Lounge Wiki

Lounge Wiki on kauppakamarin jäsenille suunnattu sivu, josta löytyy mm. kansainvälistymiseen liittyvää tietoa, linkkejä, tapahtumia ja yhteistyömahdollisuuksia.

Kontaktit

Team Finlandin palvelukartta

Team Finland on koonnut yhteen Keski-Suomen neuvonta- ja yrityspalveluita, joita tarjoavat ELY-keskus, Business Finland, TE-toimisto, Finnvera ja
muut Team Finland -toimijat.

Lue lisää

Matchmaking-tietopankki

Maksuttoman Finnpartnershipin Matchmaking-palvelun avulla suomalaiset ja kansainväliset toimijat voivat etsiä uusia yhteistyömahdollisuuksia maa- tai toimialakohtaisesti sekä ilmoittaa omista liiketoiminta-aloitteistaan.

Lue lisää


Norden Business -linkkisivusto

Uusia pohjoismaisia markkinoita etsivät yritykset ovat nyt saaneet apuvälineeksi sivuston, jossa on linkkejä yrityksen perustamista, kaupankäyntiä ja rekrytointia koskeviin naapurimaiden sääntöihin. Norden Business -linkkisivusto on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi ja islanniksi. Sivusto palvelee kaikkia pk-yrityksiä, jotka tavoittelevat suurempia pohjoismaisia markkinoita.

Lue lisää

Yrityskontaktipörssi

Hakeeko yrityksesi kansainvälisiä liikekumppaneita? Etsitkö alihankkijaa, edustajaa tai kumppania tuotekehitykseen? Maksuton Yrityskontaktipörssi tarjoaa mahdollisuuden etsiä kansainvälisiä teknologia-, liiketoiminta- ja tutkimusyhteistyökumppaneita.

Lue lisää


Yhteistyömahdollisuudet

Team Finlandin marketopportunities.fi-palvelusta löydät kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia ja myyntiliidejä.

Lue lisää

Finncham-kontaktihaku

Uudistuneiden Finncham-sivujen kautta löydät kauppakamariverkoston kontaktit yrityksesi kansainvälistymisen tueksi.

Lue lisää


AHK Suomalais-Saksalainen Kauppakamari

Saksan ja maailman markkinoille suuntaamista varten löydät kustannustehokkaat ja asiantuntevat palvelut Suomalais-Saksalaisen Kauppakamarin kautta.

Lue lisää

Keski-Suomen kauppakamarin Kasvu- ja kansainvälistymisvaliokunta

Ota rohkeasti yhteyttä Kasvu- ja kansainvälistymisvaliokunnassa toimiviin henkilöihin kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisääTieto

KauppakamariTieto

Ulkomaankaupan perustieto ja asiakirjat sekä ulkomaankaupan kuljetus, huolinta ja tullaus, keskeiset vientiin ja tuontiin liittyvät asiat, englanninkieliset mallisopimukset, sopimusehdot

Lue lisää

Rahoitus

Erilaisia vaihtoehtoja, millaista tukea yritys voi saada kansainvälistymiseen. Tukea myöntävät mm. ELY-keskus, Business Finland, Finnpartnership, Finnvera ja EU.

Lue lisää


Kauppasopimukset

Miten yritys voi hyödyntää EU:n kauppasopimuksia? EU:n noin 60 kauppasopimusta alentavat useimpien tuotteiden tullit joko nollaan tai huomattavasti alle WTO:n yleisen tason.

​​​​​​​Lue lisää

Ulkomaankaupan asiakirjat

​​​​​​​Kauppakamarit vahvistavat kansainvälisen kaupan sopimuksia, tekevät kaupankäynnin dokumentteja, myöntävät ulkomaankaupan asiakirjoja (esim. Euroopan yhteisön alkuperätodistus, ATA carnet –tulliasiakirja), Force Majeure -erityistodistuksia sekä suosituksia vientiyrityksille ja -henkilöstölle.

e-Vientiasiakirjat on sähköinen palvelu, jonka kautta voit hakea vahvistusta alkuperätodistuksille ja muille vahvistettaville dokumenteille.

