Betonialan veteraani tuntee toimintaympäristönsä

Betset on yksi niistä harvoista yrityksistä, jotka Suomessa pystyvät jatkuvaan kasvuun. Maatalon pihasta alkunsa saanut yritys on nyt yksi Suomen suurimmista betonialan perheyrityksistä, ja 84 miljoonan euron liikevaihtoon haetaan aktiivisesti kasvua tulevinakin vuosina.

BETSET PERUSTETTIIN Kyyjärvellä vuonna 1950 maanviljelijä Toivo Löytösen toimesta. Aluksi kaivonrenkaita ja kattotiiliä valmistettiin maatalon pihapiirissä, ja elementtituotanto alkoi vuonna 1978 maatalousrakentamisen siivittämänä. Sittemmin toimintaa on täydennetty ympäri Suomea perustettujen kuuden uuden tehtaan voimin. Betonirakentaminen koki arvonalennuksen huonosti tehtyjen 1960–70-lukuisten elementtilähiöiden takia, mutta nykyinen tekniikka on aivan toista.

– Kivitalon käyttöikä on noin 100 vuotta, ja se kestää ekologisuudessaan vertailun puutalorakentamisen kanssa, yrityksen hallituksen puheenjohtaja, teollisuusneuvos Hannu Löytönen muistuttaa.

TÄLLÄ HETKELLÄ Betset on mukana erityisesti suurissa projekteissa, ja yritystä työllistävät esimerkiksi Keski-Suomen ja Tampereen sairaalahankkeet sekä pääkaupunkiseudun liike- ja toimitilarakentaminen. Osaava ja energinen henkilökunta on aina ollut yrityksen suurin voimavara. Kolmannen polven yrittäjä ja toimitusjohtaja Mika Löytönen muistaa, kuinka 1980-luvulla työmiehet tapasivat lounastaa mummolassa ja saivat ruokailun ohessa mummolta ohjeita loppupäivän tehtäviin.

– Betsetillä on työntekijöitä, jotka ovat yrityksen palveluksessa jo neljännessä polvessa. Olemme ylpeitä siitä, että meillä viihdytään. Tämä on osa yrityskulttuuria, josta haluamme pitää kiinni, Hannu Löytönen kertoo.

INNOSTAVA JOHTAMINEN ja esimiestyöskentely ovatkin olleet yrityksen kasvun avaimia. Myös sisäisiä prosesseja ja toimintamalleja on kehitetty paljon, ja Betset on aina ollut ketterä ja mukautumiskykyinen ilman liiallista hierarkiaa. Myös digitalisaatioon on lähdetty mukaan etunenässä.

– Betset on aina ollut kasvuhalukas. Yrityskaupat ovat tuoneet hyvin kasvua, ja tehdasverkoston kannalta investoinnit ovat olleet oleellisessa roolissa. Tavoitteena on noin 5 % vuosittainen kasvu, Mika Löytönen kertoo.


040 343 4300

etunimi.sukunimi@betset.fi

Perustettu: 1950

Ala: Betonielementtien valmistus

www.betset.fi