Puhtaan sisäilman edelläkävijä

Tiesitkö, että sisäilman huono laatu on yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä? Ihminen käyttää vuorokaudessa 15 000 litraa ilmaa, ja kun sisätiloissa vietetään nykyään pitkiä aikoja, sisäilman puhtaus on erityisen tärkeää.

ALLAWAYN KESKUSPÖLYNIMURIT ohjaavat mikropölyn ja haitalliset hiukkaset poistoputkea pitkin ulos, jolloin pöly ei leviä ilmavirtauksen mukana huoneilmaan. Allawaylla jokainen työntekijä tietää tekevänsä työtä, jolla on tarkoitus: sisäilman puhtauden parantaminen ja ihmisten terveyteen vaikuttaminen ovat avainasemassa kaikessa Allawayn toiminnassa. Kun Allawayn perustaja Alpo Ikonen aloitti keskuspölynimureiden valmistuksen vuonna 1982 Jyväskylässä, tuli niistä välittömästi hitti niin kotimaassa kuin ulkomailla. Allawayn idea on kantanut jo 35 vuotta, ja nykyään yritys on yksi kolmesta suurimmasta keskuspölynimurivalmistajasta Euroopassa. Monien ulkoistaessa tuotantojaan halpatuotannon maihin Allaway panostaa suomalaiseen laatuun, ekologisuuteen ja eettisyyteen. Keskuspölynimurien designissa käytetään kotimaisia suunnittelijoita, ja tuotteen ergonomiaan kiinnitetään erityistä huomiota.

– Punainen lanka on se, että pyrimme ymmärtämään asiakkaiden tarpeet. Tavoite on ylittää asiakkaiden odotukset käyttökokemuksesta, toimitusjohtaja Pekka Juurinen kertoo.

TUOTEKEHITYSTÄ tehdään aktiivisesti kaiken aikaa. Ympäristön vähäinen kuormittaminen huomioidaan jo tuotesuunnittelussa, ja tuotteen ympäristöystävällisyys varmistetaan läpi sen koko elinkaaren.

Uusimmat tekniikat ja innovaatiot ovat tärkeä osa Allawayn tuotekehitystä. Allaway onkin toiminut Euroopassa kehitystyön suunnannäyttäjänä ja pystyy ainoana keskusimurivalmistajana valmistamaan kokonaisjärjestelmän, joka sisältää tuotteet aina keskusyksiköstä putkistoon ja siivousvälineisiin.

– Vaatimustaso on Euroopan markkinoilla kova, ja ainoastaan tinkimätön laadun seuranta ja -varmistus mahdollistavat onnistumisen. Tässä meitä tukevat käytössämme olevat laatujärjestelmät ISO 9001 ja ympäristöjärjestelmä 14001, Juurinen toteaa.

SKANDINAAVISET TUOTTEET yhdistetään ulkomailla laatuun, ja lähimarkkinoilla myös suomalainen laatu tunnetaan. Juurinen kehuu, että Keski-Suomesta löytyy hyvää metalli- ja muoviteollisuuden osaamista, ja keskuspölynimureiden komponentit tuotetaankin suurelta osin Keski-Suomessa.

KESKISUOMALAISUUS kuuluu tiiviisti Allawayn tarinaan. Ensimmäinen Allaway-keskuspölynimurin prototyyppi sai muotonsa Alpo Ikosen kodissa Muuramessa, ja niin tehdas kuin toimitilat ovat sijainneet yrityksen ensiaskelista lähtien Jyväskylässä. Kaikki tuotekehittelystä jälkimarkkinointiin tehdään tänäkin päivänä saman katon alla Jyväskylässä.

TÄLLÄ HETKELLÄ Allawayn keskuspölynimureita toimitetaan niin kotitalouksiin kuin julkisiinkin tiloihin Eurooppaan, Venäjälle ja Lähi-itään. Uusia markkina-alueita haetaan jatkuvasti, ja seuraavaksi Allawayn suunnitelmissa on vallata idän markkinat. Vauhdilla kansainvälistyneen yrityksen koti kuitenkin on ja pysyy jatkossakin Keski-Suomessa.


020 7210 600
info@allaway.fi
Ala: Keskuspölynimurivalmistaja
www.allaway.fi
Puhtaan sisäilman edelläkävijä