Arkkitehtipalvelu avasi toimiston Tampereelle

-Viime vuonna Arkkitehtipalvelun henkilöstö ja liikevaihto kasvoi kolmanneksen. Kasvun siemen piilee työhyvinvoinnissa, sanoo toimitusjohtaja Tommi Luukkonen.

Asuntosuunnitteluun keskittynyt Arkkitehtipalvelu kasvaa vauhdilla. Viime vuonna yritys palkkasi 24 uutta työntekijää ja tammikuun alussa se avasi uuden toimiston Tampereelle.

–Asuntomarkkinat vetävät edelleen hyvin. Odotettavissa on, että tänä vuonna keskipinta-alat nousevat, sanoo toimitusjohtaja Tommi Luukkonen Arkkitehtipalvelusta.

Arkkitehtipalvelu on Suomen suurin asuntosuunnittelua tekevä arkkitehtitoimisto.

Vuonna 2017 sen työntekijät suunnittelivat runsaat 3 000 kerrostaloasuntoa. Se on liki kymmenen prosenttia Suomessa viime vuonna aloitetusta noin 32 000 kerrostalokodista.

–Olemme edelläkävijöitä myös Terve talo -suunnittelussa, tietomallintamisessa ja virtuaalitodellisuuden hyödyntämisessä suunnitteluprosesseissa, Luukkonen kertoo.

Yrityksen liikevaihto kasvoi viime vuonna runsaan kolmanneksen 5,35 miljoonaan euroon, ja sama tahti jatkuu Luukkosen mukaan tänäkin vuonna.

–Kasvun yksi salaisuus on se, että olemme olleet houkutteleva työnantaja ja saaneet rekrytoitua jatkuvasti hyviä työntekijöitä.

Onnistuneiden rekrytointien taustalla on Luukkosen mukaan Arkkitehtipalvelun panostukset työhyvinvointiin. Työntekijöillä on käytössä esimerkiksi työsuhdepolkupyörä ja aamiaisetu.

–Saimme hyvät tulokset tuoreessa työtyytyväisyyskyselyssä. Sen mukaan jopa 97 prosenttia työntekijöistämme suosittelee Arkkitehtipalvelua eteenpäin kollegoilleen, Luukkonen iloitsee.

Arkkitehtipalvelun uusi Tampereen-toimisto sijaitsee osoitteessa Kelloportinkatu 1 B. Siellä työskentelee viisi kokenutta arkkitehtia (SAFA) toimistopäällikkö Ilkka Tukiaisen johdolla.

Asuntokohteiden lisäksi arkkitehdit keskittyvät kaavakehityshankkeisiin, kilpailuihin ja julkisiin hankkeisiin sekä suunnittelevat toimitiloja ja hoiva-asumista sekä niiden yhdistelmiä.

Jyväskyläläinen Arkkitehtipalvelu on perustettu vuonna 2008. Sillä on toimistot Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Helsingissä ja Tampereella. Yritys työllistää vakituisesti 70 työntekijää.


Kommentit