Jäsenesittelyssä Planetcon Oy: Henkilöstö kasvun tärkein tekijä

​Planetcon Oy on vuonna 2000 perustettu talotekniikan asiantuntija- ja rakennuttajapalveluihin erikoistunut yritys. Kun Jari Vekkeli tuli vuonna 2007 Planetcon Oy:n osakkaaksi ja toimitusjohtajaksi, oli yrityksellä toimipiste Jyväskylässä ja yritys työllisti viisi henkilöä. Silloinen omistaja halusi Vekkelin johtamaan yritystä ja sitoutti Vekkelin lisäksi Hannu Haapamäen toimintaan omistajuudella. Näin pohjustettiin polku kasvulle.

Tänä päivänä yrityksellä on Jyväskylän lisäksi toimistot sekä Tampereella että Turussa. Yritys työllistää 15 talotekniikan asiantuntijaa ja tavoitteena on edelleen kasvaa kannattavasti, 3-4 henkilön verran vuodessa.

Kasvua työtä tehostamalla

Yrityksen orgaaninen kasvu on tullut lujalla työllä, keskittymällä oikeisiin asioihin ja panostamalla työn tehokkuuteen. Jokaisella on käytössään tabletti ja pilvipalvelut, joilla helpotetaan ja nopeutetaan liikkuvaa työtä. Suurin osa yrityksen ydinosaamisen ulkopuolella olevista työtehtävistä on ulkoistettu, jotta työaika pystytään käyttämään tuottavaan työhön. ”Varsinaista myyntityötä meillä tehdään hyvin vähän. Asiakkaat tulevat meille pääsääntöisesti suosittelujen ja hyvän maineen perusteella. Meidän vahvuutena on hyvä henkilöstö sekä vahva ja monipuolinen osaaminen”, kertoo Vekkeli.

Hyvä henkilöstö ei ole alalla itsestään selvyys, sillä alan osaajista on kova kilpailu. ”Me palkkaamme vain ammattilaisia. Osaavia ja hyvän kokemuksen omaavia ihmisiä. Toimenkuvaa voidaan sitten räätälöidä ihmisen vahvuuksien mukaan”, Vekkeli sanoo. Koska osaajista on pulaa, voisi kuvitella, että henkilöstön sitouttaminen on haaste. ”Meillä vaihtuvuus on itse asiassa hyvin pieni. Olemme pyrkineet siihen, että työilmapiiri on hyvä ja välitön. Lisäksi me koulutamme ihmisiä säännöllisesti ja pidämme huolen, että mahdollisuuksien mukaan talon sisällä on liikkumavaraa ”, sanoo Vekkeli.