Keski-Suomeen 8 uutta laillistettua välittäjää kiinteistöalalle

Keskuskauppakamarin välittäjäkokeista saatiin Keski-Suomeen tämän kevään koekierroksella 6 uutta laillistettua kiinteistönvälittäjää (LKV) ja 2 laillistettua vuokrahuoneistonvälittäjää (LVV). Koko Suomeen saatiin 191 LKV- ja LVV-tutkinnon suorittanutta.

LKV-kokeeseen osallistui tällä kertaa yhteensä 501 kokelasta, joista 173 suoritti kokeen hyväksytysti. LVV-kokeeseen osallistui puolestaan 43 kokelasta, joista 18 suoritti kokeen hyväksytysti.

Keski-Suomesta tutkinnon läpäisi kahdeksan henkilöä, joista 6 sai LKV-pätevyyden ja 2 LVV-pätevyyden. LKV-tutkinnon suorittaneet olivat Terhi Enberg, Jyväskylä, Tamar Hamo, Jyväskylä, Nina Huovinen, Jyväskylä, Emilia Jalomäki, Saarijärvi, Juha Suutari, Muurame ja Petri Vainio-Pekka, Kinkomaa. LVV-tutkinnon läpäisseet olivat Anni Aro-Seppä, Jyväskylä ja Aarne Urvas, Jyväskylä.

Kokeiden vaativuus näkyi läpipääsyprosenteissa. LKV-kokeen hyväksymisprosentti oli melko lähellä pitkän aikavälin keskiarvoa (38 prosenttia), kun kokeessa hyväksyttyjä oli tänä vuonna 34,5 prosenttia hakijoista. LVV-kokeen hyväksymisprosentti jäi tänä vuonna selvästi pitkän aikavälin keskiarvon alapuolelle. Pitkän aikavälin hyväksymisprosentti on 71 prosenttia, kun tänä vuonna yllettiin 42 prosenttiin.

”Koe tuntui haastavalta, vaikka olin valmistautunut siihen hyvin. Olen nuori, joten uskon, että tutkinto lisää luottoa asiakkailta. Tutkinto osoittaa, että on todistetusti ammattitaitoa”, sanoo LKV-tutkinnon hyväksytysti suorittanut Terhi Enberg Kiinteistönvälitys Enberg Oy LKV:sta.

Kiinteistönvälitys Enberg Oy LKV:n välittäjistä kahdeksasta viidellä on nyt LKV-pätevyys. Vuonna 2016 voimaan astunut laki edellyttää LKV- tai LVV-pätevyyttä vähintään puolelta välitysliikkeen välittäjistä. Ennen pätevyys vaadittiin vain liikkeen vastaavalta hoitajalta.

Nykyinen laki on osaltaan edesauttanut sitä, että välitysliikkeet kiinnittävät aikaisempaa enemmän huomiota työntekijöidensä koulutukseen ja osaamiseen. Ammattipätevyys osoittaa, että välittäjä tuntee alan keskeisen lainsäädännön ja hyvän välitystavan. LKV- tai LVV-pätevyys on välittäjän näkökulmasta valtti myös rekrytoinneissa.

Lisätietoja:
Hyväksyttyjen nimet