East Consulting – uusia mahdollisuuksia Iranin markkinassa

Iranin markkina oli vuosikymmeniä kansainvälisten pakotteiden kohteena. Noin 80 miljoonan ihmisen markkina on kiinnostava mahdollisuus suomalaisyrityksille. Siksi East Consulting auttaa suomalaisia yrityksiä myös Iranin markkinoille.

Yritys on ollut viemässä yrityksiä jo noin kymmenelle eri markkinalle. ”Matkalle on osunut myös erittäin haastavia caseja, jotka olemme kuitenkin saaneet vietyä asiakkailta saadun palautteen mukaan kiitettävillä tuloksilla maaliin” East Consulting Oy:n toimitusjohtaja Jonne Pöyhtäri kertoo.

Iranin markkinan avauduttua, heittää East Consulting isoa vaihdetta silmään, ottaa itsekin liiketoimintariskiä ja lähtee sijoittamaan Iranin markkinaan. Iranin markkina oli vuosikymmeniä kansainvälisten pakotteiden kohteena ja maa kaipaakin kipeästi kansainvälisiä investointeja ja osaamista. Noin 80 miljoonan ihmisen markkina on kiinnostava mahdollisuus suomalaisyrityksille.

”Haluamme olla tukemassa osaamisellamme suomalaisia yrityksiä Iranin markkinoille ja alammekin panostamaan tähän työhön tänä ja ensi vuonna kovasti. Palkkasimme toukokuun alussa Jyväskylän toimistollemme iranilaisen työntekijän Houra Saghafifarin ja kasaamme parhaillamme cv-tietokantaa Teheraniin tarkoituksena avata kaupunkiin oma toimisto sekä rekrytoida tiimi vuodenvaihteen tienoilla.”, Pöyhtäri paljastaa.

Iranin markkinatunnustelut käyntiin nopeasti

East Consulting on jo suorittanut Iranissa pienimuotoisia toimeksiantoja ja syksyn aikana yritys vie Iranin markkinoille yritysryhmiä toimialoittain noin 4-6 kuukauden syklillä. ”Tällainen malli on yrityksille kustannustehokkaampaa, kuin että kukin yritys ostaisi meiltä erikseen markkinaentrypaketin. Tällä kevyemmällä mallilla yrityksellä ei myöskään sitoudu niin paljoa pääomia markkinan tunnusteluun, Pöyhtäri avaa.

Työ suoritetaan pääosin oman tiimin avulla. ”Meillä on loistava tiimi ja lisäksi tukenamme on ammattitaitoinen ja luotettava verkosto paikallisia toimijoita” Pöyhtäri kertoo.

Ensimmäisessä aallossa Iraniin lähdetään viemään rakennusalan toimijoita. Projekti huipentuu Teheranissa järjestettävään Iran ConMin -messuihin marraskuun alussa. Toisessa aallossa vietäviä toimialoja tulevat olemaa olemaan health care ja wellbeing, ympäristö sekä todennäköisesti oil&gas. ”Näistä vähintäänkin kaksi toteutetaan ensi vuonna”, Pöyhtäri lupaa.

Lisätietoa:
Jonne Pöyhtäri
+358 40 412 3945
jonne.poyhtari@eastconsulting.fi