Takaisin luontoon

​Sisäilman luonnolliseen puhdistamiseen erikoistunut Naava tehostaa teknologian avulla luonnon omia mekanismeja. Tavoitteena on ihmiselle luontaisen elinympäristön luominen sisätiloihin. Keski-Suomen kauniissa maisemissa syntynyt Naava on levittänyt juuristoaan maailmalle muun muassa joukkorahoituksen avulla.

JÄRVIEN JA METSIEN KESKELLÄ kukoistavassa Keski-Suomessa luonto on lähellä ja ilma on ulkona raikasta. Toimistotiloissa tilanne saattaa olla täysin erilainen, eikä tunkkaisessa tai ilmanvaihtokoneen kuivattamassa sisäilmassa työskentely ole aina miellyttävää. Tutkimusten mukaan huono sisäilma jopa heikentää työtehoa.

KASVIT PUHDISTAVAT ilmaa hajottamalla juuristossaan epäpuhtauksia ravinnokseen. Perinteisessä ruukussa huoneen nurkassa multaan upotettuna kasvin ilmanpuhdistusteho ei kuitenkaan ole kovin merkittävä. Kun tarkasti valikoidut kasvit istutetaan mullattomaan kasvualustaan, kierrätetään huoneilmaa alipaineen avulla juuriston läpi ja tehostetaan puhdistusprosessia optimoimalla kasvuolosuhteita, tulokseksi saadaan Naava-älyviherseinä. Naava puhdistaa huoneilmaa tehokkaasti ja ennen kaikkea luonnollisesti.

NAAVA ON HELPOTTANUT HENGITTÄMISTÄ toimistoissa ja julkisissa tiloissa jo vuodesta 2011. Jyväskylän yliopiston luentosalissa kohdanneet Niko Järvinen ja Aki Soudunsaari yhdistivät osaamisensa ja rakensivat epäpuhtauksia vastaan taistelevan älyviherseinän pilottimallin. Eteen osuneiden ongelmien ratkaiseminen yhteistyössä asiakkaiden kanssa vauhditti tuotekehitystä. Tämän päivän Naava on ilmanpuhdistuksen ohella myös tyylikäs sisustuselementti, jonka kasvien katveessa kelpaa oleilla ja työskennellä.

VÄHITELLEN älyviherseinät leviävät myös yksityiskoteihin sekä ympäri maapalloa. Yhdysvalloissa kysyntä on kasvussa ja kompassi osoittaa yhtä lailla myös Aasian suuntaan. Jatkuvasti kasvava tietopohja erilaisten tutkimusten, kenttäkokeiden ja mielipidemittausten muodossa auttaa hälventämään ennakkoluuloja älyviherseinien ja luonnollisen ilmanpuhdistuksen ympäriltä. Sisäilma muuttuu miellyttäväksi Naavan verran kerrallaan.

050 535 6320
Perustettu: 2011
Ala: Terveysteknologia
www.naava.io
Helpompaa hengittämistä,
tehokkaampaa työskentelyä