Keski-Suomeen kolme Visit Finland -kärkituotepalkintoa

Keski-Suomessa matkailun tuotteistuksessa on panostettu viimeisen vuoden aikana erityisesti kansainvälisille asiakkaille suunnattuihin tuotteisiin. Visit Finlandin My Stay -tuoteportaalissa oli vuoden 2016 alussa vain muutamia keskisuomalaisten yritysten tuotteita, ja tällä hetkellä sieltä löytyy yli 80 tuotetta Keski-Suomesta. Osa näistä tuotteista osallistui myös Visit Finlandin kärkituote-kilpailuun, jonka palkinnot jaettiin Matka 2018 -messuilla.

Kuvassa voittajayritysten edustajat Mirva Korhonen Varjolasta, Hannele Levävaara Nukulasta ja MArja Hakkarainen Pikku Peurasta sekä Visit Finlandin Paavo Virkkunen.

Visit Finland haluaa nostaa kilpailun kautta esiin Suomen kiinnostavimpia matkailutuotteita. Kilpailussa valittiin 15 suomalaista Visit Finland -kärkituotetta ja yksi kestävän kehityksen kärkiyritys 155 osallistuneen yrityksen joukosta. Vuoden 2017 kilpailussa haluttiin löytää erityisesti uusia vetovoimaisia kesämatkailutuotteita sekä tuotteita, joilla Suomen matkailusesonkia saa pidennettyä.

Keskisuomalaiset yritykset menestyivät kilpailussa loistavasti. Finpron Visit Finlandin FinRelax-kasvuohjelma valitsi kaikkiaan 25 hyvinvoinnin kärkituotetta, joista peräti 3 palkittua oli Keski-Suomesta. FinRelax -kilpailussa palkitut keskisuomalaiset yritykset ja tuotteet ovat Varjolan tila: Voimala Reload, Nukula Oy: Warm up the Sauna like a Finn sekä Riistaravintola Pikku Peura: Wilderness Get Away: Forest Bathing and Wild Food.

Varjola Tilan Voimala Reload on paketti, joka tarjoaa vierailleen hyvinvointia luonnonkauniin Kuusaankosken rannalla. Majoitus on Villa Voimalassa, joka on Varjolan tilalla omassa rauhassa, mutta silti palveluiden lähellä. Tämä kolmepäiväinen ympäri vuoden voimassa oleva paketti sisältää hyvää ruokaa, saunomista, luontokokemuksia ja rentoutumista.

Nukulan paketissa opitaan lämmittämään saunaa kuten suomalainen. Lämmityksen lisäksi vieraat pääsevät myös kantamaan veden saunaan, tekemään vihdan ja tietysti saunomaan. Paketti on voimassa kesäkaudella ja sisältää yhden yön majoituksen ruokailuineen. Nukula sijaitsee upealla paikalla Päijänteen rannalla, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä.

Riistaravintola Pikku Peuran tuote Wilderness Get Awayn on ollut valmiina ideatasolla jo vuosia. Yhteistyö neljän yrittäjän; Riistaravintola Pikku Peura, majoitusyrittäjä Jenni Numminen Karkausmäen Kammari, hyvinvointivalmentaja Minna Helminen ja joogaohjaaja Päivi Hakkarainen, kanssa poiki tämän upean tuotteen. Metsäjooga ja metsäkylpy tapahtuvat Peuran Polun retkeilyreitin maastossa Valkeisjärven ympäristössä. Valkeisjärvi on oikeastaan lähde, joka pulppuaa ainakin 17 eri kohdasta, ja se sijaitsee noin 30 metriä korkeammalla kuin muut lähialueet eli siihen ei laske mikään muu vesistö. Pohja on valkoista hiekkaa ja vesi juotavaa sekä kristallinkirkasta. Järven ympäri kulkevan reitin pituus on 5,6 kilometriä. Reitin varrella voi levätä Pökkelöniemen laavulla, katsella Suomenselän kangasmetsämaisemaa tyypillisimmillään, kulkea suon läpi 2017 uusittuja pitkospuita myöten ja hyvällä onnella kohdata myös metsäpeuroja.

Vuonna 2017 palkittiin myös 4 kärkituotetta ja vuonna 2016 kaksi kärkituotetta Keski-Suomesta. Kilpailussa kärkituotteiksi valitut tulevat saamaan merkittävästi kansainvälistä näkyvyyttä Visit Finland kampanjoissa ja toimenpiteissä.

Keski-Suomi näkyy Matka 2018 -messuilla

Matka2018 -messuilla nähdään uudenlaista yhteistyötä ylimaakunnallisen Western Lakeland -matkailukokonaisuuden alla. Läntisen Järvi-Suomen yhteisosastolla mukana ovat Päijät-Häme, Pirkanmaa ja Keski-Suomi. Messuosastolla esittäytyvät toimijoineen Järvi-Suomen markkinointibrändeistä Visit Lahti ja Visit Päijänne, Visit Tampere ja Visit Jyväskylä sekä Visit Central Finland. Osastolla on kaiken kaikkiaan 40 yrittäjää ja toimijaa läntisestä Järvi-Suomesta. Keski-Suomen matkailutoimijat investoivat alueelle sekä kehittävät edelleen Saunamaakunnan saunatuotteita kansainvälisten matkailijoiden vetonaulaksi.
Keski-Suomen ja Visit Jyväskylän osastolta löytyvät seuraavat yritykset: Himos Lomat, Visit Himos & Jämsä, Kylpylähotelli Peurunka, Varjolan tila, Houseboat, Lomakeskus Revontuli, Satamakapteeni Korpilahti, Rhea Ship Lines ja Päijänne-Risteilyt Hildén.

