Kauppakamareiden jäsenmäärä nousi ennätyslukemiin

Kauppakamareiden jäsenmäärä on ylittänyt 20 000 rajapyykin. Kauppakamarit edustavat yli 50 prosenttia suomalaisten yritysten liikevaihdosta ja yli 40 prosenttia työntekijöistä. Jäsenistössä on mukana kattavasti kaikenkokoisia yrityksiä kaikilta toimialoilta ympäri Suomen

“Ennätyksellinen jäsenmäärä kertoo, että yhdessä tekemisen meininki ei ole kadonnut mihinkään Suomesta. Kyllä yritykset nostavat Suomen, kun annamme niille siihen mahdollisuuden”, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä toteaa.

Suomessa toimii 19 paikallista kauppakamaria, jotka tarjoavat palveluita jäsenilleen ja toimivat yritysten äänenä omalla alueellaan. Kauppakamarien yhteistä toimintaa koordinoi Keskuskauppakamari, joka edistää elinkeinoelämän tavoitteita valtakunnallisella tasolla.

Kaikkein voimakkaimmin jäsenmäärä on kasvanut Etelä-Savon, Oulun, Etelä-Pohjanmaan ja Tampereen kauppakamareissa. Kauppakamarien jäseninä on pääsääntöisesti yrityksiä, mutta mukana on myös järjestöjä ja kuntia. Täältä voit nähdä kaikki Keski-Suomen kauppakamarin jäsenyritykset.

Kauppakamaritoiminnalla on Suomessa pitkät perinteet. Ensimmäiset kauppakamarit perustettiin Suomen itsenäisyyden kynnyksellä vuonna 1917. “On mahtavaa juhlia kauppakamareiden 100-vuotista taivalta näin suuren jäsenistön kanssa”, sanoo Penttilä.

Jäsenet ovat kyselyiden mukaan tyytyväisiä kauppakamarilta saamiinsa palveluihin. Erityisesti tärkeänä pidetään asiantuntijapalveluita, edunvalvontaa sekä mahdollisuutta vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin.

“Jäsentemme antama suositteluindeksi on aina ollut erityisen korkea. Se, että jäsenemme haluavat suositella meitä eteenpäin, on tietenkin yksi menestyksemme kulmakivistä”, Penttilä sanoo.

Kauppakamarien palvelutarjontaan kuuluu mm. koulutusta, julkaisuja ja verkostoitumista. Kauppakamarit myöntävät myös ulkomaankaupan asiakirjoja, mm. ATA Carnet -tulliasiakirjoja.Lisätietoja:
Risto E. J. Penttilä
Toimitusjohtaja
Keskuskauppakamari