Tilinpäätös- ja veropäivä

Kauppakamarin veropäivässä saat jälleen tuoreimmat tiedot verotuksen ja kirjanpidon tulevista ja vireillä olevista muutoksista.

Verotuksessa muutoksia on odotettavissa muun muassa tulolähdejakoon ja sijoitusten verokohteluun. Aina ajankohtaisena aiheena päivässä on henkilökuntaetuuksiin liittyvä verotus- ja oikeuskäytäntö. Lisäksi tarkastellaan keskeisimpien korkeimman hallinto-oikeuden päätösten ja keskusverolautakunnan ennakkoratkaisujen vaikutusta verolainsäädännön tulkintaan.

Ajankohtaista kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä -osiossa käydään läpi haasteellisimpia asioita tilinpäätöksen laatijan näkökulmasta. Haasteelliseksi tilinpäätöksen laatiminen voi muodostua esimerkiksi silloin, kun yrityksen taloudellinen tilanne – kannattavuus, maksuvalmius ja vakavaraisuus – on heikentynyt ja yrityksen kykyyn jatkaa toimintaa tulevaisuudessa sisältyy epävarmuustekijöitä. Lisäksi osiossa luodaan katsaus kirjanpitolautakunnan antamiin lausuntoihin ja selvitetään niiden vaikutusta tilinpäätöksen laatimiseen.

12.12.2018 08:30 - 16:00

KoulutuksetTalous

Sokos Hotel Alexandra, Juhlasali
Hannikaisenkatu 35, 40100 Jyväskylä

Ohjelmassa:

Ajankohtaista kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä
Risto Walden, Bilanssi Oy

Uudistuva verolainsäädäntö - Budjettilait ja verouudistukset
Johtaja Ann-Mari Kemell, Keskuskauppakamari / Veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää, Keskuskauppakamari

Uudistuva verolainsäädäntö - Tulolähdejako

• Keskeiset muutokset
  • Kiinteistöliiketoiminta
  • Käytännön vaikutukset
  • Holdingyhtiöt, kiinteistökonsernit, yleishyödylliset yhteisöt

Henkilökuntaedut verotuksessa

Verotuksen viimeaikaista oikeuskäytäntöä

• Yritysjärjestelyt
  • Menojen ja menetysten vähennyskelpoisuus
  • Työpanosperusteinen osinko
  • Sijoitustoiminnan verotus
  • Sukupolvenvaihdoksen verotus

Johtaja Ann-Mari Kemell, Keskuskauppakamari

Kauppakamarin jäsenet 350 €. Muut 450 €. Hintoihin lisätään alv 24 %.

Kouluttajana Tilinpäätös- ja veropäivässä toimii
​​​​​​​Ann-Mari Kemell, johtaja, Keskuskauppakamari