Uusia mahdollisuuksia Iranin markkinoilla hyvinvointisektorilla

Iranin markkina oli vuosikymmeniä kansainvälisten pakotteiden kohteena. Iranin markkinan avauduttua maa kaipaa kipeästi kansainvälisiä investointeja ja osaamista. Noin 80 miljoonan ihmisen markkina on kiinnostava mahdollisuus myös keskisuomalaisille, etenkin hyvinvointialan, yrityksille

Iranin markkina tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Noin 80 miljoonan ihmisen markkina kaipaa uusia investointeja ja osaamista. Kysyntää on etenkin terveys- ja hyvinvointisektorilla. Maa taistelee tällä hetkellä ilmansaasteiden aiheuttamien ongelmien sekä syöpätautien, liikenneonnettomuuksien, diabeteksen, leikkausten jälkeisten ongelmien sekä edistyneiden sairaaloiden ja klinikoiden puutteen, kanssa. Lääkebisneksen ja terveys- ja hyvinvointipalveluiden kasvua Iranin markkinoilla ennustetaankin lähivuosina.

Tämän hetken hyvinvointitrendejä Iranissa ovat muun muassa sairaaloiden ja hyvinvointiklinikoiden rakentaminen, lääketeollisuus, syöpähoidot, nanobioteknologia, elinsiirrot ja kirurgisten välineiden tuottaminen. Myös pitkälle edistyneet terveysteknologiat, terveys- ja hyvinvointikoulutusohjelmat, ratkaisut puhtaampaan ilmaan, veden puhdistaminen, kierrätys, terveysmatkailu ja erilaiset hoito- ja päivähoitopalvelut ovat pinnalla Iranissa.

Yritysvierailulle Iraniin


Tietoa Iranin markkinoista ja sen mahdollisuuksista saa esimerkiksi East Consultingilta, joka on jo suorittanut Iranissa toimeksiantoja. East Consulting vie yritysryhmiä maahan toimialoittain 4-6 kuukauden syklillä, mikä on yrityksille kustannustehokkaampaa kuin se, että jokainen yritys tekisi sen yksitellen. Hyvinvointialan matka Tehraniin järjestetään Toukokuussa 2017.

”Haluamme olla tukemassa osaamisellamme suomalaisia yrityksiä Iranin markkinoille ja panostamme tähän tänä vuonna kovasti – olemme palkanneet iranilaisen työntekijän Houra Saghafifarin, joka auttaa Iranin markkinoihin liittyvissä asioissa”, East Consultingin toimitusjohtaja Jonne Pöyhtäri sanoo.

Lue lisää (englanniksi)