BioGTS Oy toimittaa biojalostamolaitoksen Säkylään

Jyväskylässä ja Laukaassa toimiva BioGTS Oy ja säkyläläinen VSS Biopower Oy ovat solmineet sopimuksen biojalostamon laitostoimituksesta.

BioGTS toimittaa Säkylään biojalostamon, joka on laatuaan ensimmäinen Suomessa. Yksi ja sama laitos tuottaa suljetussa prosessissa biokaasua, biodieseliä sekä luonnonmukaista maanparannusainetta. Laitoksen toiminta perustuu täysin automatisoituun kuivamädätystekniikkaan. Ympäristöystävällinen biojalostamo käyttää raaka-aineena Satakunnassa syntyviä ruokaketjun sivuvirtoja ja muita biomassoja. Laitoksen käsittelykapasiteetti on n. 20 000 tonnia vuodessa.

Palkittu innovaatio

Laitostoimittaja BioGTS:n kehittämä palkittu menetelmä perustuu uuteen, patentoituun biokaasu- ja biodieselteknologiaan, jotka takaavat aiempaa energiatehokkaamman kokonaisprosessin. Yhtiön erityyppisiä biolaitoksia on toiminnassa jo usealla paikkakunnalla Suomessa. Lokakuussa BioGTS teki sopimuksen ensimmäisestä Kiinaan toimitettavasta biokaasulaitoksesta.

− Säkylän laitoksessa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla yhtiömme kehittämät biokaasu- ja biodiesel-teknologiat. Näiden teknologioiden yhdistäminen samaan laitokseen tuo monenlaista synergiaa, kun prosessien sivuvirtoja voidaan hyödyntää rinnakkaisissa prosesseissa. Toimitettavan laitoksen kotimaisuusaste on korkea, yli 90 %, kertoo BioGTS Oy:n toimitusjohtaja Mika Rautiainen.

Säkylän biojalostamolaitoshankkeen työllistävä vaikutus laitostoimituksen aikana on yli 35 henkilötyövuotta.

Yksi kärkihankkeista

VSS Biopowerin laitoksen kokonaiskustannusarvio on yli 10 miljoonaa euroa.
Yhtiön biojalostamoprojekti on yksi työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hyväksymistä energiateknologian kärkitukihankkeista Suomessa. TEM on myöntänyt projektille lähes 3 miljoonaa euroa investointitukea. Projektille kerättiin lisärahoitusta myös joukkorahoituskampanjalla. Rahoituskampanja päättyi 31.10.2017 ja se tuotti yli odotusten. Lopullinen sijoitettu summa nousi lähes 1,5 miljoonaan euroon.


Kommentit