Lounge Wiki

Lounge Wiki -tietopankista löydät kansainvälistymiseen liittyvää tietoa, linkkejä, tapahtumia ja yhteistyömahdollisuuksia.

Sivu päivitetty 24.9.2021

Haluatko saada kerran kuukaudessa ajankohtaista tietoa kansainvälistymisestä? Tilaa KV-uutiskirje! Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.


Kontaktit

Team Finlandin palvelukartta

Team Finland on koonnut yhteen Keski-Suomen neuvonta- ja yrityspalveluita, joita tarjoavat ELY-keskus, Business Finland, TE-toimisto, Finnvera ja
muut Team Finland -toimijat.

Lue lisää

Matchmaking-tietopankki

Maksuttoman Finnpartnershipin Matchmaking-palvelun avulla suomalaiset ja kansainväliset toimijat voivat etsiä uusia yhteistyömahdollisuuksia maa- tai toimialakohtaisesti sekä ilmoittaa omista liiketoiminta-aloitteistaan.

Lue lisää


Norden Business -linkkisivusto

Uusia pohjoismaisia markkinoita etsivät yritykset ovat saaneet apuvälineeksi sivuston, jossa on linkkejä yrityksen perustamista, kaupankäyntiä ja rekrytointia koskeviin naapurimaiden sääntöihin. Norden Business -linkkisivusto on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi ja islanniksi. Sivusto palvelee kaikkia pk-yrityksiä, jotka tavoittelevat suurempia pohjoismaisia markkinoita.

Lue lisää

Yrityskontaktipörssi

Hakeeko yrityksesi kansainvälisiä liikekumppaneita? Etsitkö alihankkijaa, edustajaa tai kumppania tuotekehitykseen? Maksuton Yrityskontaktipörssi tarjoaa mahdollisuuden etsiä kansainvälisiä teknologia-, liiketoiminta- ja tutkimusyhteistyökumppaneita.

Lue lisää


Yhteistyömahdollisuudet

Team Finlandin marketopportunities.fi-palvelusta löydät kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia ja myyntiliidejä.

Lue lisää

Finncham-kontaktihaku

Finncham-sivujen kautta löydät kauppakamariverkoston kontaktit yrityksesi kansainvälistymisen tueksi.

Lue lisää


Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network on maksuttomia kansainvälistymispalveluita pk-yrityksille tarjoava verkosto, jolla on asiantuntijoita yli 60 maassa ympäri maailman. Se tarjoaa mm. neuvontaa yritysten kansainvälistymiseen ja kansainvälisiä yrityskontaktitapahtumia sekä tietoa EU-rahoituksesta.

Lue lisää

Kasvutahto-mentorointiohjelma

Kasvutahto-mentorointiohjelma tulee taas! Kasvutahto on mentorointiohjelma, jossa kasvuhaluisen yritysjohtajan mentorina yhdeksän kuukauden ajan toimii yrityksen tarpeisiin etsitty kansainvälistymisen konkari. Ohjelma on maksuton. Hae mukaan 31.10. mennessä.

​​​​​​​

Lue lisää


AHK Suomalais-Saksalainen Kauppakamari

Saksan ja maailman markkinoille suuntaamista varten löydät kustannustehokkaat ja asiantuntevat palvelut Suomalais-Saksalaisen Kauppakamarin kautta.

Lue lisää

Amcham Finland - Suomalais-Amerikkalainen Kauppakamari

Amcham Finland auttaa suomalaisia yrityksiä verkostoitumaan Yhdysvalloissa paikallisten toimijoiden kanssa ja konsultoi yrityksiä erilaisissa ulkomaankauppaan liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää


Suomalais-Venäläinen Kauppakamari SVKK

​​​​​​​SVKK on johtava Venäjän-kaupan asiantuntijaorganisaatio, joka yhdistää suomalaisen osaamisen ja mahdollisuuksien Venäjän. Heillä työskentelee yli 20 Venäjän-kaupan asiantuntijaa, jotka palvelevat yli 660 suomalaista ja venäläistä jäsenyritystä sekä kaikkia Venäjän-kaupasta kiinnostuneita.