Lue lisää


Kansainväliset hankinnat

Kansainvälisten kehityspankkien (Maailmanpankki, Aasian kehityspankki, Afrikan kehityspankki, Latinalaisen Amerikan kehityspankki), YK-järjestöjen, muiden kv. järjestöjen sekä Euroopan unionin hankinnat muodostavat yhteensä noin 100 miljardin dollarin ”globaalit kehitysrahoitusmarkkinat”.

Näillä markkinoilla on erityyppisiä rahoitusmahdollisuuksia yksityisen sektorin toimijoille. Ulkoasiainministeriö on teettänyt oppaan, josta saa tietoa näistä julkisista tavaroiden ja palveluiden hankinnoista. Hankinnat vaihtelevat erittäin suurista infrastruktuuriurakoista yksittäisen konsultin toimeksiantoihin.

Hankintaopas
​​​​​​​Tapahtumat

Business Finlandin tapahtumat:​​​​​​​


Enterprise Europe Network -tapahtumat:


Finncham – suomalaisten kauppakamareiden kansainvälisen verkoston tapahtumat:


Finnpartnershipin tapahtumat:​​​​​​​​​​​​​​

Liikekumppanuustuen hakemustyöpajat

Suomalainen toimija voi hakea rahallista liikekumppanuustukea taloudellisesti kannattavaan liiketoimintaan, joka luo myönteisiä kehitysvaikutuksia kehitysmaissa. Finnpartnership järjestää hakemustyöpajoja Helsingissä kerran kuukaudessa tammikuusta 2019 lähtien.

xxx


Suomalais-venäläisen kauppakamarin tapahtumat:


Leader Keski-Suomen tapahtumat:


Muut tapahtumat:

Romanian liiketoimintamahdollisuudet suomalaisille yrityksille

Aika: 28.1.2020 klo 15.00
Paikka: WTC Helsinki, Aleksanterinkatu 17, 00100 Helsinki

Suomi-Keskisen Itäeuroopan maiden kauppayhdistys järjestää esitelmätilaisuuden
Romanian liiketoimintamahdollisuuksista.

Romania tarjoaa paljon mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille
Marjut Akola, Suomen Romanian suurlähettiläs.

Esitelmätilaisuuden jälkeen yrityksillä on mahdollisuus keskustella suurlähettilään kanssa ja
verkottua.

Ulkoasiainneuvos Marjut Akola on määrätty Bukarestissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 17.6.2019 lukien. Akola siirtyy Bukarestiin markkinoillepääsy-yksikön yksikönpäällikön tehtävästä. Aiempaa edustustokokemusta hänellä on Genevestä, Brysselistä ja Riiasta. Ministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1998. Lue lisää ulkoministeriön tiedotteesta
Ilmoittautumiset 24.1.2020 mennessä tästä.

--

Nordic Circular Economy Summit 2020

Aika: 3.2.2020

Paikka: Epicenter Amsterdam

With the conference Nordic Circular Economy Summit 2020, From Waste to Resource, The Nordic Embassies together with the Nordic Chambers of Commerce in the Netherlands and the Representation in the Netherlands of the European Commission are very pleased to follow-up the successful CE Summit 2019.

Read more

--

Doing Business with Finland -seminaarit Surinamessa ja Guyanassa

Aika ja paikka: 10.2.2020 Paramaribo, Surinam & 12.2.2020 Georgetown, Guyana

Finnpartnership ja ulkoministeriö järjestävät yhteistyössä helmikuussa 2020 Doing Business with Finland -seminaarit Surinamissa ja Guyanassa. Surinamen seminaari järjestetään pääkaupungissa Paramaribossa 10.2.2020 ja Guyanan seminaari pääkaupungissa Georgetownissa 12.2.2020. Yhteistyökumppaneina meillä ovat paikalliset kauppakamarit.

