Satoja tapahtumia, huipputeknologiaa ja muinaismuistoalueita - tätä kaikkea on Jämsä

Jämsän seudulla järjestetään satoja erilaisia tapahtumia, jotka tuovat seudulle toistasataa tuhatta matkailijaa vuosittain. Vahva metsäteollisuus ja ilmailuteollisuuden huippuosaaminen ovat tehneet Jämsää tunnetuksi vuosikymmenet. Kaupungin vesireittien varsilta löytyy myös muinaismuistoalueita, ja Jämsä onkin ollut historiallinen kaupankäynnin solmukohta jo ennen teollistumisen aikoja.

PÄIJÄNTEEN RANNALLA sijaitseva Jämsä on vanhaa hämäläistä asutusaluetta. Vuonna 1866 perustettu Jämsän kunta toimi pitkään keskeisenä kauppalana sijaintinsa ansiosta, ja seutu onkin tunnettu vahvasta käsityöperinteestään, erityisesti huopateollisuudestaan ja huopajalkineistaan.

1980-LUVULTA LÄHTIEN matkailu on noussut kaupungin merkittäväksi elinkeinoksi. Jämsässä Himoksen alue on laajentunut talvisista rinneaktiviteettien tarjoajista yhdeksi Suomen tunnetuimmaksi ympärivuotiseksi matkailukeskukseksi, jonka alueella käy toistasataa tuhatta matkailijaa vuodessa.

JÄMSÄ TUNNETAAN paitsi Himoksesta, luonnostaan ja käsityömaineestaan, myös teollisuudesta. Seudun vahva metsä- ja paperiteollisuus juontaa juurensa 1800-luvulle, ja Gradia Jämsä on valtakunnallisesti merkittävä metsäalan kouluttaja. Lisäksi Jämsässä on vahvaa lentokoneteollisuutta, ja Jämsän Hallissa sijaitsee ilmailualan huippuosaamisen kiteymä.

JÄMSÄN KAUPUNGIN haasteena on väestön siirtyminen kasvukeskuksiin, ja teollisuutta sekä matkailualaa uudistetaan nyt uusien työpaikkojen luomiseksi. Paperi- ja ilmailuteollisuuden oheen onkin muodostunut uutta yritystoimintaa.

​Tällä hetkellä ilmavoimien vanhan varuskunnan alueelle kaavaillaan kansainvälisiä toimijoita houkuttelevaa datapuistoa, jota kaupunki tukee osallistumalla kaavoitukseen sekä infrastruktuurin rakentamiseen.

JÄMSÄSSÄ YHDISTYY moderni ja vanha, luonnonläheinen asuminen, monipuolinen harrastaminen sekä hyvät työ- ja opiskelumahdollisuudet.


020 638 2000
etunimi.sukunimi@jamsa.fi
Perustettu: 1866
www.jamsa.fi
Kasvavien ja kehittyvien
mahdollisuuksien kaupunki