Viisas investointi on kylpylähotellin menestyksen avain

Vuonna 1974 vanhan lastenkodin paikalle Peurunkajärven rantaan nousi allas- ja liikuntakupoli. Sotaveteraanien voimin rakennetun Peurungan menneisyys on ollut vaiheikas, mutta suurimmat muutokset kylpylähotelli on kokenut 2000-luvulla. Peurunkaan on vuoden 2006 jälkeen investoitu 35 miljoonaa euroa, ja kylpylähotelli on kasvanut elinvoimaiseksi matkailukeskukseksi.

PEURUNGAN PALVELUVALIKOIMA on vuosien saatossa laajentunut niin, että alueelle on muodostunut oikea matkailuyritysten verkosto.

– Peurunka taipuu nykyään moneen. Meiltä löytyy nyt kokonaan uusittu kylpylä, huoneistohotelli, kokoustiloja ja Peurunka Areena, jolla saa järjestettyä isoja konferensseja, konsertteja sekä yritys- ja messutapahtumia, palvelupäällikkö Ella Salmela kertoo. Ikoninen kupoli on saanut väistyä uuden kylpylän tieltä, mutta Euroopan ensimmäinen virtavesiallas virtaa kylpylässä edelleen. Myös Pohjoismaiden korkein vesiliukumäki löytyy Peurungasta.

Kylpylähotellin liikevaihto tulee tasaisesti kuntoutuksesta, matkailusta ja erilaisista tapahtumista. Vuosi 2017 on ollut ennätyksellisen hyvä. Hotellin käyttöaste on 75 % ja vuodessa kertyy noin 140 000 yöpymisvuorokautta. – Strategia on ollut kirkas vuodesta 2007 asti, eikä tähän olla pysähtymässä. Nyt rakennamme muun muassa ainutlaatuista vaativan kuntoutuksen yksikköä yhteistyössä Uudet Tuulet Kuntoutus Oy:n kanssa ja tavoittelemme entistä enemmän myös kansainvälisiä asiakkaita.

KESKISUOMALAISUUS saa Peurungassa näkyä. Palveluita ostetaan läheltä, ja Peurungan puodeissa myydään paikallisten käsitöitä.

Iso veturiyritys säteilee hyvinvointia ympärilleen – monesti puhutaankin Peurungan matkailualueesta.

– Olemme yksi niistä tahoista, jotka yhdessä muiden keskisuomalaisten isojen matkailuyritysten kanssa linjaavat, mitä Keski-Suomen matkailun tulevaisuudessa tehdään, Salmela toteaa. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kylpylän sisäänkäyntiin on tuotu takaisin aiemmin kupolin sisäpuolella komeillut Urho Kekkosen lainaus
Kaikki syyt, jotka estävät meitä säännöllisesti liikkumasta, ovat tekosyitä.

– Peurunka on edelleen alkuperäisen tehtävänsä äärellä – olemme kunnon ja hyvinvoinnin edistäjiä.

020 751 601

peurunka@peurunka.fi

Perustettu: 1974

Ala: Matkailu-, ravintola-, kuntoutus- ja hyvinvointipalvelut

www.peurunka.fi