Toyotan rallin MM-sarjan auton koti on Puuppolassa

MM-rallia seuraa noin 700 miljoonaa ihmistä kaikkialla maailmassa. Menestyneitä suomalaisia – ja keskisuomalaisia – rallikuljettajia on lukuisia, joten sanonta maailman nopeimmasta kansasta ei ole aivan tuulesta temmattu.

KAIKKIEN AIKOJEN MENESTYNEIN suomalainen rallikuljettaja on Tommi Mäkinen neljällä peräkkäin voitetulla maailmanmestaruudella ja 24 voitetulla MM-rallilla. Kun Mäkinen lopetti uransa vuonna 2003, hän ei jättänyt rallimaailmaa taakseen – päinvastoin. Kuljettajanuransa lopetettuaan Mäkisen Puuppolan tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos. Maanviljelyn lisäksi Puuppolasta käsin johdetaan rallin MM-sarjaa ajavan Toyota Yaris WRC -auton kehitys- ja valmistustyötä. Vuonna 2016 autoa päästiin testaamaan, ja TEAM tuli mukaan rallin MM-sarjaan kaudesta 2017 alkaen. Tallin kaikki kuljettajat ovat suomalaisia, joista kauden aikana loppukesään mennessä parhaiten menestyi Jari-Matti Latvala.

– Jari-Matti on nyt ollut kolmantena MM-sarjassa. Se on huikea tulos, kun ottaa huomioon, että lähdimme tähän kauteen ajatellen sen olevan lähinnä oppivuosi. Suomalaiskuljettajat ovat rallimaailmassa legendaarisia, eikä suotta. Pyrkimyksemme on tehdä parasta mahdollista tulosta, ja tänä vuonna uskon sen onnistuvan tällä tiimillä, Mäkinen kertoo.

MÄKINEN ITSE ajoi käytännössä koko uransa japanilaisilla autoilla, joten yhteistyö juuri Toyotan kanssa tuntui luontevalta vaihtoehdolta. Projektia on sovittu tehtävän ainakin vuoteen 2022 saakka, johon asti nykyiset WRC-säännöt ovat voimassa.

​Mäkinen kertoo, että läheinen yhteistyö Toyotan kanssaan mahdollistaa hyvät tulevaisuudennäkymät. Suomalaiset ja japanilaiset työskentelytavat ovat jossain määrin samanlaisia, ja japanilaisessa kulttuurissa molemminpuolinen luottamus on kunnia-asia.

– Ei pidä unohtaa, kuinka valtavan mittaluokan autonvalmistaja Toyota on. Maailman luotettavimpana pidetyn autonvalmistajan saavuttamat tulokset kiinnostavat koko maailmaa, joten myös tämä on maailmanluokan projekti.


020 722 9750

info@tommimakinenracing.com

Perustettu: 2004

Ala: Moottoriajoneuvojen tukkukauppa

www.toyotagazooracing.com/wrc