Yritys, joka keksi pyörän uudelleen

Jyväskyläläisen Sleipner Finland Oy:n kaivoskoneiden siirtojärjestelmä on puhtaasti omintakeinen innovaatio. Nopeasti kasvavan yrityksen laitteita käytetään nykyään niin kalkkikivikaivoksilla Keski-Euroopassa, Australian kuivassa kuumuudessa, Andien vuoristossa kuin Keski-Afrikan tropiikissakin.

VUONNA 2011 PERUSTETUN SLEIPNERIN tarina juontaa juurensa vuoteen 1996, jolloin lastauskoneen kuljettaja Ossi Kortesalmi kaipasi parempaa tapaa siirtää koneita Kemin kromikaivoksella. Teloillaan maksimissaan kaksi kilometriä tunnissa liikkuvan koneen siirtäminen vei arvokasta työaikaa, ja Kortesalmi kehitti ongelman ratkaisuksi uuden siirtojärjestelmän, joka toi renkaat telojen alle.

SIIRTOJÄRJESTELMÄ koostuu kahdesta akseliparista, joiden rampille maatyökoneen telat ajetaan. Järjestelmän avulla vetoautona toimiva kaivosauto pystyy siirtämään koneen 10–15 kilometrin tuntivauhdilla, mikä vähentää siirtoihin käytettyä aikaa 60–80 %. Perinteisiin siirtotapoihin verrattuna Sleipnerin tuotteet ovat tehokkaita ja pelkistetyn suunnittelunsa ansiosta luotettavia. Huolellinen suunnittelu ja patentoidut ratkaisut takaavat myös laitteiden turvallisuuden kaikissa olosuhteissa. Useita patentteja sisältävät laitteet toimivat siellä, missä kaivoskoneetkin. Asiakkaiden kanssa tehdään paljon kehitysyhteistyötä eri olosuhteissa. Yritys ei ole pelkkä laitetoimittaja, vaan toimituksessa otetaan huomioon myös henkilöstö ja ympäristö. Kestävän kehityksen kannalta laitekoulutus ja käyttöönoton avustaminen asiakkaan päässä ovat tärkeitä asioita.

SUOMALAISUUS antaa pohjan yrityksen luotettavuudelle, ja Sleipnerin maine on maailmalla hyvä. Kansainvälinen yritys arvostaa Keski-Suomen kovaa osaamista ja hyviä verkostoja. Sleipnerillä kiitellään erityisesti Jyväskylän pienten yksiköiden huippuosaamista ja oppilaitosyhteistyötä – etuja, joita ei muilta paikkakunnilta löydy. Vaikka kaivosteollisuus on ollut viime vuosina syöksykierteessä, Sleipner on onnistunut kasvamaan. Yrityksen alkuaikoihin verrattuna tarjouskanta on kolminkertaistunut, ja tulevaisuudessa suunnitelmissa on laajentaa edelleen Itä-Aasiaan.0400 497 674

sleipner@sleipner.fi

Perustettu: 2011

Ala: Maa- ja metallitalous

www.sleipner.fi