Kummiyrityksiä kasvun tueksi

Keski-Suomessa käynnistyy kasvuyritysvaliokunnan toimesta kummiyritystoiminta edistämään tiedon ja kokemuksien vaihtoa kasvavien yritysten kesken. Tavoitteena on nopeuttaa kasvuhaluisten yritysten kehittymistä.

Toiminta perustuu täydelliseen vapaaehtoisuuteen. Osapuolet vastaavat omista kustannuksistaan ja ovat mukana juuri sen verran kuin resurssit sallivat ja mielenkiinto kantaa. Osapuolet ovat ensisijaisesti keskustelukumppaneita, toistensa sparraajia. Ovien avaamista uusiin asiakkaisiin ei odoteta, ei myöskään suositteluja.

Kummiyritystoiminnassa ei ole tarkoitus vaihtaa liikesalaisuuksia vaan kokemuksia ja parhaita käytäntöjä, joista kaikki hyötyvät. Samalla syntyy uusia uusia oivalluksia siitä, miten käytäntöjä voidaan soveltaa eri alojen yrityksissä. Isommilla yrityksillä on annettavaa pienemmille ja pienemmillä isoille. Kaikki viisaus ei koskaan kasaudu yhteen paikkaan.

Kummiyritystoiminta voi olla tutustumiskäyntejä, tapaamisia, sähköposteja – mitä yritykset keskenään sopivatkaan. Keskustelujen aiheet voivat olla mitä tahansa yritystoimintaan liittyvää rahoituksesta ja henkilöstöstöhallinnosta johtamisjärjestelmiin ja kansainväliseen laajentumiseen. Jos yrityksistä osallistuu tapaamisiin useampi henkilö, kosketuspinta laajenee ja hyöty kasvaa. Parhaimmillaan molemmat yritykset sparraavat toisiaan, oivaltavat uusia asioita ja kukaties löytävät jopa yhteistä liiketoimintaa.

Etsimme nyt yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan kummiyritystoimintaan missä tahansa roolissa. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen kasvuyritysvaliokunta@centralfinlandchamber.fi ja lisätietoja antaa kasvuyritysvaliokunnan puheenjohtaja Seppo Sneck, 0400 643 803.