesi kansainvälisiä liikekumppaneita? Etsitkö alihankkijaa, edustajaa tai kumppania tuotekehitykseen? Maksuton Yrityskontaktipörssi tarjoaa mahdollisuuden etsiä kansainvälisiä teknologia-, liiketoiminta- ja tutkimusyhteistyökumppaneita.

Lue lisää


Yhteistyömahdollisuudet

Team Finlandin marketopportunities.fi-palvelusta löydät kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia ja myyntiliidejä.

Lue lisää

Finncham-kontaktihaku

Finncham-sivujen kautta löydät kauppakamariverkoston kontaktit yrityksesi kansainvälistymisen tueksi.

Lue lisää


Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network on maksuttomia kansainvälistymispalveluita pk-yrityksille tarjoava verkosto, jolla on asiantuntijoita yli 60 maassa ympäri maailman. Se tarjoaa mm. neuvontaa yritysten kansainvälistymiseen ja kansainvälisiä yrityskontaktitapahtumia sekä tietoa EU-rahoituksesta.

Lue lisää

Kasvutahto-mentorointiohjelma

Kasvutahto on maksuton mentorointiohjelma, jossa kasvuhaluisen yritysjohtajan mentorina yhdeksän kuukauden ajan toimii yrityksen tarpeisiin etsitty kansainvälistymisen konkari.

Lue lisää


AHK Suomalais-Saksalainen Kauppakamari

Saksan ja maailman markkinoille suuntaamista varten löydät kustannustehokkaat ja asiantuntevat palvelut Suomalais-Saksalaisen Kauppakamarin kautta.

Lue lisää

Amcham Finland - Suomalais-Amerikkalainen Kauppakamari

Amcham Finland auttaa suomalaisia yrityksiä verkostoitumaan Yhdysvalloissa paikallisten toimijoiden kanssa ja konsultoi yrityksiä erilaisissa ulkomaankauppaan liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää


East Cham Finland

​​​​​​​EastCham Finland on asiantuntija- ja edunvalvontaorganisaatio. Osana Team Finland -verkostoa EastCham tuottaa kansainvälistymispalveluita kaikille suomalaisille yrityksille. EastCham tunnistaa talouden signaalit ja tukee suomalaisten yritysten liiketoimintaa Keski-Aasian, Etelä-Kaukasian ja itäisen Euroopan markkinoilla.

Lue lisää

Suomalais-Ruotsalainen Kauppakamari

Suomalais-Ruotsalaisen kauppakamarin kokeneet asiantuntijat luotsaavat suomalaisia yrityksiä ruotsalaisille markkinoille. Jos suunnittelet viennin aloittamista tai yrityksen perustamista Ruotsiin, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari on luotettava kumppani ja lisäresurssi suomalaisille yrityksille. He auttavat erityisesti pk-yrityksiä aloittamaan ja kehittämään liiketoimintaansa Ruotsin markkinoilla.

Lue lisää


Finnish Chamber of Commerce of Japan FCCJ

Finnish Chamber of Commerce in Japan (FCCJ) was established in 1999 with its main purpose to promote trade and economic exchange between Japan and Finland. FCCJ is a non-profit organization operated by annual membership fees.

FCCJ is officially approved by Japanese Ministry of Economy, Trade and Industry and is also a part of Finncham network.

Read more


Keski-Suomen kauppakamarin Kasvu- ja kansainvälistymisvaliokunta

Ota rohkeasti yhteyttä Kasvu- ja kansainvälistymisvaliokunnassa toimiviin henkilöihin kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää


Pohjola Norden – Pohjoismaisen yhteistyön sivusto

Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti sekä Ahvenanmaa, Färsaaret ja Grönlanti tekevät virallista pohjoismaista yhteistyötä Pohjoismaiden ministerineuvostossa ja Pohjoismaiden neuvostossa. Sen visiona on, että Pohjolasta tulee maailman kestävin ja integroitunein alue. Sivuston kautta voit hakea neuvontaa, julkaisuja, tukea ja tietoa pohjoismaisesta yhteistyöstä.

Lue lisää

Finnish Suppliers

Onko tuotteesi kunnossa? Laita verkot veteen ja ilmoita yrityksesi viejätietokantaan Finnish Suppliers. Business Finland ylläpitää tietokantaa ulkomaisille asiakkaille, jotka etsivät esimerkiksi alihankintaa ja komponentteja. Mukaan pääset maksutta. Joku voi olla juuri nyt etsimässä tuotetta tai palvelua, jonka sinä voit toimittaa. Tietokanta on yrityksesi jatkuvaa globaalia markkinointia ilmaiseksi!

