Landis+Gyr löysi kodin kansainväliselle tuotekehitykselle Jyväskylästä

Sveitsiläislähtöinen Landis+Gyr on perustanut Jyväskylään yhden globaaleista tuotekehityksen tukikohdistaan. Modernin yksikön osaamista viedään yrityksen muihin toimipisteisiin ympäri maailman.

LANDIS+GYR ON energianhallintaratkaisujen globaali markkinajohtaja, jolla on yli 6 000 työntekijää yli 30 maassa. Suomessa yrityksen toimipisteet löytyvät Vantaalta ja Jyväskylästä, jonne yritys on palkannut viimeisen puolentoista vuoden aikana yli 80 uutta osaajaa tuotekehitykseen. Kasvua on odotettavissa jatkossakin: energia-alalla käynnissä oleva murros tuo työtä sekä Landis+Gyrille että sitä ympäröivälle ekosysteemille. Yrityksen etäluentaratkaisujen globaalista tuotekehityksestä vastaava Rauli Hantikainen kertoo, että Jyväskylän tuotekehitysyksikkö on monessa asiassa edelläkävijä. Yksikössä on kehitetty uusimpia prosesseja ja toimintatapoja, joita on otettu käyttöön myös muissa maissa.

– Suomen työkulttuuri on avoin muutoksille. Täällä työntekijät haluavat itse kehittää työmenetelmiä. Jyväskylän toimipiste on ehdottomasti yrityksessämme suunnannäyttäjän asemassa.

TYÖVOIMAN SAATAVUUS JA PYSYVYYS sekä koulutus- ja kompetenssitaso olivat avainroolissa, kun Jyväskylä valittiin Landis+Gyrin tuotekehityksen yhdeksi avainpaikaksi. Esimerkkinä Hantikainen mainitsee tuotekehitystiimin, joka saatiin Jyväskylässä pystyyn kolmessa kuukaudessa, siinä missä sopivaa työvoimaa muualla ei löytynyt edes vuodessa.

– Yleisellä tasolla me olemme hyötyneet isoista irtisanomisista toisaalla, kun olemme saaneet joukkoomme esimerkiksi Nokian ja Microsoftin parhaita arkkitehtejä ja kehittäjiä. Tällä hetkellä vahvistamme Suomen toimintojamme entisestään. Jyväskylässä Landis+Gyr keskittyy niihin alueisiin, jotka Suomessa osataan erityisen hyvin, kuten energiamittareiden ja ylemmän tason etäluentajärjestelmien sovelluskehitykseen. Myös ohjelmistoalustoja kehitetään nyt Yhdysvaltojen ja Intian lisäksi Suomessakin, ja kehitystä myös johdetaan Suomesta käsin.

– Euroopan muiden kaupunkien sijasta olemme sijoittuneet juuri Jyväskylään siksi, että Suomi on kohtuullisen kokoinen, dynaaminen ja kansainvälinen paikka. Täällä saamme myös helposti kontaktin yrityksiin ja eri tahoihin, jotka voivat aidosti auttaa meitä toiminnassamme. Esimerkiksi yhteistyö Jyväskylän yliopiston ja Landis+Gyrin välillä palvelee molempia osapuolia. Lisäksi meillä on mahdollisuus tehdä yhteistyötä ja järjestää tapaamisia jopa ministeritason henkilöiden kanssa. Tällaisia mahdollisuuksia ei ole tähän mennessä ollut missään muussa yksikössämme.

014 660 100

etunimi.sukunimi @landisgyr.com

Perustamisvuosi: 1896

Ala: Energianhallinta

www.landisgyr.fi