Keski-Suomeen neljä hyvinvointimatkailun FinRelax-palkintoa

Finpron Visit Finlandin Finrelax-kasvuohjelma valitsi 25 hyvinvoinnin kärkituotetta ja Culture Finland -ohjelma 20 uutta suomalaisen kulttuurin kärkituotetta yli 200 tuotekehityskilpailuun osallistuneen joukosta. Keski-Suomesta palkinnon saivat Lomakeskus Revontuli, Kylpylähotelli Peurunka, Houseboat ja Lakomäen Metsäkartano. Palkittujen yritysten palveluissa yhdistyvät luontoelämykset, ruoka ja hyvinvointihoidot sekä suomalainen saunakulttuuri. Palkinnonsaajat julkistettiin Matka2017-messuilla

Visit Finlandin Finrelax ja Culture Finland -ohjelmien vuoden 2016 kärkituotekilpailuihin haki yhteensä 234 suomalaisyritystä. Finrelax palkitsi tähtituotestatuksella yhteensä 25 hyvinvointituotetta sekä antoi 10 kunniamainintaa. Culture Finland puolestaan valitsi 20 uutta kulttuuripainotteista kärkituotetta. Voittajatuotteet edustavat Suomea hyvinvointi- ja kulttuurimatkakohteena ja valmiit tuotteet lähtevät Visit Finlandin myynninedistämistoimenpiteillä Euroopan ja Aasian markkinoille.

Keskisuomalaisista yrityksistä palkittiin Kylpylähotelli Peurunka, Houseboat, Lakomäen Metsäkartano ja Lomakeskus Revontuli. Lisäksi kunniamaininnan Keski-Suomen alueelta saivat Nukula Toivakasta sekä Varjolan tila Laukaasta.

Yksi palkituista keskisuomalaisista matkailutuotteista oli Lomakeskus Revontulen Saunapolku, joka johdattaa vieraat kolmeen erilaiseen saunaan; savu-, sähkö- ja telttasaunaan. Saunapolulla kuullaan vanhoja suomalaisia uskomuksia saunomisen yhteydessä ja kunnioitetaan saunaperinteitä. Polulla opetellaan myös saunaloitsuja sekä kutsutaan revontulia taivaalle viheltämällä. Polku on kokonaisvaltainen katsaus suomalaiseen saunakulttuuriin, ja sitä ohjaa ammattimainen saunaopas.

”Oli hienoa saada tämä palkinto, sillä olemme tehneet saunakehittämisen eteen paljon työtä. Saunapolulla mennään syvemmälle saunan saloihin, ja sauna tulee esille monelta eri kantilta. Saunapolku on uusi elämys, joka kansainvälisten vieraiden lisäksi sopii myös suomalaisille”, Lomakeskus Revontulen toimitusjohtaja Tiia Valkamakuvailee.

Muut keskisuomalaiset tuotteet olivat Houseboatin ja Varjolan tilan Kuusaankosken seikkailu, Kylpylähotelli Summassaaren ja Lakomäen Metsäkartanon Kesytetystä Villiin sekä Kylpylähotelli Peurungan Täydelliseen rentoutukseen.

Sauna yksi Keski-Suomen matkailun kärkituotteista


Keski-Suomessa on vuoden 2016 alusta panostettu saunamaakuntabrändin vahvistamiseen ja saunatuotteiden ja -palveluiden kehittämiseen Stopover Keski-Suomi -hankkeessa. Keski-Suomen kauppakamarin matkailuhallitus on valinnut saunan yhdeksi Keski-Suomen kärkituotteeksi, ja Keski-Suomi on julistautunut saunamaakunnaksi 1.9.2015. Saunamaakunta -nimeä tukee matkailupalvelujen lisäksi saunateollisuuden keskittyminen alueelle, ja muun muassa saunatapahtumia järjestetään yhteistyössä saunateollisuuden kanssa.