Jyväskylän ensimmäinen biokaasutankkausasema avattiin Mustankorkealle

​Mustankorkea Oy:n ja samalla Jyväskylän ensimmäinen biokaasun tankkausasema avattiin torstaina 17.8.2017 henkilöautoilijoiden käyttöön. Paikallista polttoainetta kävi avajaispäivän aikana tankkaamassa yli 60 autoilijaa.

Mustankorkean biokaasun tankkausasema vihittiin kaikkien henkilö- sekä paketti- ja kuorma-autoilijoiden käyttöön juhlavin menoin torstaina. Avajaisten kunniaksi Mustankorkea tarjosi ilmaisen tankkauksen kaikille henkilöautoille. Paikalla kävikin jopa parisataa ihmistä ja paikallista biokaasua tankkasi yli 60 autoa.

Jyvässeudulla on tällä hetkellä noin 100 biokaasulla käyvää henkilöautoa. Kaasuautoilijat ovat jo pitkään odottaneet uusia tankkausasemia Jyväskylän seudulle. Tänä syksynä polttoainetarjonta paraneekin huomattavasti, kun myös valtakunnallinen Gasum avaa oman pisteensä. Syyskuussa Keski-Suomessa on siis jo neljä tankkausasemaa.

”Kiinnostusta biokaasuautoiluun on, ja uskon, että määrä lisääntyy kymmenillä biokaasuautoilla vuosittain. Kysyntä alkaa kasvamaan, kun tarjontaa on riittävästi”, uskoo Mustankorkean toimitusjohtaja Esko Martikainen.

Tankkausverkosto tiivistyy lähitulevaisuudessa entisestään: Mustankorkea käy parhaillaan neuvotteluja toisen tankkausaseman paikasta.

”Sopimuksen viilaus on loppusuoralla ja tiedotamme asiasta pian. Tulevan tankkauspisteen sijainti on meille ja autoilijoille erinomainen”, Martikainen kertoo.

Mustankorkean ensimmäinen biokaasun tankkausasema sijaitsee jätekeskuksen vieressä Ronsuntaipaleentiellä. Tankkausasema on ns. kylmäasema, eli polttoainetta saa joka päivä vuorokauden ympäri. Tankkauksen voi maksaa kaikilla tavallisilla pankki- ja luottokorteilla.

Mustankorkean tänä kesänä valmistunut biokaasulaitos varmistaa, että lähiseudun biojätteet, lannat ja jätevedenpuhdistamon lietteet pystytään jatkossakin käsittelemään ja kierrättämään paikallisesti. Biokaasu jalostetaan biometaaniksi, joka soveltuu polttoaineeksi kaikkiin kaasuautoihin.

Biokaasulaitos on Mustankorkean historian suurin investointi, joka on suuruudeltaan noin kahdeksan miljoonaa euroa. Biokaasulaitoksen toimitti jyväskyläläinen biokaasu- ja biodiesellaitoksia valmistava BioGTS Oy.

Lisää biokaasusta ja tankkauksesta: https://mustankorkea.fi/tuotteet/biokaasu/