Lounge Wiki

Lounge Wiki -tietopankista löydät kansainvälistymiseen liittyvää tietoa, linkkejä, tapahtumia ja yhteistyömahdollisuuksia.

Haluatko saada kerran kuukaudessa ajankohtaista tietoa kansainvälistymisestä? Tilaa KV-uutiskirje! Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.


Kontaktit

Team Finlandin palvelukartta

Team Finland on koonnut yhteen Keski-Suomen neuvonta- ja yrityspalveluita, joita tarjoavat ELY-keskus, Business Finland, TE-toimisto, Finnvera ja
muut Team Finland -toimijat.

Lue lisää

Matchmaking-tietopankki

Maksuttoman Finnpartnershipin Matchmaking-palvelun avulla suomalaiset ja kansainväliset toimijat voivat etsiä uusia yhteistyömahdollisuuksia maa- tai toimialakohtaisesti sekä ilmoittaa omista liiketoiminta-aloitteistaan.

Lue lisää


Norden Business -linkkisivusto

Uusia pohjoismaisia markkinoita etsivät yritykset ovat saaneet apuvälineeksi sivuston, jossa on linkkejä yrityksen perustamista, kaupankäyntiä ja rekrytointia koskeviin naapurimaiden sääntöihin. Norden Business -linkkisivusto on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi ja islanniksi. Sivusto palvelee kaikkia pk-yrityksiä, jotka tavoittelevat suurempia pohjoismaisia markkinoita.

Lue lisää

Yrityskontaktipörssi

Hakeeko yrityksesi kansainvälisiä liikekumppaneita? Etsitkö alihankkijaa, edustajaa tai kumppania tuotekehitykseen? Maksuton Yrityskontaktipörssi tarjoaa mahdollisuuden etsiä kansainvälisiä teknologia-, liiketoiminta- ja tutkimusyhteistyökumppaneita.

Lue lisää


Yhteistyömahdollisuudet

Team Finlandin marketopportunities.fi-palvelusta löydät kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia ja myyntiliidejä.

Lue lisää

Finncham-kontaktihaku

Finncham-sivujen kautta löydät kauppakamariverkoston kontaktit yrityksesi kansainvälistymisen tueksi.

Lue lisää


AHK Suomalais-Saksalainen Kauppakamari

Saksan ja maailman markkinoille suuntaamista varten löydät kustannustehokkaat ja asiantuntevat palvelut Suomalais-Saksalaisen Kauppakamarin kautta.

Lue lisää

Amcham Finland - Suomalais-Amerikkalainen Kauppakamari

Amcham Finland auttaa suomalaisia yrityksiä verkostoitumaan Yhdysvalloissa paikallisten toimijoiden kanssa ja konsultoi yrityksiä erilaisissa ulkomaankauppaan liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää


Suomalais-Venäläinen Kauppakamari SVKK

​​​​​​​SVKK on johtava Venäjän-kaupan asiantuntijaorganisaatio, joka yhdistää suomalaisen osaamisen ja mahdollisuuksien Venäjän. Heillä työskentelee yli 20 Venäjän-kaupan asiantuntijaa, jotka palvelevat yli 660 suomalaista ja venäläistä jäsenyritystä sekä kaikkia Venäjän-kaupasta kiinnostuneita.

Lue lisää

Suomalais-Ruotsalainen Kauppakamari

Suomalais-Ruotsalaisen kokeneet asiantuntijat luotsaavat suomalaisia yrityksiä ruotsalaisille markkinoille. Jos suunnittelet viennin aloittamista tai yrityksen perustamista Ruotsiin, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari on luotettava kumppani ja lisäresurssi suomalaisille yrityksille. He auttavat erityisesti pk-yrityksiä aloittamaan ja kehittämään liiketoimintaansa Ruotsin markkinoilla.

Lue lisää


Maakohtaisia kontakteja

Tälle sivulle kerätään tietoa maakohtaisista konktakteista.

Lue lisää

Keski-Suomen kauppakamarin Kasvu- ja kansainvälistymisvaliokunta

Ota rohkeasti yhteyttä Kasvu- ja kansainvälistymisvaliokunnassa toimiviin henkilöihin kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisääTieto

KauppakamariTieto

Ulkomaankaupan perustieto ja asiakirjat sekä ulkomaankaupan kuljetus, huolinta ja tullaus, keskeiset vientiin ja tuontiin liittyvät asiat, englanninkieliset mallisopimukset, sopimusehdot

Lue lisää

Rahoitus

Erilaisia vaihtoehtoja, millaista tukea yritys voi saada kansainvälistymiseen. Tukea myöntävät mm. ELY-keskus, Business Finland, Finnpartnership, Finnvera ja EU.

