Kanadan uudet maahantulovaatimukset 15.3.2016 alkaen

​Uusi maahantuloasiakirja, Electronic Travel Authorization (eTA), vaaditaan 15.3.2016 alkaen matkustajilta, jotka voivat matkustaa viisumivapaasti lentoteitse Kanadaan tai Kanadan kautta. Poikkeuksena määräyksestä tätä asiakirjaa eivät tarvitse jatkossakaan Yhdysvaltain kansalaiset ja matkustajat, joilla on voimassaoleva viisumi Kanadaan.

Maahantulovaatimukset muiden matkustusmuotojen kuin lentomatkustuksen osalta pysyvät ennallaan.

Niitä Kanadaan matkustavia, joita uusi määräys koskee, kehotetaan hakemaan eTA-lupaa internetissä ennen 15.3.2016, josta alkaen lupa on pakollinen, kun matkustaa Kanadaan suuntautuvilla lennoilla.

Mikä on eTA?
eTA on uusi maahantuloasiakirjavaatimus matkustajille, jotka voivat matkustaa viisumivapaasti lentoteitse Kanadaan tai sen kautta. Sen avulla Kanadan viranomaiset voivat tarkistaa matkustajien tiedot jo ennen heidän maahan saapumistaan. eTA on sähköisesti linkitetty matkustajan passiin ja se on voimassa viisi vuotta tai siihen asti, kunnes matkustajan passi menee pois voimasta, sen mukaan, kumpi näistä tapahtuu aiemmin.

Kuka tarvitsee eTA:n?
Tästä listasta voit tarkistaa, tarvitsetko viisumin vai eTA:n. Jos ei yleensä tarvitse Kanadan matkoille viisumia, tarvitset nyt eTA:n. Poikkeuksena ovat Yhdysvaltain kansalaiset ja ne matkustajat, joilla on voimassaoleva Kanadan viisumi. Myös niiltä, jotka eivät tarvitse eTA:ta, tarkistetaan maahan tullessa asianmukainen henkilöllisyystodistus ja muut matka-asiakirjat.

Lista usein kysytyistä kysymyksistä ja vastauksista niihin löytyy täältä.