Erikoismaidolla kasvuun

Vaikka maidon kulutus on vähentynyt trendinomaisesti uusien ruokailutottumusten mullistaessa elintarvikemarkkinoita, Valio Oy Jyväskylän meijeri on kasvattanut tuotantoaan 2000-luvulla yli kaksinkertaiseksi. Meijerillä on pitkä historia Jyväskylässä, ja pienestä maidon jalostajasta on kasvanut erikoismaitojen edelläkävijä, jonka tuotantoa viedään kaikkialle Suomeen ja osaan Pohjoismaita.

VALIO OY JYVÄSKYLÄN MEIJERI aloitti toimintansa Jyväskylän keskustassa Sokos Alexandran korttelissa vuonna 1941. Nykyään Seppälänkankaalla sijaitsevan meijerin kehittämiseen investoitiin voimakkaasti 2000-luvun alussa: tuotantolaitteita uusittiin, varaston keräilyjärjestelmä automatisoitiin ja rakennettiin uusi erikoismaitojen valmistusprosessi. Valion Jyväskylän meijerin tiloista löytyykin nykyään ainutlaatuista erityisteknologiaa ja siihen liittyvää osaamista, jota tarvitaan esimerkiksi kuumentamista kestävän Kiehun, lisättyä tuoretta heraproteiinia sisältävän PROfeelin sekä kahvia tai kaakaota sisältävien maitojuomien valmistamisessa.

SEPPÄLÄNKANKAAN TOIMITILOJEN porteista kulkee vuosittain noin 170 miljoonaa litraa raakamaitoa, jonka tie 300 keskisuomalaiselta maitotilalta kotitalouksien jääkaappeihin käy meijerin noin 300 työntekijän käsien kautta. Lisäksi meijeri työllistää välillisesti noin 200 autonkuljettajaa ja käyttää maidon jalostukseen keskisuomalaista vettä ja energiaa.

Valion Jyväskylän meijerin keskeinen sijainti, laadukas raakamaito ja sitoutunut henkilöstö ovat meijerin menestyksen tärkeimpiä tekijöitä. Meijerin tuotot puolestaan jäävät rakentamaan hyvinvointia Keski-Suomeen, sillä tuottajat omistavat Valion osuuskuntien kautta.

SUURIN KASVU Valion Jyväskylän meijerille on tullut laktoosittomasta maitojuomasta, joka on yksi Valion innovaatioista. Uusia tuotteita kehitetään ja testataan kaiken aikaa yhteistyössä Helsingin tutkimus- ja tuotekehitysyksikön kanssa. Valion Jyväskylän meijerillä onkin selkeä visio olla ensimmäinen uusien, kuluttajalle lisäarvoa tuovien tuotteiden valmistuksessa nyt ja jatkossa.


010 381 122

Perustettu: 1941

Ala: Meijeri

www.valio.f