Tarinankerronnan vaikuttava asiantuntija

Kirjakaaren tarina alkoi alun perin halusta levittää tietoa Suomesta, suomalaisista ja suomalaisuudesta maapallon joka kolkkaan. Kirjakustantamona yli kymmenen vuotta sitten aloittanut yritys on viime aikoina kasvanut voimakkaasti ja keskittää jatkossa toimintaansa yhä tiukemmin yritystarinoiden ympärille. Palvelutarjonta on laajentunut yhteistyökumppaneille entuudestaan tutuista kustannus- ja painopalveluista yhä vahvemmin yritys- ja markkinointiviestinnän moniin muotoihin.

KIRJAKAARI ON USKONUT tarinankerronnan voimaan jo vuosia, ja se toteuttaa tarinoita nyt erityisesti uunituoreen viestintätoimisto Brandian alla. Syksyllä 2017 perustettu Brandia keskittyy keräämään uniikkeja yritystarinoita markkinoinnin ja viestinnän tueksi tutkimalla ja tulkitsemalla asiakasyrityksen historiaa. Brandia kokoaa tarinan muotoon asiakkaidensa menneisyyden, jotta yrityksessä voidaan keskittyä tulevaisuuteen. Kirjakaaren ja Brandian tavoitteena on olla Suomen vaikuttavin yritysviestinnän kumppani ja uskottavin tarinankertoja. Tarinoiden tallentamisen myötä Kirjakaari elää kovaa kasvukautta, joten tavoitteet on asetettu korkealle. Osana kasvu- ja kehitysstrategiaa yrityksen perustaja Kimmo Koistinen luovutti toimitusjohtajan tehtävät kesäkuun 2017 alussa Johanna Holkolle. Henkilöstön, liikevaihdon ja tilausmäärien kasvattamisen lisäksi yritys etsii jatkuvasti myös uusia julkaisukanavia tarinankerronnalle ja tapoja viestiä yritysten historiasta. Tarkoitus ei ole etsiä kilpailijaa suosionsa säilyttävälle perinteiselle kirjalle, vaan ennemminkin mahdollistaa hyvien tarinoiden leviäminen mahdollisimman montaa reittiä entistä laajemmalle yleisölle.

ASIAKASTYÖSSÄ Kirjakaari luottaa tunnetusti henkilökohtaiseen palveluun ja räätälöityihin tuotteisiin. Parhaiten tämä näkyy suunnittelupalavereissa, joissa Kirjakaaren ammattilaisten joukko pohtii yhdessä asiakkaan kanssa uudenlaisia ja luovia lähestymistapoja toteuttaa organisaation tarinoita.

Niinpä sijainti Suomen keskipisteessä, Jyväskylässä, sopii erinomaisesti ympäri Suomea sukkuloivalle Kirjakaarelle. Keski-Suomesta pääsee näppärästi siirtymään niin pääkaupunkiseudulle kuin pohjoiseen, eikä kansainvälinen logistiikka tuota haasteita. Yrityksen toiminta on myös laajentunut voimakkaasti viime aikoina, ja henkilöstöä työskentelee Jyväskylän lisäksi jo Tampereella ja Kuopiossa. Pääkonttori kuitenkin on ja pysyy Jyväskylässä.

KOKO AJAN LAAJENEVAN palveluvalikoimansa ansiosta Kirjakaari ei ole enää perinteinen kirjakustantamo vaan uudenlaisen tarinallisen viestinnän sanansaattaja. Vaikka erilaiset painotuotteet pysyvät merkittävänä osana yrityksen toimintaa jatkossakin, oman toiminnan raja-aitoja rikotaan pelottomasti päivittäin. Uusia menestyspolkuja on löydettävissä jatkuvasti, koska yritys katsoo rohkeasti ja avoimesti tulevaisuuteen. Erityisesti tarinankerronnan mahdollisuuksissa vain mielikuvitus on rajana. Kirjakaaren vuoden 2017 suurimpia saavutuksia ovat olleet Keski-Suomen kauppakamarin kanssa yhteistyössä toteutettu Kasvun maakunta -juhlajulkaisu ja osana valtioneuvoston Suomi 100 -ohjelmaa toimitettu 100 menestyksen vuotta -juhlateos. Suomalaisista menestystarinoista kertovat julkaisut povaavat antoisaa tulevaisuutta myös Kirjakaarelle ja Brandialle.

014 619 126

info@kirjakaari.fi

Perustettu: 2007

Ala: Kirjakustantamo ja viestintätoimisto

www.kirjakaari.fi