Lue lisää


Kauppasopimukset

Miten yritys voi hyödyntää EU:n kauppasopimuksia? EU:n noin 60 kauppasopimusta alentavat useimpien tuotteiden tullit joko nollaan tai huomattavasti alle WTO:n yleisen tason.

​​​​​​​Lue lisää

Ulkomaankaupan asiakirjat

​​​​​​​Kauppakamarit vahvistavat kansainvälisen kaupan sopimuksia, tekevät kaupankäynnin dokumentteja, myöntävät ulkomaankaupan asiakirjoja (esim. Euroopan yhteisön alkuperätodistus, ATA carnet –tulliasiakirja), Force Majeure -erityistodistuksia sekä suosituksia vientiyrityksille ja -henkilöstölle.

e-Vientiasiakirjat on sähköinen palvelu, jonka kautta voit hakea vahvistusta alkuperätodistuksille ja muille vahvistettaville dokumenteille.

Lue lisää


Kansainväliset hankinnat

Kansainvälisten kehityspankkien (Maailmanpankki, Aasian kehityspankki, Afrikan kehityspankki, Latinalaisen Amerikan kehityspankki), YK-järjestöjen, muiden kv. järjestöjen sekä Euroopan unionin hankinnat muodostavat yhteensä noin 100 miljardin dollarin ”globaalit kehitysrahoitusmarkkinat”.

Näillä markkinoilla on erityyppisiä rahoitusmahdollisuuksia yksityisen sektorin toimijoille. Ulkoasiainministeriö on teettänyt oppaan, josta saa tietoa näistä julkisista tavaroiden ja palveluiden hankinnoista. Hankinnat vaihtelevat erittäin suurista infrastruktuuriurakoista yksittäisen konsultin toimeksiantoihin.

Hankintaopas
​​​​​​​TapahtumatSidosryhmien tilaisuuksia:

Secrets of Market Entry and Internationalisation -webinaarisarja

-Assessing your readiness

Aika: Torstai 20.8.2020 klo 14.00 Suomen aikaa (klo 13:00 Amsterdam)
Paikka: Webinaari

Finnish Dutch Chamber of Commercen kanssa yhteistyössä toteutettavan kolmen webinaarin sarja alkaa. Englanninkielisessä sarjassa käsitellään yritysten toimimista kansainvälisillä markkinoilla otsikolla Secrets of Market Entry and Internationalisation. Webinaarisarjan ensimmäisessä osassa keskitytään markkinoille tuloon valmistaviin toimiin. Sarjan kahdessa muussa osassa perehdytään uusien markkinoiden validointiin sekä oman yrityksen aseman vakiinnuttamiseen uudella markkinalla.

Ilmoittautuminen:
office@fdcc.eu
Lisätietoja


Team Finland -päivä

Aika: Torstai 27.8.2020 klo 08.00-17:00
Paikka: Virtuaalitapahtuma

Maailma on muuttunut enemmän kuin vielä viime vuonna olisimme osanneet arvatakaan. Vakava pandemia on romuttanut suunnitelmia ja pakottanut muuttamaan niitä maailmanpolitiikan ja -kaupan muutosten lisäksi.

Team Finland -verkosto pyrkii havaitsemaan muutoksen signaalit ja auttamaan yrityksiä vientiponnisteluissa nyt entistä tehokkaammin. On katsottava muutosten yli ja sopeuduttava uuteen normaaliin.

Kriisistä uudistumiseen
Team Finland -päivä tarjoaa yrityksellenne ainutlaatuisen tilaisuuden vaihtaa kokemuksia ja kuulla tuoreimmat uutiset maailmalta. Team Finland -verkoston asiantuntijat edustavat kymmeniä eri markkina-alueita ympäri maailman.

Klinikat
Päivän aikana järjestämme sessioita, joissa saat ajankohtaista tietoa suoraan suurlähettiläiltä heidän kohdemaistaan ja yrityksille tarjolla olevista kansainvälistymispalveluista ja rahoituksesta.

Speed dating
Kahdenkeskisten keskustelujen varauspalvelu avautuu elokuussa. Voit silloin varata 15 minuutin mittaisia virtuaalitapaamisia suurlähettiläiden ja muiden kansainvälistymisen asiantuntijoiden kanssa. Kymmennet asiantuntijat ovat linjoilla valmiina auttamaan yritystäsi kansainvälisille markkinoille.
Ilmoita kiinnostuksesi tapaamisiin ilmoittautumisen yhteydessä.

