Hippos2020 Challenge hakee uusia, luovia kaupallisia ideoita

Hippos2020 Challenge on Hippoksen alueen kaupallisen toiminnan kehittämiseen liittyvä haastekampanja, joka kutsuu yritykset, startupit, opiskelijat ja yrittäjyydestä kiinnostuneet ratkaisemaan valmiiksi määritettyjä haasteita.

Parhaat ideat saavat 1500 – 3000 euron edestä kokeilurahoitusta idean toimivuuden testaamiseksi yhdessä oikeiden asiakkaiden ja käyttäjien kanssa Hippoksen aluetta hyödyntämällä.

Osallistumalla pääset ensimmäisten joukossa osaksi Suomen merkittävimmän liikunta- ja hyvinvointikeskittymän tarinaa. Saat sparrausta, yhteyksiä ja rahallista tukea ideasi kaupallistamiseen. Hae mukaan 16.3. mennessä!

Hippos2020 Challenge etenee näin

1. Jätä ratkaisuesityksesi yhteen tai useampaan alla olevaan haasteeseen tästä 16.3.2018 mennessä.

2. Arvioimme kaikki ideat. Raati valitsee rahoitettavat kokeilut 5.4.2018. Jatkoon päässeet esitykset saavat 1500-3000 € kokeilurahoitusta.

3. Kokeilut tulee olla valmiina 31.5.2018 mennessä. Jatkoon päässeet esitykset saavat sparrausta sekä niille järjestetään yhteinen lopputapahtuma Hippoksella, jossa on mahdollisuus tavata rahoittajia, startupeja, yrityksiä sekä alueen kehittäjiä.

Ratkaistavat haasteet

Kolme haastetta on tarkoitettu ideoinnin avuksi. Hakijoiden tehtävä on sanoittaa ne tarkemmin ja löytää niiden taustalta mielenkiintoinen mahdollisuus. Sinun ideasi voi liittyä yhteen tai useampaan haasteeseen.

Hippos2020 Challenge tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden testata idean toimivuutta tai auttaa kaupallistamaan pidemmälle ehtinyt ratkaisu. Pääset käyttämään apuna Hippoksen liikunta- ja hyvinvointialan keskittymän osaamista sekä palveluita.

Riippumatta siitä onko sinulla yritys tai vain hyvä kaupallista potentiaalia oleva idea – tervetuloa mukaan!

Miten keräisit ja hyödyntäisit kaupallisesti Hippoksen alueella syntyvää liikuntadataa?

Hippoksen alueella tapahtuu paljon. Esimerkiksi liikuntasuoritukset, palveluiden käyttäjät, tapahtumien osallistujat yms. ovat potentiaalisia tiedon lähteitä

  • Millaisia uusia IoT / big data -ratkaisuja voisi soveltaa Hippoksen alueella?


Miten hyödyntäisit Hippoksen alueen palvelut ja tilat?

Hippoksen alueella toimii useita liikunta- ja hyvinvointialan tutkimus- ja koulutusorganisaatioita. Lisäksi alueella on monipuolinen liikuntainfra.

  • Miten hyödyntäisit kaupallisesti olemassa olevat palvelut ja tilat? Mitä palveluita tai tuotteita keksisit Hippoksen liikuntainfran käyttötason nostamiseen?
  • Mitkä palveluita tai tuotteita pitäisi kehittää jatkossa uudessa Hippos2020-kokonaisuudessa?


Hippoksen alueen käyntikerrat kasvavat 1,6 miljoonasta 5 miljoonaan. Miten kävijöitä tulisi palvella?

Hippoksen alueella on vuosittain noin 1,6 miljoonaa käyntikertaa. Tavoitteena on nostaa uusien investointien myötä käyntikerrat noin 5 miljoonaan.

  • Mitä tarjoaisit esim. kansainvälisille huippu-urheilijoille tai vaikka aktiivisille seuran valmentajille?
  • Miten muuttaisit passiviikävijät asiakkaiksi (lisäpalvelut esimerkiksi Hippokselle lapsia harrastuksiin tuoville vanhemmille tai urheilutapahtumien katsojille)?


Lisätietoja:

Pekka Jääskö
pekka.jaasko@businessarena.fi
+358 40 566 7856

Mikko Korpela
mikko.korpela@businessarena.fi
+358 400 499 242
Kommentit