Ficonic Solutions Oy:n Carrio toiselle sijalle autoalan palkintotilaisuudessa Berliinissä ”Haluamme muuttaa autoiluun käytetyn ajan laatuajaksi”

Jyväskylässä ja Kouvolassa toimivan start-up -yritys Ficonic Solutionsin Carrio-palvelu sijoittui toiseksi torstai-iltana Berliinissä järjestetyssä Car HMI Awards -palkintogaalassa ja jätti taakseen mm. Volkswagenin, joka on tällä hetkellä maailman suurin . Nyt jo 15 maassa julkaistun palvelun tarkoituksena on mahdollistaa digitaalisen sisällön sekä palveluiden helpompi ja turvallisempi käyttö ajon aikana.

Berliinissä 29-30.6. järjestettävä Car HMI -tapahtuma on yksi autoalan merkittävimmistä ajoneuvojen käyttöliittymiä koskeva tapahtumia, jonka yhteydessä palkitaan vuosittain myös parhaita ajoneuvojen käyttöliittymäratkaisuja ja innovaatioita.

Carrio oli ehdolla ’Most User-Friendly HMI Feature’ kategoriassa, jonka voittajaksi selvisi konenäköratkaisuja kehittävä eyeSight Technologies Ltd. Kolmannen sijan vei Volkswagen. Palkintokriteereissä korostetaan ajomukavuuden sekä turvallisuuden lisäämistä kuljettajalle.

– Aiempina vuosina on palkittu uusiin autoihin tulevia ominaisuuksia, kun taas Carrio on tarkoitettu kaikkiin autoihin ja pyrkii ratkaisemaan tämän päivän ongelmia. Tällaiseen joukkoon pääseminen on pienelle suomalaiselle start-upille hieno asia, Ficonic Solutionsin toimitusjohtaja Timo Salminen sanoo.

Älypuhelimen käyttö ajaessa aiheuttaa maailmalla runsaasti vaaratilanteita sekä onnettomuuksia liikenteessä. Carrion tarkoitus on täyttää älypuhelimen käyttöön johtavat autoilijan tarpeet autoa ajaessa merkittävästi nykyisiä sovelluksia helpommin ja turvallisemmin. Palvelun käyttöä on testattu Jyväskylän Yliopiston ajosimulaattorikokeissa, joissa suoritetuissa tehtävissä Carrion on todettu vähentävän kuljettajan tarkkaamattomuutta jopa 60% älypuhelinsovelluksiin verrattuna.

– Kiellot eivät oikein ole toimineet. Miksei asioita voida tehdä autoilijalle helpommaksi ja turvallisemmaksi? Carriossa käyttöliittymä ja käytettävyys on optimoitu ajamistilanteeseen. Esimerkiksi sovellusten välistä seilaamista ei tapahdu, eikä näppäimistöä käytetä. Kaikki tarvittava on parin pyyhkäisyn päässä ja mediaa voi hakea vaikka puheella, Salminen sanoo.

Nuoren yrityksen haasteena on palvelun markkinointi kuluttajille useassa maassa. Siksi Ficonic käy keskusteluja Euroopassa mm. vakuutusyhtiöiden sekä teleoperaattoreiden kanssa yhteistyöstä.

–Juuri ajamistilanteeseen ei oikein ole tarjontaa, joten uskomme, että Carrio sopisi hyvin myös vakuutusyhtiöiden tai teleoperaattoreiden tarjontaan. Olemme kiitollisia käyttäjillemme, joilta olemme saaneet palautetta, jonka avulla olemme voineet kehittää Carriosta entistä paremmin autoilijoita palvelevaa ratkaisua.

Perustiedot Ficonic Solutionsista: Ficonic Solutions on vuonna 2014 perustettu jyväskyläläinen yritys, joka kehittää omia ohjelmistotuotteita sekä tarjoaa ohjelmistokehityspalveluita. Ficonic Solutionsin ydintiimi on ollut jo useamman vuoden autoalalla. Yrityksen asiakkaita ovat sekä pienemmät kotimaiset, että suuret kansainväliset yhtiöt. Ficonic on tehnyt menestyksekästä yhteistyöt mm. Pioneerin kanssa.

www.ficonicsolutions.com
Carrio-video
Car HMI Awards