Maailmanluokan designia Suolahdesta

Suolahtelainen Valtra on Pohjoismaiden johtava maataloustraktoreiden valmistaja, jonka designista palkitut traktorit ovat päässeet edustamaan Cannesin elokuvajuhlille asti. Valtra on ollut Pohjoismaiden suosituin merkki 1980-luvulta asti. Traktoreissa yhdistyvät upeasti insinööriosaaminen ja muotoilu, minkä ansiosta ne on valittu maailman parhaiksi jo kolmena vuotena peräkkäin.

VALTRAN UUTUUTTAAN KIILTÄVIEN TRAKTOREIDEN voi nähdä kiitävän raiteilla satametrisinä jonoina halki metsäisen Suomen suoraan Suolahden tehtaan pihasta Helsingin satamaan. Sieltä ne lähtevät maatöihin ympäri maailmaa aina Japaniin ja Uuteen-Seelantiin asti. Jokainen traktori on räätälöity varta vasten asiakkaan tarpeisiin Suolahden linjastolla, jonne asiakas voi halutessaan itse tulla katsomaan traktorinsa syntymää.

ENSIMMÄINEN Valtran traktorimalli suunniteltiin Jyväskylän Tourulassa vuonna 1951 suomalaisille pientiloille ja metsätöihin hevosen korvaajaksi. Keräilykohteeksi noussut pieni punainen traktori on 780 kilollaan ja 15 hevosvoiman tehollaan vaatimaton verrattuna uusiin, parhaimmillaan 400 hevosvoiman jätteihin, mutta pienet sitkeät traktorit mullistivat aikoinaan maatilojen työskentelytavat.

NYKYPÄIVÄN Valtra-traktoreissa yhdistyvät suomalaisen Valmetin ja ruotsalaisen Volvo BM:n traktoriperinteet, ja niitä myydään nykyään noin 100 maassa. Joka vuosi valmistuu 20 000 traktoria Suomen ja Brasilian tehtaissa. Valtran traktorit ovatkin merkittävä tuote ihmiskunnalle: niiden avulla tuotetaan tehokkaasti ruokaa kasvavan väestön tarpeisiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Valtran traktorit ovat ensisijaisesti tehokkaita työkoneita, mutta erityisesti laadukas muotoilu on vahvistanut Valtran asemaa alan kansainvälisenä johtajana. Vaikka aluksi muotoilijan palkkaamista ihmeteltiin konepajalla, Valtran insinööriosaaminen ja muotoilu ovat osoittautuneet menestyksekkääksi yhdistelmäksi, ja yritys on voittanut useita muotoilualan palkintoja viime vuosina. Eikä muotoilu ole pelkkää ulkokuoren suunnittelua, vaan designissa otetaan huomioon työkoneen käyttökokemusta ja turvallisuutta parantavat seikat yksityiskohtia myöten vaativiinkin olosuhteisiin.


020 45 501
etunimi.sukunimi@agcocorp.com
Perustettu: 1951
Ala: Työkoneiden valmistus ja huolto
www.valtra.fi
Maailman parhaiden
traktoreiden valmistaja, joka
ainoana traktorinvalmistajana
kokoaa traktoreita pelkästään
asiakastilausten pohjalta