Kansainvälisen arvonlisäverotuksen ajankohtaispäivä

Kesällä 2021 astuu voimaan muutoksia kansainvälisen kaupan arvonlisäverotukseen liittyen. Tiedätkö, mitä ne ovat ja kuinka niiden kanssa toimitaan?

--

Maailma globalisoituu kovaa vauhtia. Tämä koskee myös kaupankäyntiä. Kaupankäynnin digitalisoituminen johtaa osaltaan myös siihen, että maailma pienenee. Fyysisesti kaukaisetkin markkinat ovat nykypäivänä yritysten tavoitettavissa aivan eri tavalla kuin aiempina vuosina ja vuosikymmeninä.
Kaupankäyntialustat voivat sijaita puhtaasti verkossa ja palveluita ja tavaroita voidaan toimittaa hyvin monenlaisilla tavoilla erilaisille asiakkaille.

Yrityksen liiketoiminnan kansainvälistyminen saattaa kuitenkin asettaa haasteita transaktiokohtaisen veron, eli arvonlisäveron suhteen, kun pitäisi ensin hahmottaa, minkä maan alv-säännöksiä noudatetaan ja sen lisäksi pitäisi monesti ymmärtää kohdemaan liiketoimelle asettamat alv-velvoitteet. EU:ssa on pyritty helpottamaan sisämarkkinoilla toimimista monin tavoin. Vuonna 2020 voimaan tulleet quick-fixes –muutokset ovat osa tätä prosessia. Tule kuuntelemaan käytännönläheistä esitystä kansainvälisen kaupan arvonlisäverotuksen keskeisistä periaatteista, sudenkuopista ja mahdollisuuksista.

21.09.2021 08:45 - 16:00

KoulutuksetKansainvälistyminen

Jyväskylä / etäosallistuminen mahdollinen

Kenelle:

Koulutus sopii myyntiprosesseista ja sopimuksista vastaaville henkilöille sekä taloushallinnon henkilöstölle.

Koulutuspäivän ohjelma julkaistaa lähempänä.

--

Asiantuntija:

Atte Saari
​​​​​​​Vero- ja ALV asiantuntija
KPMG Oy Ab

Atte Saari toimii KPMG:n arvonlisäveroasiantuntijana ja työskentelee laajalla rintamalla arvonlisäverotukseen liittyvissä tehtävissä ja vastaa KPMG:n välillisen verotuksen palveluiden tuottamisesta ja kehittämisestä keskisen Suomen alueella.

Atte on ollut KPMG:n palveluksessa vuodesta 2011 lähtien ja sitä ennen Verohallinnolla. Hänelle on kertynyt hyvin monipuolinen kokemus julkishallinnon sekä kotimaisten ja kansainvälisten yritysten arvonlisäverotukseen liittyvien kysymysten neuvonantajana ja hän on avustanut asiakkaitaan asiamiehenä useissa veroriidoissa, muun muassa KHO:ssa. Lisäksi Atte on auttanut useita asiakkaitaan löytämään alv-kustannustehokkaita toimintamalleja esimerkiksi liiketoimintojen uudelleenjärjestelyihin liittyen.

Käytännön kokemuksen lisäksi Atte on tuttu näky asiantuntijaluennoitsijana eri tilaisuuksissa.

Hinta:
Jäsenetuhinta 360 € + alv 24 % , normaalihinta 460 € + alv 24 % .
Maksuun sisältyy ohjelman mukainen luento ja materiaali.

​​​​​​​Ennakko kysymyksiä asiantuntijalle:
Voit halutessasi esittää ennakkokysymyksiä koulutuksen asiantuntijalle, johon haluat häneltä vastauksia koulutuspäivän aikana. Voit kirjata kysymykset ilmoittautumislomakkeeseen tai laittaa sähköpostilla: pia.naukkarinen@kskauppakamari.fi.

Mikäli tarvitset lisätietoja, vaihtoehtoisen osallistumistavan tai ryhmätarjouksen, otathan yhteyttä:
Pia Naukkarinen, Keski-Suomen kauppakamari puh. 050 555 9915 tai pia.naukkarinen (ät) kskauppakamari.fi

Oikeudet muutoksiin:
Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnan- ja ohjelmanmuutoksiin. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

Mikäli sairastut tai sinulla on Covid-19 oireita, (kurkkukipua, yskää, nuhaa tai kuumetta) pyydämme sinua ottamaan yhteyttä, niin sovitaan sinun kannaltasi paras toimintamalli. Tilallesi voi tulla myös yrityksestäsi/organisaatiostasi toinen henkilö. ​​​​​​​Ilmoita muutoksista puh. 050 5559915 tai tilaisuudet@kskauppakamari.fi

Peruutusehdot:

• Osallistumisen voi perua maksutta 14 arkipäivää ennen tilaisuutta. Sen jälkeen perutuista ilmoittautumisista laskutamme puolet osallistumismaksusta.
  • Mikäli henkilö peruu osallistumisen vähintään 2 arkipäivää ennen tilaisuutta, laskutamme koko osallistumismaksun.
  • Jos henkilö jättää saapumatta paikalle, laskutamme koko osallistumismaksun.

Keski-Suomen kauppakamarin tietosuojaseloste