Suussasulavia herkkuja makeannälkään

Paatuneimmankin herkkusuun hymy on herkässä marketin makeishyllyllä, kun kohdalle osuu Pandan suklaalevy tai lakritsipussi. Sympaattisen makeisyrityksen tuotteet ovat tarjonneet herkullisia ratkaisuja makeanhimoon jo vuosikymmenten ajan.

PANDAN MAKEISET on valmistettu Vaajakoskella vuodesta 1920 lähtien. Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK käynnisti toiminnan aluksi marjanjalostuslaitoksen tiloissa, kunnes uusi tehdas valmistui vuonna 1929. Myöhemmin 1920-luvulla karamellien ja marmeladien rinnalle tulivat suklaa ja lakritsi. Sotavuosien jälkeen suklaa ja muut ylellisyystuotteet vapautettiin säännöstelystä, ja vähitellen makeisista tuli arkipäivää. Nykyään Panda vastaa kuluttajien kysyntään yhä uudenlaisilla makuelämyksillä Suomen ja ulkomaan markkinoilla. 1960-luvun alkupuolella alkanut vienti Yhdysvaltoihin on myöhemmin laajentunut muun muassa Pohjoismaihin ja muualle Eurooppaan. Nyt tuotteita myydään yli 25 maassa.

PANDAN TUOTEVALIKOIMASSA on herkkuja jokaiseen makuun. Suklaalevyjä voi nauttia erilaisin täyttein tai ilman täytettä, ja suomalaisten rakastetuimmat konvehdit löytyvät Juhlapöydän konvehtirasiasta.

Suklaalla on myös keskeinen osa Panda-brändin syntymisessä, sillä makeistehtaan graafisen suunnittelijan kynästä vuonna 1952 syntynyt Panda Pop -suklaalevykääreen pandakarhu antoi kasvot koko yritykselle. Laadukkaalla lakritsilla on oma vankkumaton kuluttajakuntansa. Vuodesta 1927 alkaen pehmeä Panda-lakritsi on maistunut niin hyvin, että yritys on nykyään lakritsituotteiden markkinajohtaja Suomessa. Pepe-lakuista ja täytelakusekoituksista on tullut hittituotteita.

VAIKKA PANDAN TEHDAS on aina pitänyt kiinni keskisuomalaisista juuristaan, on se ollut vuodesta 2005 lähtien norjalaisen Orkla Asa -teollisuuskonsernin omistuksessa. Orklan uusin investointi makeistehtaaseen vahvistaa Pandan kilpailukykyä entisestään vuoden 2018 joulusesonkiin mennessä.

SUOMEN TOISEKSI SUURIMPANA makeisvalmistajana Panda pitää pintansa herkkusuiden hemmottelijana omintakeisilla makeisillaan, joita moni tulee varta vasten hakemaan Pandan omasta tehtaanmyymälästä Vaajakoskelta.

020 791 8600

panda.myymala@orkla.fi

Perustettu: 1920

Ala: Makeisteollisuus

www.panda.fi