Lue lisää


Maakohtaisia kontakteja

Tälle sivulle kerätään tietoa maakohtaisista konktakteista.

Lue lisää
Tieto

KauppakamariTieto

Ulkomaankaupan perustieto ja asiakirjat sekä ulkomaankaupan kuljetus, huolinta ja tullaus, keskeiset vientiin ja tuontiin liittyvät asiat, englanninkieliset mallisopimukset, sopimusehdot

Lue lisää

Rahoitus

Erilaisia vaihtoehtoja, millaista tukea yritys voi saada kansainvälistymiseen. Tukea myöntävät mm. ELY-keskus, Business Finland, Finnpartnership, Finnvera ja EU.

Lue lisää


Kauppasopimukset

Miten yritys voi hyödyntää EU:n kauppasopimuksia? EU:n noin 60 kauppasopimusta alentavat useimpien tuotteiden tullit joko nollaan tai huomattavasti alle WTO:n yleisen tason.

​​​​​​​Lue lisää

Ulkomaankaupan asiakirjat

​​​​​​​Kauppakamarit vahvistavat kansainvälisen kaupan sopimuksia, tekevät kaupankäynnin dokumentteja, myöntävät ulkomaankaupan asiakirjoja (esim. Euroopan yhteisön alkuperätodistus, ATA carnet –tulliasiakirja), Force Majeure -erityistodistuksia sekä suosituksia vientiyrityksille ja -henkilöstölle.

e-Vientiasiakirjat on sähköinen palvelu, jonka kautta voit hakea vahvistusta alkuperätodistuksille ja muille vahvistettaville dokumenteille.

Lue lisää


Kansainväliset hankinnat

Kansainvälisten kehityspankkien (Maailmanpankki, Aasian kehityspankki, Afrikan kehityspankki, Latinalaisen Amerikan kehityspankki), YK-järjestöjen, muiden kv. järjestöjen sekä Euroopan unionin hankinnat muodostavat yhteensä noin 100 miljardin dollarin ”globaalit kehitysrahoitusmarkkinat”.

Näillä markkinoilla on erityyppisiä rahoitusmahdollisuuksia yksityisen sektorin toimijoille. Ulkoasiainministeriö on teettänyt oppaan, josta saa tietoa näistä julkisista tavaroiden ja palveluiden hankinnoista. Hankinnat vaihtelevat erittäin suurista infrastruktuuriurakoista yksittäisen konsultin toimeksiantoihin.

Hankintaopas
​​​​​​​

Balkanin alueen Market Access -sivusto

Oletko ajatellut laajentamista Balkanille? Miten löytää kumppaneita? Tutustu Balkanin alueen Market Access -sivustoon!

Lue lisääArtikkelit

Business Finland has compiled business opportunities for Finnish companies. There are needs for sustainable packaging solutions in France, Finnish forest technologies in East African, hydrogen in Thailand and various sustainable solutions & technologies for pulp & paper company in Korea.

Lue lisää


NetZeroCities: Hakukierros kaksoiskaupungeiksi on nyt auki

NetZeroCities tukee kaupunkeja niiden ilmastotavoitteiden toimeenpanossa. Kaksoiskaupunki -ohjelmaan valitut kaupungit liittyvät 20 kuukautta kestävään ohjelmaan, jonka tarkoituksena on edistää tiedonvaihtoa ja mahdollistaa toisilta kaupungeilta oppimista. Lisäksi tarkoituksena on vahvistaa samankaltaisia haasteita ja intressejä omaavien kaupunkien välisiä yhteyksiä näiden pyrkiessä kohti ilmastoneutraaliutta. Haku on auki EU:n jäsenmaiden kunnille 3.5.-30.6.2023. Ohjelma alkaa syyskuussa 2023 ja päättyy toukokuussa 2025.

Lue lisää


2023 Trade report: A fragmenting world

The ICC 2023 Trade Report analyses the latest trends in trade and presents an outlook for the 2023 trade landscape. It examines different forms of economic fragmentation in fields including trade, digital economy, debt, payment systems and suggests that fragmentation is accelerating.

Lue lisää