6 keskisuomalaista yritystä Suomen sadan nopeimman kasvajan listalle

Kauppalehti listasi Suomen 100 nopeiten kasvanutta yritystä. Keski-Suomesta valtakunnalliseen listaukseen ylsivät BioGTS Oy, Juha Alkila Oy, Aidon Oy, Minspe Oy, Hippo Terapiaklinikka Oy ja Soikea Solutions Oy.

Kauppalehden listaamat sata yritystä ovat kasvuyrityksiä, jotka ovat kasvaneet kolmessa vuodessa merkittävään kokoluokkaan. Kauppalehti tuoreimman listauksen 7.6. tiistaina.

Suomen sadan nopeimman kasvajan joukkoon Keski-Suomesta ylsivät jyväskyläläinen BioGTS Oy (39.), Juha Alkila Oy (68.) sekä jyväskyläläiset Aidon Oy (72.), Minspe Oy (81.), Hippo Terapiaklinikka Oy (88.) ja Soikea Solutions Oy (97.).

Keski-Suomen osalta korkeimmalle listauksessa yltänyt, biokaasulaitoksia valmistavan BioGTS:n liikevaihto vuonna 2017 16,8 miljoonaa euroa ja annualisoitu kolmen vuoden kasvu huimat 172,5 prosenttia. Juha Alkila Oy:n liikevaihto oli 5,8 miljoonaa euroa ja kasvu 118,5 prosenttia. Keski-Suomen kovin liikevaihto listauksen mukaan oli energiamittauslaitteita valmistavalla Aidonilla, 90,1 miljoonaa euroa. Annualisoitu kasvu oli 114,9 prosenttia.

Minspe Oy:n, K-Supermarket Lutakon liikevaihto oli 4,3 miljoonaa euroa ja annualisoitu kasvu 107,7 prosenttia. Terveyspalveluita tarjoavan Hippo Terapiaklinikan liikevaihto oli 3,1 prosenttia ja annualisoitu kasvu 104,1 prosenttia. Ohjelmistoalalla toimivan Soikea Solutions Oy:n liikevaihto ylsi 5,6 miljoonaan euroon ja annualisoitu kasvu 95,3 prosenttiin.

Kasvajat-listauksen tiedot perustuvat tilinpäätöstietoihin ja Kauppalehden toimituksen tiedusteluihin. Listalle pääsyn kriteereinä ovat, että yritys on toiminut vähintään neljä vuotta, tuorein tilikausi on päättynyt kesäkuussa 2017 tai sen jälkeen, viimeisen tilikauden vaihto ylittää 1,7 miljoonaa euroa ja on kasvanut edeltävästä vuodesta ja viimeisen tilikauden liikevaihto on vähintään kaksinkertainen verrattuna kolmen vuoden takaiseen tilikauteen.

Kauppalehti on tehnyt Kasvajat-listaa vuodesta 2010.

Lue lisää tiistain Kauppalehdestä


Näkyvyys ja tiedottaminen

Näkyvyyttä Keski-Suomen kauppakamarin kanavissa - yrityksesi tarina tähän? Ota yhteyttä viivi.sakkara@kskauppakamari.fi tai p. 050 439 6170


Keski-Suomen kauppakamarin jäseneksi - verkostossa viisaus vahvistuu

Kauppakamarin kannattelevana voimana on jäsenyrityksistä muodostuva verkosto, joka katsoo rohkeasti tulevaisuuteen sekä tuo käytäntöön uusia ja rohkeita toimintatapoja. Tarjoamme jäsenillemme muun muassa vaikuttamis- ja verkostoitumismahdollisuuksia, maksutonta neuvontapalvelua, apua ja tukea kansainvälistymiseen sekä koulutusta osaamisen kehittämiseksi. Tuomme yritysten näkemykset esiin julkisuudessa ja pidämme huolen siitä, että yrityksillä on parhaat edellytykset kasvaa ja menestyä. Liitä yrityksesi mukaan Keski-Suomen kehittämisen vaikuttavaan verkostoon ja hyödy jäseneduista!

Jäsenyys on merkki luotettavuudesta - lue lisää ja liity jäseneksi