Tilaisuus on maksuton kutsutilaisuus, mutta osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Lue lisää ja ilmoittaudu


Business Finlandin tapahtumat:

Maine, the state of the USA signed a Memorandum of Understanding (MOU) with the Government of Finland in October of 2019, committing the state to working collaboratively with Finland towards building our respective forest bioeconomies and sharing best practices for climate resilience.

There are lots of business and research opportunities for the Finnish forest, paper, and cellulose companies in Maine. In Maine they are interested in e.g. Finnish wood constructions, biobased plastic replacement innovation and co-innovation.

Due to the COVID-19 situation, the co-operation is so far virtual.

Welcome to join these webinars:

WEBINAR 2: MAINE REINVENTS ITS FOREST INDUSTRY

Date: August 25, 2020, 8:00 – 9:00
Place: Webinar

The webinar is intended to introduce Maine’s partners in Finland to opportunities in Maine and will serve as a foundation for future discussion under the 2019 Finland-Maine MOU.

PROGRAM AND REGISTRATION

VIRTUAL B2B MATCHMAKING

September 2020

Do you want to pitch your company or meet new partners? Please contact Dana Eidsness, Maine International Trade Center.


MORE IFORMATION

Finland-Maine Virtual Trade and Study Mission 2020

Marika Ollaranta
marika.ollaranta (at) businessfinland.fi
Tel. +358 50 480 4611

Bio and Circular Finland Program


Enterprise Europe Network -tapahtumat:


Finncham – suomalaisten kauppakamareiden kansainvälisen verkoston tapahtumat:


Finnpartnershipin tapahtumat:​​​​​​​​​​​​​​

Nordic-African Strategic Partnership -tapahtuma

Aika: 17.9.2020 klo 16.00-18.30
Paikka: Virtuaalitapahtuma

Springboard järjestää yhteistyössä Finnpartnershipin kanssa 17.9.2020 klo 16-18.30 virtuaalisen Nordic-African Strategic Partnership -tapahtuman, joka pyrkii edistämään uusia liikekumppanuuksia pohjoismaisten ja afrikkalaisten yritysten välillä kestävällä tavalla. Tapahtuma tarjoaa käytännöllistä ja tuoretta tietoa uusista projekteista ja mahdollisuuden saada kokonaisvaltainen kuva kestävien liikekumppanuuksien uusista mahdollisuuksista Pohjoismaiden ja Afrikan välillä. Tapahtumassa ovat puhumassa mm. yritykset Rendeavour ja Dangote.

Opi uusista hanke- ja kumppanuusmahdollisuuksista Afrikassa Nordic-African Strategic Partnership -tapahtumassa – ilmoittaudu nyt! Hae ilmaista kutsua tapahtumaan ottamalla yhteyttä Springboardin Suvi Ifyyn: suvi.ify@springboard.fi. Suvi Ifyltä saa myös lisätietoja tilaisuudesta tarvittaessa.

​​​​​​​

SDG Booster - Koulutus: Itä-Afrikka (20.8. & 4.9.2020) ja Keski-Aasia (marraskuu 2020)

Koulutukseen keskittyvissä SDG Booster -työpajakokonaisuuksissa fokuksessa ovat etenkin TVET ja SDG 4.7: Global Citizenship Education. SDG Boostereita järjestetään kaksi, joista ensimmäinen keskittyy Itä-Afrikkaan ja toinen Keski-Aasiaan. Itä-Afrikkaan keskittyvä SDG Booster järjestetään 20.8. ja 4.9. (+ orientaatiowebinaari torstaina 13.8. ennen Booster-työpajoja) ja Keski-Aasiaan keskittyvä SDG Booster myöhemmin vahvistettuna ajankohtana marraskuussa. Lue lisää SDG Boostereista täällä!

SDG Booster - Waste-to-energy, sis. muoviroska (2.9. ja 22.9.)

SDG Booster -työpajakokonaisuus keskittyy jätteestä energiaan (waste-to-energy), sis. muovijätteen. SDG Boosterin fokuksessa ovat Thaimaa ja Vietnam, jotka tarjoavat merkittäviä mahdollisuuksia waste-to-energyn alalla. SDG Booster järjestetään 2.9. ja 22.9. digitaalisena (+ orientaatiowebinaari perjantaina 21.8. klo 9-10 ennen Booster-työpajoja). Ilmoittautuminen SDG Boosteriin on auki - lue lisää ja ilmoittaudu tämän linkin kautta!

Terveyteen keskittyvän SDG Boosterin aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Syksyllä järjestettävät, koulutukseen ja waste-to-energyyn (sis. muoviroska) keskittyvät SDG Boosterit tullaan järjestämään digitaalisena. Ensimmäinen koulutusaiheinen SDG Booster, joka keskittyy Itä-Afrikkaan, järjestetään 20.8. ja 4.9. Waste-to-energy-teemaan keskittyvä SDG Booster järjestetään 2.9. ja 22.9.2020. Toinen koulutusaiheinen SDG Booster, joka keskittyy Keski-Aasiaan (Kazakstan ja Uzbekistan) järjestetään marraskuussa (tarkat päivämäärät tullaan ilmoittamaan myöhemmin). Ensimmäisen koulutusaiheisen SDG Boosterin (Itä-Afrikka) kohdemaatapahtuma järjestetään digitaalisena. Kahden muun tulevan syksyn SDG Boosterin, waste-to-energyn (Vietnam ja Thaimaa) sekä koulutuksen (Keski-Aasia) osalta pyritään toteuttamaan kohdemaatapahtumat paikan päällä kohdemaissa. Mikäli tämä ei kuitenkaan ole koronavirustilanteesta johtuen mahdollista, järjestetään myös nämä kohdemaatapahtumat digitaalisena.

​​​​​​​

FIBSin Yritysvastuu nyt! Maailmaa muuttavat kumppanuudet -tilaisuus

Aika: 10.11.2020 klo 13.00-16.30
Paikka: Helsinki, Marina Congress Center

Finnpartnership toimii yhtenä yhteistyökumppanina tulevassa Yritysvastuu nyt! -tilaisuudessa, jonka yritysvastuuverkosto FIBS järjestää Helsingissä 10.11.2020 klo 13-16.30. Tule kuulemaan maailmaa muuttavista kumppanuuksista ja verkostoitumaan muiden yritysten ja yritysvastuualan asiantuntijoiden kanssa marraskuussa Marina Congress Centerissä! Suurten ja keskisuurten yritysten johdolle sekä kestävyysteemoista vastaaville asiantuntijoille suunnatussa tilaisuudessa tarjolla runsaasti vinkkejä siihen, miten pääset rakentamaan kumppaniverkostoanne ja tunnistamaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tilaisuus on maksuton. Tilaisuuden muita yhteistyökumppaneita ovat Finnpartnershipin lisäksi Kaupan liitto, MTK, PEFC ja Sitra.

Lue lisää ja ilmoittaudu tilaisuuteen täällä!

Vuoden 2020 hakemustyöpajat

Finnpartnership järjestää hakemustyöpajoja kuukausittain vuonna 2020. Työpajassa opit mm. arvioimaan oman projektisi soveltuvuuden Finnpartnership-rahoitukseen (liikekumppanuustuki) sekä tekemään hakemuksen. Työpajat järjestetään joka toinen kuukausi suomeksi ja joka toinen englanniksi. Koronavirustilanteen vuoksi hakemustyöpajat järjestetään ainakin toistaiseksi Microsoft Teamsin kautta etäyhteydellä. Hakemustyöpajat järjestetään yhteistyössä Business Finlandin kanssa. Lue lisää...

xxx


Suomalais-venäläisen kauppakamarin tapahtumat:


Leader Keski-Suomen tapahtumat:


Artikkelit

Euroopan unionin Aasian maiden kanssa solmimien vapaakauppasopimusten verkosto laajeni 1.8.2020 voimaan tulevan Vietnamin sopimuksen myötä.

Lue lisää


Kuvituskuva

Hallitus tiukensi matkustusrajoituksia uudelleen sisä- ja ulkorajoilla

Hallitus linjasi neuvottelussaan 18. elokuuta rajaliikenteen rajoituksista. Sisä- ja ulkorajaliikenteen rajoituksia palautetaan epidemiologiseen arvioon perustuen.

Lue lisää


Kahvikiihdytys - Local to Global tallenne katsottavissa

14.8. Kahvikiihdytys johdatti tarinoihin kansainvälisten sijoittajien kohtaamisista Keski-Suomessa. Miten Jyväskylän Business Rally -konsepti ja Rahoituspaneeli saivat alkunsa? Millaisia kohtaamisia tapahtuman yhteydessä on koettu - niin tapahtumajärjestäjän, sijoittajan kuin rahoituksen saaneen yrittäjän näkökulmasta? Katso tallenne!

Lue lisää