Lue lisää

Suomalais-Ruotsalainen Kauppakamari

Suomalais-Ruotsalaisen kauppakamarin kokeneet asiantuntijat luotsaavat suomalaisia yrityksiä ruotsalaisille markkinoille. Jos suunnittelet viennin aloittamista tai yrityksen perustamista Ruotsiin, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari on luotettava kumppani ja lisäresurssi suomalaisille yrityksille. He auttavat erityisesti pk-yrityksiä aloittamaan ja kehittämään liiketoimintaansa Ruotsin markkinoilla.

Lue lisää


Finnish Chamber of Commerce of Japan FCCJ

Finnish Chamber of Commerce in Japan (FCCJ) was established in 1999 with its main purpose to promote trade and economic exchange between Japan and Finland. FCCJ is a non-profit organization operated by annual membership fees.

FCCJ is officially approved by Japanese Ministry of Economy, Trade and Industry and is also a part of Finncham network.

Read moreMaakohtaisia kontakteja

Tälle sivulle kerätään tietoa maakohtaisista konktakteista.

Lue lisää

Keski-Suomen kauppakamarin Kasvu- ja kansainvälistymisvaliokunta

Ota rohkeasti yhteyttä Kasvu- ja kansainvälistymisvaliokunnassa toimiviin henkilöihin kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisääTieto

KauppakamariTieto

Ulkomaankaupan perustieto ja asiakirjat sekä ulkomaankaupan kuljetus, huolinta ja tullaus, keskeiset vientiin ja tuontiin liittyvät asiat, englanninkieliset mallisopimukset, sopimusehdot

Lue lisää

Rahoitus

Erilaisia vaihtoehtoja, millaista tukea yritys voi saada kansainvälistymiseen. Tukea myöntävät mm. ELY-keskus, Business Finland, Finnpartnership, Finnvera ja EU.

Lue lisää


Kauppasopimukset

Miten yritys voi hyödyntää EU:n kauppasopimuksia? EU:n noin 60 kauppasopimusta alentavat useimpien tuotteiden tullit joko nollaan tai huomattavasti alle WTO:n yleisen tason.

​​​​​​​Lue lisää

Ulkomaankaupan asiakirjat

​​​​​​​Kauppakamarit vahvistavat kansainvälisen kaupan sopimuksia, tekevät kaupankäynnin dokumentteja, myöntävät ulkomaankaupan asiakirjoja (esim. Euroopan yhteisön alkuperätodistus, ATA carnet –tulliasiakirja), Force Majeure -erityistodistuksia sekä suosituksia vientiyrityksille ja -henkilöstölle.

e-Vientiasiakirjat on sähköinen palvelu, jonka kautta voit hakea vahvistusta alkuperätodistuksille ja muille vahvistettaville dokumenteille.

Lue lisää


Kansainväliset hankinnat

Kansainvälisten kehityspankkien (Maailmanpankki, Aasian kehityspankki, Afrikan kehityspankki, Latinalaisen Amerikan kehityspankki), YK-järjestöjen, muiden kv. järjestöjen sekä Euroopan unionin hankinnat muodostavat yhteensä noin 100 miljardin dollarin ”globaalit kehitysrahoitusmarkkinat”.

Näillä markkinoilla on erityyppisiä rahoitusmahdollisuuksia yksityisen sektorin toimijoille. Ulkoasiainministeriö on teettänyt oppaan, josta saa tietoa näistä julkisista tavaroiden ja palveluiden hankinnoista. Hankinnat vaihtelevat erittäin suurista infrastruktuuriurakoista yksittäisen konsultin toimeksiantoihin.

