Rakennus-Kaseva Oy – auttaa yrityksiä toimitilahaasteissa

Kuvassa Rakennus-Kasevan laskentapäällikkö Topi Suutari (vasemmalta), työpäällikkö Perttu Aarniolehto, rakennuspäällikkö Harri Sivonen ja toimitusjohtaja Ville Kari. Kuvasta puuttuu avainhenkilöistä hankintapäällikkö Lauri Leppisaari ja hallituksen puheenjohtaja Timo Häll.

Vuonna 2011 perustettu rakennusalanyritys Rakennus-Kaseva on täysin paikallinen yritys, sillä sen 45 työntekijän henkilöstö sekä seitsemän omistajaa ovat kaikki keskisuomalaisia henkilöitä. Yritys toimii Keski-Suomen alueella talonrakennuspuolella tehden asunto-, liike- ja teollisuusrakentamista sekä saneeraustöitä.


”Rakentaminen Keski-Suomen alueella on tällä hetkellä vilkasta ja alalla ollaan parhaillaan aika huipulla. Täällä toimivat kaikki valtakunnalliset rakennusalan yritykset ja myös merkittäviä paikallisia yrityksiäkin, joten hyvistä tonteista on kova kilpailu”, kertoo Rakennus-Kasevan toimitusjohtaja Ville Kari.

Markkinatilanteen vuoksi rakentaminen painottuu nyt asuinrakentamiseen. On urakka- sekä omaperustaisia-kohteita, RS-kohteita, jotka myydään yksityisille asunnon omistajille sekä myös kokonaisia kohteita sijoittajille. Uudiskohteilla on hyvä kysyntä, mutta edelleen kuten aina, sijainti ratkaisee asunnon myynnissä.


Osaavaa työvoimaa

Vuosien mittaan Rakennus-Kaseva on rakentanut asuintalojen lisäksi muun muassa Biotuotetehtaalle käyttökonttorin, ulosottoviraston saneerauksen, Valmet B-osan toimiston, Laukaan seurakuntatalon, Mäkelänmäen koulun, useita palvelutaloja ja Torikeskuksen saneerausta.

Keski-Suomessa puhutaan paljon kohtaanto-ongelmasta. Näkyykö tämä osaavan työvoiman tarve ja -pula Rakennus-Kasevan yrityksessä?

”Työnjohtopuolelle on pientä pulaa osaavista ja kokeneista tekijöistä, sillä tietty kokemus tehtävässä täytyy olla. Olisi todella tärkeää, että Jyväskylässäkin olisi rakennusalan insinöörikoulutusta”, vastaa Kari.


Rakennus-Kaseva on palkannut useita nuoria vasta valmistautuneita saamaan kokemusta alalta ja yritys kouluttaa heitä omalta osaltaan. Se on pitkäjänteistä työtä, mutta alalla työ opettaa, ja yrityksellä on hyviä kokemuksia vasta valmistuneista.

​​​​​​​
Kuinka Rakennus-Kaseva voi auttaa keskisuomalaisia yrityksiä?

”Pyrimme siihen, että pystymme monella tapaa auttamaan yrityksiä. Jos yrityksellä on uudenlaisia tilatarpeita, tarvitsee kartoittaa tonttia, toimitilahaasteita tai saneerattavaa, niin meidän avulla löytää kyllä ratkaisun niihin haasteisiin”, muistuttaa Kari.


Lisätietoja: www.rakennus-kaseva.fiKommentit