Kasvu Openiin toiseksi eniten hakijoita Keski-Suomesta

Kasvu Openiin osallistuu tänä vuonna ennätysmäärä yrityksiä, kun 839 yritystä haki mukaan 1295 kasvusuunnitelmalla. Eniten hakemuksia tuli Uudeltamaalta, Keski-Suomesta ja Pirkanmaalta. Kasvuhalua Keski-Suomesta siis löytyy.

Suomen suurimpaan yritysten kasvun sparrauskilpailuun Kasvu Openiin haki yhteensä 839 yritystä. Kasvusuunnitelmia saatiin yhteensä 1295. Eniten hakemuksia tuli Uudeltamaalta (232), Keski-Suomesta (73) ja Pirkanmaalta (71). Hakijoita oli 122 enemmän kuin viime vuonna.

“Aktiivisuus Keski-Suomessa suhteessa talousalueen kokoon pohjautuu työhön, mitä Kasvu Open on synnyinseudullaan tehnyt jo seitsemän vuoden ajan”, kommentoi Kasvu Open Oy:n toimitusjohtaja Uljas Valkeinen.

Eniten hakijoissa on ICT- ja ohjelmointialan yrityksiä ja yrityksiä, jotka tarjoavat digitaalisia ratkaisuja monipuolisesti eri toimialoille, esimerkiksi energia-alalle, liikenteeseen, matkailuun tai sosiaali- ja terveysalalle. Lähes yhtä paljon tuli hakemuksia eri teollisuusalojen yrityksiltä. Teollisuuskategoriassa korostuivat erityisesti elintarvike- ja metalliteollisuuden yritykset, mutta yrityksiä oli myös puunjalostuksen, elektronisen teollisuuden sekä tekstiiliteollisuuden aloilta. Elintarvikealan yritysten määrää selittää se, että alan yrityksille järjestettiin ensimmäistä kertaa oma Kasvupolku, minkä lisäksi alan yrityksiä hakeutui myös Maaseudun Kasvupolulle. Myös terveys-, sosiaali- ja hyvinvointialan yrityksiltä tuli runsaasti hakemuksia Kasvu Openiin.

Kasvu Open on pitkäjänteinen sparrausprosessi, joka auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2017 yli neljäsataa yritystä on saanut maksutonta sparrausta eri alojen asiantuntijoilta ympäri Suomen. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin 25.-26.10.2017 Jyväskylän Paviljongissa, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.