Hankintaopas
​​​​​​​TapahtumatSidosryhmien tilaisuuksia:


27.-28.9. Kestävä kaupankäynti: Mitä horisontissa koronan jälkeen? Kansainvälisen kaupan keskus (ITC)

28.9. Koulutukseen Uzbekistanissa keskittyvä SDG Booster, Finnpartnership

28.9. Euroopan elpymisen mahdollisuudet, Team Finland

30.9. Veturiyritysten kumppanuusrahoitushaku yrityksille ja tutkimusorganisaatioille, Business Finland

30.9. South Africa – Western Cape / Finland as future business partners

1.10. Finnpartnership kutsuu suomalaisyrityksiä keskustelemaan maatalouden kehityksestä, ruokaturvallisuudesta ja kehitysmaiden maaseudun haasteista IFAD:n kanssa

3.10. Ennakkoilmoitus: MOST and Business Finland Joint Funding Call

4.-5.10. Team Finland -vierailu Jekaterinburgissa

5.10. Finland works -tapahtuma: European Online Job Day Työnantaja, rekrytoi Euroopasta!

6.10. Latvia – your next destination to grow your business, EEN

6.10. Latinalainen Amerikka uuden edessä – Suomen suurlähettiläiden tapaaminen, EEN

6.10. Rahoitus viennin mahdollistajana, EEN

6.10. EU recovery funds boost Lithuania – opportunity for Finnish business, EEN

6.10. Training session: Essential skills for Business Development in North America

7.10. Virittäydy Viron-kauppaan – ajankohtaista Virosta ja Viron markkinamahdollisuuksista

7.10. Doing Business with Finland -seminaarissa naisyrittäjät Suomesta, Pakistanista ja Sri Lankalta kohtaavat! Finnpartnership

8.10. Miksi Puolaan? – katsaus Itä-Euroopan kasvuihmeeseen, Finncham

12.-14.10. Mentorointia pk-yritysten kansainvälistymiseen ja kasvuun

15.10. Haku: Jiangsu Science & Technology joint innovation call, Business Finland

21.10. Suomi-Meksiko-bisnesseminaar, ANIERM ja Finnpartnership

23.-25.11. International Conference of Chambers Of Commerce and Business Associations of Arctic Regions

15.12. Saksalais-suomalainen haku pk-yritysten yhteisprojekteille

EEN:n Matchmaking-tapahtumat


Business Finlandin tapahtumat:​​​​​​​Enterprise Europe Network -tapahtumat:


Finncham – suomalaisten kauppakamareiden kansainvälisen verkoston tapahtumat:


Finnpartnershipin tapahtumat:​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​Vuoden 2021 hakemustyöpajat

Finnpartnership järjestää hakemustyöpajoja kuukausittain vuonna 2021. Työpajassa opit mm. arvioimaan oman projektisi soveltuvuuden Finnpartnership-rahoitukseen (liikekumppanuustuki) sekä tekemään hakemuksen. Työpajat järjestetään joka toinen kuukausi suomeksi ja joka toinen englanniksi. Koronavirustilanteen vuoksi hakemustyöpajat järjestetään ainakin toistaiseksi Microsoft Teamsin kautta etäyhteydellä. Hakemustyöpajat järjestetään yhteistyössä Business Finlandin kanssa. Lue lisää...

xxx


Suomalais-venäläisen kauppakamarin tapahtumat:


Leader Keski-Suomen tapahtumat:


Artikkelit

Maahanmuuttaneiden osaamiskeskus tarjoaa maahanmuuttaneita työllistäville työnantajille maksuttomia palveluita, kuten kielivalmennusta sekä konsultointia maahanmuuttaneiden työllistämiseen. Tutustu ja hyödynnä!

Lue lisää


Matkustamisen avautuminen on nyt tarpeen – uusien kauppojen ja asiakkuuksien solmiminen yritysten haasteena

Uusien kauppojen ja asiakkuuksien solmiminen ovat tällä hetkellä kansainvälistä kauppaa tekevien suomalaisyritysten suurimpia haasteita. Matkustamisen palautuminen normaaliksi on kansainvälisen kaupankäynnin ja kasvun edellytys. Suomi ei saa pudota kasvun vauhdista, toteaa Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka.

Lue lisää


Viennin volyymi nousi 13,5 prosenttia, tuonnin volyymi 7,0 prosenttia kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo nousi kesäkuussa 24,1 prosenttia vuoden takaisesta Tullin ulkomaankauppatilastojen mukaan. Vienti oli arvoltaan 5,6 miljardia euroa. Viennin volyymi nousi 13,5 prosenttia ja vientihinnat 10,5 prosenttia vuoden 2020 kesäkuusta.

Lue lisää