Jykes Kiinteistöt on muuttanut nimensä Jykiaksi

Jykes Kiinteistöjen nimenmuutos on jatkumoa yhtiön käynnissä olevalle muutosprosessille. Yhtiön omistajat, Jyväskylän kaupunki sekä Muuramen ja Laukaan kunnat, asettivat yli vuosi sitten yhtiön uudistamiselle tavoitteet. Uusi strategia luotiin ja otettiin käyttöön alkuvuodesta 2017. Yhtiöstä muodostuu joustava kiinteistökehittäjä, jonka erikoisosaamista on alue- ja kiinteistökehittäminen yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa.

Uusia hankkeita alueen elinvoimaisuuden lisäämiseksi

Yhtiön tavoitteena on saada Jyväskylän seudulle uusia yrityksiä ja palvella alueen kasvavia yrityksiä. Yhteistyö Jykian kanssa antaa yritykselle mahdollisuuden keskittyä oman liiketoiminnan kehittämiseen.
”Meillä on erinomaiset yhteistyökumppanit ja laaja verkosto, jota käytämme apuna toteuttaessamme Jyväskylän seudun yritysten toimitilatarpeita”, kertoo Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

”Yrittäjä saa kauttamme tarvittaessa kaiken hankkeen toteuttamiseen tarvittavan: rakentamispaikan, rahoituksen, konseptikehityksen, rakennuttamisen ja erilaiset omistusvaihtoehdot”, jatkaa Takanen.

Eteläportti – kehittämisalue ympäristö- ja energiayrityksille

Ysitien varrella, 8 kilometriä Jyväskylän keskustasta sijaitsee Eteläportin teollisuusympäristö.
”Jykian tavoitteena on luoda alueelle oma ympäristöteknologian ekosysteemi. Yritykset sekä luovat kilpailua että synergiaetuja toisilleen”, suunnittelee Takanen. Alueelle on mahdollista rakentaa usean toimijan kiinteistöjä teollisuuspuistomallilla sekä tilaa vaativaa yritystoimintaa.

Ensimmäinen maamerkki Eteläportin alueella on tuuliturbiini- ja teollisuusvaihteita valmistavan Moventaksen tuuliturbiinitehdas. Tällä hetkellä Moventaksen tuotantotiloja laajennetaan ja Jykia on hankkeen investoija ja toteuttaja.

”Jykian vahvuus on juuri tällaisissa vaativissa hankkeissa, joissa vaaditaan laajaa osaamista ja toimivaa yhteistyöverkostoa sekä nopeaa reagointikykyä. Laajennuksen suunnittelu alkoi alkuvuodesta ja rakennustyöt käynnistettiin kesäkuun alussa”, sanoo Takanen.

”Tämä kertoo Jykian ketteryydestä isoissakin hankkeissa. Nyt puhutaan noin 4000 neliön laajennuksesta, joka on meille 9 miljoonan investointi”, jatkaa Takanen.

Asiantuntijaorganisaatio tekee yhteistyötä

Jykiassa työskentelee kahdeksan kiinteistöalan ammattilaista.

”Meillä on vahva asiantuntijaorganisaatio, jolla on kokemusta erilaisten rakennusprojektien johtamisesta, konseptikehittämisestä sekä toimitilavuokrauksesta. Yhteistyö omistajakuntien elinkeinoyksikköjen kanssa on ensiarvoisen tärkeää. Olemme mukana työpaikka-alueiden kehittämisessä ja voimme näin vaikuttaa yritysten tarpeiden mukaisten alueiden syntymiseen. Kaupunkiseudut kilpailevat parhaista yrityksistä ja siksi on erityisen tärkeää yhdistää voimavarat, jotta pärjäämme kilpailussa. Nimenmuutos ja uusi graafinen ilme kuvastavat paremmin tavoitettamme olla innovatiivinen kumppani alueen toimijoille”, summaa Takanen.