Jäsenesittelyssä Ilveslinna Oy – Loistoa ja historian havinaa

​W.G. Palmqvistin suunnittelema Ilveslinna Jämsänkoskella rakentui 1937 seurantaloksi tulipalossa tuhoutuneen seurantalon tilalle. Tiilestä rakennettu ja vaaleaksi rapattu seurantalo on poikkeuksellisen näyttävä esimerkki seurantalorakentamisesta.

Historiallinen Ilveslinna on etenkin paikallisille muistoja ja tunteita herättävä paikka. Monet muistavat jo lapsuudestaan sen riemukkaat tapahtumat ja yhteisöllisyyden. Kun Ilveslinna viime vuonna siirtyi yksityisomistukseen, ei myyjää vakuuttanut tarjouksessa olevat numerot vaan suunnitelmat. ”Haluamme palauttaa Ilveslinnaan tutun ja sen arvolle kuuluvan loiston. Ilveslinna on nimensä mukaisesti linna ja tahdomme, että se voi toimia kaiken kansan juhlapaikkana. Siksi kaikessa toiminnassamme painotamme monipuolisuutta”, kertoo Ilveslinnan markkinoinnista vastaava Sari Nieminen.

Kokous- ja juhlapalveluja tarjoava Ilveslinna tarjoaa huippuluokan puitteet erilaisiin tilaisuuksiin. Historiallinen miljöö ja nykyaikainen toiminta takaavat osallistujalle unohtumattoman tilaisuuden. Tapahtumakalenteri viestii monipuolisuutta vastaten juuri oikealla tavalla erilaisia ihmisiä puhutteleviin teemoihin. ”Lisäksi talon sisältä löytyy useampia erilaisia palveluja”, Nieminen muistuttaa.

Ilveslinnaan on helppo tulla. Sen takaavat paitsi hyvät kulkuyhteydet, myös välitön ilmapiiri. ”Olemme pieni ja helposti lähestyttävä yritys isossa talossa”, Nieminen naurahtaa.

Uudistetun Ilveslinnan tarina on vasta alussa, mutta kysynnän puolesta näyttää siltä, että linnan juhlia on ehditty kaivata. Niin houkutteleva tuo paikka on, että sinne on pakko päästä piipahtamaan. Vaikka vähän kauempaakin.