Keskisuomalainen Arctic Machine Oy ja norjalainen Øveraasen A/S käynnistävät laajamittaisen yhteistyön

Keskisuomalainen tienhoito- ja lentokenttäratkaisuihin erikoistunut Arctic Mahcine Oy ja norjalainen Øveraasen A/S aloittavat laajamittaisen yhteistyön. Sen tavoitteena on kasvattaa molempien osapuolten liikevaihtoa merkittävästi. Yhteistyö alkaa välittömästi

Jyväskylässä ja Suonenjoella toimiva suomalainen yritys Arctic Machine Oy ja norjalainen Øveraasen A/S ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jolla osapuolet tavoittelevat merkittävää liikevaihdon kasvua.

Yhteistyö kattaa Øveraasen A/S:n Arctic Machine Oy:n tienhoitoratkaisuiden jälleenmyymisen Norjassa ja sen lentokenttätuotteiden jälleenmyynnin maailmanlaajuisesti. Arctic Machine puolestaan jälleenmyy Øveraasen A/S:n lentokenttäratkaisuja Suomessa.

“Yhteistyön avulla molemmat yhtiöt tarjoavat asiakkailleen nykyisillä markkinoilla entistä kattavampia ratkaisuja niin tienhoidon kuin lentokenttien kiitoratojen hoidon osalta. Yhteistyö mahdollistaa merkittävän kasvupotentiaalin myös uusilta markkinoilta”, perustelee Øveraasen A/S:n toimitusjohtaja Thor-Arve Øveraasen kumppanuutta.

”Yhtiöiden edistykselliset teknologiset ratkaisut sekä henkilöstön vahva ammatillinen osaaminen rakentavat hyvän perustan kasvulle, jonka molemmat yhtiöt ovat asettaneet yhteistyön tavoitteeksi. Perheyhtiötausta ja samanlainen arvopohja luovat hyvät edellytykset kumppanuudelle. Seuraavan kolmen vuoden aikana on odotettavissa kymmenien prosenttien kasvua”, jatkaa Arctic Machine Oy:n toimitusjohtaja Juha Jääskelä.

Arctic Machinen nykyinen jälleenmyyjä Elverum Maskin A/S tulee jatkamaan yhteistyötä Øveraasen A/S:n kanssa.

Arctic Machine Oy on Pohjois-Euroopan johtavia tienhoitoratkaisuiden toimittajia. Yhtiöllä on tuotteita myös lentokenttien ja rautateiden hoitoon. Konsernin liikevaihto on noin 15 miljoonaa euroa, josta noin 70 prosenttia tulee viennistä ja ulkomaantoiminnoista. Yhtiöllä on jälleenmyyjät Pohjoismaissa, Baltian maissa ja Valko-Venäjällä. Venäjällä yhtiön jälleenmyyjänä toimii oma tytäryhtiö. Øveraasen A/S on maailman johtavia lentokenttien kiitoratojen hoitokalustoon erikoistuneita yrityksiä. Yhtiö tarjoaa ratkaisuja myös teiden ja rautateiden hoitoon. Øveraasen-konsernin liikevaihto on noin 350 miljoonaa Norjan Kruunua, josta 75 prosenttia tulee viennistä.