Keski-Suomen kansainvälinen matkailu jatkuu Lakeland-hankkeena

Kaksivuotinen Stopover Keski-Suomi matkailuhanke päättyi joulukuussa 2017. Hankkeen aikana Keski-Suomessa vieraili 11 matkanjärjestäjäryhmää (noin 50 henkilöä) sekä 10 media/bloggariryhmää Keski-Euroopasta ja Aasiasta. Myyntimatkoilla käytiin 9 maassa ja matkanjärjestäjäkontakteja näistä kertyi yli 400 kpl. Aktiviinen matkanjärjestä-jätyö on poikinut myös hankkeessa mukana olleille yrityksille useita sopimuksia ja Keski-Suomi on vuonna 2018 esillä muutaman sveitsiläisten, saksalaisten, japanilaisten ja taiwanilaisten matkanjärjestäjän ohjelmissa.
Kansainvälinen matkailutyö jatkuu Lakeland-hankkeen myötä, joka toteutetaan yhteistyössä Visit Finlandin, Lahti Regionin, Visit Tampereen ja Hämeen kanssa. Kohdemaina ovat saksankielinen Eurooppa ja Japani. Hankkeessa on tällä hetkellä mukana 30 yritystä, 6 kuntaa sekä JAMK. Yhteistyöosasto Matka 2018 -messuilla on alku yhteistyölle.

Keski-Suomessa panostetaan matkailuun

Keskisuomalaiset yritykset panostavat matkailuun. Peurunka avaa helmikuussa 2018 uudistetun kylpylän, jossa vauhtia antavat entisen 130 m pitkän liukumäen lisäksi uusi 40 m pitkä vesiliukumäki. Myös aikuisten hemmotteluhetkiin on tulossa lisää vaihtoehtoja, kun suihkumaailman tilalle rakentuu uudenlainen porepenkki, jossa poreet hemmottelevat kiireen pois. Helmikuussa Kylpylähotelli Peurunka avaa myös uusia kokoustiloja. Tiloja on kaikkiaan kuusi ja kooltaan ne sopivat 4-20 henkilön tapahtumiin.

Jämsän Himoksella tuleva kesä on yhtä juhlaa, kun Himos Juhannus –festivaalit täyttävät 20 vuotta ja Iskelmä-festivaalit 10 vuotta. Näiden 30 000 – 44 000 katsojaa keräävien festivaalien lisäksi Suomen parhaana tapahtumakeskuksena palkitussa Himos Parkissa järjestetään myös Jysäri ja FinnHits festivaalit. Himoksen ja Jämsän runsasta tapahtumatarjontaa täydentävät HimosTrail polkujuoksutapahtumat, rallitapahtumat, FinnMETKO-messut sekä sadat pienemmät tapahtumat ympäri vuoden.

Revontulen alueelle, Iso-Virmasjärven rannalle on tulossa iglumallisia ”All Sky Aurora Cabin” -nimisiä mökkejä maaliskuun 2018 lopulla. Mökeistä yksi neljänhengen ja kaksi kahdenhengen majoitustiloja. Mökit ovat tehdasvalmisteisia, ja ne siirretään Revontuleen valmiina. Uusien iglumökkien lisäksi Revontulen saunamaailma saa uuden suolakiukaan ja toisen telttasaunan.

Laadukkaista hotelli- ja ravintolapalveluistaan tunnettu Yöpuu Yhtiö Oy avasi lokakuussa 2017 hotelli Verson upeat kokous- ja juhlatilat entisen Jyväshovin tanssiravintolan tiloihin. Kerkkä-nimen saaneessa juhlatilassa on täysin uusittu ja moderni kokoustekniikka, ja tila on jaettavissa kolmeen erilliseen kokoustilaan äänieristetyin siirtoseinin. Kerkkää lähemmäksi et Jyväskylän ydinkeskustassa pääse – kokoustilan ikkunat suuntautuvat Jyväskylän kävelykadulle! Kokoustiloissa on helppo järjestää niin pienet ja intiimit tilaisuudet kuin suuret ja näyttävät juhlatkin.

Pöllöwaarin uuden keittiömestarin Sami Sorvojan toimesta Pöllöwaarin menutarjonta on uudistettu vuodelle 2018. Edelleenkiin Pöllöwaarin keittiö luottaa puhtaisiin, sesonginmukaisiin raaka-aineisiin ja kokeilee innovatiivisesti uusia valmistumenetelmiä ja raaka-aineita. Yllätyksellisen viikoittain vaihtuvan kuuden ruokalajin maistelumenun - Pöllöwaarin nimikkomenun - lisäksi tarjolla on muutaman viikoin välein vaihtuva neljän ruokalajin kauden menu, kotimaisia raaka-aineita kunnioittava Suomi-menu ja uusimpana tulokkaana Vihreä- menu.

Lisätietoja:

Päivi Heikkala
projektipäällikkö
Visit Central Finland
tel. +358-50-3048467
email. paivi.heikkala@visitcentralfinland.com
www.saunaregion.com
www.visitcentralfinland.com
#saunaregion, #visitcentralfinland, @centralfinland