Vahva maakuntalehti tukee alueensa menestystä

Erityisesti sanomalehtitalona tunnettu Keskisuomalainen Oyj on kasvanut maakuntalehdestä valtakunnallisesti toimivaksi mediataloksi. Menestyvä konserni haluaa toimia tavallisen ihmisen tukena ja maakunnan hyvinvoinnin edistäjänä.

VAIKKA VIIME VUOSINA mediayhtiöiden pörssikurssit ovat laskeneet niin kansainvälisesti kuin kansallisesti, Keskisuomalainen Oyj on kasvanut tasaisesti ja tuplannut liikevaihtonsa vajaassa kymmenessä vuodessa. Suomen suurimmaksi sanoma- ja kaupunkilehtikustantajaksi noussut konserni toimii nykyään Keski-Suomesta Uudellemaalle ja Etelä-Pohjanmaasta Etelä-Karjalaan.

– Yhtiö on ollut aikoinaan vahvasti Keski-Suomen läänin perustamisessa mukana, mutta liiketoiminta on jo aikaa sitten kasvanut ulos Jyvässeudulta. Omistajat ovat kuitenkin edelleen suurelta osin keskisuomalaisia, Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi kertoo.

KAIKKI ALKOI Heikki Helmisen perustamasta Keski-Suomi-lehdestä vuonna 1871. Nuorsuomalaisen ajattelun pohjalta syntynyt Keskisuomalainen Oyj eroaa kuitenkin monesta muusta lehtimediasta siinä, että se on perustettu liikeyhtiönä ja ollut heti kaupallisesti kannattava. Erityisesti vahva omistajahallitus on vaikuttanut positiivisesti yhtiön menestykseen.

HAASTEITA tuo nykyään digitalisoituminen. Keskisuomalaista luetaan digitaalisen median myötä enemmän nyt kuin 20 vuotta sitten, mutta ilmaiset mediat ovat nakertaneet maksuhalukkuutta.

– Tavoitteenamme on kasvattaa digitaalista liikevaihtoa ja löytää siltä puolelta kannattavaa uutta liiketoimintaa, mahdollisesti myös kansainvälisiltä markkinoilta. Keskustelu median vastuullisuudesta on myös nostanut valmiutta maksaa vastuullisesta, laadukkaasta sisällöstä.

MAAKUNTIEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN on edelleen tiukasti valtakunnallisesti merkittävän viestintäkonsernin DNA:ssa. Kangaskorpi pitää tavallisen kansalaisen äänen esille tuomista yhtenä Keskisuomalaisen tärkeimpänä tehtävänä.

– Eliitti saa aina äänensä kuuluviin, me haluamme olla tavallisen ihmisen tuki ja turva. Medialla pitää olla oikeus kyseenalaistaa. Tämän takia myös taloudellisen riippumattomuuden säilyttäminen on tärkeää.014 622 000
Perustettu: 1917
Ala: Lehti- ja uutispalvelu
www.keskisuomalainen.com
Laadukkaita uutissisältöjä
sekä monikanavaisia
markkinoinnin ja viestinnän
kokonaisratkaisuja lähes 2 000
osaajan voimalla