Seminaarit ovat suomalaisyrityksille erinomainen tilaisuus tavata potentiaalisia liiketoimintakumppaneita sekä tutustua paikallisiin markkinoihin. Maat tarjoavat pienen kokonsa ja englanninkielisen liiketoimintaympäristönsä ansiosta hyvän sillanpään Latinalaiseen Amerikkaan ja Karibialle. Seminaarit tulevat keskittymään muutamaan toimialaan, jotka alustavien suunnitelmien mukaan ovat:

  • koulutus
  • ICT
  • satamaliiketoiminta
  • vihreä talous, ml metsätalous


Mikäli olet kiinnostunut liiketoiminnan aloittamisesta Guyanassa tai Surinamessa, ota yhteyttä Finnpartnershipin edustajiin Hanna Viitalaan (hanna.viitala@finnpartnership.fi) ja Noora Piriin (noora.piri@finnpartnership.fi).

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Surinameen. Surinamen viisumin saa etukäteen haettuna Surinamen suurlähetystöstä Haagista: http://www.consulaatsuriname.nl. 10.1. mennessä Finnpartnershipille ilmoittautuneiden yritysten edustajat voivat toimittaa viisumihakemuksensa ulkoministeriön kautta, yhteyshenkilö Sanna Tavi (sanna.tavi@formin.fi)
Guyanaan ei tarvita viisumia.

---

Vienninedistämismatka Jekaterinburgiin ja Tjumeniin

Aika: 22.-26.3.2020

Paikka: Jekaterinburg ja Tjumen, Venäjä

Team Finlandin vienninedistämismatkalla tutustutaan suurlähettiläs Mikko Hautalan johdolla alueiden liiketoimintamahdollisuuksiin ja solmitaan uusia bisneskontakteja. Jekaterinburg ja Tjumen ovat kaksi suurkaupunkia, jotka tarjoavat paljon mahdollisuuksia kansainvälisille yrityksille.

Lue lisää

---

Finnish Business in St.Petersburg 23.4.2020 ja yritysten menestyksen julkiset salat

Aika: 23.4.2020

Paikka: Pietari

Suomalaisyritysten Venäjän-kaupan menestyksen julkiset salat paljastetaan huhtikuussa Pietarissa, kun 10-vuotisjuhliaan viettävä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Finnish Business -tapahtuma valtaa Pietarin Crowne Plaza St.Petersburg Airport -hotellin!

Tapahtuma koostuu korkean tason seminaarista ja Meet & Greet -verkostoitumistapahtumasta. Paikalle odotetaan yli 400 liike-elämän päättäjää Suomesta ja Venäjältä.

Osallistumisen helppous houkuttaa, sillä matka Pietariin kestää Helsinginstä junalla vain 3,5 tuntia ja vastaanottokin matkakohteessa on aina positiivinen, sillä tutkitusti 95 % pietarilaisista suhtautuu suomalaisiin myönteisesti.

Lue lisää


Artikkelit

Suomi – Kiina kauppayhdistyksen pääsihteeri, Keskuskauppakamarin asiantuntija Jenni Isola. ​​​​​​​Kuva: Keskuskauppakamari

Kaikki Kiinassa toimivat yritykset pisteytetään lähitulevaisuudessa maan sosiaalisen luottoluokitusjärjestelmän mukaan. Yritysten lisäksi Kiina pisteyttää yksityiset henkilöt ja valtion viranomaiset. Luottoluokitusjärjestelmän soveltamisesta tehtiin päätös vuonna 2014, ja vuoden 2020 loppuun mennessä järjestelmän olisi tarkoitus toimia kokonaisuudessaan.

Lue lisää


Interview with H.E. Dr. Willibrod Peter Slaa Ambassador of the United Republic of Tanzania in Stockholm

Economic outlook of Tanzania today – and what are the prospects for the country?

Lue lisää


Kuva: Pexels

Finnpartnershipin vinkkilista

Finnpartnership on julkaissut tämän vuosikymmenen ensimmäisen vinkkilistan Suomesta liikekumppanuutta hakevista yrityksistä.

Lue lisää