Infoaamu: Liikesalaisuudet ja kilpailukielto työsuhteessa

jmb,mb

Liikesalaisuuksien ennakollinen suojaaminen on keskeinen oikeussuojakeino. Yrityksen liikesalaisuudet voivat olla mitä erilaisempia tietoja, esimerkiksi tuotantopiirustukset, asiakasrekisterit ja myynti- ja hinnoittelutiedot kuin myös kehittyneen teknologian lähdekoodit ja algoritmit. Keskeistä liikesalaisuuden määritelmässä on, että kyse on salaisesta tiedosta, jolla on yritykselle taloudellista arvoa (salassapitointressi) ja sitä suojataan myös tosiasiallisin toimin. Liikesalaisuuslaissa säännellään liikesalaisuuden käsitteestä ja suojasta, minkä lisäksi sääntelyä löytyy mm. rikoslaissa ja työsopimuslaissa.

Infoaamussa käsittelemme millaisen suojan lainsäädäntö takaa liikesalaisuuksille työsuhteen aikana ja sen päättymisen jälkeen ja kuinka liikesalaisuuksiensuojaa voidaan parantaa salassapitosopimuksella.

26.09.2024 09:00 - 10:00

Tule kuuntelemaan peruspakettia työsuhteen liikesalaisuuksiin ja kilpailukieltoon liittyvistä asioista.

 

KoulutuksetMaksuttomat tilaisuudet

Ilmoittaudu

Tapahtumapaikka

Teams-etäyhteydellä

Lisäksi infoaamussa kuulemme tietoiskun kilpailukiellosta työsuhteessa. Kilpailukieltosopimus voidaan tehdä vain työnantajan toimintaan tai työsuhteeseen liittyvästä erityisen painavasta syystä. Työsuhteessa työntekijän liikesalaisuudet voivat muodostaa tällaisen erityisen painavan syyn.

Työsopimuslain muutoksen myötä 1.1.2022 työnantajalle asetettiin rajoitusajalta korvausvelvollisuus työntekijälle. Kilpailukieltosopimus ei sido työntekijää, jos työsuhde on päättynyt työnantajasta johtuvasta syystä. Jos työnantaja irtisanoo työntekijän tuotannollisin ja taloudellisin perustein, kilpailukieltosopimus ei sido. Jos työntekijä irtisanoutuu itse ja kilpailukieltosopimukselle on peruste, työntekijä ei saa työsuhteen päättämisen jälkeisenä rajoitusaikana tehdä kilpailevaa työtä. Kilpailukiellon erityisen painavan syyn arviointi onkin korvausvelvollisuuden myötä yrityksissä korostunut.

Tilaisuuden aikataulu:

8.50 Teams -yhteys avataan. Nappaa aamukahvi mukaan ja tervetuloa linjoille.

9.00 Infoaamu alkaa

​​​10.00 Infoaamu päättyy


Infoaamun asiantuntija:​​​​​​​

​​​​​​Johanna Toiviainen

Asianajaja, varatuomari, HHJ
​​​​​​Asianajotoimisto Toiviainen Oy

Johanna on toiminut parikymmentä vuotta asianajotehtävissä ja hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus liikejuridiikasta. Asianajotoimisto Toiviainen Oy:n painopistealueina ovat liike-elämän riitojen ratkaisu ja talousrikokset, työoikeus ja konkurssi- ja yrityssaneeraukset.


Ilmoittautuminen:

Infoaamu on maksuton.

Ilmoittauduthan ti 24.9. mennessä.
​​​​​​​Lähetämme tilaisuuteen ilmoittautuneille Teams-linkin ilmoittautumisajan päätyttyä.

--


Yhteistyössä: