Keski-Suomi tarvitsee neljännen lentovuoron

Jyväskylästä Helsinkiin lennetään jatkossa vain kolme vuoroa, kun Flybe Finlandin operoimat lennot muuttuvat Finnairin ostoliikenteeksi toukokuun alussa. Aamun lentovuoro on Keski-Suomelle erittäin tärkeä. Finnairin mukaan aamuvuoro on mahdollinen, ja päätös asiasta tehdään lähiaikoina

Aikaisemmin Keski-Suomesta on lennetty arkipäivisin neljä vuoroa, kun toukokuun alusta lähtien lennetään vain kolme vuoroa. Syynä on Flybe Finlandin operoimien lentojen muuttuminen Finnairin ostolennoiksi. Jatkossa arkipäivisin lennetään klo 5.55, 14.35 ja 17.10. Neljäs lentovuoro olisi kuitenkin kokonaisuuden kannalta tärkeä.

-Jyväskylään tarvitaan ehdottomasti aamu kahdeksan lentovuoron, sillä se toisi Jyväskylään kongresseihin ja tapahtumiin puhujat. Myös kokonaismatkustajamäärä nousisi, sillä he lentäisivät myös takaisin Helsinkiin. Lisäksi biotuotetehtaan jätti-investointipäätös tehdään keväällä, ja uskon, että biotuotetehtaan vaikutus näkyy kysynnässä jo uusien lentovuorojen alkaessa 1. toukokuuta, sanoo Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen.

Sujuva lentoliikenne on erittäin tärkeää alueen yrityksille. Jyväskylän kongressikeskuksen toimitusjohtajan Pietari Sorrin mukaan lentoliikenneyhteydet ovat tällä hetkellä välttävät. Riittävillä vuoroilla varmistetaan jatkossakin Jyväskylän kansainvälisyys.

-Lentoliikenteen sujuvuus on erittäin tärkeää alueella järjestettävän yli tuhannen tapahtuman vuoksi. Esimerkiksi avainhenkilöiden, puhujien ja ministereiden tuleminen on kiinni lentovuoroista, ja tapahtumien onnistuminen on siitä kiinni. Mitä enemmän vuoroja on, sitä enemmän on käyttöä ja vaihtoehtoja, sillä jos vuoroja ei ole riittävästi, pidättäydytään tulemisesta kokonaan tai joudutaan miettimään muita vaihtoehtoja, kertoo Pietari Sorri.

Muutoksen jälkeen lauantaisin lennettäisiin kaksi vuoroa ja sunnuntaisin yksi vuoro, kun nyt molempina päivinä lennetään yksi vuoro. Kesätaukoa lentoihin ei kaavailla, ja juhlapyhille suunnitellaan yksittäisiä lentoja. Lentojen hinnoissa ei muutoksen vuoksi tapahdu muutoksia.

-On hienoa, että lentoihin ei tule taukoa kesällä kesätapahtumien, esimerkiksi rallien, vuoksi. Lentovuorot tarvitaan sen takia, että Jyväskylä pysyy maailmankartalla, sanoo Valkeinen.

Lentovuorojen tärkeydestä on myös näyttöä.

-Viime vuonna Neste Rallin kansainvälisten katsojien ja vieraiden volyymi kasvoi lentovuorojen ansiosta, kertoo Sorri.