Muuramen kunta jatkaa Riihivuoren kehittämistä

Muuramen kunta jatkaa Riihivuoren kehittämistä. Seuraava askel on käynnistää Masterplanin tekeminen. Masterplan on strateginen suunnitelma, jonka tarkoituksena on ohjata alueen kehittämistä. Suunnitelmassa käsitellään pitkän tähtäimen tavoitteita ja visioita.

”Olemme pitäneet kehittämispäivän, jossa oli mukana laajasti erilaisia sidosryhmiä. Nuorisovaltuustossa on mietitty Riihivuoren tulevaisuutta. Palautetta on saatu muutakin kautta. Ne ovat osoittaneet, että Riihivuoressa on monenlaisia mahdollisuuksia. Nyt on aika siirtyä Masterplan-vaiheeseen”, sanoo Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho.

Muuramen kunta näkee Riihivuoren potentiaalin ympärivuotiseen käyttöön. Masterplanilta edellytetään myös riskianalyysia ja vaikutustenarviointia. Masterplanin ohjausryhmään kutsutaan edustajia laaja-alaisesti.
Kuluvana talvena Riihivuoressa toimii kaikille avoin, ilmainen taide-Snowpark, ja sen yhteydessä pulkkamäki ja lasten hiihtolatu. Ensi kesäksi Muuramen kunta on vuokrannut Riihivuori Areenan kesäteatterikäyttöön. Myös ravintolapalveluille etsitään vuokralaista.

Muuramen kunta omistaa Riihivuoressa 32 hehtaarin maa-alueen sekä ravintola Riihikelon, Riihivuori-areenan, grillikodan ja 6 erillistä majoitustilaa.

www.muurame.fi/riihivuori

Riihivuori on siirtynyt Muuramen kunnan omistukseen. Muuramen kunta omistaa 32 hehtaarin maa-alueen sekä ravintola Riihikelon, Riihivuori-areenan, grillikodan ja 6 erillistä majoitustilaa. Riihivuoren kehittämistä katsotaan laaja-alaisesti ottamalla huomioon se potentiaali, joka Riihivuoressa on ympärivuotiseen käyttöön. Tässä vaiheessa kunta on vetovastuussa, mutta tarkoituksena on löytää Riihivuoreen yrittäjävetoista toimintaa.