Tekoja Jyväskylän elinkeinoelämän puolesta

Jyväskylän työ yritysten toimintaympäristön eteen on elinehto. Kaupunki on yhtä elinvoimainen kuin sen elinkeinoelämä. Nyt Jyväskylä teroittaa elinkeinopolitiikan kynnet teräviksi.

– Tavoite on, että kaupunkiin tulee selvästi lisää yrityksiä ja että jo täällä toimivat yritykset kasvavat. Jyväskylä haluaa profiloitua kaupunkina, jossa yritysten on helppo toimia ja kasvaa. Tänne on helppo tulla, kaupungista löytyy osaavaa työvoimaa ja ympäristö on viihtyisä ja houkutteleva, kaupunginjohtaja Timo Koivisto listaa.


Hän lupaa pitää elinkeinoasiat painopisteenä kaikessa mitä kaupungissa tehdään. Yritysten kohtaaminen ja kuunteleminen on uuden kaupunginjohtajan prioriteettien kärjessä. Jopa kaupunginjohtajan ystävyyskaupunkivierailut suunnitellaan yritysnäkökulmasta käsin.


Tavoitteena tyytyväiset yritykset


– Viime vuodet Jyväskylän taloudesta on kerrottu lähinnä tasapainottamiseen liittyviä uutisia. Positiivista käännettä on saatu aikaiseksi. Nyt on aika ottaa edistysaskeleita elinkeinopolitiikan alueella ja saada kaupunkiin uusia yrityksiä ja työpaikkoja, Koivisto linjaa.


Kaupungissa on noin 7000 yritystä ja niissä reilut 60 000 työpaikkaa. 2000-luvulla kaupunkiin on tullut noin 9000 uutta työpaikkaa, joista valtaosa yksityiselle sektorille. Tulevaisuuden työpaikat ovat entistä vahvemmin yrityksissä.


Työ elinkeinoelämän edistämiseksi ei ole vain uusien yritysten houkuttelua kaupunkiin.


– Jo Jyväskylään sijoittuneista ja tänne perustetuista yrityksistä pidetään hyvä huoli. Haluamme, että yritykset voivat täällä hyvin ja pystyvät kasvamaan, mikäli siihen on halua. Paras viesti Jyväskylästä yritysympäristönä ovat tyytyväiset yritykset, Koivisto painottaa.


Jyväskylä haastaa kasvuun


Kaupungin uusi elinkeinoyksikkö on olemassa yrityksiä varten ja tekee todeksi niiden asioiden joustavan edistämisen. Yhteydenotto Anne Sandelininjohtamaan yksikköön riittää siihen, että yrityksen asiat hoituvat kaupungin organisaatiossa.


– Elinkeinoyksikköön on koottu kaupungin toimijat, jotka toimivat yritysten kanssa. Uuden yksikön tehtävä on varmistaa, että kaupungin prosessit etenevät niin sujuvasti kuin mahdollista, Koivisto kertoo.


Kaupunki myös haastaa yrityksiä kasvamaan ja näyttämään kykynsä. Huippuideat eivät saa jäädä ajatuksen tasolle. Apua ja oikeita kontakteja yritystoiminnan edistämiseen löytyy varmasti alueen elinkeinoelämän toimijoiden riveistä, muun muassa Kasvu Open -yrityssparrauksesta.


– Kasvu Open on yksi niistä asioista, jotka viestivät Keski-Suomesta nousevaa kasvun sanomaa. Se on äärimmäisen tärkeä teko kasvun lisäämiseksi. Kasvu Open kannustaa kasvuun kannattavasti ja terveellä pohjalla, Koivisto sanoo ja lupaa tulla mukaan lokakuiseen Kasvu Open 2015:n huipennukseen, Kasvun Karnevaaliin.


Tämä artikkeli liittyy Jyväskylän kaupungin näkyvyyteen Keski-Suomen kauppakamarin vuosikirjassa.